• Το λάθος του ΜΜ, το ράλι σε MOH-OPTIMA-Πειραιώς, η γκρίνια στον Μυλωνά της Εθνικής, ο pirouetter Μανουσάκης έχασε την ψυχραιμία του, το deal του Καλ – Καλ, ο γάμος της ΧΤ, η αεικίνητη Ελίνα, το hot One&Only KEA και ένα video από το Delta Sounion

    Δεν έχει τελειωμό ο κατήφορος του Μάνου Μανουσάκη, του…«Βοναπάρτη της ενέργειας» και Προέδρου του ΑΔΜΗΕ.

    image

    Το hot 3μηνο για το ΧΑ και το λάθος για την Εθνική 

    Αγαπητοί αναγνώστες, το επόμενο 4μηνο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα hot για το χρηματιστήριο και την οικονομία. 

    Καταρχήν «έχουμε» μπροστά μας την συγχώνευση της Αττικής με την Παγκρήτια. 

    Ένα από τα ονόματα της newbank που έχουν συζητηθεί, φαίνεται να είναι το AKTOR BANK.     

    Τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί το placement των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας. 

    Το ΤΧΣ κατέχει αυτή την στιγμή το 18,4% των μετοχών της ΕΤΕ και όπως όλα δείχνουν θα πωληθεί το 10 ως 13% των μετοχών. 

    Κατά την άποψη του Wiseman, πρόκειται για μια λάθος απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου (Μ.Μ.). 

    Καταρχάς η Εθνική, σε αντίθεση με τις Πειραιώς, Alpha και Eurobank, δεν έχει κάποιον μεγαλομέτοχο να διορίζει την διοίκηση. Το αμερικανικό Capital Group εμφανίζεται να κατέχει το 5,06% προφανώς για επενδυτικούς και μόνο λόγους, 

    Το γεγονός της έλλειψης βασικού μετόχου, αναμένεται να δημιουργήσει στο μέλλον μείζονα θέματα. 

    Επίσης, η Εθνική διέπρεψε τα τελευταία χρόνια με το δημόσιο να κατέχει υψηλό ποσοστό μετοχών. 

    Εκτιμάται ότι από τα μερίσματα μελλοντικά, ο μέτοχος θα κερδίσει περισσότερα από μια «καιροσκοπική» πώληση του ποσοστού σε αυτή την φάση. 

    Στην συνέχεια, εντός της χρονιάς αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα placement της Helleniq Energy και της Attica Group.

    Επίσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συγχώνευση της Intracom με την Ευρώπη Ασφαλιστική. 

    ΜΟΗ- OPTIMA bank

    Αγαπητοί αναγνώστες, για την Motor Oil (ΜΟΗ), ενημερωθήκατε από τον Wiseman την Παρασκευή τα ξημερώματα.

    Η τιμή της μετοχής έκανε ράλι στην συνεδρίαση, ξεπέρασε ακόμα και τα 22,10 ευρώ και τελικά έκλεισε στα 21,70 ευρώ με κέρδη 1,40%.

    Εξαιτίας του rebalancing του MSCI, άλλαξαν χέρια 8,6 εκατ. μετοχές και τώρα οι ειδικοί λένε ότι σχετικά εύκολα η τιμή της μετοχής θα προσεγγίσει τα 23 ευρώ.   

    Μια άλλη μετοχή που αθόρυβα, συνεχίζει την ανοδική της πορεία  είναι η Optima Bank.

    Έκλεισε στα 13 ευρώ με όγκο συναλλαγών 231.000 χαρτιά. Το  υψηλό έτους είναι τα 13,20 ευρώ.

     

    Πειραιώς: Όλη η αλήθεια – Ποιος αγοράζει και ποιος πουλάει

    Φίλοι αναγνώστες, η χρηματιστηριακή πιάτσα εδώ και πολύ καιρό αναρωτιέται τι συμβαίνει και η μετοχή της τράπεζας Πειραιώς δεν μπορεί να περάσει τα 4,00€ που έγινε το placement του ΤΧΣ.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες πωλητές στη μετοχή της τράπεζας Πειραιώς είναι ξένοι θεσμικοί με μικρές θέσεις στη μετοχή.

    Για να καταλάβετε, το τελευταίο διάστημα 19 ξένοι θεσμικοί έχουν πουλήσει 18.985.713 μετοχές. Δηλαδή, κατά μέσο όρο 1.000.000 χαρτιά ο καθένας.

    Ενδεικτικά θα σας αναφέρουμε ότι ο Σκανδιναβός διαχειριστής Evli Fund Management Company είχε 1.000.000 μετοχές και μηδένισε, η Acadian Asset Management είχε 825.898 μετοχές και μηδένισε.

    Κανένα σοβαρό σπίτι και κανένας μεγάλος παίκτης δεν πουλάει την μετοχή.

    Ίσα-ίσα, πρέπει να γνωρίζετε ότι στους αγοραστές είναι κατά κύριο λόγο αμερικάνικα κολοσσιαία funds τα οποία είτε αυξάνουν την θέση τους είτε χτίζουν καινούρια.

    Πρώτο και καλλίτερο παράδειγμα η Fidelity η οποία συνεχίζει να αγοράζει ακάθεκτη. Το ίδιο και η Vanguard.

    Τρίτος αμερικάνικος κολοσσός που χτίζει θέση είναι η Columbia Management με υπό διαχείριση 642 δις δολάρια. Η συγκεκριμένη, το τελευταίο διάστημα έχει αγοράσει περί τις 9.000.000 μετοχές.

    Τέταρτο αμερικάνικο σπίτι που χτίζει θέση είναι η Schroders Investment Management North America.

    Πέμπτο αμερικάνικο σπίτι που συνεχίζει να χτίζει θέση είναι η Lazard Asset Management.

    Έκτος αμερικάνικος κολοσσός που συνεχίζει να χτίζει θέση στην Πειραιώς είναι η Eaton Vance Management, θυγατρική της Morgan Stanley.

    Έβδομος κολοσσός είναι η BlackRock.

    Εκτός όμως από τους αμερικάνικους κολοσσούς, θέση χτίζει ο ιρλανδός διαχειριστής Mediolanum Asset Management.

    Μαζί με τον ιρλανδό, θέση συνεχίζει να χτίζει και ο Γιαπωνέζος κολοσσός Principal Global Investors με υπό διαχείριση 590.6 δις δολάρια.

    Το άκρως θετικό όμως είναι ότι τον τελευταίο καιρό έχει εμφανισθεί αγοραστής η Goldman Sachs Asset Management και η JP Morgan Asset Management.

    Είναι ολοφάνερο πλέον φίλοι αναγνώστες ότι οι πωλητές δεν έχουν δύναμη. Το παιχνίδι είναι καθαρά στα χέρια των αγοραστών.

    Ο Wiseman συντάσσεται πλήρως με τους Αμερικάνους κολοσσιαίους διαχειριστές που συνεχίζουν να αγοράζουν Πειραιώς ακάθεκτοι.

    Είναι θέμα χρόνου και μόνο η τράπεζα Πειραιώς να σπάσει ανοδικά και τα 4,00€ αλλά και τα 4,22€.

    Κουμάντο κάνουν πλέον οι αγοραστές.

    Οπότε φίλοι αναγνώστες, μην ακούτε την προπαγάνδα ότι μεγάλοι παίκτες πουλάνε Πειραιώς. Κανένας μεγάλος παίκτης δεν πουλάει λέπι.

    Ποιοι τα «πήραν στο κρανίο» στην Εθνική και γιατί;

    Μαθαίνω ότι πολύ πρόσφατα, κορυφαία διοικητικά στελέχη της Εθνικής γκρίνιαξαν στο «αφεντικό» της τράπεζας τον κο Παύλο Μυλωνά (για την ακρίβεια: «πέταξαν φλύκταινες» όπως μου είπαν χαρακτηριστικά) επειδή θα ερχόταν με μεταγραφή στην Τράπεζα σε υψηλόβαθμο πόστο, «εξωτερικό στέλεχος» που είχε θεωρηθεί επιτυχημένο στη θέση του, όχι από όλους στην αγορά, από πολλούς τέλος πάντων.

    Ο  κος Παύλος Μυλωνάς -όπως επίσης μου λένε- τους διευκρίνισε πως δεν υπάρχει σχετική πρόθεση και… ησύχασαν.

    Τί είχε συμβεί και έγινε τόσος ντόρος;

    Τρεις είναι οι λογικές εξηγήσεις.

    Η πρώτη, ότι το «προξενιό» έγινε από γνωστή εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων (αυτή είναι η δουλειά τους άλλωστε, να προωθούν στελέχη στην αγορά με όλα τα μέσα) και τελικά δεν ευδοκίμησε, επίσης σύνηθες φαινόμενο στην αγορά. Δεν ταιριάζουν όλοι με όλους…

    Η δεύτερη εξήγηση ότι το συγκεκριμένο στέλεχος το προωθούσε στην Εθνική, πρωτοκλασάτος υπουργός, αλλά όχι το Μέγαρο Μαξίμου, να εξηγούμαστε.

    Ο κος Μυλωνάς το έψαξε, είδε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού και απέρριψε την εισήγηση.

    Οι κακές γλώσσες λένε πως μαζί με τον υπουργό (αγκαλιά που λένε) ενδιαφερόταν και μεγάλος, ιστορικός επιχειρηματικός όμιλος να το «φυτέψει» στην Τράπεζα.

    Εμείς ως καλοπροαίρετοι wisemen δεν τα πιστεύουμε αυτά.

    Η τρίτη εξήγηση είναι πως τίποτε απολύτως δεν συνέβη από τα προηγούμενα και το συγκεκριμένο στέλεχος προωθούσε δραστήρια τον… εαυτό του, διαδίδοντας διάφορες … απιθανότητες και εκμεταλλευόμενος τις σχέσεις με τα media που είχε χτίσει στην παλιά του θέση.

    Εάν ισχύει η τρίτη εξήγηση, τότε ο άνθρωπος βρέθηκε επί… Ξηρού (και όχι ξυρού όπως είναι το σωστό γραμματικά) ακμής…

    Ο «pirouetter» Μανουσάκης έχασε την ψυχραιμία του και απειλεί με φυλακίσεις…

    Δεν έχει τελειωμό ο κατήφορος του κου Μάνου Μανουσάκη, του…«Βοναπάρτη της ενέργειας» και Προέδρου του ΑΔΜΗΕ. Που και παλιότερα (διορίστηκε απο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά εύκολα βρήκε φίλους  στην ΝΔ μετά το 2019) είχε χαρακτηριστεί και pirouetter (στα γαλλικά,  αυτός που κάνει τούμπες).

    Έχοντας περιέλθει σε προσωπικό αδιέξοδο και υπό το βάρος μεγάλης αποτυχίας του στο θέμα του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Κύπρου, απείλησε με αγωγές τα μέλη της ΡΑΕΚ, της Ανεξάρτητης Αρχής Ενέργειας της Κύπρου, δηλαδή ενός άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ, που γνωμοδοτεί προς την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη!

    Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» της Κύπρου που έχει άριστες προσβάσεις στην κυβέρνηση της Λευκωσίας, «αφού είχε διαφανεί ότι ήταν πλέον δυνατή η κατάληξη σε συμφωνία, ώστε η γαλλική Nexans που κατασκευάζει το καλώδιο να συνεχίσει κανονικά την κατασκευή του, η ηγεσία του φορέα υλοποίησης (σ.σ. του ΑΔΜΗΕ, δηλαδή ο κος Μανουσάκης) επανέλαβε απευθείας απειλές -και σε προσωπικό επίπεδο- προς τα μέλη της ΡΑΕΚ και έβαλε για άλλη μία φορά φωτιά στις διαπραγματεύσεις!».

    Ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει πως, «ενώ οι εξαντλητικές διαπραγματεύσεις του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Παπαναστασίου και του Έλληνα ομολόγου του Θεόδωρου Σκυλακάκη, έβαιναν καλώς, όλα κινδύνεψαν να τιναχθούν στον αέρα όταν ο ΑΔΜΗΕ ενημέρωσε αυθαίρετα τη ΡΑΕΚ ότι ο υπουργός Ενέργειας της Ελλάδας έχει προειδοποιήσει ότι θα δρομολογήσει λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον της ΡΑΕΚ αλλά και προσωπικά των τριών μελών της ανώτερης αρχής του οργανισμού, αν αυτά δεν συναινέσουν στην ενσωμάτωση της συμφωνίας στο ρυθμιστικό πλαίσιο».

    … Και η μεταμόρφωσή του σε… Αρμάνδο Δελαπατρίδη

    Όλα αυτά ενώ οι δυο υπουργοί συζητούσαν αναλυτικά αναζητώντας λύση (που  βρήκαν τελικά, έστω και προσωρινή) και έχοντας βάλει στην άκρη τον «αποτυχημένο… Βοναπάρτη Μανουσάκη» (σ.σ. ο χαρακτηρισμός ανήκει σε ανώτατο αξιωματούχο της Κύπρου) ώστε να ξεφύγουν από το αδιέξοδο που τους είχαν φέρει οι χειρισμοί του επικεφαλής («για πόσο ακόμη;

    Μα ποιος τον στηρίζει αφού εκθέτει τόσο την κυβέρνησή σας;» μας ρωτούν συνεχώς από τη Λευκωσία) του ΑΔΜΗΕ, που έχει παρασύρει και πολλά τεχνοκρατικά στελέχη της εταιρίας στην πορεία προς το εξευτελισμό.

    Η ηγεσία της ΡΑΕΚ αντέδρασε έντονα και ζήτησε προστασία από ανώτερους αξιωματούχους της κυπριακής Κυβέρνησης.

    Όπως μας λένε από τη Λευκωσία, ενημερώθηκε η  υφυπουργός Προεδρίας κα Ειρήνη Πική για τις αθλιότητες Μανουσάκη, ο οποίος μάλιστα επικαλείται τη σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΝ Θεόδωρου Σκυλακάκη για το θέμα, τη στιγμή που  αυτή η σύμφωνη γνώμη, όπως λένε στη Λευκωσία, δεν προκύπτει από πουθενά.

    Πολλώ δε μάλλον που ο Έλληνας υπουργός, βρίσκεται σε σοβαρές συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του, επιτυχημένες ως τώρα, αντιλαμβανόμενος πλήρως τη σοβαρότητα της κατάστασης.

    Απορίας άξιον είναι πως η Αθήνα, στην πιο κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων, ανέχεται τον κύριο Μανουσάκη να βάζει μπουρλότο στις συνομιλίες, με τις ανοίκειες απειλές του.

    Τελικά μήπως δεν είναι…«Βοναπάρτης» αλλά μόνο …«Αρμάνδος Δελαπατρίδης» ο κος Μανουσάκης;

    Και φωτογράφος ο Μανουσάκης;

    Μπα, μπα τί μαθαίνω; Έγινε και …φωτογράφος ο αρχιγίγαντας της ενεργειακής πιρουέτας, ο θαμώνας της στήλης Μάνος Μανουσάκης; Και μάλιστα αποδεικνύει με τις …«φωτογραφίες» του, πως δεν ξεχνά τις παλιές του αγάπες, πολιτικές και άλλες;

    Λεπτομέρειες, προσεχώς….

    Παραμιλάνε όσοι γύρισαν από Κυκλάδες…

    Εμείς είμαστε επί των επάλξεων που λένε εδώ και μέρες, αλλά πολλοί φίλοι και φίλες που γύρισαν αυτό Σαββατοκύριακο από διακοπές και συγκεκριμένα από τις πανέμορφες Κυκλάδες, κυκλοφορούν στο δρόμο με παραμιλητά!

    Ο λόγος; Μα οι τιμές, που βάλθηκαν να συναγωνιστούν τις πτήσεις των υπερσύγχρονων μαχητικών F35 που θα προμηθευτούμε εμείς και όχι οι Τούρκοι όπως λένε όσοι γνωρίζουν.

    Δεν μιλάμε για τις τιμές στη Μύκονο («ανεξάρτητο Πριγκιπάτο, ποιος Έλληνας τολμάει πλέον να πατήσει πλέον εκεί;»), ούτε για την επιβλητική καλντέρα της Σαντορίνης που μπορεί να πληρώσεις πανάκριβα για να σου πατήσουν τα πόδια οι χιλιάδες «κρουαζιεριστές» που δεν αφήνουν στο νησί ούτε τον … covid τους.

    Μιλάμε για την κάποτε προσιτή Πάρο, τις κάποτε ανθρώπινες Νάξο, Τήνο, Σύρο  και τις κάποτε εναλλακτικές Αμοργό, Αστυπάλαια  και Φολέγανδρο.

    Τι γίνεται πλέον εκεί; ξοδεύεις  έναν μισθό για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οι χρεώσεις για ομπρέλα- ξαπλώστρες, για φαγητό, για καφέ είναι επιπέδου Νότιου Μανχάταν της Νέας Υόρκης, η συνολική διαμονή για δύο εβδομάδες απλησίαστη.

    Βέβαια στο ερώτημα καλού φίλου «και τότε γιατί είναι γεμάτες οι μπροστινές ξαπλώστρες στη Νάξο, γεμάτα τα ακριβά μαγαζιά στην Πάρο, γεμάτα τα πανάκριβα καταλύματα από Έλληνες στη Σύρο;» δεν είχα απάντηση…

    Καλό μήνα, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και ευχές για λίγη δροσιά….

    Το δράμα που ζουν οι Κουτσολιούτσοι

    Ένα… δράμα, μαθαίνω ότι ζει η άλλοτε κραταιά οικογένεια Κουτσολιούτσου, μετά την καταδίκη Δημήτρη, Τζώρτζη και Καίτης.

    Όπως μου λένε, ο ιδρυτής της Folli Follie, κι αυτός που εν πολλοίς ευθύνεται για το μεγάλο σκάνδαλο, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά της συζύγου του και οι μέρες στο σπίτι δεν περνάνε με τίποτε.

    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος έχει και κάποια προβλήματα με τα μάτια του που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα.

    Ο δε γιος του, φυλακισμένος αφού έχει καταδικαστεί σε 11 χρόνια κάθειρξη, φέρεται να έχει καταθέσει νέο αίτημα αποφυλάκισης ζητώντας να πάει σπίτι του με «βραχιολάκι». Δύσκολο να γίνει αποδεκτό το αίτημά του, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

    Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις πάντως. Από εκεί που πουλούσαν χιλιάδες βραχιόλια σε όλο τον κόσμο τώρα βρίσκονται με «βραχιολάκια» στο πόδι, αναπολώντας τα hot πάρτι στις Σπέτσες και τα Βόρεια Προάστεια.

    Το μεγάλο deal του Καλ – Καλ…

    Κοντά σε μια πολύ μεγάλη συμφωνία, που αναμένεται να ανακοινωθεί προσεχώς, βρίσκεται ο ικανότατος Καλλίνικος Καλλίνικος της Goldair. Η Αναπτυξιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η DFC, θα συμμετάσχει στο χρηματοδοτικό σχήμα για το σπουδαίο έργο του επιχειρηματικού κέντρου στο Θριάσιο.

    Είναι η δεύτερη φορά που εταιρεία του γνωστού στην αγορά και ως «Καλ – Καλ», συνεργάζεται με την DFC.

    Το project έχει αναλάβει να υλοποιήσει η κοινοπραξία Goldair – ΕΤΒΑ και πρόκειται για έργο που θα ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ. Μαθαίνω, λοιπόν, ότι ο κ. Καλλίνικος έχει επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή των Αμερικανών οι οποίοι θέλουν να μπουν στο χρηματοδοτικό σχήμα για την ολοκλήρωση της μεγάλης επένδυσης.

    Η κίνηση αυτή εξασφαλίζει τη ρευστότητα που απαιτείται για ένα τόσο σπουδαίο έργο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2025.

    Οι πηγές μου στην αγορά λένε ότι ο αθόρυβος αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικός και χαρισματικός «Καλ – Καλ» έχει γίνει σημείο επαφής για τους Αμερικανούς και η συμφωνία είναι προ των πυλών.

    …Και οι Αμερικανοί που βλέπουν λιμάνια

    Όπως μου λένε, όμως, το θέμα για τον Καλλίνικο δεν είναι μόνο η χρηματοδότηση του έργου, αλλά έχει και γενικότερο γεωπολιτικό ενδιαφέρον η είσοδος της DFC στο Θριάσιο. Οι Αμερικανοί αντιλαμβάνονται ότι μετά τα δραματικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή οι εμπορευματικές μεταφοράς διά της ξηράς θα έχουν τα επόμενα χρόνια μεγάλο ενδιαφέρον και για το λόγο αυτό θεωρούν την Ελλάδα κόμβο από τον οποίο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλη την Ευρώπη και θα μπορούν να εμποδίσουν την κυριαρχία των Κινέζων.

    Και δεν ξέρω να σας πω τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά μυρίζομαι ότι οι Αμερικανοί δεν έρχονται μόνο για το Θριάσιο. Τους ενδιαφέρουν σφόδρα και τα λιμάνια, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο.

    Για τον τελευταίο, όπου η Goldair έχει μπλοκάρει προσωρινά την πώλησή του από το ΤΑΙΠΕΔ στον Ιβάν Σαββίδη, μαθαίνω ότι ο Καλλίνικος θα το πάει μέχρι τέλους το θέμα…

    Η PotamitisVekris πίσω από το deal του Φουρλή

    Κομβικό ρόλο στο deal του Ομίλου Fourlis με τη Foot Locker έπαιξε η δικηγορική εταιρεία PotamitisVekris.

    Η ομάδα Εξαγορών & Συγχωνεύσεων της εταιρείας ανέλαβε την εκπροσώπηση του ομίλου Fourlis για μια σειρά συμφωνιών για τα δικαιώματα χρήσης του δικτύου Foot Locker σε οκτώ χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αλλά και την εξαγορά του υφιστάμενου δικτύου Foot Locker στην Ελλάδα και τη Ρουμανία. Τις πολύπλοκες αυτές συναλλαγές συντόνισε ο Partner της PotamitisVekris, Αλέξανδρος Κορτέσης.

     

    Αδωνις: H επίσκεψη στο νοσοκομείο της Λήμνου και το παγωτό μηχανής

    Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγε από τη Λήμνο ο Υπουργός υγείας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστο Ροϊλό, καθώς και την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο του νησιού και ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις δυνατότητές του σε σύσκεψη, παρουσία και εκπροσώπων των εργαζομένων.

    Στη συνέχεια, ο Υπουργός συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Λήμνου, Ελεονώρα Γεωργά, και με τον Έπαρχο Λήμνου, Απόστολο Κουτσογιάννη.

    Ο κ. Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Το νοσοκομείο της Λήμνου τα τελευταία 4 χρόνια έχει πολύ μεγάλη πρόοδο με 91% κάλυψη του προσωπικού του. Έχει αποκτήσει ογκολόγο που δεν είχε ποτέ. Έχει καινούργια μονάδα τεχνητού νεφρού με ολοκαίνουρια μηχανήματα, με συνέπεια να μπορεί να εξυπηρετεί ασθενείς με προβλήματα στα νεφρά τους σε πρωτοφανή υψηλό ρυθμό για τα δεδομένα του νησιού αυτού, που δεν είχε ποτέ στην ιστορία. ​

    Άμεσα θα εγκριθεί ο νέος κανονισμός για να μπορούμε να φέρουμε δύο επιπλέον παθολόγους στο νησί, ώστε να συμπληρωθεί το παθολογικό του τμήμα. ​Προκηρύσσουμε με τα νέα κίνητρα τις θέσεις του καρδιολόγου, του ακτινολόγου και του Γενικού χειρουργού ώστε να μπορέσουμε να συμπληρώσουμε και αυτές τις ειδικότητες».

    Λίγο πριν από την αναχώρηση για το αεροδρόμιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη σταμάτησαν σε τοπικό ζαχαροπλαστείο και πήραν στο χέρι ανάμικτο παγωτό μηχανής, βανίλια – σοκολάτα.

    Ο «Παυλάρας» τελειώνει τον Κασσελάκη;

    Αφού ο γάμος της Κρήτης τέλειωσε, να ζήσουν και να ευτυχίσουν Στέφανος και Τάιλερ, μαθαίνουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναζητά νέο τρόπο να παραμείνει στην επικαιρότητα. Κι επειδή από πολιτική «δεν το’ χει το παιδί», μην απορήσετε αν δείτε και πάλι την παραπολιτική να κυριαρχεί. Π.χ. του έχει γίνει «ψηστήρι» να δώσει συνέντευξη και να μιλήσει –εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ- φυσικά και για τον γάμο του.

    Σε κανένα πρωϊνάδικο εννοείται, μόλις ξεκινήσει η σεζόν. Λιάγκας και σία με λίγα λόγια…

    Σιγά μην αφήσει να πέσει χάμου η ευκαιρία της αυτοπροβολής. Κι όπως λένε και άσπονδοι φίλοι του μέσα στο κόμμα «ο πρόεδρος ζει κι αναπνέει με την αυτοπροβολή. Αν σβήσουν οι κάμερες θα πάθει κατάθλιψη».

    Μετά τη νέα χθεσινή επίθεση του Παυλάρα Πολάκη, όμως, ο Στέφανος δεν θα πρέπει να αισθάνεται καθόλου καλά. Ο αψύς Σφακιανός έθεσε θέμα ηγεσίας επί της ουσίας λέγοντας ότι τα βιντεάκια του Κασσελάκη και η επίδειξη της προσωπικής ζωής και του πλούτου δεν φέρνουν την αλλαγή. «Θα είμαι παρών», είπε ο Πολάκης για την ΚΕ, και κάτι μου λέει ότι η πρόταση μομφής πλησιάζει και ο νυν πρόεδρος δεν αποκλείεται να γίνει… τέως.

    Ή να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές, όπως ο wiseman σε έχει προϊδεάσει…

    Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο «Χρηστάρας»

    Αλλά για να γυρίσουμε στα σοβαρά του ΣΥΡΙΖΑ, αξιωματική αντιπολίτευση γαρ», η εβδομάδα και ο μήνας ξεκινούν με μια διαγραφή ή οικειοθελή αποχώρηση, όπως θέλετε πάρτε το. Αύριο ή το αργότερο την Τετάρτη θα είναι εκτός ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, εκτός κι αν μείνει μέχρι την Κεντρική Επιτροπή.

    Πάντως, ο «Χρηστάρας» είναι αποφασισμένος. Στο μέρος που αναπνέει ο Κασσελάκης δεν μπορεί να βρίσκεται κι αυτός. Η συνεδρίαση του Πειθαρχικού προκειμένου να τον διαγράψει θα είναι η αφορμή για να δηλώσει μόνος του την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άλλωστε ξένο σώμα εδώ και καιρό, αλλά ενδιαφέρον θα έχει η επιστολή παραίτησής του. Το τι έχει να γράψει για τον Κασσελάκη, αλλά και όσους τον στηρίζουν.

    Μόνο που ο Σπίρτζης έχει ένα δίλημμα. Τι θα πει για τους «κολλητούς» του, Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη; Θα τους κατακεραυνώσει ή θα καταπιεί τη γλώσσα του;

    Οσο για το μέλλον του; Μάλλον περιμένει τον «σωτήρα» Αλέξη και τις κινήσεις που θα κάνει.

    Η οργή του Αλέξη και η αποχώρηση 10 βουλευτών

    Και μιας και μιλάμε για τον Τσίπρα, να σας πω ότι πλέον οι σχέσεις του με τον Κασσελάκη είναι τόσο άσχημες που περισσότερη συμπάθεια θα έδειχνε για τον… Μητσοτάκη παρά για τον Στέφανο.

    «Ο Τσίπρας είναι εξοργισμένος με όσα λέει ο Κασσελάκης και οι φίλοι του. Και ακόμη περισσότερο με τη νέα πρόκληση του προέδρου να απαντήσει ο ίδιος και όχι με διαρροές», έλεγαν από το περιβάλλον του.

    Και μαθαίνω ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρόκειται να σηκώσει το γάντι του Κασσελάκη και θα περιμένει τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.

    Πάντως, θα σας πω και δύο πράγματα που άκουσα, αλλά δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος ότι θα συμβούν.

    Το ένα είναι ότι υπάρχουν σκέψεις αναβολής της Κεντρικής Επιτροπής της 7ης Σεπτεμβρίου. Δύσκολο, αλλά δεν αποκλείεται προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης.

    Το δεύτερο είναι ότι αν γίνει η ΚΕ κι εκεί «πλακωθούν» άσχημα, δεν αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα να έχουμε τουλάχιστον 8-10 αποχωρήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκδίκηση του Αλέξη;

    Κάπως έτσι, πάντως, ο Κασσελάκης θα μείνει με ένα κόμμα 23-24 βουλευτών, και το ΠΑΣΟΚ γίνεται αξιωματική αντιπολίτευση.

     

    Πώς «πυρπόλησαν» οι Χούθι το πλοίο του Διαμαντίδη

    Το Sounion, πλοίο του εφοπλιστή Διαμαντίδη, που μεταφέρει 150.000 τόνους ιρακινού αργού πετρελαίου, χτυπήθηκε επανειλημμένα σε επίθεση των Χούθι στις 21 Αυγούστου ανοικτά του λιμανιού Χοντάιντα, που ελέγχουν οι υεμενίτες αντάρτες, στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι Χούθι το έπληξαν με drones και πυραύλους, όμως, ένα βίντεο δείχνει και κάτι άλλο ακόμη πιο τρομακτικό. Οι μασκοφόροι αντάρτες έχουν ανέβει στο πλοίο, κρατούν Καλάσνικοφ, και τοποθετούν εκρηκτικά σε διάφορα σημεία του.

    Είναι φανερό ότι ήθελαν να το βουλιάξουν, αδιαφορώντας προφανώς και για την τεράστια οικολογική καταστροφή που θα προκαλούσαν. Το βίντεο από το Delta Sunion προκαλεί τρόμο για το τι μπορούν να κάνουν οι αντάρτες Χούθι.

     

    Ο γάμος της Χριστιάνας  και η αεικίνητη Ελίνα Φέσσα

    Τo ΠΣΚ που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στο Costa Navarino και ο γάμος της Χριστιάνας Τζάννες.

    Η κόρη της Σοφίας Σωτηράκου-Καραγεώργη (μέτοχος της εισηγμένης Q&R), από τον πρώτο της γάμο, ήταν λαμπερή και την τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί φίλοι της οικογένειας.

    Μεταξύ αυτών, ο Ριάντ και η Ράνα Ζέιν, ο Γιώργος και η Βάσω Φειδάκη, ο Μάριος Κάτσικας με την πάντα εντυπωσιακή Δέσποινα Κάτσικα, ο Βίλλυ και η Μαίρη Παναγιωτίδη, ο Θόδωρος και η Ελίνα Φέσσα.

    Μάλιστα η πάντα αεικίνητη και χαρισματική Ελίνα, πριν το Costa Navarino, βρέθηκε στην Σύμη στα βαφτίσια των παιδιών φιλικού της ζεύγους, νωρίτερα στις Cannes για το opening του Nammos και πιο πριν στο ακριτικό Καστελόριζο, για το «εκτυφλωτικό και εκτός ορίων» party της Ηρούς Βαχάρη- Καμπάνη της ROLEX.

    Δεν παρευρέθηκαν στον γάμο Τζάννες, η Λουλού Ζέιν, η Χάλα Χούρι και η Άννα Αγγελικούση.

    Το One & Only ΚΕΑ

    Αγαπητοί αναγνώστες, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ενημερώθηκα ότι τουλάχιστον 2 επιχειρηματίες βρέθηκαν στο εμβληματικό One & Only στην ΚΕΑ.

    Μάλιστα ο ένας από αυτούς (από τον χώρο των ασφαλειών) είχε ταξιδέψει έως την Κέα, όχι με το σκάφος του αλλά με το φουσκωτό του.

    Το μοναδικής αισθητικής O&O, με τις περίπου 60 βίλες και μία exclusive κοινότητα ιδιωτικών κατοικιών, έχει γίνει πλέον talk of the town.

    Παρά το γεγονός ότι μπήκε ο Σεπτέμβρης εν τούτοις το ξενοδοχείο είναι σχεδόν γεμάτο.

    Not Bad at all.

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.