Menu
-0.59%
Τζίρος: 16.39 εκατ.

Τράπεζα Κύπρου: Ποσοστό 4,75% στην Wellington Management Group

            
The Wiseman

Τα γουρουνάκια του Bitcoin, το μυστικό για το επόμενο ράλι της ΔΕΗ, η Ράνια των 4 ΔΣ και ποια θα είναι η νέα CEO της Attica Bank

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 17.06.2022
Η κρίσιμη απόφαση των ομολογιούχων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η ΔΕΗ και το BUYBACK μετοχών και γιατί η Πετρόπουλος θεωρεί αφελείς τους μικρομετόχους
ΕΠΟΜΕΝΟ • 21.06.2022
Τι σηματοδοτεί η εκτίναξη της Ιντρακάτ, το κάλεσμα των 300 ατόμων στην Μύκονο με την Beyonce, Κωνσταντέλλος VS Βλαστού και τι είδε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος στην Λάρισα

Τα γουρουνάκια των cryptos και του Bitcoin 

Όπως έχετε διαπιστώσει τους τελευταίους μήνες εκατομμύρια “θύματα” σφάζονται στην αρένα των Cryptos και του Bitcoin.

Καταρχήν εξαφανίστηκε μέσα σε ένα 24ωρο ένα κρυπτονόμισμα, το  terra luna.

Δηλαδή χάθηκαν 60 δισ. ευρώ από τις τσέπες των …θυμάτων η αλλιώς από τα “γουρουνάκια- επενδυτές” που τα σφάζουν οι παγκόσμιοι παίκτες χωρίς έλεος.

Σας θυμίζω ότι ακριβώς 60 δις δολάρια έχασε και ο διάσημος χρηματιστής της WALL STREET,  Μπέρνι Μέιντοφ το 2008.

Ο άνθρωπος μπήκε φυλακή 150 χρόνια (πέθανε το 2021) ενώ στην περίπτωση του TERRA LUNA δεν άνοιξε μύτη.

Τώρα ήλθε η σειρά του BITCOIN το νόμισμα που για να το αγοράσεις πρέπει να δώσεις τα ωραία σου ευρώ η τα δολάρια σου.

Το Σάββατο βούλιαξε κάτω από τα 20.000 δολάρια.

Έχω μια απορία με όλα αυτά.

Όσοι σας συμβουλεύσαν να αγοράσετε κρύπτο είναι κάτι αναλυτές της πλάκας (ακόμα και εάν ανήκουν σε μεγάλες τράπεζες) κατά τεκμήριο άφραγκοι.

Οι πραγματικά πλούσιοι  Γουόρεν Μπαφετ και Bill Gates έλεγαν από την αρχή, ΜΑΚΡΥΑ από τα κρυπτονομίσματα.

Αυτά, αγαπημένα  γουρουνάκια των αγορών….

Ο Έλον Μασκ και η Cathie Wood  σας έσφαξαν κανονικά!!!

Γυναίκα στην ATTICA BANK;

«Άρωμα γυναίκας» λέγεται ότι έχει η διαδικασία επιλογής του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον σημερινό acting CEO Μιχάλη Ανδρεάδη.

Η Egon Zehnder –και ο πολύς Αναστάσης Γαβριηλίδης- είναι ο headhunter που τρέχει τη διαδικασία επιλογής και έχει ήδη καταρτίσει τη shortlist.

Τα βιογραφικά που έχει λάβει λέγεται πως τα πλέον εντυπωσιακά εξ αυτών αφορούν σε γυναικείες υποψηφιότητες.

Οι πληροφορίες λένε ότι η νέα CEO της ATTICA θα είναι γυναίκα με τον κ. Γαβριηλίδη να έχει σχεδόν καταλήξει.

Βέβαια η απόφαση ανήκει αποκλειστικά στο ΔΣ της Τράπεζας!!!

Σε κάθε περίπτωση, η νέα ή ο νέος CEO, θα αναλάβει καθήκοντα το φθινόπωρο, και ενώ θα έχει ξεκαθαρίσει το μέλλον της τράπεζας.

Έως τότε θα έχει διενεργηθεί η αύξηση κεφαλαίου ύψους 22,8 εκατ. ευρώ, την οποία θα καλύψει εξ ολοκλήρου το Δημόσιο, με στόχο το συμψηφισμό ισόποσης οριστικής και εκκαθαρισμένης αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης.

Η ΡΑΝΙΑ και τα 4 ΔΣ

Ένα πρόσωπο που έχει αποχωρήσει από το Υπερταμείο (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.)  άρα είναι πλέον μακριά και από τα φώτα της δημοσιότητάς,  είναι η τέως CEO κ. Ράνια Αικατερινάρη.

Όμως η κ. Αικατερινάρη δεν έχει μείνει άπραγη.

Μετέχει σε 4 διοικητικά συμβούλια μεγάλων εταιριών.

Καταρχήν είναι μέλος των ΔΣ της Motor Oil, της CORAL και της ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ.

Όμως το πιο εντυπωσιακό είναι ότι επειδή έχει εξαιρετικές σχέσεις με το Αυστραλιανό fund  Macquarie μετέχει και στο ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ.

Πλέον το 49% του ΔΕΔΔΗΕ ανήκει στους Αυστραλούς με το 51% να παραμένει στην ΔΕΗ.

Νομίζω δεν χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις για την ικανή κ. Ράνια Αικατερινάρη.

Τα νέα πρόσωπα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Τρία είναι τα νέα πρόσωπα που μετέχουν στο ΔΣ της Ελλάκτωρ από την πλευρά της Motor Oil.

Καταρχήν ο Γιώργος Τριανταφύλλου που πιστώνεται τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με την διοίκηση της Ελλάκτωρ για την εξαγορά της ΑΝΕΜΟΣ.

Ο Τριανταφύλλου πριν την Motοr Oil εργαζόταν στην Goldman Sachs.

Μάλιστα ήταν στην ομάδα που δουλέψαν το IPO της αμερικάνικης NRG YIELD το 2013.

Επίσης στο ΔΣ της Ελλάκτωρ μετέχουν ο Πάνος Κυριακόπουλος και ο νομικός Γιώργος Προυσανιδης.

 

Το μυστικό της μετοχής της ΔΕΗ

Χθες το mononews.gr (με την υπογραφή της Μαρίνας Πρωτονοταρίου) δημοσίευσε ένα αποκλειστικό κείμενο σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή του Μηχανισμού Χονδρικής (Προσωρινός Μηχανισμός Επιστροφής Μέρους των Εσόδων της Αγοράς Επόμενης Ημέρας ) που αναμένεται να εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου.

Μπορεί να κατατέθηκε η νομοθετική ρύθμιση που τον προβλέπει, όμως η αγωνία αφορά τον τρόπο που θα καθορίζεται η διοικητικά καθοριζόμενη τιμή, που θα αποτελεί το τελικό έσοδο για τους παραγωγούς ενέργειας, και θα καθορίζεται με υπουργική απόφαση.

Το σημαντικότερο σημείο στο νέο Μηχανισμό είναι το ύψος που θα καθορίζει τα έσοδα της κάθε τεχνολογίας και τις τελευταίες εβδομάδες, γίνονται διάφοροι υπολογισμοί για το που πρέπει να μπει το όριο εσόδου ανά τεχνολογία.

Τα ακριβή ποσά δεν έχουν ανακοινωθεί όμως  οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι :

  • 100-120 ευρώ/ MWh, για τα υδροηλεκτρικά, τιμές υψηλότερες από κάποιες αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 80-90 ευρώ
  • 80-90 ευρώ/ MWh, για τις ΑΠΕ
  • 220-230 ευρώ/ MWh για τις μονάδες φυσικού αερίου (για τιμή του φυσικού αερίου στα 100 ευρώ ανά Μεγαβατώρα στο ολλανδικό hub TTF).

Το κρίσιμο σημείο της νέας ρύθμισης είναι οι τιμές που θα δοθούν για τα Υδροηλεκτρικά Εργοστάσια που κατέχει μόνο η ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75.

Εάν τα νούμερα πράγματι είναι από 100 έως 120 ευρώ/MWh αυτό ευνοεί συνολικά τα EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) της ΔΕΗ.

Αν και τίποτα δεν είναι θέσφατο λόγω της νευρικότητας των αγορών παγκοσμίως μην ξαφνιαστείτε εάν η ΔΕΗ συνεχίσει το ανοδικό της ράλι και τις επόμενες ημέρες, εφόσον βέβαια επιβεβαιωθεί το ύψος των τιμών.

Η Γνωμοδότηση της ΡΑΕ

Ηδη η ηγεσία του ΥΠΕΝ έχει στα χέρια του την γνωμοδότηση-μπούσουλα της ΡΑΕ για τον ριζικό ανασχεδιασμό των τιμολογίων ρεύματος.

Η ΡΑΕ έκανε απλή γνωμοδότηση προς το ΥΠΕΝ, καθώς ο Κώδικας Προμήθειας βρίσκεται στην αρμοδιότητα  του υπουργείου και επομένως αυτό είναι υπεύθυνο για τις όποιες τροποποιήσεις.

Η εφαρμογή της θα σηματοδοτήσει την  αναδιάρθρωση  στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Η  γνωμοδότηση της ΡΑΕ αφορά στην αναστολή, για διάστημα 12 μήνες (και βλέπουμε…) της δυνατότητας των προμηθευτών να έχουν τιμολόγια που να περιλαμβάνουν την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Η επικείμενη εφαρμογή του πλαφόν στην χονδρεμπορική αγορά ρεύματος επιτάσσει μια σειρά τροποποιήσεις στον Κώδικα Προμήθειας και φυσικά  των λογαριασμών ρεύματος, για όλο το διάστημα που αυτό θα βρίσκεται σε ισχύ.

Στην πράξη, η εισήγηση σημαίνει ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής θα απαλειφθεί από όσα τιμολόγια έχουν τη συγκεκριμένη επιβάρυνση, δηλαδή όσα αυτή τη στιγμή δεν είναι σταθερά. Επομένως, πλέον θα υπάρχει μία και μοναδική  χρέωση για το ρεύμα που θα καλείται να πληρώσει ένα νοικοκυριό ή επιχείρηση, για την ηλεκτρική ενέργεια που κατανάλωσε.

Πλέον οι προμηθευτές από την 1η Ιουλίου θα μπορούν εναλλακτικά να εκδώσουν τριών ειδών τιμολόγια:

Α) Σταθερά

Β) Κυμαινόμενα με όριο διακύμανσης

Γ) Κυμαινόμενα χωρίς όριο διακύμανσης

Τα κυμαινόμενα τιμολόγια, με βάση τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ θα διαμορφώνονται από δύο συνιστώσες:

-Τη μέση τιμή της χονδρεμπορικής αγοράς. Άρα αυτό το μέρος του τιμολογίου θα αυξομειώνεται ανάλογα με το κόστος του ρεύματος, όπως γινόταν μέχρι σήμερα με τη ρήτρα)

-Την κάλυψη του λειτουργικού κόστους της εταιρείας προμήθειας συν ένα εύλογο κέρδος. Αυτό το μέρος του τιμολογίου θα είναι πάνω – κάτω σταθερό.

Αυτόματα τώρα όσα τιμολόγια έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία, θα μετατραπούν σε κυμαινόμενα με ή χωρίς όριο διακύμανσης, ανάλογα με την επιλογή του καταναλωτή που θα κληθεί να επιλέξει.

Σε κάθε περίπτωση, το κόστος που πλήρωνε ο καταναλωτής μέσω της ρήτρας θα ενσωματωθεί τώρα στην ενιαία μοναδική χρέωση που θα αλλάζει  βάσει των αυξομειώσεων των χονδρεμπορικών τιμών.

Στην πράξη, το συνολικό ποσό που πλήρωνε πριν ο καταναλωτής για το άθροισμα βασικής χρέωσης και ρήτρας αναπροσαρμογής, θα το πληρώνει τώρα ως ενιαία χρέωση χωρίς να υπάρχει η ξεχωριστή αναγραφή της ρήτρας.

Τι θα κάνουν τώρα οι Ελληνικές τράπεζες τα  50 δισ. ευρώ της ΕΚΤ

Περισσότερα από 50 δις. ευρώ έχουν δανειστεί οι τέσσερεις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Βέβαια το  «έχουν δανειστεί’ αποτελεί σχήμα λόγου, μια που με το καθεστώς των αρνητικών επιτοκίων η ΕΚΤ στην ουσία επιδοτούσε τις τράπεζες για την ρευστότητα αυτή που τους χορηγούσε.

Στόχος της επιδότησης ήταν να «πάρει μπρός» η μηχανή των χορηγήσεων και η ρευστότητα αυτή να διοχετευτεί στην πραγματική οικονομία.

Κάτι που δυστυχώς δεν έγινε τόσο στην Ελλάδα όσο και στις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης.

Τα κεφάλαια αυτά οι τράπεζες τα κατέθεταν στην ΕΚΤ αντί να χορηγήσουν δάνεια, κερδίζοντας έτσι διπλά από τα επιτόκια, και προπάντων με μηδενικό κίνδυνο.

Όπως όλα τα ωραία στη ζωή έχουν ένα τέλος, έτσι και ο μηχανισμός αυτός που τροφοδότησε τα έσοδα από τόκους  των τραπεζών (όταν άρχισε η ΕΚΤ να ξαναδέχεται ως εγγύηση τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου0 σε λίγο καιρό θα αποτελεί μία  καλή ανάμνηση.

Από τον ερχόμενο μήνα η ΕΚΤ θα ξεκινήσει να αυξάνει τα επιτόκια της και το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο τα αρνητικά επιτόκια δεν θα υφίστανται πλέον.

Με άλλα λόγια οι  «ξέγνοιαστες ημέρες» για τους τραπεζίτες φθάνουν το τέλος τους.

Το νέο Εurobank Hub στη Νέα  Ιωνία

Πάρε τον ηλεκτρικό έχω αγωνία στη Ν. Ιωνία …. Έλεγε ένα παλιό τραγουδάκι του Γιώργου Χατζηνάσιου.

Τώρα βέβαια  σύσσωμη  σχεδόν η διοικητική ομάδα  της Eurobank δεν νομίζω να μετακινηθεί με τον ηλεκτρικό , πάντως στην Νέα Ιωνία θα βρεθεί.

Οι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι , Σταύρος Ιωάννου, Ανδρέας Αθανασόπουλος και ο επικεφαλής της Λιανικής Τραπεζικής Ιάκωβος Γιανακλής θα εγκαινιάσουν σήμερα στην περιοχή το Eurobank Hub .

Πρόκειται για ένα σύγχρονο χώρο 34.000 τετραγωνικών μέτρων,  στον οποίον στεγάζονται πέραν του Technology & Digital Hub, δηλαδή των Διευθύνσεων Πληροφορικής και Ψηφιακής Τραπεζικής, , η Οργάνωση, οι Κεντρικές Υπηρεσίες & Λειτουργίες, οι Οικονομικές Υπηρεσίες καθώς και το Κέντρο Εκπαίδευσης.

Στο κτιριακό συγκρότημα στη Νέα Ιωνία, απασχολούνται συνολικά περίπου 2.000 εργαζόμενοι που αντιστοιχούν στο 50% του προσωπικού των κεντρικών υπηρεσιών της Τράπεζας.

Παρέχει, παράλληλα, 625 θέσεις στάθμευσης οχημάτων και πολυάριθμες θέσεις για μοτοσυκλέτες και ποδήλατα καθώς και σταθμούς ταχυφόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Στον κόμβο λειτουργεί, επίσης, εστιατόριο για τους εργαζόμενους, τραπεζικό κατάστημα και δύο ΑΤΜs για τις συναλλαγές τους.

Οσον αφορά στους υπολοίπους της διοίκησης, δηλαδή τον Φωκίωνα Καραβία, τον Γιώργο Ζαννιά και Κωσταντίνο Βασιλείου, αυτοί θα βρίσκονται στην Κρήτη για περιοδεία σε καταστήματα και μεγάλους πελάτες της Τράπεζας.

Η παρουσία Πιερρακάκη στην Παγκρήτια και στην Μότορ Οιλ

Μια που αναφερθήκαμε στην Κρήτη, να σας ενημερώσω ότι στο νησί βρέθηκαν  την προηγούμενη εβδομάδα και ο Υπουργός  Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Κυριάκος Πιερρακάκης , με τον υφυπουργό του – αρμόδιου για τις Τηλεπικοινωνίες & το Κτηματολόγιο Θεόδωρου Λιβάνιου.

Από  τις πολυάριθμες εκδηλώσεις Κρητικής φιλοξενίας μία νομίζω δύο έχουν  ξεχωριστή και συμβολική σημασία.

Η πρώτη αφορά  στην παρουσία των δύο κυβερνητικών στελεχών στο Ηράκλειο  στην τελετή για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου της Μότορ Οιλ με το  Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας (ΙΤΕ).

Η μεταξύ τους συνεργασία αφορά στον σχεδιασμό, την υποστήριξη και την υλοποίηση ερευνητικών δραστηριοτήτων αλλά και την βασική έρευνα,  στο πλαίσιο ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Επίσης αναμένεται να συμπράξουν και σε νέα πεδία και αναδυόμενες τεχνολογίες με μεσοπρόθεσμο αντίκτυπο στις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας.

Η δεύτερη εκδήλωση αφορά σε εκδήλωση της Παγκρήριας Τράπεζας στην οποία ο κ. Πιερρακάκης ως κεντρικός ομιλητής, έκανε αναφορά στη ρήση του Ελευθέριου Βενιζέλου «γρήγορες αποφάσεις, σχέδιο και ισχυρό χέρι στο τιμόνι για να «καταστήσουμε την Ελλάδα αγνώριστον».

Έχοντας εξασφαλίσει θέση στο Επικρατείας, απ΄ότι ακούγεται τουλάχιστον, ο φέρελπις πολιτικός, μπορεί να απευθύνεται στο ακροατήριο του … με άλλη άνεση.

 

Γιατί η ψήφος εμπιστοσύνης από την Ισπανία στα ελληνικά ξενοδοχεία δεν πείθει τους Έλληνες επενδυτές

Σε έξι, από τέσσερα που είναι σήμερα αυξάνονται  τα ξενοδοχεία του ισπανικού ομίλου Meliá Hotels στην Ελλάδα.

Ένας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους παίκτες στην ξενοδοχειακή αγορά, με 350 μονάδες σε 40 χώρες, ανακοινώνει προσεχώς την εξαγορά δύο νέων assets, τα οποία θα προσθέσει στα Blue Sea Beach Hotel και Sol by Meliá Marina Beach στην Κρήτη, Sol by Meliá Cosmopolitan στη Ρόδο και Meliá Athens στη Χαλκοκονδύλη.

Πάντως τέτοιες κινήσεις οι οποίες ενώ  αναμφίβολα δείχνουν ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τον ελληνικό τουρισμό, δεν «πείθουν» τους παλαιούς ξενοδόχους οι οποίοι θα ήθελαν τα κεφάλαια να πηγαίνουν τη δημιουργία νέων μονάδων και όχι σε ανακαινίσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι στέλεχος ενός από τους μεγαλύτερους τουριστικούς ομίλους έλεγε πρόσφατα ενώπιον συνέδρων πως υπάρχει μεν τεράστιο ενδιαφέρον για τον τουρισμό, όμως οι επενδύσεις κεφαλαίου είναι δύσκολες, κι αυτό εξαιτίας του νομοθετικού πλαισίου.

Είναι, εξάλλου, γεγονός, πως franchisors όπως η Melia βάζουν την επωνυμία τους σε υφιστάμενα ξενοδοχεία χωρίς να επενδύσουν «σοβαρά», όπως θα έκανε μία εταιρεία που αναπτύσσει μια μονάδα από το 0 ή προχωρά, έστω, στην ανακαίνισή της.

Οι «χρυσές αμοιβές» των δικηγόρων της Περιφέρειας Αττικής

Επιπλέον 3.675 ευρώ θα βάλει στην τσέπη του ο δικηγόρος που έχει αναλάβει τη νομική υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής για τη μονάδα αξίας 138 εκατ. ευρώ που δημοπρατείται στο Γραμματικό.

Μαθαίνω πως ο Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου του Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), που δημοπρατεί το έργο, έδωσε το πράσινο φως για αύξηση της αμοιβής του δικηγόρου κατά τουλάχιστον 5,2%. Αυτό σημαίνει πως το τελικό ποσό θα λάβει θα ανέρχεται στα 74.335 ευρώ.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέπεια  των τριών προσφυγών που έχουν καταθέσει τα περισσότερα ενδιαφερόμενα σχήματα στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) λόγω του αποκλεισμού τους από τον διαγωνισμό.

Να σας θυμίσω σε αυτό το σημείο πως στα τέλη του περασμένου μήνα ο ΕΔΣΝΑ αποφάσισε πως η μόνη αποδεκτή τεχνική προσφορά για το έργο ήταν αυτή της κοινοπραξίας Ελλάκτωρ-Μεσόγειος, ενώ τα σχήματα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Intrakat-Watt και ΑΒΑΞ-ΑΑΓΗΣ «κόπηκαν».

Η απόφαση αυτή προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των δύο σχημάτων, τα οποία κινήθηκαν νομικά.

Άνθρωποι της Περιφέρειας μου είχαν πει πως οι δικηγόροι του ΕΔΣΝΑ θα περάσουν μαύρο καλοκαίρι, καθώς τα κείμενα των ενστάσεων είναι μακροσκελή και φτάνουν τις 550 σελίδες.

 

Χωρίς εισιτήρια οι Σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά; 

Μπορεί οι τρεις τελευταίοι σταθμοί του μετρό στον Πειραιά να παραδίδονται εντός του καλοκαιριού, αλλά ο διαγωνισμός για το σύστημα των ηλεκτρονικών εισιτηρίων αξίας 8,2 εκατ. Ευρώ οδηγείται σε ολιγοήμερη παράταση.

Να σας θυμίσω πως ο ίδιος διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί πέρυσι στα τέλη Μαΐου, πήρε παράταση για τον Ιούλιο, άλλα τελικά κηρύχθηκε άγονος στις 31 Αυγούστου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικό Μετρό Α.Ε., χωρίς ωστόσο να γνωστοποιείται ο λόγος.

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε ξανά το Φεβρουάριο του 2022 με αρχική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 30η Ιουνίου, αλλά αυτή μετατέθηκε στις 4 Ιουλίου.

Το project έχει μεγάλη σημασία για την επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό προς τον Πειραιά (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, ενώ αναμένεται να παραδοθούν σύντομα και οι σταθμοί σε Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο) και για την επέκταση του Τραμ στον Πειραιά.

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Κύπρου: Ποσοστό 4,75% απέκτησε η Wellington Management Group
Ιvanka Trump: Με υποθήκη η ανακαίνιση της πολυτελούς έπαυλης των 24 εκατομμυρίων δολαρίων στο Indian Creek
Βλαντίμιρ Πούτιν: Υπέγραψε διάταγμα για ευρύτερη χρήση των πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία
Χρηματιστήριο: Κοιτάζει τις 1.400 μονάδες – Σε Cener και τράπεζες τα βλέμματα
Ριζικές αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες – Τι συμβαίνει με υπόγεια, παλαιότητες και συντελεστές οικοπέδων
Διαζύγιο μετά από 40 χρόνια της Hapag-Lloyd με τον όμιλο του Γκριμάλντι
Εγκυος τριών μηνών η Δόμνα Μιχαηλίδου
Χάρης Βαφειάς: Αύξηση κερδών και μείωση εσόδων στο τρίτο τρίμηνο του 2024 για την C3is
Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επενδύσουμε εκτός Ελλάδας – Η χώρα χρειάζεται ισχυρότερες τράπεζες
Kristina Blahnik: Από την αρχιτεκτονική στην κυριαρχία του Manolo Blahnik και η μυστική συνταγή της επιτυχίας