• Το ράλι της Intracom, τι είπε ο Μητσοτάκης στο mononews, το MM στηρίζει Ξιφαρά, το privee dinner της Βρεττού, το καλάθι του Χατζηδάκη και οι νέες business της Σοφίας Σωτηράκου

    Υπενθυμίζεται ότι η Intracom Holdings (μέτοχος κατά 100% της Intracom Properties) και μέτοχος στην Κλουκίνας θα αποκτήσει αρχικά ποσοστό 65% και μετέπειτα το υπόλοιπο 35% της Ευρώπη Ασφαλιστική, έναντι συνολικού τιμήματος 46,5 εκατ. ευρώ.

    image

    Intracom: Ράλι μετά τις ανακοινώσεις του Μητσοτάκη;

    Μια νέα εποχή ξημερώνει για τις ασφαλιστικές εταιρείες  μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ.

    Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων ανακοίνωσε:

    • Άμεση κατάργηση του φόρου 15% στην ασφάλιση υγείας για παιδιά μέχρι 18 ετών
    • Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου στις ασφαλιστικές πράξεις
    • Αυξάνεται στο 20% η έκπτωση του ΕΝΦΙΑ στους ιδιοκτήτες που ασφαλίζουν κατοικίες αξίας έως 500.000 ευρώ από θεομηνίες.
    • Οι ακίνητες περιουσίες μεγαλύτερης αξίας θα διατηρούν την έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ αν ασφαλιστούν, αν όμως, δεν το κάνουν, από τον Απρίλιο του 2025 δεν θα αποζημιώνονται από το κράτος σε περίπτωση ζημιάς.
    • Όλες οι επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών άνω των 500.000 ευρώ θα πρέπει, υποχρεωτικά να ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές. Διαφορετικά, δεν θα αποζημιώνονται.
    • Το ίδιο θα ισχύσει και για κάθε νέο συμβόλαιο, όπως και για την ανανέωση παλαιάς σύμβασης οχημάτων ιδιωτικής ή επαγγελματικής χρήσης.

    Τι σημαίνουν όλα αυτά;

    Έμμεσο «bonus» στις ασφαλιστικές εταιρείες αφού και το κίνητρο για την ασφάλιση κατοικίας με αύξηση της έκπτωσης ΕΝΦΙΑ στο 20% αλλά και η υποχρεωτικότητα ασφάλισης Ι.Χ. και μεγάλων επιχειρήσεων θα δώσει ώθηση σε νέα συμβόλαια.

    Ποιοι ευνοούνται από αυτό;

    Μου έρχονται κάποια ονόματα όπως η Εθνική Ασφαλιστική, η NN Hellas, η Eurolife του Αλέξανδρου Σαρηγεωργίου αλλά και η Ευρώπη Ασφαλιστική η οποία πέρασε στον έλεγχο του Σωκράτη Κόκκαλη και θα εισαχθεί στο ΧΑ.

    Υπενθυμίζεται ότι η Intracom Holdings (μέτοχος κατά 100% της Intracom Properties) και μέτοχος στην Κλουκίνας θα αποκτήσει αρχικά ποσοστό 65% και μετέπειτα το υπόλοιπο 35% της Ευρώπη Ασφαλιστική, έναντι συνολικού τιμήματος 46,5 εκατ. ευρώ.

    Έχει μεγάλη σημασία πώς θα αντιδράσει σήμερα η Intracom….

    Η απάντηση Μητσοτάκη στο mononews

    Ενδιαφέρουσα θα έλεγα ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός στο mononews, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

    Η δημοσιογράφος Μαρίνα Πρωτονοταρίου ρώτησε τον Κ. Μητσοτάκη τι προτίθεται να κάνει με το ενεργειακό κόστος στη βιομηχανία, ειδικά μετά την έκκληση που απηύθυναν οι ενώσεις των βιομηχάνων.

    Ρώτησε επίσης και για την κρίσιμη σύσκεψη που θα γίνει αύριο στη Λευκωσία για το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου.

    Αναφερόμενος στη βιομηχανία δήλωσε:

    «Θέλουμε να στηρίξουμε τη βιομηχανία μας, αλλά πρώτη προτεραιότητά μας είναι τα νοικοκυριά. Η βιομηχανία μπορεί να κάνει διμερείς συμφωνίες για να περιορίσει το κόστος. Αυτή η έξαρση των τιμών από τον Οκτώβριο θα αρχίσει να ισορροπεί.», είπε ο πρωθυπουργός.

    Ουσιαστικά κλείνει το ενδεχόμενο να υπάρξει άμεση παρέμβαση για μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για τις βιομηχανίες.

    Και αναμένουμε την αντίδραση του ΣΕΒ…

    Για το καλώδιο που θα συνδέει Κρήτη με Κύπρο και τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες είπε ο κ. Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό έργο το καλώδιο διασύνδεσης, κυρίως είναι σημαντικό για την Κύπρο. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις για την οικονομική βιωσιμότητα του έργου. Οι όποιοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι θα ξεπεραστούν και το έργο θα γίνει, αν εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του έργου».

    Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει τα σχετικά ρεπορτάζ του mononews ότι το μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί είναι το κόστος του έργου. Και κυρίως τι θα συμβεί και ποιος θα πληρώσει αν υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω εμπλοκής της Τουρκίας.

    Υπενθυμίζεται ότι η αρχική συμφωνία για 25 εκατ. ευρώ το χρόνο που θα πληρώσει η Κύπρος ναυάγησε και όλα εκκινούν από την αρχή. Οπως είχε αποκαλύψει το mononews, το πρόβλημα είναι ότι τα έσοδα των ρύπων που είχε συμφωνηθεί να επιδοτούν το έσοδο για τον ΑΔΜΗΕ με 25 εκ. ετησίως, τελικά όπως προκύπτει από τη Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν μπορεί να δοθούν για τη χρηματοδότησης της κατασκευής της διασύνδεσης.

    …Προκάλεσε αίσθηση η ερώτηση για το καλώδιο…

    Μαθαίνω ότι μετά την συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού, στους ενεργειακούς κι όχι μόνο κύκλους, συζητήθηκε εντόνως και η ερώτηση του mononews και η απάντηση του κ. Μητσοτάκη.

    Κάποιοι έλεγαν συγκεκριμένα ότι ο πρωθυπουργός ουσιαστικά ακύρωσε το σενάριο της εμπλοκής του έργου λόγω γεωπολιτικού κινδύνου, εκτιμώντας ότι αυτό θα λυθεί.

    Όμως, το οικονομικό ζήτημα, η βιωσιμότητα του έργου είναι το ουσιαστικό διακύβευμα της αυριανής σύσκεψης στην Κύπρο.

    Και από τον ΑΔΜΗΕ, δηλαδή ο γίγαντας manager Μάνος Μανουσάκης, μιλούσε σε πηγαδάκια στη ΔΕΘ για την ερώτηση του mononews (χωρίς να μας κατονομάζει γιατί μάλλον τους τονίζουμε τα τραγικά λάθη που έχει κάνει στην υπόθεση του καλωδίου) κι έλεγε ότι ο πρωθυπουργός στήριξε τις κινήσεις του ΑΔΜΗΕ.

    Ιδωμεν…

     

    Μαξίμου στηρίζει Ξιφαρά

    Ανανεώθηκε η θητεία του Κωνσταντίνου Ξιφαρά, διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Εμπορίας, που βρίσκεται στη θέση αυτή από το φθινόπωρο του 2019.

    Η ανανέωση ήταν δείγμα εμπιστοσύνης του Μεγάρου Μαξίμου στον κ. Κωνσταντίνο  Ξιφαρά, όπως μου είπαν οι φίλοι μου στην «καρδιά» της κυβέρνησης.

    Παράλληλα όμως είναι και έμπρακτη έγκριση στη στρατηγική κατεύθυνση που επέλεξε και ακολούθησε από το 2019 για την εταιρεία ο CEO, την οποία σταδιακά μετέτρεψε σε καθετοποιημένο ενεργειακό  όμιλο.

    Και κάτι πολύ σημαντικό κατά την άποψή μου, που πολλοί στην αγορά λησμονούν: Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, σε όλη τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης με τις υψηλές τιμές, τήρησε εντυπωσιακή εκπτωτική πολιτική για χάρη των καταναλωτών και τελικά προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

    Νέος Πρόεδρος ανέλαβε ο κος Αντώνης Διαματάρης, εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα» στη Νέα Υόρκη.

    Σημαδιακή και η  τοποθέτηση στο νέο διοικητικό συμβούλιο του κ. Νίκου Τσάφου, συμβούλου του πρωθυπουργού στα θέματα ενέργειας.

    Από όλα αυτά, εγώ ως ταπεινός wiseman καταλαβαίνω αυτόνομη ενεργειακή πορεία της ΔΕΠΑ Εμπορίας στο μέλλον.

    Θυμίζω πως το 65% της εταιρίας κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ και το 35% η HELLENiQ ENERGY, που, όπως είναι γνωστό, επιθυμεί να αποεπενδύσει.

    Τα νέα στοιχήματα του Γιώργου Στάσση

    «Η συζήτηση για την ενεργειακή ασφάλεια είναι πιο απαραίτητη από ποτέ, ενώ υπάρχει η κλιματική κρίση που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα» είπε από τη Θεσσαλονίκη ο CEO της ΔΕΗ Γιώργος Στάσης προαναγγέλοντας και άλλες συνεργασίες του Ομίλου.

    «Σήμερα πιέζεται η ηλεκτροπαραγωγή και το δίκτυο, όπως και οι τιμές προς τα επάνω. Όμως, δεν υπάρχει δίλημμα ανάμεσα στην ασφάλεια και τη μετάβαση, διότι αυτά πάνε μαζί», σχολίασε ο κ. Στάσσης και πρόσθεσε ότι το ελληνικό σύστημά άντεξε στις προηγούμενες κρίσεις, αλλά υπήρξε υψηλό κόστος.

    Μιλώντας στη διάρκεια  συνεδρίου από τη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ, τόνισε, ότι πλέον έχουν περάσει τρία χρόνια από την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και μαίνεται ακόμη μια κρίση στη Μέση Ανατολή.

    «Η ανάπτυξη της καθαρής ενέργειας τα τελευταία 15 χρόνια είναι κλειδί, καθώς οι ΑΠΕ ενισχύουν την ενεργειακή μας ασφάλεια, αλλά υπάρχουν όρια στο που μπορούν να φτάσουν. Εκεί έρχεται η ευελιξία, από μπαταρίες, αντλησιοταμιευτικά και μονάδες αερίου, όπως και από υποδομές για να δώσουν τη λύση» είπε.

    Καταλήγοντας ο κ. Στάσσης υπογράμμισε: «Αναπτύσσουμε γρήγορα καθαρή και ευέλικτη ισχύ, όπως και δίκτυα και να καλύπτουμε τις ανάγκες των καταναλωτών σε οικονομικές τιμές. Αυτό δείχνουν και οι πρόσφατες επενδύσεις μας στην Αλεξανδρούπολη και τη Ρουμανία. Για να πετύχουμε, χρειάζονται ισχυρές συμμαχίες και σίγουρα αυτή με τις ΗΠΑ είναι κρίσιμη. Στη ΔΕΗ θέλουμε να είμαστε πηγή σταθερότητας προωθώντας τη μετάβαση. Η συμβολή των εταίρων μας πρέπει να επεκταθεί και έρχονται περισσότερες συνεργασίες στο άμεσο μέλλον».

    Ο Στουρνάρας… συνταξιούχος

    Μετά από 35 χρόνια ο Γιάννης Στουρνάρας… παίρνει σύνταξη.

    Όχι, δεν εννοώ ότι φεύγει από την Τράπεζα της Ελλάδος, άλλωστε έχει ακόμη 2 χρόνια θητείας ως κεντρικός τραπεζίτης.

    Συνταξιοδοτείται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στο οποίο είναι καθηγητής και διδάσκει από το 1989.

    Μην τον βλέπετε τόσο fit, είναι στα 68 του χρόνια ο κ. Στουρνάρας και πήγε 33 ετών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αφού πρώτα αναγορεύτηκε διδάκτορας Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής στην Οξφόρδη.

    Μαθαίνω μάλιστα ότι με αφορμή την συνταξιοδότησή του θα γίνει μεγάλο αφιέρωμα στον κεντρικό τραπεζίτη και καθηγητή. Πολύ γνωστοί καθηγητές και όχι μόνο θα γράψουν για τον Στουρνάρα και τη συμβολή του στην οικονομία όλα αυτά τα χρόνια.

    Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν μη τι άλλο…

    Το privee dinner της Βρεττού με 70 μεγάλους πελάτες της Attica Bank 

    Δυναμική παρουσία είχε στην 88η ΔΕΘ η Attica Bank ως ενιαία τράπεζα με την Παγκρήτια πλέον, δίνοντας το στίγμα της εξωστρέφειας και της πελατοκεντρικής φιλοσοφίας που αναπτύσσει από την πρώτη κιόλας μέρα της συγχώνευσης.

    Η Τράπεζα διοργάνωσε privee dinner για 70 κορυφαίους πελάτες της – την αφρόκρεμα των επιχειρηματιών της Β. Ελλάδας, καθώς και θεσμικούς φορείς και όπως συζητιέται στα επιχειρηματικά πηγαδάκια της πόλης, όλοι έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Ελένη Βρεττού και την ομάδα των ανωτέρων στελεχών.

    Η κυρία Βρεττού επισήμανε ότι φιλοδοξία δεν είναι το νέο κοινό σχήμα Attica Bank – Παγκρήτια να γίνει η μεγαλύτερη, αλλά η καλύτερη τράπεζα, η τράπεζα που θα είναι δίπλα στον πελάτη, ενώ ευχαρίστησε όλους τους επιχειρηματίες για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τους διαχρονικά.

    Επίσης, ανακοινώθηκε η συνεργασία της τράπεζας με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ και την Export Credit Greece και το νέο προϊόν για προχρηματοδότηση εξαγωγικών επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους. 

    Αλλά και οι πελάτες της ενιαίας τράπεζας απολαμβάνουν ήδη τα πρώτα οφέλη, καθώς έχουν καταργηθεί οι χρεώσεις για τις συναλλαγές στα ΑΤΜ των δύο δικτύων και διενεργούνται χωρίς προμήθεια οι μεταφορές χρημάτων μέσω ΔΙΑΣ για όσους έχουν λογαριασμούς στις δύο τράπεζες.

    Με πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων και επιπλέον 50 offsite ΑΤΜ – εάν προστεθούν και τα ΑΤΜ των καταστημάτων υπερβαίνει τα 130, η φυσική παρουσία της ενιαίας τράπεζας κάνει ήδη τη διαφορά για το σύνολο των πελατών της.

    Κοσμοσυρροή για Εξάρχου και Χατζηδάκη

    Πολλές οι εκδηλώσεις, οι συζητήσεις, τα πάνελ και τα συνέδρια στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη ΔΕΘ, αλλά να σας πω την αλήθεια, αυτό που μου έμεινε ήταν η εικόνα που είδα την Παρασκευή στο συνέδριο Thessaloniki Metropolitan Summit του Economist.

    Είδα μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, από πολύ νωρίς, για το «στρογγυλό τραπέζι» όπου θα μιλούσε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και το αφεντικό της Ακτωρ, Αλέξανδρος Εξάρχου.

    Και δεν ήταν τόσο το ενδιαφέρον για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

    Περισσότερο ήταν τα όσα θα έλεγε ο κ. Εξάρχου για το Μετρό της Θεσσαλονίκης.

    Γέμισε κόσμο η αίθουσα και έμειναν όλοι μέχρι τέλους για να μάθουν για την ιστορική πρεμιέρα του μετρό που βάζει τέλος στο παλαιότερο… ανέκδοτο της συμπρωτεύουσας.

    Πάντως, υπήρξε καθυστέρηση στην εκδήλωση διότι ο υπουργός Οικονομικών άργησε να έρθει καθώς η πτήση του από Αθήνα είχε καθυστερήσει απελπιστικά λόγω και της… συμφόρησης στον αέρα της Θεσσαλονίκης

    Τα… έσπασαν στον Οικονομόπουλο

    Τα… know us better συνηθίζονται σε κάθε ΔΕΘ και φυσικά, στη φετινή κάποιοι του έδωσαν και κατάλαβε.

    Μετά τις τυπικές συναθροίσεις, τα πάρτι σε μαγαζιά και τα φαγητά, κάποιοι (αρκετοί οφείλω να ομολογήσω όπως μου λέει ο άνθρωπός μου στη Θεσσαλονίκη) θέλησαν να διασκεδάσουν σε κάποια από τα μπαρ καφέ της πόλης για ένα ποτό.

    Και επειδή πέρυσι η ΔΕΘ είναι αναβληθεί λόγω των φυσικών καταστροφών (πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα για όσους δεν θυμούνται σε χαμηλούς τόνους) κάποιοι θέλησαν να το ρίξουν ακόμα πιο έξω.

    Μαθαίνω πως Υπουργοί, βουλευτές, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες τα έσπασαν στην πρεμιέρα του Νίκου Οικονομόπουλου σε γνωστή πίστα της Θεσσαλονίκης.

    Το «μελαγχολία μου, εσύ κυρία μου», ένα από τα γνωστά τραγούδια του καλλιτέχνη, δεν αναφερόταν στις αιθέριες υπάρξεις της βραδιάς.

    Ο Κωστής έβαλε… καλάθι στη μπασκέτα του Υπερταμείου

    Εντάξει, μπορεί στις ομάδες μπάσκετ της Ελλάδας να γίνεται κοσμογονία με αγορές εκατομμυρίων γνωστών NBAers, αλλά και στη Θεσσαλονίκη είχαμε αυτές τις ημέρες μια πολύ ενδιαφέρουσα μπασκετική ιστορία.

    Ο λόγος για το ιδιαίτερα πρωτότυπο περίπτερο του Υπερταμείου στη ΔΕΘ με δύο πραγματικές μπασκέτες να δεσπόζουν στον χώρο, αναδεικνύοντας την έννοια της ομαδικής προσπάθειας των 16 θυγατρικών του. Από το περίπτερο πέρασαν πολλοί πολιτικοί που δοκίμασαν τις αθλητικές τους επιδόσεις.

    Αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης, που έκανε και τα εγκαίνια του περιπτέρου, καθώς ήταν εύστοχος με την πρώτη βολή.

    Μάλλον προπονείται καλά το τελευταίο διάστημα στο Υπουργείο Οικονομικών γι’ αυτό και δήλωσε «μαζί θα βάλουμε τρίποντο στην οικονομία».

    Το συγκεκριμένο τρίποντο πάντως πήγε για καλό σκοπό, καθώς το Υπερταμείο διοργάνωσε μια πρωτότυπη φιλανθρωπική δράση με το κάθε καλάθι να μετατρέπεται σε δωρεά στο Ίδρυμα Αντετοκούμπο.

    Το περίπτερο της ΕΥΔΑΠ

    Συνεχίζοντας τα τεκταινόμενα στη ΔΕΘ, από την… πασαρέλα των καλλιστείων που κάναμε στα περίπτερα, αυτό που ξεχωρίσαμε, για την αισθητική και τη φινέτσα του, παραμένοντας απλό και μίνιμαλ ταυτόχρονα, χωρίς κατασκευαστικές υπερβολές και κορώνες, ήταν το περίπτερο της ΕΥΔΑΠ.

    Διακοσμημένο με εντυπωσιακές φωτογραφικές λεπτομέρειες από τον κύκλο του νερού, βάζει στο κέντρο της προσοχής το πιο πολύτιμο αγαθό, που το μεταχειρίζεται ως έργο τέχνης.

    Κορυφαίο εύρημα για περίοδο λειψυδρίας! Chapeau και pas mal du tout.

    Εταιρεία ακινήτων από την Σοφία Σωτηράκου – Καραγεώργη

    Τελικά η επιχειρηματίας, Σοφία Σωτηράκου, βάλθηκε να μας εκπλήξει με τις κινήσεις της.

    Μετά την απόκτηση πριν από μερικούς μήνες ποσοστού 32% στην εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής Quality & Realiability, τώρα μπαίνει και στο χώρο των ακινήτων.

    Η σύζυγος του εφοπλιστή Γιάννη Καραγεώργη, ίδρυσε την περασμένη Παρασκευή μια εταιρεία διαχείρισης ακινήτων με μετοχικό κεφάλαιο 1,2 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με την ανάρτηση στο ΓΕΜΗ, σκοπός της εταιρείας New Age Holding Μονοπρόσωπη, είναι η εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων κι έχει έδρα τον Πειραιά.

    Η Σοφία Σωτηράκου – Καραγεώργη είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αναπληρωτής πρόεδρος ο Χαράλαμπος Ταμπουράκης που πρόσφατα έγινε μέλος του δ.σ. της Q&R και μέλος ο Γεώργιος Φούρναρης.

    Τον κ. Ταμπουράκη τον συναντάμε και ως αντιπρόεδρο και οικονομικό διευθυντή της Hellas Net.

    Είναι η εταιρεία με την οποία ο εφοπλιστής Καραγεώργης είχε μπει στο χώρο των Media αγοράζοντας 11 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς θέλοντας να φτιάξει το δικό του δίκτυο.

    Να σημειώσω επίσης ότι η Σοφία Σωτηράκου πριν από μερικές ημέρες είχε προχωρήσει στην κάλυψη του ομολογιακού δανείου 19,1 εκατ. ευρώ της Q&R.

    Ναυαγεί το Πάρκο Καινοτομίας στη ΧΡΩΠΕΙ, θα γίνουν κατοικίες

    Σημαντική είδηση και μια μεγάλη ανατροπή, έφερε η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού. Αφορά στο μεγάλο ακίνητο που ανήκει στο Δημόσιο, του εργοστασίου της ΧΡΩΠΕΙ στην Πειραιώς.

    Διά στόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη ναυαγεί οριστικά το project της δημιουργίας ενός Πάρκου Καινοτομίας, ενός πρότυπου Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου.

    Ο κ. Μητσοτάκης είπε ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από την αγορά για το έργο και η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την κατασκευή κοινωνικής κατοικίας.

    Δηλαδή κάποιος ανάδοχος θα αναλάβει να κτίσει διαμερίσματα, θα κρατήσει κάποια για να πουλήσει και τα υπόλοιπα θα τα διαθέσει το Δημόσιο σε χαμηλές τιμές, προκειμένου να αυξήσει την προσφορά και να καταπολεμήσει την ακρίβεια στον κλάδο των ακινήτων.

    Πρόκειται για μια έκταση 18 στρεμμάτων επί της οδού Πειραιώς 62 και περιβάλλεται από τις οδούς Εμμανουηλίδη, Ανδρέα Μουράτη και Κατσουλάκου. Με βάση την προηγούμενη μελέτη, ο μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης είναι 2,6%, ενώ η επιτρεπόμενη δόμηση φτάνει τα 46.458,59 τ.μ.

    Το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης ανέρχεται σε 60%, ενώ η επιτρεπόμενη κάλυψη στα 10.721,21 τ.μ. Το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων μπορεί να είναι μέχρι 21,00

    Δίνει μέρισμα η Orilina 

    Με απόλυτη πλειοψηφία η γενική συνέλευση της εταιρείας ακινήτων Orilina ενέκρινε τη διανομή του 100% του μερίσματος προς τους μετόχους, για την χρήση 2023.

    Συγκεκριμένα, 2.780.868, χωρίς τον σχηματισμό αποθεματικού και την διανομή καθαρών κερδών, ποσού 716.353 ευρώ που προέρχεται από σωρευμένα κέρδη προηγούμενων ετών.

    Ως ημερομηνία αποκοπής μερίσματος προτείνεται η 11 Σεπτεμβρίου 2024, ως ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων (Record Date) του μερίσματος η 12 Σεπτεμβρίου 2024 και ως ημερομηνία έναρξης καταβολής μερίσματος η 18 Σεπτεμβρίου 2024.

    Το «παιδί δεν κάνει» και τι θα γίνει τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ

    Αγαπητοί αναγνώστες, τα όσα έγιναν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη, ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ναυαγίου ενός πολιτικού μορφώματος που κυβέρνησε τη χώρα. Η 11μηνη παρουσία του Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος απλά επιτάχυνε τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ξεσκέπασε και την κομματίλα, την ίντριγκα, τους διαδρομιστές, την γραφειοκρατία και τις πολιτικές προδοσίες στην Κουμουνδούρου.

    Εκείνοι που έπιναν νερό στο όνομα του σωτήρα από τις ΗΠΑ τον άδειασαν κανονικά. Ο Πολάκης, ο Παππάς, πολλοί από τους «87» και βουλευτές που κατάλαβαν σε λίγους μήνες ότι «το παιδί δεν κάνει».

    Ποιος την είχε πει πρώτος αυτή τη φράση; Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 2009 για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο τελευταίος τον διέψευσε όταν έγινε πρωθυπουργός και τον επιβεβαίωσε ότι έπεσε μόνος του δύο χρόνια μετά.

    Αυτό είπαν χθες στην ΚΕ επιτροπή και στον Κασσελάκη: «Το παιδί δεν κάνει», όμως, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει γι’ αυτό σε λίγους μήνες.

    Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Ενα συνέδριο που θα καθορίσει τις εξελίξεις, εσωκομματικές κάλπες και τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών στη βάση. Υποψήφιος σίγουρα ο Στέφανος Κασσελάκης, σίγουρα ο Παύλος Πολάκης και ίσως ακόμη ένας από τους «87». Μπορεί και άλλοι βεβαίως.

    Θα είναι η Ολγα Γεροβασίλη; Θα είναι ο Σωκράτης Φάμελλος; Μάλλον θα είναι και ο Ν. Φαραντούρης κι η «σιωπηρή» Ρένα Δούρου; Ιδωμεν και σύντομα.

    Κανείς δεν αποκλείει αποχωρήσεις από το κόμμα.

    Ο δε Αλέξης Τσίπρας; Οι Κασσελίστας τον κατηγορούν ήδη ως μεγάλο δολοπλόκο, αυτός σιωπά και περιμένει τις εξελίξεις.

    Γεύμα στη θαλαμηγό του Προκοπίου

    Να σας πω πάντως ότι μπορεί η Θεσσαλονίκη να έκλεψε την παράσταση το προηγούμενο τριήμερο, αλλά και στη Χίο ζήσαμε ένα 24ωρο που τα είχε όλα.

    Γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην αγκυροβολημένη στο λιμάνι της Χίου θαλαμηγό του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου με καλεσμένους όλους τους επίσημους του νησιού.

    Η θαλαμηγός Dream των 106 μέτρων, δέσποζε στο λιμάνι της Χίου και οι καλεσμένοι αφού περνούσαν από τον έλεγχο των ονομάτων ανέβαιναν τη σκάλα για να οδηγηθούν στους χώρους του γεύματος.

    Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, οι τοπικοί άρχοντες, ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, ο κ. Γιώργος Κρεμλής με τη σύζυγό του, η κυρία Τονια Μωροπούλου, ήταν μερικοί από τους καλεσμένους που απόλαυσαν ένα άκρο θαλασσινό γεύμα με γαρίδες και φρέσκα ψάρια.

    Έγινε… πιλότος ο Προκόπης

    Επιστροφή στην Αθήνα με την μεσημεριανή πτήση του Σαββάτου της Aegean από Χίο.

    Μεταξύ των επιβατών και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος με τη σύζυγό του Σίσσυ.

    Ο κ. Παυλόπουλος ήταν εκ των ομιλητών της Ημερίδας για την Κλιματική Αλλαγή που έγινε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Χίου.

    Ανεβαίνοντας στο αεροπλάνο μπήκε στο πιλοτήριο για να πει μια καλημέρα στον κυβερνήτη.

    Και έμεινε εκεί για όλη τη διάρκεια της πτήσης.

    Και μόλις φτάσαμε στην Αθήνα, ο καθηγητής κ. Γ. Μπαμπινιώτης που ήταν επίσης στην πτήση μαζί με τη σύζυγό του, σχολίασε: «Μας προσγείωσε τέλεια ο κύριος Προέδρος»!!!

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.