Περιεχόμενα
Ελλάκτωρ: Διπλό deal με ΑΚΤΩΡ και Άνεμο
Η είδηση της ημέρας είναι δίχως άλλο, η απόφαση της διοίκησης της Ελλάκτωρ, που ελέγχεται από τον επιχειρηματικό όμιλo του Henry Holterman, να υπογράψει συμφωνία για να ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το σχήμα WADE ADAMS – Δημήτρη Κούτρα για την πώληση της ΑΚΤΩΡ.
Η αποκάλυψη έγινε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής από το mononews.gr ενώ και το Σάββατο σας είχαμε προϊδεάσει για τις εξελίξεις καθώς σας είχαμε ενημερώσει σε ρεπορτάζ του Δημήτρη Κόκκορη για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελλάκτωρ που συνεδρίασε το πρωί της 28ης Ιανουαρίου.
Το ρεπορτάζ του Δημήτρη είχε τίτλο “Τι κρύβει το πωλητήριο στην Άκτωρ: Κεφαλαιακή δύναμη πυρός 300 εκατ. ευρώ χρειάζεται να έχει ο αγοραστής”
H απόφαση να πουληθεί η ΑΚΤΩΡ είχε την σύμφωνη γνώμη της οικογένειας Βαρδινογιάννη, καθώς ελέγχει μέσω της MOTOR OIL το 30% της Ελλάκτωρ.
Βέβαια η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0% 2,60, που ελέγχει την ΑΚΤΩΡ, αποφάσισε να πουλήσει και το 25% της Άνεμος της εταιρείας δηλαδή που κατέχει τις ΑΠΕ.
Το 75% της Άνεμος ήδη ανήκει στην MOTOR OIL η οποία έχει και το δικαίωμα της πρώτης άρνησης.
Από την πώληση της ΑΚΤΩΡ και του 25% της Άνεμος, η Ελλάκτωρ θα βάλει στα ταμεία της, μετρητά περίπου 200 εκατ. ευρώ.
Το τίμημα για την ΑΚΤΩΡ θα ανέλθει στα 160 εκατ. ευρώ αλλά περίπου τα 80 εκατ. ευρώ αφορούν ενδοομιλικά δάνεια.
Τα υπόλοιπα 120 εκατ. ευρώ, από το σύνολο των 200 εκατ. που θα πάρει σε μετρητά η Ελλάκτωρ, θα προέλθουν από την πώληση του 25% της Άνεμος.
Στο ίδιο μήκος κύματος της πώλησης της Άκτωρ, πιστεύεται ότι θα συμβεί και με την θυγατρική Ηλέκτωρ, η οποία έχει ισχυρή θέση στα έργα διαχείρισης απορριμμάτων και δεν κρύβεται το ενδιαφέρον από την πλευρά του επιχειρηματικού ομίλου της Μότορ Όιλ.
Στο χαρτοφυλάκιο της Ελλάκτωρ θα παραμείνουν οι κερδοφόρες παραχωρήσεις, αλλά και το real estate μέσω της επίσης θυγατρικής Reds.
Στη οποία η Ελλάκτωρ έχει το 55,456%, ενώ η Reggeborgh μαζί με μια «δορυφορική» της εταιρεία ελέγχουν σχεδόν το 38%.
Ο άνθρωπος πίσω από την αναδιάταξη του ομίλου της Ελλάκτωρ είναι ο CEO του ομίλου Θύμιος Μπουλούτας, ο οποίος και στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι μπορεί να δημιουργεί υπεραξίες.
Χθες Κυριακή τον είδαν να μπαίνει στα κεντρικά του ομίλου της Ελλάκτωρ το μεσημέρι και έμεινε αρκετές ώρες στο γραφείο του.
Λογικό.
Η Ιντρακάτ
Πηγές της Ιντρακάτ, ΙΝΚΑΤ -0,60% 4,95 που ενδιαφέρθηκαν για την ΑΚΤΩΡ, έλεγαν αργά χθες το απόγευμα ότι εάν κάτι στραβώσει στην επικείμενη συμφωνία με την WADE ADAMS, δεν πρόκειται να υποβάλλουν προσφορά από την πλευρά τους.
Πειραιώς- Investor Day: Τι θα πει ο Χρήστος Μεγάλου
Στο conference call που θα έχει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 με τους αναλυτές στο πλαίσιο του Investor Day που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα είναι στραμμένο το ενδιαφέρον της τραπεζικής αγοράς και όχι μόνο.
Βέβαια ο Χρήστος Μεγάλου, το αφεντικό της Πειραιώς, εκτιμώ ότι δεν θα δυσκολευτεί και πολύ να πείσει τους αναλυτές, μία που ήδη η μετοχή της Τράπεζας είναι από τις “αγαπημένες” των μεγάλων Χρηματιστηριακών και επενδυτικών οίκων.
Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί οι “αναβαθμίσεις” έρχονται η μία πίσω από την άλλη και ο πήχης για την τιμή της μετοχής έχει πλέον ανέβει από τα 1,80 έως τα 3,30 ευρώ.
Τούτο οφείλεται στο ότι ήδη οι στόχοι που είχε θέσει η Διοίκηση της Τράπεζας με ορίζοντα το 2024 ήταν αρκετά φιλόδοξοι, τόσο στο μέτωπο των μη εξυπηρετούμενων δανείων όσο και συνολικά στην απόδοση επί του κεφαλαίου.
Οι αναλυτές θεωρούν πλέον ότι η απόδοση (ROTΕ) στο 11% αποτελεί ένα ρεαλιστικό στόχο.
Αυτό συνεπάγεται μία αύξηση του συγκεκριμένου δείκτη κατά περίπου 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.
Παράλληλα προβλέπεται η ενίσχυση των κεφαλαίων της Τράπεζας με μία αύξηση του βασικού δείκτη CET1 κατά περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες στο 13% το 2024, καθώς και βελτιστοποίηση του δείκτη κόστους προς έσοδα κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες.
Τώρα όταν όλα τα παραπάνω συνδυαστούν με το σημαντικό discount ως προς τη λογιστική της αξία με την οποία διαπραγματεύεται η τιμή της Πειραιώς (περίπου 0,30 φορές ) έναντι των άλλων συστημικών τραπεζών (από 0,4 για την Alpha, 0,56 ETE κα 0,61 για την Eurobank) ερμηνεύουν τα όσα έχουμε δει στο ταμπλό τις τελευταίες ημέρες.
Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σημαντικά επηρέασαν την πορεία της μετοχής το ενδιαφέρον της ΙΟΝ και την αποεπένδυση που σχεδιάζει το ΤΧΣ, όμως αυτά δεν αφορούν το investor’s day.
Η κίνηση στον ΟΤΕ
Εντύπωση προκάλεσε η κίνηση της μετοχής του ΟΤΕ ΟΤΕ -0,21% 14,07 την Παρασκευή η οποία έκλεισε 15,00 ευρώ με άνοδο 2,74% και με μεγάλο όγκο συναλλαγών στις 755.000 μετοχές.
Κάποιοι υποπτεύονται ότι ένας ξένος θεσμικός «έπαιξε» το στοίχημα της αναβάθμισης της Ελλάδος από την Fitch που πράγματι συνέβη το Σάββατο τα ξημερώματα.
Έτσι λοιπόν αγόρασε περίπου 300.000 μετοχές ενώ μεγάλη κίνηση υπήρξε και στα συμβόλαια.
Σας θυμίζω ότι η FITCH αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο κατά μία βαθμίδα.
Η ΕΚΤ “δείχνει τα δόντια της “
“Σκληραίνει” τη στάση της σε όλα τα μέτωπα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Την Πέμπτη αναμένεται να σφίξει ακόμη περισσότερο τα λουριά στην νομισματική πολιτική προχωρώντας σε νέα αύξηση των επιτοκίων της, κατά 0,5% – σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο – φορτώνοντας έτσι νέα βάρη στους δανειολήπτες.
Δεν περιορίζεται όμως μόνο στο μέτωπο των επιτοκίων, αλλά κλείνει τα αυτιά της στις εκκλήσεις των Ευρωπαϊκών τραπεζών για “πιο χαλαρούς κεφαλαιακούς κανόνες” προκειμένου να διευκολυνθούν στη χορήγηση περισσότερων δανείων.
Έτσι η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία και η Oliver Wyman, εισέπραξαν την Παρασκευή ένα ηχηρό ΟΧΙ σε σχετικό αίτημα που υπέβαλαν σε κοινή τους έκθεση.
Στο κοινό τους αίτημα υποστήριξα ότι μία επανεξέταση των υφισταμένων κεφαλαιακών απαιτήσεων και των εποπτικών διαδικασιών θα μπορούσε να απελευθερώσει σε ολόκληρη την ευρωζώνη περίπου 4 με 4,5 τρις. Ευρώ νέα δάνεια !.
Με άλλα λόγια η πιστωτική επέκταση θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 30% σε σύγκριση με τον τρέχοντα όγκο τραπεζικού δανεισμού .
Ξεκολλάει η επένδυση της Reds στην μαρίνα Αλίμου
Επίσημα σε φάση ανάπτυξης θα μπει φέτος η επένδυση της Reds στη μαρίνα Αλίμου, η οποία έχει περάσει από το δημόσιο στην Άκτωρ Παραχωρήσεις.
Το βασικό κώλυμα για να ξεκινήσουν τα έργα είναι η υπογραφή και έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που πέρασε την πρώτη από τις τρεις πίστες.
Η ΚΥΑ εγκρίθηκε από το υπουργείο Τουρισμού και μένει να πάρει έγκριση από τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ώστε να μπουν μπουλντόζες μέσα στο χρόνο.
Έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια από όταν έπεσαν οι υπογραφές για την παραχώρηση και θα χρειαστούν τουλάχιστον ακόμα τρία για την ανάπλαση της μεγαλύτερης μαρίνας των Βαλκανίων.
Ήδη έχουν κατεδαφιστεί ιστορικά για την αθηναϊκή ριβιέρα καταστήματα, όπως η Νεράιδα και το Skippers, για να πάρουν τη θέση τους τα μεγαλεπήβολα σχέδια της Reds: ένα ξενοδοχείο πολυτελείας, εμπορικές χρήσεις, καταστήματα εστίασης και αναψυχής, γραφεία και υποδομές αποθήκευσης και επισκευής σκαφών.
Να θυμίσουμε ότι η μαρίνα Αλίμου είναι η μεγαλύτερη Μαρίνα στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην ανατολική Μεσόγειο ενώ αποτελεί και την κύρια βάση για την Ελληνική αγορά τουρισμού ενοικίασης yachting.
Η τοποθεσία της και το μέγεθός της, την καθιστούν βασικό συστατικό του νέου θαλασσίου μετώπου της πρωτεύουσας, γνωστό ως «Αθηναϊκή Ριβιέρα».
Η REDS έχει αναλάβει την μελέτη και κατασκευή της Μαρίνας με στόχο να την αναβαθμίσει στα διεθνή σύγχρονα πρότυπα, να την εμπλουτίσει με νέες χρήσεις συμβάλλοντας στον θαλάσσιο τουρισμό και αναβαθμίζοντας τόσο το χερσαίο όσο και το θαλάσσιο τμήμα της.
Η ανανεωμένη Μαρίνα Αλίμου αναμένεται να αποτελέσει προορισμό για επισκέπτες και κατοίκους της Αθήνας.
Ελληνικό: Μάχη Ιατρικού – Ιασώ για το νέο ιδιωτικό νοσοκομείο
Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο διαγωνισμός για το ιδιωτικό θεραπευτήριο στο Ελληνικό, με τη Lamda να εξετάζει τις προσφορές Ιασώ και Ιατρικού του Βασίλη Αποστολόπουλου.
Πάντως, φήμες που θέλουν το Ιασώ να έχει πάρει προβάδισμα για τη μεγάλη ιδιωτική κλινική των νοτίων προαστίων, είναι μάλλον ευσεβείς πόθοι.
Πάντως για την ιστορία να αναφέρουμε ότι πέντε Όμιλοι φαίνεται να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την την κατασκευή και λειτουργία νέου ιδιωτικού νοσοκομείου που θα περιλαμβάνεται στο χώρο του Ελληνικού.
Εκτός λοιπόν από τους παραπάνω ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει το Όμιλος Ηellenic Healthcare Group (ο οποίος περιλαμβάνει το Υγεία, το Metropolitan Hospital, το Μητέρα, το Metropolitan General, το Λητώ, το Creta InterClinic στην Κρήτη και το Απολλώνιο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Κύπρο), ο Όμιλος της Ευρωκλινικής και το Ερρίκος Ντυνάν.
Παρόλο που ακόμη δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστές οι προδιαγραφές που θα έχει το νέο νοσοκομείο, κρίνοντας μόνο από την έκταση που πρόκειται να καταλάβει στο Ελληνικό (περί τα 30.000 τ.μ) εύλογα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι η δυναμικότητα του θα κυμαίνεται στις 200 κλίνες.
Αρχικά πάντως η επιλογή του επενδυτή αναμένονταν να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς. Κάτι όμως που όπως εκ των υστέρων απεδείχθη δεν ήταν εφικτό.
SOS εκπέμπουν στο ΜΜ «βαριά» ονόματα της ηλεκτροπαραγωγής.
Η γκρίνια πάει σύννεφο προς κάθε κατεύθυνση, ακόμη και μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και ο wiseman σας το βεβαιώνει.
O λόγος; η έκτακτη εισφορά των 10 ευρώ/MWh που τους έχει βάλει από πέρυσι το Νοέμβριο ο Κώστας Σκρέκας του ΥΠΕΝ (με κυβερνητική συμφωνία, να εξηγούμαστε) λένε πως τους έχει φέρει σε απόγνωση.
Η κατάσταση χειροτέρεψε τις πρώτες εβδομάδες του 2023, όπου παρά την πτώση των τιμών του φυσικού αερίου στον ολλανδικό κόμβο TTF, εντούτοις η Ελλάδα έχει …καταφέρει να έχει στη χονδρική το ακριβότερο ρεύμα σε σχέση με τις γειτονικές και άλλες χώρες της Ε.Ε.
Η επιβολή των 10 ευρώ/MWh στις τιμές του φυσικού αερίου που αγοράζουν οι ηλεκτροπαραγωγοί για τις μονάδες τους ήρθε σε μία περίοδο κατά την οποία η τιμή του φυσικού αερίου TTF ήταν στα επίπεδα των 120 με 130 ευρώ/MWh.
Αυτό το επιπρόσθετο κόστος αντιστοιχούσε, τότε, περίπου στο 8% του TTF.
Σε κόστος ηλεκτροπαραγωγής η επιβάρυνση είναι 20 ευρώ/MWh, όπως λένε …φωνάζοντας οι καθετοποιημένοι όμιλοι.
Τον περασμένο χρόνο οι ηλεκτροπαραγωγοί για να προμηθευτούν φυσικό αέριο σε χαμηλότερες τιμές στράφηκαν στην προμήθεια ποσοτήτων LNG, το οποίο επωλείτο με discount στην τιμή.
«Οπότε ουσιαστικά αυτά τα 10 ευρώ/MWh, έγιναν …αέρας κοπανιστός» μας λέει μάνατζερ μεγάλου καθετοποιημένου Ομίλου.
Αποτέλεσμα ήταν να γίνουν πιο συμφέρουσες οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας κι ας είναι από παλαιότερης τεχνολογίας και ρυπογόνα εργοστάσια.
Χαρακτηριστικά στο πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου, το μερίδιο των εισαγωγών στο εγχώριο μίγμα ηλεκτροπαραγωγής κυμαίνεται από 20% έως και 40% όταν όλο το 2022 οι εισαγωγές έφτασαν μόλις το 8%. Αντίθετα το μερίδιο των ελληνικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής υποχώρησε στο 10% με 30% όταν το 2022 ήταν στο 39%.
Μεγάλη σημασία έχει όμως και ποιοι τα λένε αυτά.
Λοιπόν έχουμε και λέμε: Γιώργος Περιστέρης της ΗΡΩΝ δηλαδή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,80% 17,68, Γιάννης Βαρδινογιάννης της ΚΟΡΙΝΘΟΣ POWER δηλαδή της MOTOR OIL, η ELPEDISON (εντάξει ο Νικόλας Ζαχαριάδης είναι ο μάνατζερ, αλλά τον τόνο δίνει ο Ανδρέας Σιάμισιης της HELLEN IQ ENERGY που σημαίνει Σπύρος Λάτσης), Ευάγγελος Μυτιληναίος της PROTERGIA- MYTILINEOS ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 και τελευταίος αλλά όχι έσχατος ο Γιώργος Στάσης της ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 που είναι και ο μεγαλύτερος παραγωγός, αλλά για ευνόητους λόγους κρατάει χαμηλούς τόνους.
Όλοι αυτοί φυσικά ομιλούν off the record μέσω διαρροών ή μέσω των μάνατζερ (τα βαριά οικογενειακά ονόματα), αλλά η ουσία μένει η ίδια.
Οι γκρίνιες και οι διαμαρτυρίες έφτασαν ήδη μέχρι το Μ.Μ. κατά κόσμον Μέγαρο Μαξίμου.
Πώς αισθάνεται ο Χρήστος Σταϊκούρας;
Τί άλλο σημαντικό λένε τα βαριά ονόματα της ηλεκτροπαραγωγής;
Ότι μία από τις επιπτώσεις που προκαλεί η έκτακτη εισφορά στην τιμή του φυσικού αερίου που χρησιμοποιούν οι ηλεκτροπαραγωγοί είναι και στα έσοδα του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης.
«Οι εισαγωγές ρεύματος εξαιρούνται από το πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά. Άρα καταλαμβάνοντας μεγαλύτερο μερίδιο στο ενεργειακό μίγμα, μειώνονται οι εισπράξεις, που μέχρι τώρα είχε το ΤΕΜ από τους εγχώριους ηλεκτροπαραγωγούς ρεύματος.
Το ΤΕΜ έτσι αντλεί χαμηλότερα έσοδα για την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος» λένε και καταλήγουν με το -ρητορικό- ερώτημα: «πώς αισθάνεται ο Χρήστος Σταϊκούρας όταν, τα λεφτά που χάνει πρέπει να τα βάλει από το Προϋπολογισμό;».
Είπαμε, ρητορικό το ερώτημα…
Νέο οδικό έργο αναλαμβάνει η Intrakat
Νέο οδικό έργο αξίας 40 εκατ. Ευρώ μαθαίνω πως αναλαμβάνει και επίσημα πλέον η Intrakat ΙΝΚΑΤ -0,60% 4,95 με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή.
Πρόκειται για την παράκαμψη Γιάλοβας, η οποία δημοπρατήθηκε το 2022 και, όπως είχατε διαβάσει στο mononews, η εισηγμένη ήρθε αντιμέτωπη με οκτώ μνηστήρες.
Μαθαίνω πως η εταιρεία που διευθύνει από το περασμένο καλοκαίρι ο Αλέξανδρος Εξάρχου έδωσε μία σχετικά γενναία έκπτωση, αλλά αυτή ήταν απαραίτητη καθώς ο ανταγωνισμός είχε έρθει έτοιμος για να δώσει μάχη.
Έτσι, το ποσό με το οποίο κλείδωσε το έργο η Intrakat ανέρχεται στα 30,4 εκατ. Ευρώ καθώς έδωσε έκπτωση 26%.
Ακούω, επίσης, πως η εταιρεία είχε να αντιμετωπίσει ισχυρό ανταγωνισμό καθώς στο έργο είχαν κατέβει επίσης η ΑΚΤΩΡ που έδωσε τη δεύτερη καλύτερη έκπτωση (18%) και η Interkat του Πανουργιά Παπαϊωάννου, η οποία ωστόσο δε συγκίνησε το Υπουργείο Υποδομών καθώς έδωσε την πέμπτη καλύτερη έκπτωση (16%).
Το βιβλίο της Νεφέλης
Την Παρασκευή οι εκδόσεις Παπαζήση παρουσίασαν το βιβλίο της Νεφέλης Στουρνάρα «Παραδειγματικές εργάτριες.
Πρόκειται για τη διατριβή της κόρης του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και της Λίνας Νικολοπούλου, η οποία είναι αφιερωμένη στις συμμετέχουσες της έρευνάς της, καθώς οι αφηγήσεις τους αποτελούν πολύτιμη πηγή γνώσης, θάρρους και ανθεκτικότητας.
Πρόκειται για μια έρευνα που βασίστηκε σε δεδομένα από την εποχή της κρίσης (β’ 6μηνο του 2017), με κοινωνιολογική βασικά στόχευση, και διαπιστώνει πώς οι καθαρίστριες – μετανάστριες (Αλβανίδες και «Βορειοηπειρώτισσες»), που δρουν στον ιδιαίτερα πιεστικό χώρο των δημόσιων νοσοκομείων στην Ελλάδα – αποτελούν «ένα αόρατο, έμφυλο και εθνοποιημένο εργατικό δυναμικό, το οποίο καθίσταται «παραδειγματικά» φθηνό, ευέλικτο, αναλώσιμο και εύκολα αντικαταστάσιμο», όπως γράφει.
Η Νεφέλη Στουρνάρα σπούδασε Κοινωνιολογία και Ιστορία στο πανεπιστήμιο του Sussex, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μετανάστευση και τη Διασπορά στον τομέα της Ανθρωπολογίας του School of Oriental and African Studies του Λονδίνου, με ειδίκευση στη μετανάστευση, καθώς και διδακτορικό, ενώ έχει ασχοληθεί με τη βία κατά των γυναικών, ειδικά των μεταναστριών.
Ολοκλήρωσε το Διδακτορικό της στην Κοινωνιολογία το 2020 στο Πανεπιστήμιο του Μiddlesex στο Λονδίνο.
Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.
Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στα 326 δισ. ευρώ θα ανέλθουν οι αμυντικές δαπάνες των χωρών της ΕΕ το 2024
- Κατατέθηκε στη Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμός 2025 – Τα μέτρα των 1,1 δισ. για το 2025
- Χαϊδεμένος: Φορολογικό πιστοποιητικό με συμπέρασμα «χωρίς επιφύλαξη» για τη χρήση 2023
- Χρηματιστήριο: ΕΤΕ και Πειραιώς, ΔΕΗ και Μυτιληναίος δείχνουν το δρόμο για επιστροφή πάνω από τις 1380 μονάδες