• The Wiseman

    Το big deal, ο επίμονος αγοραστής των ΕΛΠΕ, ο Δούκας έγινε… Καρδινάλιος και ο Μιτζάλης… Ναπολέων Δ’, τι δείχνουν τα τελευταία γκάλοπ, τα εύσημα στην Τραυλού και το παρασκήνιο από δυο hot parties του Κούστα και του Τομάζου (25 φωτό)

    • The Wiseman
    Ο πόλεμος για την Τράπεζα Πειραιώς, τι έγινε σε Intrakat, ΓΕΚ και Intracom, οι μυστικές διακοπές του Σέρβου Σόλακ με τον Λαβράνο, στα 415 εκατ. το κέρδος από την πώληση της NOVA και οι εσωτερικές πισίνες του ΔΔ και της Λάτση στον Αστέρα

    Wiseman


    Περιεχόμενα

    Τέρνα Ενεργειακή: Habemus papam

    Αγαπητοί αναγνώστες, χθες η αγορά κινήθηκε στον ρυθμό των τράπεζων, των ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -0,13% 7,66 της Τέρνα Ενεργειακής ΤΕΝΕΡΓ -0,16% 19,32 και της CENER CENER 0% 9,94

    Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,63%.

    Ειδικότερα οι τράπεζες κινήθηκαν έντονα ανοδικά μετά τις εξελίξεις με το μέρισμα ενώ η Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 είχε ένα επιπλέον νέο, αυτό της αναθεώρησης των προβλέψεων (προς τα πάνω) για το 2024.

    Η Optima συνέχισε την ανοδική της πορεία και έκλεισε στα 12,02 ευρώ.

    Καλή εικόνα είχαμε μετά από πολλές εβδομάδες και για την ATTICA Συμμετοχών.

    Ο όγκος των συναλλαγών ήταν μικρός, περίπου 11.000 μετοχές, αλλά η τιμή της μετοχή έκλεισε στα 2,38 ευρώ, με κέρδη 4,39%.

    Φυσικά και η ΤΕΝΕΡΓ είχε εξαιρετική συμπεριφορά και έκλεισε με κέρδη 1,8%, στα 18,82 ευρώ.

    Την επόμενη εβδομάδα, όπως όλα δείχνουν, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες που άπαντες αναμένουν.

    Νομίζω ότι έως την επόμενη Παρασκευή θα αναφωνήσουμε «habemus papam»!!!

     

    Πειραιώς: Αγοράζει Αμερικανός διαχειριστής

    Η αγορά αιφνιδιάστηκε χθες από τα πακέτα περίπου 6.000.000 μετοχών που έγιναν στην Πειραιώς.

    Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι αγοραστής είναι ένας Αμερικανός διαχειριστής, ο οποίος έχει τοποθετηθεί και στα 4 ευρώ που έγινε το placement, προ ολίγων μηνών.

    Οι συναλλαγές την πακέτων έγιναν στα 3,80 ευρύ.

    Και στην Alpha Bank έγιναν πακέτα 2,4 μετοχών στα 1,60 ευρώ.

     

    ΕΛΠΕ: Η επιστροφή του επίμονου αγοραστή

    Στα ΕΛΠΕ φαίνεται ότι επέστρεψε ο επίμονος αγοραστής της Τρίτης, καθώς στη συνεδρίαση της Πέμπτης αλλάξαν χέρια 346.000 μετοχές και τελικώς έκλεισε στα 8,5 ευρώ, με άνοδο 2,1%.

    Στο auction μεταβιβάστηκαν 200.000 μετοχές.

    Ολόκληρη η αγορά έχει προβληματιστεί ποιος είναι ο επίμονος αγοραστής, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί το όνομα του.

     

    Τραυλού-Παληού: Κοντά στα νέα παιδιά

    Τα νέα παιδιά είναι όπως όλα δείχνουν η κυρίαρχη προτεραιότητα για τους Έλληνες εφοπλιστές και ειδικά για την ΕΕΕ.

    Στο πλαίσιο αυτό, και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της HELMEPA που πραγματοποιήθηκε χθες, η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού και η πρόεδρος της HELMEPA Σεμίραμις Παληού συζήτησαν επί προσωπικού με νέες και νέους που έδωσαν το «παρών» στην Έκθεση των Ποσειδωνίων.

    Οι δύο πρόεδροι, Μελίνα Τραυλού και Σεμίραμις Παληού, με τη συνάντηση τους με τις νέες και τους νέους όλων των σχολικών βαθμίδων, εγκαινίασαν συμβολικά την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

    Στο πλαίσιο της συνάντησης, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και HELMEPA, το οποίο αφορά στο πεδίο ενημέρωσης και ενδυνάμωσης της σχέσης των νέων με τη θάλασσα και το θαλάσσιο περιβάλλον, που εμπνέεται και βασίζεται στην ενσυναίσθηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

    Οι ερωτήσεις των νέων αφορούσαν αρχικώς τις προσωπικές εμπειρίες των δύο κυριών της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας, ενώ στη συνέχεια το ενδιαφέρον στράφηκε στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ναυτιλιακής δραστηριότητας και πως θα επιτευχθεί η απανθρακοποίηση της.

     

    Η μικρή ανάσα από την Λαγκάρντ

    Αγαπητοί αναγνώστες, η είδηση της Πέμπτης ήταν ασφαλώς η μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την ΕΚΤ.

    Είναι η πρώτη μείωση από το 2019 κι έπειτα από 10 διαδοχικές αυξήσεις.

    Έτσι, το επιτόκιο καταθέσεων διαμορφώνεται πλέον στο 3,75% από 4% και το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο 4,25% από 4,5%.

    Βεβαίως, η Κριστίν Λαγκάρντ δεν δεσμεύτηκε για τις επόμενες μειώσεις λέγοντας ότι τα οικονομικά δεδομένα και φυσικά ο πληθωρισμός θα κρίνουν τις κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας.

    Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια μικρή ανάσα σε εκατομμύρια δανειολήπτες, αλλά σε επιχειρήσεις που είτε έχουν δανεισμό και θα μειωθεί κάπως το βάρος είτε θέλουν να δανειστούν τώρα.

     

    Γαλλική επένδυση στον ελληνικό ήλιο και άνεμο

    Ο γαλλικός κολοσσός της ΤΟΤΑL, γνωστός για πετρέλαια και διύλιση, έχει παραδοσιακούς δεσμούς με την Ελλάδα εδώ και 60 χρόνια.

    Η TotalEnergies επενδύει στις ΑΠΕ, ειδικά στη χώρα μας, από το 2012.

    Ξεκίνησε μάλιστα αυτή την εβδομάδα να λειτουργεί φωτοβολταϊκό σταθμό 70 MWp στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, γνωστό για τους ξυλόφουρνους και την κοντινή Μονή Ζερμπίτσας.

    Η TotalEnergies έχει ήδη σε λειτουργία περισσότερα από 400 MW αιολικών και ηλιακών έργων στη χώρα, ενώ με τα νέα σχέδια που βρίσκονται υπό ανάπτυξη ο αριθμός αυτός πρόκειται να αυξηθεί σε πάνω από 1000 Μεγαβάτ.

    Θυμίζω πως ο τομέας ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα, το 2022 αντιστοιχούσε στο 12,6% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

    Στο Ξηροκάμπι, ο ηλιακός σταθμός ισχύος 70 MWp, είναι επένδυση σχεδόν 55 εκατομμυρίων ευρώ, με 75 εργαζόμενους και περιλαμβάνει 123.900 φωτοβολταϊκά πλαίσια τοποθετημένα σε σταθερές κατασκευές.

    Θα παράγει 120 GWh «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως για να καλύψει τη μέση ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 30.000 κατοίκων της περιοχής.

    «Στόχος του Ομίλου μας είναι η επίτευξη μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.

    Στην Ελλάδα, που είναι προνομιακή χώρα για ΑΠΕ, ο στόχος μας παραμένει η  αποτελεσματική λειτουργία πράσινων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αφού εμπιστευόμαστε τη θέση της Ελλάδας», δήλωσε ο Vincent Giron, Διευθύνων Σύμβουλος της TotalEnergies Renewables Greece.

     

    Με ψηφιακό πορτοφόλι και πανεύκολα η αλλαγή παρόχου στο ρεύμα…

    Στο Gov.gr Wallet πρόκειται να ενταχθεί σχετικά σύντομα η αλλαγή προμηθευτή ρεύματος, απλοποιώντας για τους καταναλωτές τη διαδικασία υπογραφής συμβολαίου με νέα εταιρεία.

    Η ένταξη της αλλαγής προμηθευτή στο «ψηφιακό πορτοφόλι» προετοιμάζεται μετά από συντονισμό δράσης του ΥΠΕΝ Θεόδωρου Σκυλακάκη και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου.

    Η υπηρεσία, όπως μαθαίνει ο wiseman, θα ανακοινωθεί τέλος Ιουνίου – αρχές Ιουλίου από τα συναρμόδια υπουργεία.

    Η αλλαγή παρόχου μέσω του Gov.gr Wallet θα απαλείψει την ανάγκη υποβολής οποιουδήποτε δικαιολογητικού από τον καταναλωτή προς την εταιρεία στην οποία θέλει να συμβληθεί.

    Τα στοιχεία θα αντλούνται από το «ψηφιακό πορτοφόλι», έπειτα από συναίνεση του καταναλωτή, κάνοντας εξαιρετικά εύκολη τη σύναψη καινούριου συμβολαίου.

    Οι αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο έχουν ενισχύσει την ελευθερία επιλογής εταιρείας και τιμολογίου από τους καταναλωτές.

    Στην περίπτωση των κυμαινόμενων τιμολογίων (πράσινων και κίτρινων), μπορούν πλέον ανά πάσα στιγμή και χωρίς καμία δέσμευση να αλλάξουν συμβόλαιο και εταιρεία.

    Ρήτρα πρόωρης αποχώρησης υπάρχει πλέον μόνο στα σταθερά (μπλε) προϊόντα.

     

    Τι θα κάνουν οι… αυθαίρετοι, κύριε Σκυλακάκη;

    Μια και είπαμε τα καλά για τον ΥΠΕΝ, κ. Σκυλακάκη, ας μιλήσουμε και για τα μέτρα πυροπροστασίας που καλούνται να πάρουν οι ιδιοκτήτες με κατοικίες σε δασική περιοχή.

    Ενώ είναι σωστό το μέτρο, στην πράξη έχει προκαλέσει μπλέξιμο.

    Εμείς θα ρωτήσουμε τον ΥΠΕΝ για τα αυθαίρετα κτίσματα: Είναι οι ιδιοκτήτες τους επίσης υποχρεωμένοι να κάνουν την ίδια δήλωση, όπως αυτοί με νόμιμες κατοικίες;

    Η προφανής απάντηση είναι πως ναι, πρέπει να κάνουν και αυτοί δήλωση, ο νόμος δεν εξαιρεί κανένα.

    Η απορία που ακολουθεί: θα κάνουν όμως δήλωση πυροπροστασίας και οι… αυθαίρετοι, κύριε Υπουργέ ή θα σφυρίζουν κλέφτικα;

    Οπότε για άλλη μια φορά, οι νομοταγείς πολίτες θα σηκώσουν όλο το βάρος, οι παράνομοι θα τη γλιτώσουν και το Δημόσιο (υπουργείο, υπηρεσίες)  θα κοιτάζει απλώς;

    Θυμίζω ότι πρόσφατα ο Συνήγορος του Πολίτη έγραψε ξεκάθαρα ότι «παραμένουν χιλιάδες ακίνητα εντός δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων τα οποία, εάν και έχουν κριθεί ως τελεσιδίκως αυθαίρετα, δεν κατεδαφίζονται».

    Γιατί άραγε δεν κατεδαφίζονται;

    Η τελευταία ερώτηση είναι μάλλον ρητορική…

     

    Δεν το «χωνεύει» το Μαξίμου

    Αυτό το θέμα με τον καθαρισμό των οικοπέδων για την πυροπροστασία, πάντως, δεν το «χωνεύουν» εύκολα στο Μαξίμου.

    Αν και ως μέτρο είναι ορθότατο και τόσο οι ιδιώτες όσο και οι δήμοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ο τρόπος που επιχειρήθηκε να υλοποιηθεί όσο και η κυβίστηση της τελευταίας στιγμής από το υπουργείο Περιβάλλοντος, χάλασε την γενικότερη εικόνα.

    «Μπάχαλο», μου είπε άνθρωπος κοντά στην κυβέρνηση και κάποιοι το χρεώνουν στον κ. Σκυλακάκη.

    «Ήταν ανάγκη να ανοίξει τέτοιο θέμα πριν από τις κάλπες και να μας βρίζουν όλοι;

    Και ιδιοκτήτες και δήμαρχοι«, έλεγε με νόημα.

     

    Ο Μέγας Ναπολέων ο Δ’ της Άβαξ…

    Κάτι λιγότερο από 10 χρόνια μαθαίνω ότι έχει να δει ο Κωνσταντίνος Μιτζάλης τους εργαζομένους της ΑΒΑΞ καθώς την τελευταία φορά που κάθισαν στο ίδιο τραπέζι ήταν σε συνάντηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το 2015, όταν αναλωνόταν στην αγαπημένη του απασχόληση, η οποία δεν είναι άλλη από το να γκρινιάζει για περισσότερες αποζημιώσεις και στήριξη από το Δημόσιο.

    Από τότε έχει περάσει αρκετός καιρός, άλλα ένα πράγμα έχει μείνει το ίδιο και αυτό είναι η απαξίωση του για τους εργαζομένους του Ομίλου και πιο συγκεκριμένα για τους εργάτες, οι οποίοι αποτελούν τον κορμό της κατασκευαστικής δραστηριότητας που αποφέρει τα μεγαλύτερα κέρδη στην ΑΒΑΞ.

    Όπως ήδη θα γνωρίζεται ο «Μέγας Ναπολέων ο Δ’» διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου δεν ήταν καν «παρών» στη μία και μοναδική συνάντηση των εργαζομένων της γραμμής 4 του Μετρό Αθήνας, οι οποίοι απεργούν από τις 20 Μαΐου.

    Να σας θυμίσω, επίσης, ότι η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη και εξοργίζει τους εργάτες, όταν η διοίκηση της ΑΒΑΞ τους κανονίζει ραντεβού και τελευταία στιγμή τους τα ακυρώνει.

    Μάλλον, ο κ. Μιτζάλης και οι ομοϊδεάτες του πρέπει να αλλάξουν πλεύση και να δεσμευθούν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ώστε να μην μπλοκάρει η Γραμμή 4.

    Διαφορετικά δε βλέπω τους εργαζομένους να το βάζουν κάτω και σίγουρα θα έχουμε καθυστερήσεις μεγαλύτερες του ενός μήνα.

     

    …και ο Χάρης Δούκας που συμπεριφέρεται σαν… Καρδινάλιος σε εργαζόμενους

    Αλγεινή –το λιγότερο– γεύση αφήνει η στάση του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, όσον αφορά το πώς αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους της Γραμμής 4 του Μετρό Αθήνας.

    Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο Wiseman οι εργαζόμενοι της ΑΒΑΞ που απεργούν από τις 20 Μαΐου επεδίωξαν εκτός από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σταϊκούρα, να συναντήσουν και τον Δήμαρχο της Αθήνας.

    Ωστόσο, ο Χάρης Δούκας αρνείται εδώ και αρκετές ημέρες να τους συναντήσει, ενώ είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι δεν επιτρέπεται στους εργαζόμενους καν η είσοδος στο γραφείο του ώστε να επιδώσουν επιστολή με τα αιτήματά τους.

    Η στάση αυτή προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση καθώς ο νυν δήμαρχος έχει σηκώσει πολύ ψηλά το Μετρό που στην τελική κατασκευάζεται στην πόλη, αν αναλογιστούμε τα όσα έχει αναφέρει για τα εργοτάξια στην Πλατεία Εξαρχείων και το Πάρκο Ριζάρη.

     

    Lidl: Ολοι οι προμηθευτές στο μεγάλο πάρτι για τα 25 χρόνια

    Πάρτι δεν κάνουν μόνον οι εφοπλιστές αυτές τις ημέρες λόγω Ποσειδωνίων, αλλά και η γερμανική αλυσίδα Lidl.

    Γιόρτασε την Πέμπτη το βράδυ τα 25 χρόνια της στην Ελλάδα με ένα σούπερ πάρτι στο χώρο εκδηλώσεων Anassa City Events, στο πάρκο δίπλα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κι όπως καταλαβαίνετε ήταν όλοι εκεί από το χώρο των σούπερ μάρκετ και του εμπορίου.

    Εκατοντάδες προμηθευτές, εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, στελέχη επιχειρήσεων πέρασαν για να ευχηθούν στην γερμανική αλυσίδα.

    Διακρίναμε τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο της Bespoke, τον Αλ. Κίκιζα της Μέλισσα, τον Κων. Σεπετά της Βίκος, τον Αγγελάκη των γνωστών κοτόπουλων, τον Σουλιώτη της Παλίρροια, τον Νίκος Εμμανουηλίδη, επικεφαλής της Nestle, τον Καραμολέγκο της γνωστής αρτοβιομηχανίας, τον Τσατσαρωνάκη από τα παξιμάδια Μάννα, τον υφυπουργό Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη.

    Ο διάσημος σεφ Λευτέρης Λαζάρου μαγείρευε live εκλεκτά εδέσματα.

     

    Η Ελληνίδα υφυπουργός… που υποδέχθηκε τον Κυριάκο

    Πλούσια σε γεγονότα η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γαλλία με αφορμή τον εορτασμό της D-Day, της απόβασης στη Νορμανδία δηλαδή.

    Όμως, το κυρίως θέμα του ταξιδιού ήταν η επίσκεψη στα ναυπηγεία της Λοριάν, εκεί όπου «χτίζονται» οι τρεις φρεγάτες Belh@rra για το Πολεμικό Ναυτικό μας.

    Το ενδιαφέρον είναι ότι τον πρωθυπουργό, μαζί με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια, υποδέχθηκε από την κυβέρνηση Μακρόν, μόνο η ελληνικής καταγωγής υφυπουργός, υπεύθυνη για τις Διεθνείς Συνεργασίες, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

    Δεν ξέρω αν η υποβαθμισμένη, όπως και να το κάνεις, γαλλική εκπροσώπηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι σχέσεις Μητσοτάκη με Μακρόν δεν διάγουν και τις καλύτερες ημέρες.

    Πάντως, η Σπαρτιάτισσα γυναικολόγος, η οποία κάνει πολιτική καριέρα στη Γαλλία, ήταν ιδιαίτερα φιλόξενη κι επιφύλαξε θερμή υποδοχή στην ελληνική αντιπροσωπεία.

    Να σας πω για την κ. Ζαχαροπούλου ότι είναι γεννημένη το 1976, έχει γαλλική και ελληνική υπηκοότητα και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Sapienza της Ρώμης, ενώ είναι διδάκτωρ στην ενδομητρίωση.

    Με την ηθοποιό Julie Gayet ίδρυσε την ένωση «Info-Endométriose» για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των γυναικών στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία.

    Εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019 και έγινε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης.

    Έχει και μια «μαύρη κηλίδα» στο βιογραφικό της καθώς πριν από δύο χρόνια είχε γίνει έρευνα εναντίον της μετά από καταγγελίες για βιασμό, αλλά η υπόθεση έκλεισε.

     

    Βούτυρο ή κανόνια;

    Να σας πληροφορήσω πάντως, ότι μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποθέωσε τις τρεις φρεγάτες που φτιάχνονται για την Ελλάδα, όμως, δεν ακούστηκε κουβέντα για μια πιθανή νέα παραγγελία μιας ακόμη Belh@rra.

    Γιατί όπως μου μετέφεραν «δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για νέα φρεγάτα».

    Όσο για την αγορά έξι ακόμη Rafale ώστε να φτάσουμε τα 30 αεροσκάφη;

    Κι εδώ δύσκολα είναι τα πράγματα, εκτός κι αν πουλήσουμε κάτι F-16 που δεν χρειαζόμαστε…

    Για την ιστορία να σας πω ότι μια Belh@rra κοστίζει περί τα 900 εκατ. ευρώ ενώ για ένα αεροσκάφος Rafale το κόστος φτάνει τα 90 εκατ. ευρώ, άρα για τα 6 θα χρειαστούν πάνω από 530 εκατ.

    Και το αιώνιο ερώτημα επανέρχεται: Βούτυρο ή κανόνια;

     

    Τα κόμματα θα πανηγυρίζουν όπως οι ομάδες…

    Θα σας πάω τώρα στα πολιτικά και τις ευρωεκλογές. Κυριακή κοντή γιορτή για τα αποτελέσματα, όμως, οι τελευταίες έρευνες που κάνουν τα κόμματα έχουν τη σημασία τους.

    Προ καιρού ο wiseman σας είχε ενημερώσει ότι από το αποτέλεσμα της κάλπης… όλοι θα πανηγυρίζουν, όλοι θα δηλώνουν κερδισμένοι.

    Σας το ξαναλέμε και να το περιμένετε.

    Την Κυριακή μετά τις 9 το βράδυ οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα πανηγυρίζουν όπως έγινε φέτος στο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός πήρε το ευρωπαϊκό και πετάει, έστω κι αν έχει δύο χρόνια να πάρει εγχώριο τίτλο.

    Ο Παναθηναϊκός πήρε το κύπελλο, και χαίρεται έστω κι αν έχει ξεχάσει πώς είναι η κούπα του πρωταθλητή.

    Ο, δε, ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα και χαίρεται, έστω κι αν ο Ιβάν ο τρομερός έχει βάλει καμιά 200αριά εκατομμύρια στην ομάδα.

     

    Τι ποσοστό θα πάρουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

    Έτσι λοιπόν, ειδικά τα τρία πρώτα κόμματα θα είναι happy την Κυριακή.

    Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι η ΝΔ θα κινηθεί κάτω από το ποσοστό του 2019, επομένως κάτω από το 33%, μεταξύ 32% και 32,5%.

    Οπότε θα λέει ότι κράτησε δυνάμεις σε σύγκριση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, κι όχι ότι έχασε περί τους 800.000 ψηφοφόρους σε σύγκριση με πέρυσι.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα κινηθεί κάτω από 17%, στα επίπεδα του 15%-16,5% και ο Κασσελάκης θα χαίρεται και θα λέει ότι παρέλαβε ένα κουρέλι και το κράτησε όρθιο.

    Άσχετα αν θα είναι το κόμμα με τις μεγαλύτερες απώλειες από το 2019 και τις αντίστοιχες ευρωεκλογές.

    Να σας πω για την αξιωματική αντιπολίτευση ότι την Πέμπτη στα Ποσειδώνια, ο συμπαθής πατέρας του κ. Κασσελάκη, έλεγε ότι περιμένουν ποσοστό πάνω από 18%.

    Ίδωμεν…

     

    Ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ, τι θα κάνουν οι «μικροί»…

    Όσο για το ΠΑΣΟΚ, οι τελευταίες μετρήσεις δίνουν άνοδο στα ποσοστά, ειδικά στην Αττική, με αποτέλεσμα το ποσοστό του την Κυριακή να κυμανθεί στα επίπεδα του 13% -14%, ίσως δε να κάνει και έκπληξη και να γράψει 15%.

    Not bad, αφού θα λένε ότι διπλασίασαν το ποσοστό τους από το 2019, αλλά… bad επειδή δεύτερο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Για τα λοιπά κόμματα, μου λένε ότι πτωτικά κινείται το ΚΚΕ που έχασε νεολαίους λόγω της στάσης του στο θέμα του γάμου των ομόφυλων και θα κινηθεί κοντά στο 8%.

    Μεγάλος κερδισμένος ασφαλώς ο Βελόπουλος ο οποίος κινείται σε επίπεδα άνω του 8% κι ενδεχομένως να πάρει την τέταρτη θέση.

    Μάχη για το ψυχολογικό όριο του 3% δίνουν Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, Νέα Αριστερά, που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να το πιάσουν.

    Ανεβασμένη η Φωνή Λογικής της Λατινοπούλου, όμως, αν δεν γίνει κάποια μεγάλη έκπληξη, δύσκολα θα ξεπεράσει το 2%-2,5%.

     

    …Και τι φοβούνται οι δημοσκόποι

    Πάντως, να σας πω μια αλήθεια.

    Μίλησα την Πέμπτη με δημοσκόπους και εμφανίζονταν ιδιαίτερα προβληματισμένοι και συγκρατημένοι σχετικά με τα αποτελέσματα.

    Ο λόγος;

    Το ποσοστό 10% των αναποφάσιστων που κανείς δεν ξέρει που θα κατευθυνθούν.

    Οι δημοσκόποι εκτιμούν ότι μπορεί να μην ψηφίσουν τα μεγάλα κόμματα, αλλά να στραφούν σε μικρότερα κόμματα ως «ψήφο διαμαρτυρίας».

    Συγκρατημένοι είναι επίσης και ως προς το ποσοστό της αποχής, την οποία βλέπουν πιο κοντά στο 55% παρά στο 50%, κάτι που σημαίνει ότι κανείς τώρα δεν μπορεί να προβλέψει τα ακριβή ποσοστά των κομμάτων μέσα σε μια τέτοια συνθήκη.

     

    Ραντεβού Μητσοτάκη – Βαρβιτσιώτη

    Μαθαίνω, αγαπητοί αναγνώστες ότι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα ξαναδεί μετά από μήνες κατ’ ιδίαν τον πρωθυπουργό.

    Είχαν χαθεί μετά την αποπομπή του από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας έπειτα από εκείνη την τραγωδία στο λιμάνι με τον θάνατο – δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη.

    Μου λένε, λοιπόν, ότι με αφορμή τα Ποσειδώνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε τον Μ. Βαρβιτσιώτη ως διευθύνοντα σύμβουλο πλέον στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά του εφοπλιστή, Γ. Προκοπίου.

    Και είπαν να βρεθούν στο Μαξίμου και να συνομιλήσουν για τα ελληνικά ναυπηγεία γενικότερα.

    Με το καπέλο του CEO πλέον ο πρώην υπουργός…

     

    Σε πολυτελή θαλαμηγό το πάρτι Πατίτσα – Χρουσαλά

    Να σας ενημερώσω ότι το όμορφο, αλλά ζεστό βράδυ της Τετάρτης, έγινε ένα ακόμη πάρτι στη νέα μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης.

    Αυτή τη φορά από το ζεύγος Λέων Πατίτσα και Μαριέττας Χρουσαλά, το αγαπημένο ζευγάρι που γιόρτασε τα 14 χρόνια γάμου τους με λίγους κι εκλεκτούς φίλους.

    H διαφορά είναι ότι το πάρτι έγινε σε χλιδάτο γιοτ, που διαθέτει μέχρι και τζακούζι, το οποίο ήταν ήταν αρόδου στη μαρίνα και εικάζω ότι πρόκειται για τη θαλαμηγό του ζευγαριού.

    Σε φωτογραφία στο instagram ο Λέων Πατίτσας αναφέρθηκε και στα Ποσειδώνια και την εταιρεία του Atlas Maritime, που όπως έγραψε έχει περιουσία άνω των 2 δισ. δολαρίων.

    Κάπως… «φλεξάρισμα» που λένε και οι νέοι, μου φάνηκε αυτό, αλλά το προσπερνώ.

    Από το πάρτι δεν διέρρευσαν πολλές φωτό ως προς τους καλεσμένους.

    Η Σήλια Κριθαριώτη, φίλη της οικοδέσποινας, ανέβασε φωτό με ένα εμπριμέ φόρεμα και το συνδύασε με κοσμήματα με πράσινες πέτρες.

    Επίσης και ο Νίκος Τσάκος σε άλλο video χόρεψε ένα ζεϊμπέκικο.

     

    Κούστας – Τομάζος: Τα δυο big ticket events (25 φωτό) 

    Αγαπητοί αναγνώστες, σας υποσχέθηκα ότι καθημερινά θα σας έχω hot ρεπορτάζ από τα big ticket events που γίνονται κάθε ημέρα λόγω των Ποσειδωνίων 2024.

    Σήμερα, όχι μόνο σας έχω όλο το hot παρασκήνιο, αλλά και κατάφερα να εξασφαλίσω και πολλές φωτό από δυο top καλέσματα.

    Του Γιάννη Κούστα (JC) της DANAOS και του Άλεκ Τομάζου της Cass Technava.

    Θα ξεκινήσω από το κάλεσμα της εφοπλιστικής εταιρείας εισηγμένης στην αγορά της Νέας Υόρκης, DANAOS του JC.

    Καταρχήν το κάλεσμα έγινε στο σπίτι του Γιάννη και της Δήμητρας Κούστα, περίπου 3.000-4.000 τ.μ. στη Βουλιαγμένη.

    Η οικοδέσποινα Δήμητρα Κουστα, μου λένε ότι ήταν μια πραγματική καλλονή με μαύρο στράπλες μακρύ φόρεμα Dior και  ίσια χρυσά σανδάλια.

    Εξαιτίας εντός μικροατυχήματος που είχε προ εβδομάδων, το πόδι της ήταν συνεχώς ακινητοποιημένο, το οποίο μάλιστα το είχε ανεβασμένο σε ένα σκαμπό.

    Εξαιτίας του γεγονότος, ότι ο Κούστας είχε γενέθλια προ ημερών, έσβησε κεράκια. Η τούρτα ήταν στο σχήμα ενός containership. (δείτε παρακάτω την φωτό)

     

    Η τούρτα για τα γενέθλια του Κούστα

     

    Ανάλογη ήταν και η τούρτα για τα γενέθλια του φίλου τους, Νίκου Τσάκου της ΤΕΝ.

    Σε Κούστα και Τσάκο ευχήθηκαν τραγουδώντας η Καίτη Γαρμπή, ο Λευτέρης Πανταζής και η Άννα  Βίσση.

    Το εξαιρετικό μενού επιμελήθηκαν το Nobu και το beefbar…

    Η βραδιά έκλεισε με τον JC, στο πιάνο και  την χαρισματική αοιδό Άννα Βίσση να του αφιερώνει το κλασσικό τραγούδι 12.

    Καλεσμένοι τα ζεύγη Μαρινάκη, Ζέην, Χουρι, Τσάκου, Χατζηιωάννου, Χατζηγιάννη, Τσαβλίρη, Βαφειά, Κανελλόπουλου, Πετράκη, Δαλακούρα κ.λπ..

    Επίσης ήταν εκεί ο Αντώνης Κομνηνός (alone), η Χριστίνα Μήτση (alone) και η Χριστιάννα Καίσαρη, που οι φίλες της την φωνάζουν χαϊδευτικά μητέρα Τερέζα.

    «Παρών» και ο μεγάλος γιος του Γιάννη Κούστα.

    Το άλλο μεγάλο κάλεσμα της ήταν της εφοπλιστικής CASS Technava του Άλεκ Τομάζου. Κάθε δυο χρόνια τo party του Τομάζου γίνεται talk of the town…

    Ο wiseman κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 20 φωτογραφίες από το party που τραγούδησαν Σάκης Ρουβάς και Δέσποινα Βανδή

    Δείτε παρακάτω όλες τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το mononews.gr

     

    To Party της Cass Technava του Άλεκ Τομάζου
    To Party της Cass Technava του Άλεκ Τομάζου
    Ο Σάκης Ρουβάς, στο Party της Cass Technava του Άλεκ Τομάζου
    To Party της Cass Technava του Άλεκ Τομάζου
    To Party της Cass Technava του Άλεκ Τομάζου
    To Party της Cass Technava του Άλεκ Τομάζου
    To Party της Cass Technava του Άλεκ Τομάζου
    To Party της Cass Technava του Άλεκ Τομάζου

    To Party της Cass Technava του Άλεκ Τομάζου
    To Party της Cass Technava του Άλεκ Τομάζου
    To Party της Cass Technava του Άλεκ Τομάζου
    Ο Σάκης Ρουβάς, στο Party της Cass Technava του Άλεκ Τομάζου

    Ο Σάκης Ρουβάς, στο Party της Cass Technava του Άλεκ Τομάζου
    Ο Σάκης Ρουβάς, στο Party της Cass Technava του Άλεκ Τομάζου

    Ο Σάκης Ρουβάς, στο Party της Cass Technava του Άλεκ Τομάζου
    Ο Σάκης Ρουβάς, στο Party της Cass Technava του Άλεκ Τομάζου
    Η Δέσποινα Βανδή στο Party της Cass Technava του Άλεκ Τομάζου
    Η Δέσποινα Βανδή στο Party της Cass Technava του Άλεκ Τομάζου
    Η Δέσποινα Βανδή στο Party της Cass Technava του Άλεκ Τομάζου
    Η Δέσποινα Βανδή στο Party της Cass Technava του Άλεκ Τομάζου
    Η Δέσποινα Βανδή στο Party της Cass Technava του Άλεκ Τομάζου

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.



    ΣΧΟΛΙΑ