• Το colpo grosso της Εθνικής, η Wood και η AEGEAN, η επιτυχία του Σταϊκούρα, ο Βουρλιώτης, ο επιχειρηματίας Παπα@@@@@@ και η Διαμαντοπούλου, τα βραβεία σε Στάσση και Μεγάλου και δυο hot quiz με υπουργό και τέως εφοπλιστή

    Στο θέμα της Αττικής Οδού, υπάρχουν και μια σειρά θέματα που πρέπει να επιλυθούν και όλα πρέπει να γίνουν μέσα σε 15 ημέρες

    Wiseman
    image
    Wiseman

    Περιεχόμενα

    Το ράλι της Εθνικής και το colpo grosso

    Αγαπητοί αναγνώστες, από τον χθεσινό WISEMAN δεν πρέπει να έχετε κανένα παράπονο.

    Σας γράψαμε πολλές ειδήσεις, μεταξύ άλλων, για τις μετοχές της Εθνικής και της Πειραιώς, όπως επίσης και για την υπόθεση της Αττικής Οδού (για το μεγάλο αυτό θέμα της Αττικής Οδού σας γράφουμε και παρακάτω).

    Αυτό που θέλω να σας υπενθυμίσω είναι τα όσα σας γράψαμε για την Εθνική.

    Για την ακρίβεια χθες στις 00:00 διαβάσατε:

    «Ο Wiseman πιστεύει ότι επειδή η πτώση στη μετοχή της Εθνικής ολοκληρώθηκε, η σημερινή συνεδρίαση προσφέρεται για τοποθετήσεις στη μετοχή της Εθνικής ….».

    Και πράγματι χθες η μετοχή της Εθνικής «έκανε» ράλι.

    Στις 17:20 έκλεισε στα 7,50 ευρώ, με υψηλά κέρδη 4,46% ενώ το χαμηλό ημέρας ήταν στα 7,23 ευρώ, στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

    Όποιος μας άκουσε είναι μάλλον happy.

    Σε αυτό το σημείο θα σας γράψω και ένα ωραίο cοlpo grosso.

    Την Παρασκευή, στο κλείσιμο εξαιτίας του rebalancing του FTSERUSSEL πουλήθηκαν στο auction 4.000.000 χαρτιά της Εθνικής.

    Κάποιοι θεσμικοί πουλήσαν και κάποιοι αγόρασαν.

    Έντεχνα λοιπόν από το πρωί της Παρασκευής, αυτοί που είχαν προγραμματίσει να αγοράσουν, «βουτήξαν» την μετοχή προς τα κάτω για να αναγκαστούν οι πωλητές να δώσουν τα χαρτιά στα 7,18 ευρώ που έγινε και το auction.

    Ωραίες δουλειές αγαπητοί αναγνώστες.

    Μόνο που δυστυχώς,  όσοι αγόρασαν στο 7,18 ευρώ ανά μετοχή και χθες κέρδισαν 4,46%, είναι μεγάλα παιδιά με χοντρά πορτοφόλια που την ξέρουν τη δουλειά.

    Τώρα τα υπόλοιπα τα ξέρετε.

    Το placement του 10% των μετοχών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα γίνει το πιθανότερο σε range τιμών μεταξύ 7,20 έως 7,60.

    Η ημερομηνία που θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών θα είναι η 30 Σεπτεμβρίου.

     

    Τα top picks της BOFA

    Μετά την Εθνική τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η EUROBANK, και ακολουθήσαν Πειραιώς και ALPHA.

    Οι ελληνικές τράπεζες θα είναι παρούσες στο μεγάλο συνέδριο της Bank of America (BOFA)  που γίνεται στο Λονδίνο τις επόμενες 3 ημέρες.

    Μην ξεχνάτε ότι η BOFA σε προηγούμενες εκθέσεις, δίνει Top picks τις τράπεζες Πειραιώς και EUROBANK.

     

    IntracomMetlen-ΓΕΚ Τέρνα

    Δυνατές ήταν επίσης οι μετοχές της METLEN και της ΓΕK Τέρνα.

    H Intracom έπαιξε «μεγάλη μπάλα», καθώς έκλεισε με σημαντικά κέρδη 4,65% στα 3,15%.

    H Intracom χθες αγόρασε 14 εκατ. χαρτιά της Intralot με αποτέλεσμα τώρα να κατέχει το 9,3% των μετοχών της.

    Στόχος είναι να φτάσει το 10% έτσι ώστε σε περίπτωση που μελλοντικά πουλήσει συμμετοχή της να μην πληρώσει φόρο υπεράξιας.

    Έξυπνη (smart) τακτική από την πλευρά του Σωκράτη Κόκκαλη του αφεντικού της Intracom.

    Φυσικά, στην αγορά λένε ότι τα καλά νέα για την Intralot είναι κοντά και γι’ αυτό τον λόγο η Intracom, αύξησε τη θέση της στη θυγατρικής της.

    Από την άλλη πλευρά, οι πωλητές από ότι έμαθα αποκόμισαν υπεράξιες περίπου 80 έως 100%. Not bad!!!

     

    ΔΕΗ: Δυνατή

    Δυνατή και η ΔΕΗ, καθώς έκλεισε με σημαντικά κέρδη 2,8% στα 12,03 ευρώ.

    Τώρα όσον αφορά πληροφορία που γράψαμε την προηγούμενη Παρασκευή, σχετικά με σκέψεις της διοίκησης της ΔΕΗ για τις ΑΠΕ της εισηγμένης, κορυφαία πηγή της ΔΕΗ μας διευκρίνισε ότι «στα σχέδια της παρούσας διοίκησης υπό τον Γιώργο Στάσση δεν υπάρχει πλάνο spin off των ΑΠΕ και ξεχωριστή εισαγωγή στο ελληνικό χρηματιστήριο».

     

    Η επιτυχία του Σταϊκούρα

    Αγαπητοί αναγνώστες, πρώτοι από όλους ενημερωθήκατε στις 00:00 χθες το βράδυ από το mononews.gr, για την απόφαση του Έλληνα  πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα, η λειτουργία της Αττικής Οδού να περάσει στις 6 Οκτωβρίου στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και να μην υπάρξει παράταση της παραχώρησης στο υπάρχον σχήμα (ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ) για επιπλέον 5 μήνες δηλαδή έως τον Φεβρουάριο του 2025.

    Ενδεικτική είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το απόγευμα το Υπουργείο Οικονομικών, που επιβεβαίωσε το mononews.gr.

    Όπως αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ενδεικτικό της σπουδαιότητας είναι ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός μαζί με τον Χρήστο Σταϊκούρα, την Παρασκευή ασχολήθηκαν για αρκετή ώρα με αυτό το θέμα.

    Η μεταβίβαση της παραχώρησης, για 25 χρόνια, της Αττικής Οδού, στο νέο σχήμα που κέρδισε τον διαγωνισμό, αντί του ποσού των 3,3 δισ. ευρώ είναι ένα θηριώδες εγχείρημα.

    Για να καταλάβετε, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να αποζημιωθούν όλοι οι εργαζόμενοι από την υπάρχουσα κοινοπραξία (ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ) και στη συνέχεια να επαναπροσληφθούν από την νέα εταιρεία που θα αναλάβει τη διαχείριση.

     

    Η ΓΕΚ θα δώσει τώρα τα 3,3 δισ. ευρώ

    Στο θέμα της Αττικής Οδού, υπάρχουν και μια σειρά θέματα που πρέπει να επιλυθούν και όλα πρέπει να γίνουν μέσα σε 15 ημέρες.

    Από την δική της πλευρά, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, είναι έτοιμη να εκταμιεύσει το ποσό των 3,3 δισ. ευρώ και να το δώσει τώρα στο ελληνικό δημόσιο, παρά το γεγονός ότι είχε περιθώριο έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2024.

     

    Ο Βουρλιώτης και ο κατασκευαστής

    Για το πόρισμα του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα, Χαράλαμπου Βουρλιώτη,  σχετικά με τη μεγάλη υπόθεση της φοροδιαφυγής περίπου 150 φυσικών προσώπων και εταιρειών.

    Το εγκληματικό προϊόν που αποκόμισαν τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση φυσικά πρόσωπα, δια μέσου των σχετιζόμενων νομικών προσώπων, ως παράνομο περιουσιακό όφελος, ανέρχεται, τουλάχιστον, στο συνολικό ποσό των 123,5 εκατ.  για Φ.ΠΑ. που αντιστοιχεί σε συναλλαγές 514,7 εκατ. ευρώ.

    Αποφάσισα λοιπόν να «μπω» στο ΓΕΜΗ και να ανοίξω τον ισολογισμό μιας από τις εταιρείες που αναφέρεται στο πόρισμα.

    Της εταιρείας του κατασκευαστή και προέδρου ομάδας της SL2 του Χρηστού Πρ@@@@.

    Η εταιρεία ονομάζεται ΕΣ-ΕΜ Γκρουπ.

    Για το 2023 έχει τζίρο 16,2 εκατ. ευρώ από 22 εκατ. ευρώ το 2022.

    Όμως, τα κέρδη προ φόρων το 2023 ήταν 3 εκατ. ευρώ από 2,4 εκατ. ευρώ το 2022.

    Συνολικά πλήρωσε φόρο εισοδήματος για τις 2 χρονιές περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

    Αντικειμενικά, πρόκειται για μια εταιρεία υγιή που κάθε χρόνο παρουσιάζει υψηλή κερδοφορία.

    Σε αντίθεση αγαπητοί αναγνώστες με την εταιρεία REGAIA που σας αποκαλύψαμε χθες ότι έπαιξε κεντρικό ρόλο στην υπόθεση.

    Το εντυπωσιακό είναι ότι η REGAIA (ανήκει σε 4 φυσικά πρόσωπα) έχει τεθεί υπό εκκαθάριση από τις 5 Αυγούστου του 2024!!!

    Απλά κάντε τις συγκρίσεις σας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!!!

     

    Ο επιχειρηματίας Παπα@@@@@, η Εκάλη και ο Βουρλιώτης

    «Η υπόθεση με τα εικονικά τιμολόγια, την απάτη με τη μέθοδο του carοusel που ζημίωσε το κράτος με 140 εκατ. ευρώ περίπου, μόλις τώρα ανοίγει.

    Υπάρχουν προεκτάσεις που θα σας αφήσουν άφωνους».

    Αυτό λένε δικαστικές πηγές που έχουν δει το πόρισμα των 300 σελίδων το οποίο οδήγησε στη διάταξη του επικεφαλής για το «ξέπλυμα χρήματος», Χ. Βουρλιώτη, με την οποία ζήτησε το πάγωμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων.

    Ο wiseman σας αποκάλυψε χθες και δύο άλλες εταιρείες οι οποίες φέρεται να είναι στην κορυφή της εγκληματικής οργάνωσης.

    Μαθαίνω, όμως, ότι μεταξύ των ονομάτων που εμπλέκονται στην πολλή σοβαρή υπόθεση υπάρχει και ο επιχειρηματίας Σπύρος Παπα@@@@, ο οποίος δεν είναι κάποιος άγνωστος στις φορολογικές αρχές.

    Καταρχήν ήταν ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος εισηγμένης εταιρείας της οποίας η διαπραγμάτευση της μετοχής είχε ανασταλεί το 2012.

    Στο παρελθόν μάλιστα είχε συλληφθεί από την οικονομική αστυνομία στο γήπεδο του Βύρωνα, για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

    Συνέχισε να δραστηριοποιείται στον χώρο των μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων με την έδρα της εταιρείας του να βρίσκεται στα Βόρεια Προάστια και ο ίδιος να διαμένει στην Εκάλη.

    Μια μικρή… μικρούλα λεπτομέρεια.

    Στη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου που δημοσιοποίησε τον Ιούνιο η ΑΑΔΕ το όνομα του εν λόγω επιχειρηματία βρίσκεται εκεί.

    Χρωστάει στο Δημόσιο… μόλις 764.471 ευρώ!!!

    Πώς συνεχίζει να κάνει δουλειές… απορίας άξιο.

    Τώρα βρίσκεται ξανά στη δίνη του κυκλώνα ενός σκανδάλου πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

    Τι άλλο μαθαίνω;

    Ότι η δουλειά που έχει κάνει ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης που προΐσταται της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, είναι εξαιρετική και ότι η υπόθεση είναι «δεμένη» από παντού.

    Για το λόγο αυτό δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όχι μόνο των άμεσα εμπλεκόμενων αλλά και συνδεόμενων προσώπων με αυτά.

    Για παράδειγμα μου λένε ότι για ένα επιχειρηματία με εταιρεία κινητών, ο οποίος έχει προφυλακιστεί, η εντολή δέσμευσης των λογαριασμών φτάνει σε μέλη της οικογένειά του και στα πρόσωπα (συζύγους, παιδιά) και αυτών των προσώπων.

     

    …Ένας διαγωνισμός της Άννας πριν 13 χρόνια

    Και μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια σχετικά με τον επιχειρηματία Σπύρο Παπα@@@@@ .

    Εκεί στο μακρινό 2011, κι ενώ ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει πάρε – δώσε με τις φορολογικές αρχές, χρωστά περί τα 18 εκατ. ευρώ σε Δημόσιο, ΙΚΑ, προμηθευτές κι εργαζόμενους, γίνεται ένας διαγωνισμός από το υπουργείο Παιδείας.

    Είμαστε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, εν μέσω της θύελλας της οικονομικής κρίσης, και υπουργός Παιδείας είναι η Άννα Διαμαντοπούλου, που τώρα διεκδικεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

    Ο διαγωνισμός αφορά στο έργο «της διαλογής των διδακτικών βιβλίων, της δεματοποίησής τους, της τοποθέτησης των δεμάτων σε παλέτες και τη μεταφορά αυτών εντός της αποθήκης του ΟΕΔΒ και σε φορτηγά για μεταφορά αυτών στα σχολεία της χώρας».

    Ποιος παίρνει το έργο;

    Μα φυσικά ο Σπύρος Παπα@@@@ και η μεταφορική εταιρεία του.

    Κι αναρωτιέται κανείς;

    Δεν έψαξαν καθόλου το προφίλ του;

    Δεν είδαν ότι με επίσημα στοιχεία που είχε αποστείλει ο ίδιος στο Χρηματιστήριο χρωστούσε 11,5 εκατ. σε προμηθευτές, 2 εκατ. στο ΙΚΑ, κι άλλα 3 εκατ. στην εφορία;

    Ο μεγαλοοφειλέτης τότε επιχειρηματίας παίρνει εκείνη την εποχή κι άλλους διαγωνισμούς.

    Όπως π.χ. από τον ΕΟΤ, με πρόεδρο τότε τον κ. Νίκο Κανελλόπουλο, ένα έργο για την αποστολή διαφημιστικού υλικού στην Αυστραλία.

     

    Ο Τρυποκάρυδος της WOOD και η AEGEAN

    Φίλοι αναγνώστες, τον τελευταίο καιρό αναλυτές από το πρώην ανατολικό μπλοκ χτυπάνε τις ελληνικές μετοχές.

    Πρώτος ο Ούγγρος αναλυτής της Autonomous που είχε τιμή στόχο για την Πειραιώς τα 3,40€ και μόλις πρόσφατα την ανέβασε στα 4,00€.

    Μετά τον Ούγγρο σειρά πήραν οι Τσέχοι αναλυτές της Wood που την προηγούμενη εβδομάδα υποβάθμισαν την τιμή στόχο της Aegean από τα 12,90€ στα 11,00€.

    Πάμε να δούμε τώρα το report γιατί έχει πολλή πλάκα.

    Στην σελίδα 1 του report οι αναλυτές δεν παρακολουθούν σωστά τις μετοχικές ανακατατάξεις στην οικογένεια Λασκαρίδη και παρουσιάζουν τα ποσοστά τους όπως ήταν παλιά.

    Τεράστιο λάθος, τεράστια παραπληροφόρηση.

    Πάμε τώρα όμως στο ζουμί του report.

    Ο αναλυτής στις 16 Σεπτέμβρη του 2024 υποστηρίζει ότι η Aegean το 2024 θα εμφανίσει καταποντισμό κερδοφορίας κατά -31,95% και τα κέρδη της θα προσγειωθούν στα 115 εκατ. ευρώ από τα 169 εκατ. ευρώ που ήταν το 2023.

    Ακόμα προβλέπει ότι το 2026 τα κέρδη της Aegean θα είναι στα 148 εκ ευρώ.

    Πάλι δηλαδή πιο χαμηλά από το 2023.

     

    Οι απόφοιτοι του Charles University της Πράγας

    Πρέπει να γνωρίζετε φίλοι αναγνώστες ότι και οι δυο Τσέχοι αναλυτές είναι απόφοιτοι από το Charles University της Πράγας, στην Τσεχία.

    Για να γνωρίζετε, η κατάταξή του συγκεκριμένου πανεπιστημίου είναι στη θέση 201-250 σε σχέση με τον κλάδο των οικονομικών-οικονομετρίας.

    Στον κλάδο λογιστικής και χρηματοοικονομικής δεν είναι καν μέσα στα πρώτα 350.

    Για να έχετε μια αίσθηση της κατάταξης, καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο στον κλάδο των οικονομικών-οικονομετρίας είναι το Harvard, 5ο είναι το Princeton, 7ο είναι το London School of Economics το οποίο είναι και 6ο καλύτερο στον κόσμο στην λίστα λογιστικής και χρηματοοικονομικής (Accounting & Finance).

    Το Imperial είναι στην 30η θέση στον κλάδο οικονομικών-οικονομετρίας, το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στην θέση 70, το ελβετικό πανεπιστήμιο St. Gallen στη θέση 93 και τέλος μαζί με το πανεπιστήμιου του Καρόλου στη θέση 201-250 είναι το πανεπιστήμιο από το οποίο αποφοίτησε ο οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ κος Κώστας Λαπαβίτσας, το SOAS University of London, στα ελληνικά σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του πανεπιστημίου του Λονδίνου.

    Μέσα σ’ αυτή την σχολή που ειδικεύεται στις Αφρικανικές σπουδές διδάσκουν και Οικονομικά.

    Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι η QS στον κλάδο των οικονομικών δίνει την ίδια κατάταξη στο πανεπιστήμιο του Καρόλου με αυτό του SOAS του πανεπιστημίου του Λονδίνου.

    Για τα μπάζα δηλαδή.

    Οι Τσέχοι αναλυτές της Wood μπορεί να χαίρονται ότι τελείωσαν κάποιο σπουδαίο πανεπιστήμιο.

    Η ωμή πραγματικότητα είναι ότι για τα παγκόσμια δεδομένα είναι για να τους κλαίνε οι ρέγγες.

     

    Η εμπάθεια των αναλυτών

    Για να καταλάβετε την εμπάθεια των αναλυτών, ενώ ήταν στο conference call των αποτελεσμάτων εξαμήνου της Aegean, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος τόνισε ότι από τα κέρδη του 2024 η Aegean θα δώσει το 2025 μίνιμουμ το ίδιο μέρισμα, δηλαδή 0,75€.

    Οι αναλυτές όμως από μόνοι τους στο report προβλέπουν ότι η Aegean θα δώσει 0,50€/μετοχή μέρισμα και το 2024 και το 2025 και θα δώσει 0,80€/μετοχή μέρισμα το 2026.

    Για να δούμε ποιος θα έχει δίκιο, η διοίκηση της Aegean ή οι Τσέχοι του πανεπιστημίου του Καρόλου.

    Δεν το μάθατε το ανέκδοτο;

    Κορόιδο είναι ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης που αγόρασε στα 11,43€ το ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου.

    Δεν άκουσε τους Τσέχους που δίνουν για οροφή τα 11,00€.

    Ακόμα, οι Τσέχοι αναλυτές αντί να δουν σαν θετικό στοιχεία ότι παρόλο που οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Γάζα είναι σε εξέλιξη, η τιμή του brent και του jet fuel έχει πέσει τον τελευταίο καιρό.

    Δηλαδή με απλά ελληνικά, η Aegean επειδή έχει χετζάρει μόνο το 41% από τις ανάγκες της σε καύσιμα για το 2025, μπορεί να εκμεταλλευτεί την συγκυρία και να πετύχει καλύτερη μέση τιμή, άρα χαμηλότερο κοστολόγιο.

    Ακόμα, περνάνε στο ντούκου την μείωση των αμερικάνικων και ευρωπαϊκών επιτοκίων και ακόμα χειρότερα οι αναλυτές πιστεύουν ότι το δολάριο είναι πολύ πιθανό να δυναμώσει.

    Δυστυχώς για αυτούς τον τελευταίο καιρό το ευρώ δυναμώνει το οποίο θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην κερδοφορία της Aegean.

    Πάμε τώρα για να καταλάβετε την πεμπτουσία της εμπάθειας των αναλυτών.

    Οι αναλυτές προβλέπουν ότι το 2026 η Aegean θα έχει EBITDA της τάξης των 443 εκ ευρώ και καθαρό δανεισμό μαζί με τις χρηματοδοτήσεις της τάξης των 684 εκ ευρώ.

    Δηλαδή, τα παλληκάρια μας λένε ότι η Aegean πρέπει να παίζει με προσδοκώμενο EV/EBITDA 2026e = 3,783.

    Αυτά τους μάθανε στο πανεπιστήμιο του Καρόλου.

     

    Πού θα πάει η AEGEAN

    Οι δύο κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες στον κόσμο, η Goldman Sachs και η Morgan Stanley, για την κορυφαία ευρωπαϊκή αεροπορική, τη Ryanair, κορυφαία γιατί έχει το υψηλότερο περιθώριο EBITDA, EBIT και κερδοφορίας από όλες τις αεροπορικές, μας λένε ότι η Ryanair στο βασικό της σενάριο πρέπει να αποτιμάται με ένα EV/EBITDA 2027e = 7,5 και τα τσακάλια της Wood μας λένε ότι η Aegean που έχει τους δεύτερους καλύτερους αριθμοδείκτες, ότι πρέπει να αποτιμάται με ένα προσδοκώμενο EV/EBITDA 2026e = 3,783.

    Ακόμα για να ξέρετε, η Morgan Stanley για να αποτιμήσει τη Ryanair χρησιμοποιεί και το μοντέλο προεξόφλησης ταμειακών ροών χρησιμοποιώντας για μεσοσταθμικό κόστος κεφαλαίου WACC 8,5%, για terminal growth rate 3% και για terminal ΕΒΙΤ margin 15,5%.

    Φίλοι αναγνώστες, προσέξτε τώρα γιατί έχει πολλή πλάκα η όλη ιστορία.

    Η Morgan Stanley στο bear της σενάριο, επαναλαμβάνουμε στο bear της σενάριο, μας τονίζει ότι η Ryanair πρέπει να παίζει με ένα EV/EBITDA = 5,4.

    Φίλοι αναγνώστες, εάν χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία των Τσέχων αναλυτών για το 2026, δηλαδή EBITDA για την Aegean της τάξης των 443 εκ ευρώ και καθαρό δανεισμό μαζί με τις χρηματοδοτικές μισθώσεις 684 εκατ. ευρώ, αυτό σημαίνει μια τιμή στόχος στα 18,94€.

    Αυτά με τα νούμερα των Τσέχων αναλυτών.

    Ο Wiseman πιστεύει ότι η Aegean δικαιούται και δικαιολογεί άνετα να παίζει με το bear σενάριο της Aegean, δηλαδή με ένα προσδοκώμενο EV/EBITDA 2026e = 5,4, μια τιμή στόχο τα 18,94€.

    Οπότε, η τωρινή αδυναμία της μετοχής είναι εξαιρετική ευκαιρία για χτίσιμο θέσης.

     

    H Εθνική κατέχει το 15% της Epsilon Net

    Στο 15% ανέβηκε το ποσοστό της Εθνικής Τράπεζας στην Epsilon Net, εταιρεία πληροφορικής του Γιάννη Μίχου, η οποία βρέθηκε εκτός ΧΑ μετά τη εξαγορά του 100% από το σχήμα Γιάννης Μίχος-General Atlantic-Εθνική Τράπεζα.

    Θα θυμάστε βέβαια ότι τον Μάιο του 2023 που έκλεισε το deal, η Εθνική είχε πάρει το 7,5% της Epsilon Net, με τη συμφωνία να προβλέπει τη δυνατότητα απόκτησης από την ΕΤΕ επιπλέον ποσοστού 7,5%, τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της αρχικής συναλλαγής.

    Έτσι, όπως είχε… προβλεφθεί, μετά το πολύκροτο deal, η Εθνική «ενεργοποίησε την option» αγοράς, αποκτώντας πριν μερικές ημέρες όπως μαθαίνω επιπλέον 7,5%.

    Υπενθυμίζεται, ότι τον Ιούνιο του 2023 η ΕΤΕ εξαγόρασε το 7,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Epsilon Net από τον κ. Μίχο σε τιμή 7,4 ευρώ ανά μετοχή.

     

    Τι συμβαίνει με τα Brown Hotels

    Θολώνει ακόμα περισσότερο τα νερά του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και της λειτουργίας των Brown Hotels το ντιλ ανάμεσα στη Brown και την επίσης ισραηλινή Israel Canada των Barak Rosen και Assi Tuchmeyer.

    Το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει πως η Israel Canada θα εξαγοράσει τις συμβάσεις μίσθωσης οκτώ ξενοδοχείων στην Ελλάδα, τα οποία θα συνεχίσει να λειτουργεί η Brown, σε ένα ιδιότυπο modus operandi, ενώ ερώτημα παραμένει σε ποιον τελικά θα ανήκουν τα ακίνητα των μονάδων.

    Η Brown, πάντως, είχε αρχίσει να πετά λευκή πετσέτα όταν έγιναν φανερές οι επιπτώσεις του πολέμου στις πληρότητες των ξενοδοχείων.

    Αν και υπό την ομπρέλα του management της Brown θα ενταχθούν και τα ξενοδοχεία της Israel Canada στην Ελλάδα, που φέρουν το σήμα Play, το επενδυτικό πλάνο της Brown φαίνεται να παγώνει, ενώ μία ακόμη αλλαγή ενδέχεται να είναι η συγχώνευση των brands της αλυσίδας.

    Αναπάντητο μένει επίσης τι μέλλει γενέσθαι με τη συμμετοχή της Brown στην κοινοπραξία Tethys, που σύστησε με το fund του Νίκου Καραμούζη και το family office του Θανάση Λασκαρίδη.

    Πηγές της Tethys που έχει εξαγοράσει τα δάνεια 72 ξενοδοχείων επισημαίνουν, πάντως, ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τους σκοπούς της Brown και του Meni Weitzman.

     

    Όχι πολλά, πολλά με τον Τύπο ο κ. Κοντόπουλος

    Μία που ήταν «παρών» στο κουδούνι της έναρξης των συναλλαγών από τον Τάκη Αράπογλου στο ντεμπούτο της Τράπεζας Κύπρου μετά από επτά χρόνια στο Χ.Α. και μία που «εξαφανίστηκε».

    Ok, συμμετείχε στις φωτογραφίες με τα στελέχη της Τράπεζας Κύπρου, εξεφώνησε τον συνηθισμένο λόγο καλωσορίσματος και μετά… τον χάσαμε.

    Ο λόγος για τον CEO της ΕΧΑΕ κ. Γιάννο Κοντόπουλο, ο οποίος όμως, είπε μία σημαντική αλήθεια κατά την ομιλία του.

    Ότι ο τραπεζικός κλάδος στο Χ.Α. έχει δυναμώσει και αντιπροσωπεύει το 24,5% της κεφαλαιοποίησης της αγοράς μας.

    Από εκεί και πέρα οι απορίες υπάρχουν και μεγαλώνουν για το νέο Κανονισμό Λειτουργίας…

    Και δεν μπορούμε να βρούμε τον κ. Κοντόπουλο να τον ρωτήσουμε.

    Και να μας απαντήσει…

     

    Καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Τα επόμενα βήματα…

    «Ποιες είναι οι βασικές κινήσεις από την πλευρά σας, που πρέπει να γίνουν ώστε να ζωντανέψει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου μετά και τη διακρατική συμφωνία της προηγούμενης Παρασκευής;» ρώτησα υψηλά ιστάμενο αξιωματούχο της Λευκωσίας.

    -Είναι κρίσιμο  να εκδοθεί η απόφαση από τη ΡΑΕΚ (κυπριακή Ρυθμιστική Αρχή) για το έσοδο και πώς αυτό κατανέμεται στις ταρίφες των καταναλωτών.

    Αμέσως  μετά, το συντομότερο δυνατόν και το τονίζω αυτό,  πρέπει να στείλει ο… ακατονόμαστος του ΑΔΜΗΕ (σ.σ. ο πολύκλαυστος κος Μανουσάκης αν δεν καταλάβατε) στη γαλλική Nexans την εντολή «Final Notice to Proceed», διαλύοντας την αβεβαιότητα του έργου.

    Αν δεν στείλει ο ΑΔΜΗΕ την εντολή στους Γάλλους κατασκευαστές, το έργο θα συνεχίσει να βρίσκεται στον αέρα. Άρα γρήγορες κινήσεις από ΡΑΕΚ και κυρίως από ΑΔΜΗΕ.

    Θυμίζω πως σε επιστολή τους, οι Γάλλοι ανέφεραν ότι αν ως τις 24 Σεπτεμβρίου (δηλαδή σήμερα) δεν έχουν λάβει την επιστολή, θα ενεργοποιηθεί ρήτρα η οποία θα επιβαρύνει σε πρώτη φάση το κόστος της σύμβασης με 10 εκατ. ευρώ.

    Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι η πρώτη αύξηση του προϋπολογισμού του έργου, που είναι 1,94 δισ. ευρώ.

    Εφόσον γίνουν όλα αυτά και χωρίς παρατράγουδα, τότε απομένουν από τη Nexans ο νέος γύρος θαλασσίων ερευνών για τη πόντιση του καλωδίου (detail marine survey) και τέλος η υλοποίηση της απόφασης να επιμεριστεί το γεωπολιτικό ρίσκο, ισόποσα μεταξύ των καταναλωτών των δύο χωρών, δηλαδή 50%-50%.

    «Αυτό το τελευταίο και πολύ σημαντικό, καλό… Οκτώβριο για να μη σου πω καλό Νοέμβριο…» πρόσθεσε ο «κουμπάρος» αξιωματούχος.

    Πολλά αγκάθια στο δρόμο για το καλώδιο ή όπως σχολίασε περιπαικτικά ο Κύπριος αξιωματούχος «όλαν του γάμουν δύσκολαν τζαι έχεις και… Πιρουέτταν…».

     

    Λεφτά υπάρχουν για τον Ειδικό Λογαριασμό;

    Στον κρατικό προϋπολογισμό θα καταφύγει και πάλι η κυβέρνηση και το ΥΠΕΝ, ώστε να κλείσει η «τρύπα» του Ειδικού Λογαριασμού ΕΚΩ (ΕΛΥΚΩ), όπως μαθαίνω από σίγουρη πηγή.

    Ήδη ο ΥΠΕΝ Θεόδωρος Σκυλακάκης συμφώνησε με τον Κωστή Χατζηδάκη «αφού δεν γίνεται διαφορετικά, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να καλυφθεί το κενό» όπως μου είπαν από το ΓΛΚ.

    Ήδη  έχει κλειδώσει  η διάθεση κονδυλίου 400 εκατομμυρίου ευρώ στις αρχές του επόμενου έτους, το οποίο μπορεί μάλιστα εντός του 2025 να αυξηθεί έως τα 600 εκατομμύρια, ανάλογα με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

    Η «τρύπα» στον ΕΛΥΚΩ βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των εταιρειών-παρόχων, καθώς όσο ο Ειδικός Λογαριασμός βρίσκεται «στο κόκκινο», οι πάροχοι αποζημιώνονται μερικώς από τον ΔΕΔΔΗΕ για την προμήθεια ρεύματος στα νησιά και τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου (ΚΟΤ).

     

    Τι θα γίνει με τον διάδοχο του Πιτσιλή

    Πολύ συζήτηση έχει σηκώσει τελευταία η φημολογία ότι η θητεία του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, θα πάρει παράταση έξι μήνες (μπορεί κι ένα χρόνο), με διάταξη που θα περάσει από τη Βουλή.

    Κι αυτή η συζήτηση φουντώνει όσο ο διαγωνισμός μέσω του ΑΣΕΠ δεν προκηρύσσεται, κι ενώ η θητεία του κ. Πιτσιλή λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

    Ρώτησα που λένε αρμοδίως τι συμβαίνει με την περίπτωση αυτή αλλά άκρη δεν έβγαλα.

    Πάντως από το περιβάλλον του διοικητή μου λένε «προχωράμε με βάση το νόμο. Υπάρχει χρόνος αρκετός για να γίνει ο διαγωνισμός».

    Άρα μπορεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο μέσω του ΑΣΕΠ ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης να προκηρύξει διαγωνισμό, να κατατεθούν οι υποψηφιότητες και τα προσόντα τους και να επιλεγεί ο νέος διοικητής;

    Ίδωμεν, διότι κάποιοι επιμένουν ότι «δεν προλαβαίνουμε…».

    Όσο για τους υποψήφιους;

    Πολλά τα ονόματα που ακούγονται. Από τον Κωνσταντίνο Κόλλια, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, μέχρι τον Φώτη Κουρμούση, μέλος σήμερα του ΤΧΣ αλλά και την κυρία Μαίρη Ψύλλα, Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής.

     

    Κι άλλη εταιρεία από τη Σοφία Σωτηράκου – Καραγεώργη

    Στις 9 Σεπτεμβρίου ο wiseman έγραφε ότι η πολυσχιδής επιχειρηματίας, Σοφία Σωτηράκου, σύζυγος του εφοπλιστή Γιάννη Καραγεώργη, ξεκινά νέες business.

    Συγκριμένα ίδρυσε την εταιρεία New Age Holding Μονοπρόσωπη, σκοπός της οποίας είναι η εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων κι έχει έδρα τον Πειραιά.

    Θυμίζω ότι η Σωτηράκου είναι μεγαλομέτοχος, με ποσοστό 32% στην εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής Quality & Realiability.

    Να που όμως φαίνεται ότι κάτι βλέπει στα ακίνητα η κ. Σωτηράκου γι’ αυτό και προχώρησε στη σύσταση νέας εταιρείας.

    Συγκεκριμένα, με βάση την ανάρτηση στο ΓΕΜΗ, από χθες 23 Σεπτεμβρίου είναι σε λειτουργία η εταιρεία NEXTERA HOLDING ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.

    Το μετοχικό κεφάλαιο είναι 1,2 εκατ. ευρώ και σκοπός της είναι η εκμίσθωση και διαχείριση ακινήτων, ιδιόκτητων ή μισθωμένων.

    Η επιχειρηματίας εμφανίζεται ως πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος με αναπληρωτή πρόεδρο τον Χαράλαμπο Ταμπουράκη, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της Hellas Net.

    Είναι η εταιρεία με την οποία ο εφοπλιστής Καραγεώργης είχε μπει στο χώρο των Media αγοράζοντας 11 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς θέλοντας να φτιάξει το δικό του δίκτυο.

    Μέλος της Holding είναι ο Γεώργιος Φούρναρης.

    Το ενδιαφέρον επίσης είναι ότι το μετοχικό κεφάλαιο του 1,2 εκατ. ευρώ καλύπτεται με ανάληψη της υποχρέωσης καταβολής από τους ιδρυτές/μετόχους ως ακολούθως: Η εταιρεία με την επωνυμία «KENDRUNN PROJECTS LIMITED», με έδρα: οδός ΠΥΓΜΑΛΙΩΝΟΣ, αρ. 2 που την εκπροσωπεί νομίμως ο/η ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΠΥΡΟΥ, κατέβαλε συνολικά εισφορές αξίας 1.200.000,00 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 12000000 μετοχές (ποσοστό συμμετοχής 100% στην εταιρεία.

    Ψάχνοντας λίγο για την συγκεκριμένη εταιρεία βλέπει κανείς ότι είναι εταιρεία που είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο και ως διαχειριστής εμφανίζεται ο κ. Περικλής Σπύρου.

    Για την ιστορία, η προηγούμενη εταιρεία, η New Age Holding Μονοπρόσωπη, παραμένει ενεργή, καθώς συστάθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου και το μετοχικό κεφάλαιο, ύψος επίσης 1,2 εκατ. ευρώ είχε καταβληθεί από την ίδια την Σοφία Σωτηράκου.

     

    Τι θα κάνει ο Σαλμάς;

    Όπως αναμενόταν ο Μάριος Σαλμάς διεγράφη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, αν και εδώ και μήνες ήταν… ψυχικά εκτός.

    Κέρδισε και τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούσαν μιλώντας ακατάληπτα ως προστάτης των φτωχών και των κατατρεγμένων.

    Ενδιαφέρον είναι ότι η απόφαση από την Επιτροπή Δεοντολογίας ελήφθη ομόφωνα. Δηλαδή ψήφισαν «ναι» ο πρόεδρος Γιάννης Τραγάκης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Σταύρος Καλαφάτης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Μπούρας και οι βουλευτές Θανάσης Δαβάκης και Θεόδωρος Καράογλου.

    Οι δύο τελευταίοι, μαζί με τον Μάριο Σαλμά ήταν στη… «συμμορία των 11» που κατέθεσαν την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, φέρνοντας την πρώτη αναταραχή στο γαλάζιο στρατόπεδο.

    Όμως, χθες έδειξαν και αυτοί την έξοδο στον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας.

    Το ερώτημα είναι τι θα κάνει τώρα ο Σαλμάς.

    Την έδρα δεν την παραδίδει, στη Φωνή Λογικής της Λατινοπούλου θα μπορούσε να πάει κάποια στιγμή ή να παραμείνει ανεξάρτητος μέχρι τις εκλογές.

    Υπάρχει και η Ελληνική Λύση.

    Άλλωστε χθες Λατινοπούλου και Βελόπουλος έκαναν δηλώσεις υπέρ του Σαλμά, διεκδικώντας τον.

    Μια άλλη φήμη στη Βουλή χθες έκανε λόγο για «σύμπλευση» με τον επίσης ανεξάρτητο (από την Ελληνική Λύση) βουλευτή Επικρατείας, Παύλο Σαράκη.

    «Έχουν πολλά κοινά», έλεγαν χθες στο Περιστύλιο.

    Όχι δεν εννοούσαν ότι ο Σαράκης είναι συντοπίτης του Σαλμά, εξ Αγρινίου ορμώμενος. Υπονοούσαν ότι θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα (ακόμη) δεξιό κόμμα.

     

    Μεγάλου: Τα έξι βραβεία της Τράπεζας Πειραιώς

    Δεν είναι και λίγο αυτό που έχει πετύχει η Τράπεζα Πειραιώς.

    Το αντίθετο μάλιστα.

    Το να διακρίνεσαι στα διεθνή βραβεία «Extel Awards 2024 Emerging EMEA Large-Cap Financials», και μάλιστα σε έξι κατηγορίες, και να σε ψηφίζουν επενδυτές και αναλυτές, είναι εξαιρετικά σημαντικό γεγονός.

    Για την Πειραιώς, λοιπόν, στην κατηγορία EMEA Large-Cap Financials, διακρίθηκαν:

    – Ο CEO του Ομίλου Χρήστος Μεγάλου ως καλύτερος CEO, (Best CEO)

    Ο CFO του Ομίλου Θοδωρής Γναρδέλλης ως καλύτερος CFO (Best CFO)

    Το Διοικητικό Συμβούλιο ως καλύτερο Διοικητικό Συμβούλιο (Best Company Board)

    Οι Μονάδες Ενημέρωσης Επενδυτών και ESG για τα εξής:

    – Καλύτερο Πρόγραμμα ESG (Best ESG Program)

    – Καλύτερο Τμήμα Επενδυτικών Σχέσεων (Best IR Team)

    – Καλύτερο Πρόγραμμα Επενδυτικών Σχέσεων (Best IR Program)

    Η αναγνώριση στα Extel Awards 2024 βασίστηκε στην άμεση ψήφο 109 αναλυτών και επενδυτών από 90 εταιρείες, οι οποίοι ψήφισαν για 2.711 υποψηφιότητες από 1.343 εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου με κεφαλαιοποίηση πάνω από 5 δις. δολάρια, από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

     

    Κορυφαίος Ευρωπαίος CEO o Στάσσης

    Και μιας και μιλάμε για βραβεύσεις, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη σημαντική διάκριση για τον Γιώργο Στάσση, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ.

    Ο Στάσσης, λοιπόν, αναδείχθηκε καλύτερος ευρωπαίος CEO, στα διεθνή βραβεία Developed Europe and Emerging EMEA Equities τα οποία διοργάνωσε ο διεθνώς αναγνωρισμένος εκδοτικός οίκος Institutional Investor.

    Ο Όμιλος ΔΕΗ απέσπασε σημαντικές διακρίσεις σε επτά κατηγορίες και εκτός από τον κο Στάσση, ο Ομιλικός Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Κωνσταντίνος Αλεξανδρίδης, και ο Διευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων, κ. Ιωάννης Στέφος, κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στις κατηγορίες Best CFO και Best IR Professional αντίστοιχα, μεταξύ των εταιρειών Ενέργειας στις αναδυόμενες αγορές (ΕΜΕΑ).

    Επιπλέον, ο Όμιλος ΔΕΗ κέρδισε το δεύτερο βραβείο στις κατηγορίες  Best Investor/Analyst Day και Best ESG Program, ενώ η Διεύθυνση Επενδυτικών Σχέσεων επιβραβεύτηκε στις κατηγορίες Best IR Program και Best IR Team με το τρίτο βραβείο.

    Mε την ένταξή του στις  «Most Honored Companies», ο Όμιλος ΔΕΗ συγκαταλέγεται στο κορυφαίο 10% των εταιρειών στην περιοχή των αναδυόμενων αγορών (ΕΜΕΑ).

     

    QUIZ 1: O υπουργός και η δημοσιογράφος… Νο2

    Θυμάστε φυσικά που σας έγραφα την προηγούμενη εβδομάδα για πρωτοκλασάτο υπουργό, ο οποίος το καλοκαίρι έκανε διακοπές με την οικογένειά του και όχι με την… καλή του.

    Επιστρέφοντας αντιμετώπισε τελεσίγραφο της καλής του για περισσότερες και πυκνότερες επαφές μαζί της, «αλλιώς… ξεπαρεού κύριε Υπουργέ, έχει κι αλλού πορτοκαλιές…» του είπε.

    Ο Υπουργός υπέκυψε στο τελεσίγραφο και άρχισε να περνάει πολλά βράδια μαζί της, προφασιζόμενος κρίσιμες συσκέψεις.

    Ο wiseman που πάντοτε είναι με την πλευρά του Θεού Έρωτα, τα έμαθε όλα αυτά και τα μετέφερε στους πολυπληθείς αναγνώστες του.

    Έλα, όμως, που μεταξύ των χιλιάδων αναγνωστών περιλαμβάνεται και η σύζυγος του Υπουργού, η οποία διάβασε πρωί-πρωί το σχόλιο στις 19 του μήνα.

    Ακολούθησε αυτό που λένε οι πιτσιρικάδες «ο κακός χαμούλης» όπως μαθαίνω!

    Η σύζυγος του επέβαλε τακτικούς ελέγχους με αποτέλεσμα να του περιορίσει τα νυχτοπερπατήματα.

    Σήμερα η σύζυγος γκρινιάζει και του λέει «μας έγραψε το monοnews.gr, τι θα γίνει επιτέλους;», η καλή του διαμαρτύρεται επειδή όπως είναι φυσικό τα «νυχτέρια» λιγόστεψαν, με δυο λόγια «μπρος βαθύ και πίσω ρέμα» για τον πολυπράγμονα Υπουργό.

    Τη λύση μάλλον θα τη δώσει η ίδια η ζωή αφού όπως έμαθα, η καλή του φλερτάρει με υψηλά ιστάμενο διοικητικό παράγοντα ιδιωτικού καναλιού.

    Λέτε να πηγαίνει για μεταγραφή;

    Δηλαδή μεταγραφή και από το κανάλι αλλά και από την καρδιά του υπουργού;

    Εγώ ως ταπεινός wiseman θα καταφύγω στους αρχαίους τραγικούς ποιητές για καλοπροαίρετη προειδοποίηση: «Οι πέρα στέρξαντες, οίδε και πέρα μισούσι» δηλαδή «αυτοί που αγάπησαν υπερβολικά, αυτοί και μισούν υπερβολικά»…

     

    QUIZ 2: Ποιος τέως εφοπλιστής είπε: Στα αρχ@@@@ μου, εγώ πληρώνω

    Ας συνεχίσουμε όμως φίλοι αναγνώστες με τα ωραία και hot νέα, από αυτά που συζητούν όλοι στη νυχτερινή Αθήνa.

    Λοιπόν, προ ολίγων εβδομάδων έγινε ένας γάμος στο Costa Νavarino.

    Για την ακρίβεια η κόρη μετόχου (γυναίκας), εισηγμένης εταιρείας παντρεύτηκε τον καλό της. 

    Το πάρτι που έγινε, αποφάσισέ να το κάνει δώρο ο δεύτερος σύζυγος της κ. μέτοχου της εισηγμένης εταιρείας.

    Δηλαδή ο άνθρωπος, που παλαιοτέρα είχε πλοία, πλήρωσε όλα τα έξοδα.

    Ως εδώ όλα καλά.

    Όμως επειδή ο τέως πλοιοκτήτης που πλήρωσε, έχει αδυναμία στο βαρύ μπουζούκι είχε καλέσει και κάποιον καλλιτέχνη.

    Ο οποίος και θα τραγουδούσε και θα έπαιζε μπουζούκι.

    Προφανώς όμως ο γαμπρός δεν είχε ενημερωθεί και είπε ορθά  κοφτά στον τέως, ότι «δεν γουστάρει».

    Ο οξύθυμος, δεύτερος σύζυγος της μητέρας της νύφης, που δεν είναι και ο πιο εύκολος άνθρωπος, τα πήρε στο κρανίο και απάντησε:  

    Στα αρχ@@@@@ μου. Εγώ πληρώνω και θα ακούσεις και μπουζούκια….

    Ωραίος!!!!

     

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.