• Τι συμβαίνει με ΓΕΚ – Intrakat – Metlen, το νέο placement των ΕΛΠΕ και ο Προκοπίου, η πρεμιέρα της νέας Attica, η Μελίνα Τραυλού στα ξενοδοχεία, η Όλγα, το σπίτι στο Ψυχικό και τα νέα ψέματα του Μάτσα, τα κάλεσματα της law firm Κουταλίδη και του Sea Satin, και 3 υπουργοί κοντά σε διαζύγιο

    Αγαπητοί αναγνώστες, το mononews είχε χθες Κυριακή ένα ακόμη αποκλειστικό ρεπορτάζ που αφορούσε την Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Μίνωα Μάτσα. Δημοσιεύσαμε όλα τα στοιχεία για ένα «χρυσό» asset -οικόπεδο- που έχει από κοινού το πρώην ζευγάρι στο Παλαιό Ψυχικό, ένα asset που ασφαλώς θα απασχολήσει τις δικαστικές αίθουσες.

    image

    ΓΕΚ-INTRAKATMETLEN

    Αγαπητοί αναγνώστες, η εβδομάδα που ξεκινάει από σήμερα, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για 3 κυρίως εταιρίες.

    Η ΓΕΚ Τέρνα στις 23 Οκτωβρίου αποφασίζει σε έκτακτη γενική συνέλευση την πώληση της Τερνα Ενεργειακής, ενώ στην Intrakat θα πραγματοποιηθεί το Investor day, με αναλυτές.

    Δεν αποκλείεται τις επόμενες 2 ημέρες να ακούσουμε σημαντικές ειδήσεις για την εισηγμένη του Αλέξανδρου Εξάρχου.

    Την επόμενη ημέρα δηλαδή στις 24 Οκτωβρίου, ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της METLEN.

    Ήδη η μετοχή την Παρασκευή βρέθηκε στην ζώνη των 33,90 ευρώ από 33 ευρώ, που ήταν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

    Πάντως ο WISEMAN στις 16 Οκτωβρίου το πρωί και ενώ η μετοχή βρισκόταν στα 33 ευρώ, σας είχε προειδοποιήσει.

    Ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει σοβαρά αποτελέσματα 9μηνου, κάτι που δεν δικαιολογούσε την πτώση της μετοχής από τα 36 ευρώ που ήταν στα μέσα Σεπτεμβρίου, στα 33 ευρώ.

    Τέλος, εντύπωση προκάλεσε πακέτο 426.000 μετοχών αξίας 14,4 εκατ. ευρώ που άλλαξε χέρια την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στις 17:11 στο auction.

    Το πακέτο είναι μεγάλο, αλλά προς το παρόν αγνοώ τον αγοραστή και τον πωλητή.

    Helleniq Energy: Το επόμενο placement

    Αγαπητοί αναγνώστες το α’ τρίμηνο του 2025 αναμένεται να χαρακτηριστεί από μια σημαντική απόφαση του ομίλου Λάτση και του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (τέως ΤΑΙΠΕΔ).

    Το case εχει κωδικό “placement HELENIQ ENERGY (ΕΛΠΕ)  20%”.

    Προσέξτε τι εννοώ.

    Μετά το placement του 10% των μετοχών που έγινε εντός του 2024 στην τιμή των 7 ευρώ, οι μέτοχοι των ΕΛΠΕ (όμιλος Λάτση και κυβέρνηση) φαίνεται ότι συζητούσαν να επαναλάβουν το εγχείρημα, το 2025, αυτή την φορά όμως σε ποσοστό 20%.

    Για να σας φρεσκάρω την μνήμη το placement του 2024 έγινε στην τιμή των 7 ευρώ, ενώ η μετοχή την προηγούμενη Παρασκευή «έκλεισε» στα 7,06 ευρώ.

    Φυσικά πρέπει να υπολογίσουμε και τα 0,80 ευρώ μέρισμα που έδωσε εντός του 2024.

    Προφανώς η απόφαση αυτή δεν είναι απλή.

    Βασικός μέτοχος με 41% των ΕΛΠΕ είναι η Pan European του ομίλου Λάτση.

    Μέτοχοι είναι οι Σπύρος, Μαριάννα και Μαργαρίτα Λάτση.

    Ενώ λοιπόν φαίνεται ότι ο Σπύρος και η Μαργαρίτα Λάτση είναι θετικοί να συζητήσουν το νέο placement, φημολογείται ότι δεν εχει ακόμα εξασφαλιστεί το «οκ» από την πλευρά της Μαριάννας.

    Όπως ξέρετε οι σχέσεις Σπύρου και Μαριάννας Λάτση βρίσκονται ακόμα «παγωμένες» μετά την προ 3ετιας «μεγαλειώδη» σύγκρουση τους για την υπόθεση Ελληνικό και Lamda Development.

    Τώρα οσον αφορά το δημόσιο προφανώς η απόφαση ανήκει αποκλειστικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

     

    Helleniq Energy: Αγοράζει ο Προκοπίου;

    Το mononews.gr προ ημερών ενημερώθηκε ότι εφοπλιστής έχει αποφασίσει να αγοράσει μετοχές ΕΛΠΕ. μέσω της αγοράς, προφανώς εν όψει του νέου placement.

    Η πηγή μου, μου κατονόμασε τον εφοπλιστή της DYNACOM Γιώργο Προκοπίου.

    Παλαιότερα είχε ακουστεί ότι ενδιαφέρον εχει και ο εφοπλιστής της TMS Τankers, Γιώργος Οικονόμου ο οποίος ήδη είναι μέτοχος του μεγάλου διυλιστηρίου ISAB (πρώην LUKOIL) στην Σικελία της Ιταλίας. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

     

    Η πρεμιέρα της νέας Attica Bank

    Πρεμιέρα διαπραγμάτευσης σήμερα για τη νέα Attica Bank και εσείς θα πρέπει να συγκρατήσετε δύο νούμερα:

    Το 0,524 ευρώ από όπου και θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των υφιστάμενων μετοχών μετά από το reverse split (οι 100 μετοχές έγιναν 1).

    Καθώς επίσης και τα 210 ευρώ που είναι η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων.

    Σε ό,τι αφορά τη μετοχή μόνο για σήμερα η τιμή της θα έχει εύρος διαπραγμάτευσης από το 0,367 ευρώ έως τα 274 ευρώ.

    Θεωρητικά όλα αυτά καθώς η προσοχή στις συναλλαγές για την αποφυγή λαθών στην πληκτρολόγηση θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες.

    Από την άλλη πλευρά η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων θα γίνεται ελεύθερα και χωρίς πλαφόν, πάνω ή κάτω, μέχρι τη λήξη που είναι στις 30 Οκτωβρίου.

    Από την ΑΜΚ η Attica Bank έχει ουσιαστικά κλειδώσει τα 735,1 εκατ. ευρώ που θα αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα στη χώρα, με τον πλειοψηφικό και διοικητικό έλεγχο να περνά στο επιχειρηματικό σχήμα των Εξάρχου – Μπάκου – Καϋμενάκη.

     

    Τερέζα Φαρμάκη: Επιδραστική

    Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Τερέζα Φαρμάκη, συνιδρυτής και διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Astarte Capital Partners με έδρα το Λονδίνο, επιλέχθηκε από το Financial News στη λίστα με τις 100 γυναίκες οι οποίες έχουν την μεγαλύτερη επιρροή στα  χρηματοοικονομικά στην Ευρώπη.

    H κ. Φαρμάκη, η οποία έχει προϋπηρεσία στην Τράπεζα Πειραιώς, στην UBS  κλπ, ηγείται του Ομίλου Astarte Capital Partners που διαχειρίζεται θεσμικά κεφάλαια από όλο τον κόσμο και τα επενδύει σε βιώσιμες υποδομές και φυσικούς πόρους.

    Μόνο πέρυσι, ο όμιλος επένδυσε στη καλλιέργεια 12-15 εκατ.  δένδρων, φυτεύοντας μια έκταση 100-150 γηπέδων καθημερινά.

    Η Μελίνα Τραυλού μπαίνει στον τουριστικό κλάδο

    Η επιτυχημένη στο χώρο της ναυτιλίας και των logistics, πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, προχώρησε πριν από λίγα 24ωρα στη σύσταση μιας νέας εταιρείας με την επωνυμία Neptune Hospitality Συμμετοχών και Επενδύσεων.

    Εδρα της εταιρείας είναι στον Πειραιά, εκεί που βρίσκονται τα γραφεία της ναυτιλιακής ενώ σκοπός της είναι οι επενδύσεις στο χώρο των ακινήτων και κυρίως η ανέγερση, κατασκευή, ανακαίνιση, επέκταση, λειτουργία και εκμετάλλευση ξενοδοχειακών μονάδων και εν γένει τουριστικών καταλυμάτων, γενικού, ειδικού και εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

    Επίση, η ανέγερση, κατασκευή, ανακαίνιση, επέκταση, λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση κάθε άλλου είδους τουριστικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων θαλάσσιων και χειμερινών σπορ και φυσιολατρικών δραστηριοτήτων, εστιατορίων, καφέ, κυλικείων στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

    Το αρχικό κεφάλαιο είναι 50.000 ευρώ ενώ πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος εμφανίζεται η γνωστή και επιτυχημένη εφοπλίστρια.

    Αναπληρωτής πρόεδρος ένας παλιός γνώριμος, ο Τάκης Αθανασόπουλος, παλαιότερα πρόεδρος της ΔΕΗ και επικεφαλής της Toyota στην Ελλάδα.

    Αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι η Μελίνα Τραυλού, εκτός από τις θάλασσες ετοιμάζεται να κατακτήσει και την ξηρά, και ειδικά τον ξενοδοχειακό – τουριστικό τομέα, όπου κάτι έχει στα «σκαριά».

    Η αποκάλυψη του mononews για Ολγα Κεφαλογιάννη και Μάτσα…

    Αγαπητοί αναγνώστες, το mononews είχε χθες Κυριακή ένα ακόμη αποκλειστικό ρεπορτάζ που αφορούσε την Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Μίνωα Μάτσα.

    Δημοσιεύσαμε όλα τα στοιχεία (και 3 φωτογραφίες) για ένα «χρυσό» asset που έχει από κοινού το πρώην ζευγάρι στο Παλαιό Ψυχικό.

    Ένα οικόπεδο που χτίζεται και ασφαλώς θα απασχολήσει τις δικαστικές αίθουσες καθώς θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η μοιρασιά.

    Μιλάμε άλλωστε για ένα ακίνητο (οικόπεδο 687 τ.μ. με οικία που γκρεμίστηκε για να κατασκευαστεί άλλη) το οποίο αποκτήθηκε πριν από 1,5 χρόνο, κόστισε 1,8 εκατ. ευρώ και ήδη έχουν αρχίσει κατασκευαστικές εργασίες.

    Μακάρι να τα βρει στα περιουσιακά στοιχεία του πρώην ζευγάρι, αν και πιστεύω προσωπικά ότι θα είναι δύσκολο. Αλλά δεν μπορώ να σταθώ σε ένα σημείο που δείχνει και το ποιον του ανδρός Μίνωα Μάτσα.

    Είδαμε επιλεκτικές διαρροές στον τύπο για το τι ισχυρίζεται ο συνθέτης.

    Μεταξύ άλλων ισχυρίζεται βίαιη συμπεριφορά σε βάρος του από την κ. Κεφαλογιάννη κι ότι τον τελευταίο χρόνο ουσιαστικά δεν υπήρχε γάμος.

    Ξέρετε, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν άντρα είναι η αγνωμοσύνη.

    Ο Μίνως Μάτσας ήταν ένας μέτριος και σχεδόν άγνωστος συνθέτης, απλά γόνος μιας μεγάλης και γνωστής οικογένειας. Παντρεύτηκε την Ολγα Κεφαλογιάννη κι αίφνης έγινε διάσημος, «έπαιξε» σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, γέμισε το Ηρώδειο.

    Τώρα, με αυτά που υποστηρίζει απλά επιβεβαιώνει αυτό που έλεγε η ηθοποιός Ζα Ζα Γκαμπόρ: «Ποτέ δεν γνωρίζεις πραγματικά έναν άντρα μέχρι να πάρεις διαζύγιο απ’ αυτόν».

    … Και τα ψέματα του συνθέτη

    Κι εξηγούμαι: Τώρα θυμήθηκε ο κ. Μάτσας ότι η σχέση του με την Ολγα Κεφαλογιάννη ήταν κάκιστη από το 2020; Και τότε γιατί έκαναν παιδιά μαζί το 2021;

    Αλλά και με βάση την αποκάλυψη του mononews, δεν μπορεί να έχει… τελειώσει ο γάμος σου, αλλά ταυτόχρονα να αγοράζεις ένα οικόπεδο 1,8 εκατ. ευρώ για να χτίσεις το σπίτι που θα στεγάσει την οικογένειά σου.

    Δεν μπορεί να υποστηρίζεις ότι δεν είχες καμιά σχέση με τη γυναίκα σου, αλλά από κοινού να ετοιμάζετε μια ακριβή κατοικία, με τις εργασίες να είναι σε εξέλιξη. Κάποιος λέει ψέματα, και μου φαίνεται ότι ο κ. Μάτσας προσπαθεί να κρύψει τις δικές του ευθύνες για το διαζύγιο.

    Αλλωστε, είναι στους κύκλους του κ. Μάτσα και της κ. Κεφαλογιάννη γνωστό ότι υπήρξε τρίτο πρόσωπο και αυτό είναι η βασική αιτία του χωρισμού του ζευγαριού. Και δυστυχώς τώρα για τους κ. Μάτσα και Κεφαλογιάννη τα δικαστήρια έχουν το λόγο, κι αυτά πρέπει να βρουν λύση και για το «χρυσό» ακίνητο του Παλαιού Ψυχικού.

    Φωτογραφίες από τις εργασίες στο οικόπεδο των Κεφαλογιάννη - Μάτσα
    Φωτογραφίες από τις εργασίες στο οικόπεδο των Κεφαλογιάννη – Μάτσα

    Είναι… Φαραντούρης και «τραγουδά» υπέρ Πούτιν και GAZPROM!

    Έκπληξη έχει προκαλέσει σε πολιτικούς, διπλωματικούς  και ενεργειακούς κύκλους η πρόσφατη «παρέμβαση» του υποψήφιου για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ευρωβουλευτή Νίκου Φαραντούρη, υπέρ της ρωσικής GAZPROM και κατ’ επέκταση του Βλαντιμίρ Πούτιν στη νομική διένεξή της με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας.

    Ο κος Φαραντούρης διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής της Νομικής Υπηρεσίας της ΔΕΠΑ και γνωρίζει πολύ καλά ποιος έχει δίκιο και τι θα γίνει στο μέλλον, ποιος θα δικαιωθεί στα δικαστήρια.

    Αλλά και ως Ευρωβουλευτής ο κος Φαραντούρης γνωρίζει πλέον πολύ καλά πως η ΔΕΠΑ ακολουθεί την κοινή γραμμή της ΕΕ στο θέμα του ρωσικού αερίου, όπως αυτή χαράκτηκε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και έχει την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ.

    Συνεπώς η παρέμβασή του, που ουσιαστικά αποβαίνει υπέρ της Μόσχας και του Βλαντιμίρ Πούτιν, θεωρείται στην Αθήνα, την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες, άκαιρη και εντελώς άστοχη….

    … Και εναντίον της ΕΕ, της Ουάσινγκτον και του Σταθμού ΥΦΑ της Αλεξανδρούπολης!

    … Ομως η άστοχη παρέμβαση του Νίκου Φαραντούρη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί και ευθεία τορπίλη εναντίον του εναλλακτικού δρόμου φυσικού αερίου, τον οποίο υλοποιεί η Gastrade με το FSRU της Αλεξανδρούπολης.

    Η Gastrade την οποία «τρέχει» ο Χρήστος Κοπελούζος του φερώνυμου Ομίλου Κοπελούζου, μαζί με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας και τον Κώστα Ξιφαρά, τη  Gaslog του Πίτερ Λιβανού,  το ΔΕΣΦΑ και τη Bulgartransgaz (Διαχειριστής Μεταφοράς Φυσικού Αερίου της Βουλγαρίας) για το μεγάλο έργο του FSRU της Αλεξανδρούπολης, τον τελευταίο καιρό «καλπάζει».

    Οι πέντε συμμέτοχοι με 20% ο καθένας, δρομολογούν με γοργούς ρυθμούς το μεγάλο εναλλακτικό δρόμο φυσικού αερίου από Αλεξανδρούπολη προς Βορρά (Βουλγαρία-Ρουμανία-Μολδαβία-Ουκρανία), με τις ευλογίες και την παρότρυνση της Ουάσινγκτον και την απόλυτη στήριξη των Βρυξελλών.

    Για το λόγο αυτό, για να φέρει αμερικανούς επενδυτές  αερίου στον πλωτό σταθμό (FSRU) της Αλεξανδρούπολης ήταν πολύ πρόσφατα στην Ελλάδα ο γνωστός μας Τζέφρι Πάιαττ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα ενεργειακά.

    Ως καλά πληροφορημένος wiseman σας λέω ότι σχολιάστηκε δυσμενώς και στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, η περίεργη  παρέμβαση Φαραντούρη υπέρ των Ρώσων στο θέμα, που πρόσφερε έτσι ανέλπιστη βοήθεια στη Μόσχα και τους …Πουτινιστές εν Ελλάδι.

    Κάποιος στην Πρεσβεία (όχι πάντως ο ευγενέστατος πάντα Τζόρτζ Τσούνης) αναρωτήθηκε: «καλά αυτός ο τύπος (σ.σ. ο κος Νίκος Φαραντούρης) είναι απλά φιλόδοξος ή … μωροφιλόδοξος;».

    Βλέπετε στην πλούσια ελληνική γλώσσα, τέσσερα γράμματα στην αρχή μιας λέξης αλλάζουν πλήρως το νόημα…

    Τα πίτουρα και οι κότες….

    Προφανώς έχετε διαβάσει την περιπέτεια του σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό εξαιτίας των εργασιών που πραγματοποιούν μπροστά στο κατάστημα του μια σειρά από φορείς του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

    Ο κ. Τσιοτίνης  έκανε την καταγγελία του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα – έστω και με λάθος στόχο, τον Χάρη Δούκα («είναι ίσως η πρώτη φορά που δεν φταίει σε κάτι ο Δούκας»  μου είπε  φίλος μου  ΠΑΣΟΚος με χιούμορ).

    Οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων γνωστοποίησαν  ότι τα έργα εκτελούνται από το φυσικό αέριο και τον ΔΕΔΔΗΕ, ενώ όπως αποδεικνύεται υπήρξε πρόβλημα και με την αποχέτευση, το οποίο δεν έχει ακόμα επιλυθεί.

    Τόσο ο Τάσος Μάνος (ΔΕΔΔΗΕ) όσο και ο Χάρης Σαχίνης (ΕΥΔΑΠ) με διαρροές τους αλλά και με εξηγήσεις σε υπουργούς, έριξαν τις ευθύνες στην ιταλική πλέον ΕΝΑΟΝ (πρώην Εταιρία Διανομής Αερίου) και στον  εργολάβο της.

    Από την πλευρά τους οι Ιταλοί της ΕΝΑΟΝ τα «ρίχνουν» στις ελληνικές εταιρίες.

    Η υπόθεση ευαισθητοποίησε σύμβουλο του Πρωθυπουργού στο ΜΜ, ο οποίος δεν θέλει να βλέπει Έλληνες πολίτες να ταλαιπωρούνται. Πήρε λοιπόν στο τηλέφωνο υπουργό παραγωγικού Υπουργείου και τον ρώτησε τι συμβαίνει και πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημα.

    Έκπληκτος έλαβε την εξής απάντηση: «άσε καλύτερα μην ασχολείσαι, το θέμα είναι περίπλοκο. Ας μην ανακατευόμαστε με τα πίτουρα γιατί θα μας φάνε οι κότες!».

    Αποσβολωμένος ο «ευαίσθητος» σύμβουλος έμεινε με το ακουστικό στο χέρι…

    Τάκης Θεοδωρικάκος: Το στοίχημα 

    Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος πέρα από το κυνήγι της ακρίβειας καλείται να παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο για το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

    Σήμερα, παρουσία και του πρωθυπουργού θα παρουσιαστούν οι προτάσεις της κυβέρνησης για τη βιομηχανία, τον πρωτογενή τομέα, το πώς θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και πώς θα απαγκιστρωθεί η χώρα από το μοντέλο «ήλιος, θάλασσα και νησιά», δηλαδή να βγάζουμε λεφτά μόνο από τον τουρισμό.

    Μαθαίνω ότι επειδή λεφτά… δεν υπάρχουν, να μην περιμένουμε και ανακοινώσεις για κρατικές ενισχύσεις, αλλά μάλλον οι προτάσεις θα αφορούν σε κίνητρα για τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και τη νέα ΚΑΠ.

    Και βεβαίως ο αναπτυξιακός νόμος είναι αυτός που θα κρίνει πώς θα προχωρήσουν οι μεγάλες επενδύσεις που χρειάζεται η χώρα.

    Αν κρίνω, πάντως, από το γεγονός ότι η Ernst & Young βοήθησε στο στρατηγικό σχέδιο του κ. Θεοδωρικάκου, εκτιμώ ότι οι προτάσεις θα κινηθούν στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης. Θα δοθούν δηλαδή κίνητρα σε κλάδους όπως υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας, όπως οι καθαρές τεχνολογίες, αλλά και σε προγράμματα βιομηχανικής αριστείας, δηλαδή ψηφιακές λύσεις και συστήματα που πρέπει να ενσωματωθούν, επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, η τεχνητή νοημοσύνη κ.λπ.

    Πλοίο της Costamare στοχοποίησαν οι Χούθι

    Ενα ακόμη πλοίο ελληνικών συμφερόντων βρέθηκε στο στόχαστρο των ανταρτών Χούθι που έχουν ως ορμητήριό τους την Υεμένη.

    Οι πληροφορίες λένε οτι το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Maersk, που ονομάζεται Megalopolis μπήκε στο στόχαστρο drones για παραβίαση των περιορισμών που έχουν βάλει οι Χούθι στα λιμάνια του Ισραήλ.

    Το Megalopolis είναι ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Μάλτας που κατασκευάστηκε το 2013. Το πλοίο χωρητικότητας 62.172 dwt ανήκει στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, Costamare.Inc της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου και ναυλωμένο στην AP Moller Maersk. Τα δεδομένα Marine Traffic δείχνουν ότι το φορτωμένο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αναχώρησε από το λιμάνι της Βαλένθια στις 24 Σεπτεμβρίου και αυτή τη στιγμή είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι SALALAH, στο Ομάν.

    Οπως όλα δείχνουν δεν φαίνεται να υπάρχουν ζημιές από κάποιο χτύπημα από τα drones.

    Ωρα ΠΑΣΟΚ και αλλαγών

    Δεν ξέρω αν με διαβάζουν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά μαθαίνω ότι τελικά ο θυμωμένος Νίκος έχει ηρεμήσει και θα κάνει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται το κόμμα για να ενισχυθεί και δημοσκοπικά. Αύριο ή το αργότερο την Τετάρτη ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ανακοινώσει πώς θα αξιοποιήσει τους συνυποψήφιούς του στις πρόσφατες εκλογές αλλά και τους βουλευτές που θα γίνουν «σκιώδεις» υπουργοί.

    Μου λένε ότι η Αννα Διαμαντοπούλου έχει «κλειδώσει» για την αντιπροεδρία και θα είναι αυτή που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύνταξη ενός συνεκτικού προγράμματος διακυβέρνησης της χώρας.

    Ο Παύλος Γερουλάνος αναμένεται να έχει ισχυρό ρόλο στη Βουλή, όπως και ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι ο νέος γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Εν αναμονή και της ανακοίνωσης για το νέο γραμματέα του κόμματος, στη θέση του Ανδρέα Σπυρόπουλου, και μου λένε ότι μπορεί να έχει… άρωμα γυναίκας, με ένα όνομα που ακούγεται δυνατά να είναι αυτό της Ολγας Μαρκογιαννάκη.

    Μια βραδιά στο Fuga για την δικηγορική εταιρεία Κουταλίδη

    Το φθινοπωρινό βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στον κατάφυτο κήπο του Fuga στο Μέγαρο Μουσικής, η Δικηγορική Εταιρία Κουταλίδη γιόρτασε πάνω από μισό αιώνα δράσης στην Ελλάδα με μια μεγαλοπρεπή εκδήλωση παρουσία εκατοντάδων φίλων και συνεργατών.

    Επιπλέον αφορμή για εορτασμό προέκυψε από την πρόσφατη διάκρισή της ως Greek Law Firm of the Year για το 2024 από τους Chambers & Partners. Μέσα σε αυτό το κλίμα η Εταιρία θα προωθήσει τις νέες πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση των νέων δικηγόρων και την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων.

    Ο αείμνηστος Τρύφων Κουταλίδης έφυγε από τη ζωή το 2012 σε ηλικία 77 ετών, ενεργός στη δικηγορία μέχρι το τελευταίο λεπτό.

    «Ο δικηγόρος όχι μόνο πίστευε στη δικηγορία, αλλά και στο μέλλον της», γράφει στην εξαιρετική και αποκαλυπτική αυτοβιογραφία του Ο δικηγόρος (εκδ. Βιβλιοπωλείον της Εστίας). Την υπογράφει ως «Παπινιανός».

    Είχε φοιτήσει όπως έλεγε παιγνιωδώς ο ίδιος στο «Ωνάσειο Πανεπιστήμιο», δηλαδή δίπλα στον Αριστοτέλη Ωνάση όπου ειδικεύτηκε μάλιστα σε χρηματοδοτικές συμβάσεις. Αργότερα συνεργάστηκε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Χρήστο Λαμπράκη, τον Γιάννη Κωστόπουλο και άλλους περίφημους άνδρες.

    Λονδίνο, αρχές της δεκαετίας του 1970: «Πείτε μας δυο λόγια για τη δικηγορική σας εταιρία (law firm)», ρώτησε partner μεγάλης αγγλικής δικηγορικής εταιρείας τον νεαρό τότε δικηγόρο Τρύφωνα Κουταλίδη.

    «Τι να πει ο δικηγόρος για τη ‘φίρμα’ τους; Τρεις δικηγόροι όλοι κι όλοι, στοιβαγμένοι σε δυο δωματιάκια μαζί με μια γραμματικιά που καθότανε πίσω από μια γραφομηχανή». Είχε όμως πάθος για τα νομικά, όραμα και φιλοδοξία.

    Τα δύο δωματιάκια έγιναν ένας όροφος, «οι δουλειές φούντωναν», το γραφείο μεγάλωνε… «Πολύ προσεχτικά διάλεγαν ο δικηγόρος και η παρέα του τους καινούργιους. Μόρφωση, ήθος και εμφάνιση έπαιξαν σπουδαίο ρόλο».

    Οι έξι δικηγόροι έγιναν δέκα, αργότερα είκοσι και σήμερα εβδομήντα πέντε και συνολικά εκατό με το διοικητικό προσωπικό, που στεγάζονται στα νέα γραφεία της εταιρείας στο υπερσύγχρονο και εμβληματικό κτίριο Orbit, επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

    Ο στενότερος συνεργάτης του και νυν διευθύνων εταίρος Νίκος Κορίτσας, μαζί με τη νεότερη ομάδα άξιων δικηγόρων, συνέχισε το όραμά του για την οργάνωση,  τη δομή και τη λειτουργία διεθνών προδιαγραφών όπως επίσης και τον τρόπο σκέψης που κληροδότησε ο ιδρυτής στην εταιρία προσφέροντας υψηλού επιπέδου νομικές υπηρεσίες στους Έλληνες και ξένους πελάτες της.

    Όλοι όσοι βρέθηκαν στο Fuga την περασμένη Πέμπτη αντιλήφθηκαν ότι η Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη διανύει τη δεύτερη άνοιξή της.

    Σάμι Φάις: Εγκαίνια

    Την Τετάρτη, έμαθα ότι ο επιχειρηματίας Σάμι Φάις εγκαινίασε στο Σύνταγμα, στην Σταδίου 4, το νέο του Κατάστημα Michael Kors Lifestyle.

    Με έκταση 250 τ.μ., το κατάστημα φιλοξενεί μια εντυπωσιακή συλλογή από μόδα και αξεσουάρ Michael Kors, όπως τσάντες, ρούχα, δερμάτινα είδη μικρού μεγέθους και υποδήματα, καθώς και ρολόγια, κοσμήματα, γυαλιά ηλίου και αρώματα. Επιπλέον, οι άνδρες πελάτες θα βρουν μεγάλη ποικιλία δερμάτινων ειδών, ρούχων και υποδημάτων από τη σειρά Michael Kors Mens.

    Εκτός από τον πολυσχιδη Σάμι ήταν εκεί και αρκετοί επιχειρηματίες μεταξύ αυτών ο Μιχάλης Παπαελληνας με την τραπεζίτισα της Eurobank Χριστίνα Μαργέλου, ο Δημήτρης Καλλιτσαντσης κλπ.

    Επίσης παρούσα και η εξαιρετική γιατρός Πόπη Καλαιτζή-Χατζηδάκη.

    Πόπη Καλαϊτζή–Χατζηδάκη: Το state of the art ιατρείο

    Όπως με πληροφόρησε η δημοσιογράφος του mononews.gr Βίκυ Καρατζαφέρη, σήμερα Δευτέρα, η κ. Καλαϊτζή εγκαινιάζει στο κέντρο της Αθήνας, το νέο της ιατρείο.

    Προφανώς τις επόμενες ημέρες θα σας έχω νεότερα, αλλά ήδη μου λένε ότι o χώρος είναι στην κυριολεξία state of the art.

    ΑΤΗΕΝΕΕ

    Την Παρασκευή το μεσημέρι, αποφάσισα να κάνω μια βόλτα στον  χρυσοφόρο πεζοδρόμο της Βουκουρεστίου στην πλατεία Συντάγματος.

    Πέρασα έξω από το ATHENEE του Χρύσανθου Πανά, εκεί όπου συγκεντρώνονται στην κυριολεξία «όλοι» κάθε μεσημέρι.

    Λοιπόν είδα σε ένα τραπέζι να γευματίζουν οι κυρίες Χάλα Χουρι, Σοφία Σωτηράκου – Καραγεώργη της Q&R, Σοφία Τσουβελεκακη της ROLEX κλπ.

    Σε άλλο τραπέζι είδα την Μιμίκα Κολοτουρα με την Νάντια Θεοχάρη και σε διπλανό τραπέζι τον επιχειρηματία των ΑΠΕ Θανάση Κατσέλη..

    NOT BAD!!!

    Κι άλλοι τρεις υπουργοί στα όρια του διαζυγίου

    Πάντως, ο wiseman σας είχε αποκαλύψει προ καιρού ότι έρχεται κι άλλο διαζύγιο κορυφαίου στελέχους του Μαξίμου. Σας έχω κι άλλα νέα. Κατ’ αρχάς για το συγκεκριμένο ζευγάρι γίνεται προσπάθεια να μην υπάρξει τελικά ο χωρισμός, αν και τα πράγματα είναι δύσκολα, ειδικά αν υπάρχουν και παιδιά στη μέση.

    Σας πληροφορώ, όμως, ότι μεγάλες εντάσεις, που δεν ξέρω αν θα φτάσουν σε διαζύγιο, υπάρχουν και για δύο ακόμη υπουργούς της κυβέρνησης.

    Οι «μπερμπαντιές», τα συχνά ταξίδια και τα νυχτοπερπατήματα των υπουργών έχουν γίνει αντιληπτά από τις συζύγους τους οι οποίες και τους έχουν διαμηνύσει να σταματήσουν αλλιώς θα βγουν όλα στη φόρα και θα έχουμε κι άλλες ανακοινώσεις σαν κι αυτές που έκανε η Ολγα Κεφαλογιάννη όταν ανακοίνωσε τον χωρισμό της.

    Ο ένας υπουργός, μου λένε ότι έχει ενοικιάσει σπίτι – γραφείο στο κέντρο και περνά εκεί αρκετές ώρες και το… σκέφτεται πολύ να πάρει διαζύγιο διότι το πλήγμα στην εικόνα του θα είναι βαρύ.

    Και δεν το θέλει με τίποτε… δεξιός άνθρωπος.

    Ο άλλος από την άλλη κάνει θραύση στο γυναικείο φύλο, διότι όπως ξέρετε η εξουσία, η δύναμη είναι το πιο δυνατό αφροδισιακό. Αλλά στην περίπτωσή του η σύζυγος κάνει υπομονή διότι τους ενώνουν πολλά, που δύσκολα μπορούν να χωριστούν με μια απλή υπογραφή διαζευκτηρίου.

     

    Sea Satin Market – Caprice: Άρωμα Μυκόνου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

    Μύρισε… Μύκονος, ακριβώς με τη δύση του ηλίου δίπλα στην παραλία της Βούλας, στο πάρτι για τα εγκαίνια του αθηναίικου Sea Satin Market – Caprice,  με οικοδεσπότες τον Ζαννή Φραντζέσκο και τον Σάμι Ιμπραήμ, τους επιτυχημένους επιχειρηματίες του NAMMOS που αποφάσισαν να φέρουν στην Αθήνα, την επιτυχημένη Μυκονιάτικη συνταγή του ηλιοβασιλέματος του Caprice και του ελληνικού γλεντιού του Sea Satin.

    Έγινε το αδιαχώρητο χθες στους νέους χώρους του Sea Satin Caprice από φίλους και γνωστούς, φανατικούς πελάτες που έσπευσαν στο κάλεσμα.

    Οι σερβιτόροι δεν σταματούσαν να σερβίρουν εκλεκτά εδέσματα, θαλασσινής προέλευσης, στρείδια, θαλασσινά, ταρτάρ και σεβίτσε θαλασσινών αλλά και μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα και κεφτεδάκια που γίνονταν ανάρπαστα.

    Οσο για τα… υγρά καύσιμα, τιμήθηκαν δεόντως από τα welcome cocktails μέχρι τα κρασιά και τις σαμπάνιες magnum που άνοιγαν συνεχώς.

    Ο Ζαννής και ο Σάμι υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων  τον Χάρη και την Εμιλυ Βαφειά, την Μαρίνα Βερνίκου με τον Μίλτο Καμπουρίδη, τον Ανδρέα και την Αλεξάνδρα Παναγιώτου, τον Γιώργο και την Αλίνα Μινέττα, τον διάσημο σχεδιαστή σκαφών Γιωργο Βαφειάδη, τον Ηλία Κρασσα των Fresh αλλά και την κυρία Λένα Δελενίκα των Fresh Βαλαωρίτου και Κριεζώτου, τη Νατάσα Θεοδωρίδου, και βέβαια την Βερόνικα Πάστρα, σύζυγο του Ζαννή Φραντζέσκου, την μητέρα της Ιβα Πάστρα, την Σοφία Χηνιάδου Καμπάνη, και πολλούς πολλούς άλλους.

    O Ζαννής Φραντζέσκος με την σύζυγό του Βερόνικα Πάστρα στο Αθηναϊκο Sea Satin ποζάρουν για το mononews.gr

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.