array(0) {
}
        
    
Menu
0.94%
Τζίρος: 74.73 εκατ.

Γκάρι Γκένσλερ (Πρόεδρος SEC): Παραιτείται την ημέρα της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ

            
The Wiseman

Το Μέγαρο Μαξίμου, η ΡΑΕ και οι καθαιρέσεις, το γεύμα Σουρέτη με τραπεζίτες στο Milos, ποιος εφοπλιστής ζήτησε να αγοράσει LAMDA DEVELOPMENT και η αισιοδοξία Μεγάλου

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 12.04.2022
Πώς η Ελλάδα θα γίνει Εμιράτα, τι συμβαίνει με Τράπεζα Αττικής και ΤτΕ, η αγωνία για το Marina Tower και το μεγάλο ενδιαφέρον για τα ξενοδοχεία της Πειραιώς
ΕΠΟΜΕΝΟ • 14.04.2022
Τα ύποπτα εμβάσματα του διπλωμάτη, ποιοι ξένοι παίζουν Ελλάκτωρ, ποιος έδωσε 30 εκατ. στην Μύκονο για ξενοδοχείο και η σύμπτωση με Δημητριάδη και Καραμούζη

H PAE και τα κεφάλια που ίσως πέσουν ξαφνικά

Η αλλαγή του υπολογισμού των εγγυήσεων (άρα και των ποσών που θα καταβάλλονται) από τους  παρόχους-προμηθευτές προς στους διαχειριστές του ενεργειακού σκηνικού (ΑΔΜΗΕ, ΔΑΠΕΕΠ και ΔΕΔΔΗΕ)  που προσπαθεί να περάσει  η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχουν ήδη προκαλέσει καχυποψία και αντιδράσεις από την πλευρά τουλάχιστον ενός Διαχειριστή, αλλά και των «μικρών» του κλάδου προμήθειας.

Όπως είναι γνωστό οι πάροχοι χρωστάνε «ένα σκασμό» λεφτά στους διαχειριστές από χρήματα που είναι κυλιόμενα μέσω των λογαριασμών ενέργειας.

Δηλαδή τα εισπράττουν από τους καταναλωτές και τα αποδίδουν αυτούσια στους Διαχειριστές.

Αυτό μέχρι στιγμής καταπατάται ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο και τα «κιτάπια» των Διαχειριστών που γράφουν και σβήνουν, κοντεύουν να τρελάνουν τους λογιστές που κρατούν τα βιβλία τους.

Οι περισσότεροι (όχι όλοι πάντως, υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις) προμηθευτές έχουν φεσώσει άγρια τους Διαχειριστές παρακρατώντας παράνομα κονδύλια που δεν τους ανήκουν.

Από την πλευρά της  η ΡΑΕ και ο, κατά τα άλλα λαλίστατος, Πρόεδρός της κ. Δαγούμας, δεν δίνουν στην δημοσιότητα ούτε το παρανόμως παρακρατούμενο συνολικό ποσόν, αλλά ούτε και τη λίστα των μπαταξήδων που λειτουργούν με ξένα κόλλυβα.

Βεβαίως δεν είναι θεσμικά υποχρεωμένη η Ρυθμιστική Αρχή να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά και αυτή η πρακτική της σιωπής οδηγεί σε διαρροές, πραγματικές ή υποβολιμαίες από τον ανταγωνισμό, που μόνο καλό δεν κάνουν.

Χώρια που βγαίνουν συγκεκριμένοι προμηθευτές και λένε: «εμείς είμαστε πεντακάθαροι, για κοιτάξτε τους άλλους, τι κάνει η ΡΑΕ;».

Τι εννοούν όμως και αυτοί όταν λένε «πεντακάθαροι»; Πως έχουν πληρώσει όλες (μα όλες!) τις υποχρεώσεις τους μέχρι 31 Μαρτίου;

Ή ότι απλώς εξυπηρετούν τους διακανονισμούς που έχουν κάνει, διότι άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Ερχόμαστε τώρα στο «ψητό»: η ΡΑΕ μιλάει  με τους Διαχειριστές προκειμένου να δει αν οι εγγυήσεις που  εισπράττουν από τους παρόχους  μπορούν να μειωθούν.

Έτσι θα διευκολυνθούν οι πάροχοι  ρεύματος – φυσικού αερίου και θα ενισχυθεί η ρευστότητα των εταιρειών τους.

Η μείωση των εγγυήσεων θα γίνει όπως λένε, με «λίστα φερεγγυότητας παρόχων» που θα καταρτίσει η Ρυθμιστική Αρχή.

Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα: τι θα γίνει εάν στην εφαρμογή του μέτρου, σωθούν μεν ορισμένοι πάροχοι, αλλά δημιουργηθεί έλλειμμα στην αγορά;

Ποιος θα το πληρώσει;

Επίσης, οι μικροί πάροχοι, (πάρα πολλοί από τους οποίους είναι «αμαρτωλοί» στη διαχείρισή τους πάντως, δεν είναι τίποτε αγγελούδια) διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους λέγοντας ότι αυτή η λίστα θα γίνει μόνο και μόνο για να διευκολυνθούν οι 4-5 μεγάλοι της αγοράς (όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι) και να «καθαριστούν στο …γόνατο» (Σ.Σ. έτσι ακριβώς το λένε, εμείς το μεταφέρουμε) οι μικρομεσαίοι πάροχοι.

Τέλος και η ΕΒΙΚΕΝ (η Ένωση των μεγάλων καταναλωτών ρεύματος που είναι οι ενεργειοβόρες βιομηχανίες της χώρας) κάνουν συνεχείς καταγγελίες για τις πρακτικές των μεγάλων, καθετοποιημένων παρόχων.

Λένε μάλιστα πως η λίστα της ΡΑΕ, θα δημιουργήσει συνθήκες απόλυτου ολιγοπωλίου παρόχων στην αγορά αφού θα μείνουν ουσιαστικά 5 ή 6  και θα κάνουν ότι θέλουν με τους πελάτες τους.

Η ΕΒΙΚΕΝ, δια του  επικεφαλής της κ. Αν. Κοντολέοντος λέει δημόσια πως «οι παραγωγοί και οι προμηθευτές διαμορφώνουν το κόστος στη χονδρεμπορική αγορά ενέργειας σε όποιο επίπεδο θέλουν ώστε να αποκομίζουν κέρδη» και μιλάει για «καρτέλ καθετοποιημένων προμηθευτών, κυρίως των ιδιωτών».

Εννοείται πως ο wiseman και το mononews  δεν υιοθετούν άκριτα την κατηγορία της ΕΒΙΚΕΝ.

Εάν δεν ισχύει, όπως μας λένε με έμφαση και οργή από τη ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 και τουλάχιστον από ένα ιδιώτη, θα πρέπει το συντομότερο οι καταγγέλοντες να πληρώσουν τα επίχειρα των λόγων τους.

Τι λέει για όλα αυτά ο λαλίστατος κος Δαγούμας;

Τι σχόλια κάνουν, η διοίκηση Aναστάσιου (Τασούλη, για τους πολύ στενούς φίλους και συνεργάτες) Μάνου του ΔΕΔΔΗΕ με τα υψηλά μπόνους και το ισχυρό ξένο fund  στο μετοχικό της κεφάλαιο;

Θα χάσουν έσοδα ή όχι; Πόσα «χαμένα» λεφτά και κυρίως από πού θα τα εισπράξουν; Πάλι από τον κοσμάκη;

Και τι λέει εκεί στον ΑΔΜΗΕ ο …διαρκώς ελισσόμενος κος Μανουσάκης (να προσέχει μην ζαλιστεί από τις πολλές πιρουέτες μεταξύ Ελλήνων, κινέζων, εργολάβων, υπεργολάβων, συμπολίτευσης και αξιωματικής αντιπολίτευσης-το παιδί λάστιχο έχει γίνει πιά, εμείς για την υγεία του νοιαζόμαστε!) που και αυτός εμπλέκεται στο πρόβλημα, αν και λιγότερο;

Και κάτι τελευταίο: όσο και αν δεν δίνει στοιχεία η ΡΑΕ, όποιος κάνει καλό ρεπορτάζ (και ο wiseman  κάνει, «η μετριοφροσύνη είναι ίδιον των τεμπέληδων» όπως έλεγε ο Φρανσουά Μιτεράν) γνωρίζει ποιοι πάροχοι είναι μπαταξήδες, ποιοι βρίσκονται στο χείλος της αβύσσου, ποιοι έχουν …φιλικές (όχι παράνομες, προς Θεού δεν γίνονται αυτά στη χώρα μας) συναλλαγές με στελέχη των Διαχειριστών και της ΡΑΕ, εν αγνοία των διοικήσεων, ώστε να …μπουρδουκλώνονται τα στοιχεία.

Να προσέξουν όμως όλοι μην τυχόν το σκηνικό που στήνεται, καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, διότι τότε το ΜΜ (Μεγάλο Μαγαζί, κατά κόσμο Μέγαρο Μαξίμου) που παρακολουθεί διακριτικά την κατάσταση, θα πάρει ξαφνικά πολλά κεφάλια.

 

«Κλειδώνει» την παραμονή της JUMBO στον MSCI o «απαισιόδοξος» κ. Βακάκης 

Σε ένα μήνα περίπου από σήμερα (12 Μάϊου) αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας αναθεώρησης των δεικτών του ΜSCI.

Στις προηγούμενες αναθεωρήσεις τα περισσότερα στοιχήματα  για το αν «μένε ή φεύγει» από το δείκτη τα είχε συγκεντρώσει η μετοχή της Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,39% 25,44 .

Όμως για αυτή την αναθεώρηση τη σχετική συζήτηση φαίνεται να έκλεισε πριν ανοίξει, ο ίδιος ο Απόστολος Βακάκης ανακοινώνοντας την απόφαση του  να επαναγοράσει από την αγορά έως το 10% των μετοχών της.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας βρίσκεται ήδη στα 2 δισ. Ευρώ επομένως μετά την είδηση της επαναγοράς η προσδοκία είναι ότι θα διατηρηθεί με ασφάλεια πάνω από το «κατώφλι» συμμετοχής στον ΜSCI.

Kαλά τα νέα λοιπόν για τους μετόχους αλλά όχι για την αγορά μία που ο κ. Βακάκης προέβλεψε ότι και το 2022 θα είναι μία ακόμη χαμένη χρονιά.

Ο ίδιος μάλιστα έσπευσε να διαλύσει τα «όποια ψήγματα» αισιοδοξίας αναφέροντας στους θεσμικούς επενδυτές ότι η κατάσταση δεν προβλέπεται να βελτιωθεί ούτε το 2023.


…και ο αισιόδοξος Χρήστος Μεγάλου

Δεν θα ήθελα μέρες που είναι να σας αφήσω με την πικρή γεύση της απαισιοδοξίας.

Άλλωστε, μόλις διάβασα την παρέμβαση του επικεφαλής της Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 Χρήστου Μεγάλου στη Νέα Υόρκη, αμέσως αναθάρρησα.

Ο τραπεζίτης (ο μόνος ceo Τράπεζας που παρευρέθηκε φέτος στο συνέδριο του Νίκου Μπορνόζη) μιλώντας στο Metropolitan Club  προέβλεψε περίπου ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν πρόκειται να επηρεαστούν από την τρέχουσα κρίση και θα συνεχίσουν αδιατάρακτα την πορεία εξυγίανσης των Ισολογισμών τους.

Ο δείκτης των κόκκινων δανείων θα μειωθεί στο 9% στο τέλος του 2022, από 12,5% το 2021,  και θα υποχωρήσει ακόμη περισσότερο στο 5% το 2023.

Προφανώς οι εκτιμήσεις αυτές έχουν τη βαρύτητα που του αξιώματος που κατέχει, όμως να θυμηθούμε ότι πριν από μερικές ημέρες ο ίδιος  προέβλεψε ότι ο τουρισμός φέτος – παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την μεγάλη ακρίβεια, θα αποτελέσει θετική έκπληξη για την Ελλάδα.

 

Το γεύμα Σουρέτη σε στελέχη της Πειραιώς

Μιας που πιάσαμε την Πειραιώς να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τις ενδείξεις φαίνεται να προχωρά το δάνειο προς την Ιntrakat.

Oπως με ενημέρωσαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, Πέτρος Σουρέτης και ο Διευθυντής Energy Unit του Ομίλου, Λουκάς Λαζαράκης, δοκίμασαν χθες μαζί με στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς – ο πληροφοριοδότης μου διέκρινε τον Γενικό Διευθυντή, Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Θάνο Βλαχόπουλο – τα βραβευμένα πιάτα του εστιατορίου Milos.

Το «μενού»  θα  περιελάβανε σίγουρα  ολίγον από  Ομολογιακό Δάνειο ύψους 120 εκατ. ευρώ το οποίο φιλοδοξεί να  «σηκώσει» η Intrakat από την αγορά.

Εκτός από την Πειραιώς που  πρέπει να βάλει περί τα 60 εκατ. ευρώ θα συμμετάσχει με άλλα τόσα και η Εθνική Τράπεζα.

Το  ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για  την ανάπτυξη τουλάχιστον 4 «ώριμων» αιολικών πάρκων ισχύος 100 MW καθώς και για άλλα ΑΠΕ, κατασκευές και ΣΔΙΤ.

Να θυμίσουμε πως το ανεκτέλεστο του Ομίλου υπολογίζεται στα 800 εκατ. Ευρώ ενώ το 2019 ανερχόταν στα 419 εκατ. Ευρώ.

Σε αυτά προστίθενται πλέον και άλλα σημαντικά έργα, όπως το ΣΔΙΤ Χερσόνησος-Νεάπολη του ΒΟΑΚ ύψους 360 εκατ. ευρώ στο οποίο η Intrakat επικράτησε μαζί με τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,80% 17,68 και Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0% 2,60 , και έργο ύδρευσης αξίας 12,7 εκατ. Ευρώ στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, η εταιρεία πλασάρεται δυναμικά στα έργα διαχείρισης απορριμμάτων καθώς διεκδικεί μαζί με τις Watt και Geocycle τα ΣΔΙΤ σε Σχιστό, Φυλή και Θεσσαλονίκη συνολικής αξίας 940 εκατ. Ευρώ, ενώ «κτυπάει» και τον διαγωνισμό για τη μονάδα στο Γραμματικό.

Επιπλέον, η εταιρεία διεκδικεί μαζί με τη γαλλική  Bouygues το Marina Tower στο Ελληνικό η αξία του οποίου ανέρχεται στα 250 εκατ. ευρώ.

 

Η…έκρηξη της LAMDA DEVELOPMENT

Χθες ήταν η ημέρα των εισηγμένων κατασκευαστικών εταιριών (ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κλπ)  της ΤΕΝΕΡΓΑ ΤΕΝΕΡΓ -0,16% 19,32 και της Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 .

Όμως ξεχώρισε άλλη μια μετοχή. Αυτή της LAMDA DEVELOPMENT που σημείωσε άνοδο 3,5%.

Έκλεισε στα 6,50 ευρώ με όγκο περίπου 500.000 μετοχές.

H μετοχή βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα καtώ από τα 6,70 που έγινε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου το 2019.

Άπαντες αναμένουν το τέλος της εβδομάδας καθώς λέγεται οτι θα αποφασιστεί σε ποια κοινοπραξία θα δωθεί το MARINA TOWER.

Επίσης γνωστός  εφοπλιστής προ ημερών ζήτησε να αγοράσει περίπου 2.000.000 μετοχές.

Η  τιμή που ζητούσε το πακέτο ήταν σε σημαντικό  discount ( κάτω των 6 ευρώ) και τελικά δεν κατάφερε να αγοράσει.

Εγένετο Παρατηρήριο Τιμών για τα κατασκευαστικά υλικά

Ξεκινά η λειτουργία του Παρατηρητηρίου Τιμών που αποτελεί μία από τις λύσεις του Υπουργείου Υποδομών προκειμένου να ανακόψει το ράλι τιμών στα κατασκευαστικά υλικά.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των εργοληπτικών οργανώσεων  το οποίο και ικανοποίησε ο Κώστας Καραμανλής με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξέδωσε την προηγούμενη Πέμπτη.

Η ραγδαία αύξηση των τιμών των υλικών απειλεί να συμπαρασύρει τους προϋπολογισμούς των δημόσιων έργων που δημοπρατούνται και εκτελούνται.

Αυτή προκαλείται από την πανδημική και τη διεθνή ενεργειακή κρίση, και τις πρόσφατες κυρώσεις προς τη Ρωσία που απειλεί την ΕΕ με ενεργειακή «ασφυξία».

Οι οργανώσεις έχουν περιγράψει με μελανά χρώματα την κατάσταση κατά το τελευταίο διάστημα.

Έχουν φτάσει, μάλιστα, στο σημείο να κάνουν λόγο για αδυναμία υλοποίησης συμβάσεων και ζήτησαν πάγωμα έργων και διαγωνισμών τουλάχιστον για ένα εξάμηνο.

Το Υπουργείο έχει εντοπίσει το πρόβλημα εγκαίρως και συγκεκριμένα,  από το 2020 οπότε και  ξεκίνησε και η πανδημική κρίση .

Ενδεικτικό είναι πως μόνο κατά τις τελευταίες εβδομάδες έχει πραγματοποιήσει τρεις συσκέψεις με εκπροσώπους των οργανώσεων.

Είναι γεγονός πως δεν υπάρχουν αρκετές διαρροές για το τι συζητιέται πίσω από τις πόρτες του Υπουργείου.

Ωστόσο, μαθαίνω ότι ο Κώστας Καραμανλής θα υιοθετήσει αρκετές από τις προτάσεις των εργοληπτών, ενώ είναι ζήτημα ημερών να τους αποσταλεί το τελικό κείμενο με τις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.

 

Grivalia:  Δεν βάζει πλώρη για το ΧΑ ο Χρυσικός 

Ο Γιώργος Χρυσικός έκοψε την όρεξη των επενδυτών, ξεκαθαρίζοντας πως η Grivalia Hospitality μεταφέρει μεν την έδρα της στην Ελλάδα, αλλά δε θα επιστρέψει στο καθεστώς των ΑΕΕΑΠ.

Για την ώρα.

Γιατί το κορυφαίο στέλεχος,  ο οποίος έχει γίνει ευρύτερα γνωστός για την παροιμιώδη  λατρεία στα μεγάλα γιότ –  του βραχίονα τουριστικών ακινήτων της Grivalia άφησε ανοιχτό το… παράθυρο εισαγωγής στο Χ.Α., ξανά – όταν και εφόσον –  οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Μιλώντας για συνθήκες, εννόησε πως η μετατροπή σε ΑΕΕΑΠ θα μπορούσε να εξεταστεί υπό την προυπόθεση ότι το  χαρτοφυλάκιο της Grivalia Hospitality αποκτήσει την ανάλογη δυναμική που θα της επιφέρει και έσοδα (σημειωτέον ότι η εταιρεία έχει βάλει πλώρη για τα 800 εκατομμύρια σε ορίζοντα διετίας) και αν υπάρχουν ανάλογες τοποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου των ΑΕΕΑΠ που να επιτρέπουν τις καθαρά ξενοδοχειακές εταιρείες να μπορούν να αποκτήσουν αυτή την ταυτότητα.

Είναι ένα σχέδιο “πολύ μελλοντικό”, αλλά μάλλον δεν έχει αποκλειστεί.

Να θυμίσουμε ότι πάνε πλέον τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που η Grivalia συγχωνεύτηκε με τη Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 , μία συμφωνία που, όπως έλεγε τότε ο κ. Χρυσικός “σώζει την τράπεζα, δημιουργώντας σημαντική αξία για τους μετόχους”.

Στην εταιρεία συμμετέχει ο όμιλος της Eurobank με 19,9%, η Grivalia Management με 1,7%, η Eurolife με 26,7% και η διεθνής επενδυτική εταιρεία M&G Investments Management Limited με έδρα το Λονδίνο με 51,7%.

 

Στα κάγκελα οι ΑΕΑΠ  για το πλαφόν του Άδωνη στα ενοίκια

Όλο και περισσότερους “επαγγελματίες εκμισθωτές” βρίσκει απέναντί του ο Άδωνις Γεωργιάδης, μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση ότι έρχεται πλαφόν 3% στην αύξηση των ενοικίων των επαγγελματικών ακινήτων και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου της φετινής χρονιάς.

Οι Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (που μάλλον τελικά θα εξαιρεθούν από το μέτρο) και άλλοι μεγάλοι παίκτες του real estate  βρέθηκαν στα κάγκελα, με κορυφαία στέλεχη τους να διαμηνύουν ότι μπορούν να δείξουν κατανόηση εν μέσω πληθωρισμού, γκρινιάζοντας όμως για την κρατική παρέμβαση σε μια αγορά που έχει πληρώσει κάποια από τα σπασμένα της πανδημίας.

Άλλες πληροφορίες θέλουν γκρίνια να μεταφέρεται μέχρι και και στο εσωτερικό του Μαξίμου, κάνοντας λόγο  για αποφάσεις που πήρε πάνω του ο υπουργός.

 

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάρι Γκένσλερ (Πρόεδρος SEC): Παραιτείται την ημέρα της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ
Ιταλία: Θα ήμασταν υποχρεωμένοι να συλλάβουμε τον Νετανιάχου αν επισκεπτόταν την χώρα
Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Σισύφειο έργο, η σύλληψη των υπόπτων για εγκλήματα πολέμου
Ρωσία: Οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί πριν από το πλήγμα με τον “πειραματικό” πύραυλο στο Ντνίπρο
Δήμος Αθηναίων: Το σιντριβάνι έχει κηρυχθεί μνημείο και έτσι είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου
Έρευνα Pulse: Η πλειοψηφία των πολιτών επικροτεί την πολιτική της κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής
Μητσοτάκης: Νέες μόνιμες μειώσεις φόρων το 2026 και 2027 με έμφαση στην ανακούφιση της μεσαίας τάξης
Χατζηδάκης: Λιγότεροι φόροι, περισσότερη δικαιοσύνη – 4 νέα εργαλεία στη μάχη της φοροδιαφυγής
Ειρήνη Μουρτζούκου: Ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση – Θα κρατηθεί στη ΓΑΔΑ
Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Ο εισαγγελέας Καρίμ Χαν καλεί τα συμβαλλόμενα κράτη να «εκτελέσουν» τα εντάλματα σύλληψης