Περιεχόμενα
Μόνο η Ελλάδα βυθίζεται
Χθες η αγορά βυθίστηκε χωρίς αντιστάσεις, παρά την εξαιρετική εικόνα των ευρωαγορών και των αμερικανικών χρηματιστηρίων.
Ο καθαρός όγκος (εξαιρουμένης της συναλλαγής της EUROBANK) ήταν στα 105 εκατ. ευρώ.
Το εντυπωσιακό είναι ότι τα 20 εκατ. ευρώ έγιναν στην μετοχή της Mytilineos.
Πηγές αναφέρουν ότι το buyback της μετοχής ίσως και να έφτασε τις 50.000.
Επίσης, στο κλείσιμο η μετοχή είχε 55.000 αγοραστές, κάτι που αποδεικνύει το ενδιαφέρον.
Αξιοπρόσεκτη συμπεριφορά είχε η Intrakat ΙΝΚΑΤ -0,60% 4,95 με όγκο συναλλαγών 735.000 μετοχές.
Έκλεισε με απώλειες 1,36% στα 2,90 ευρώ.
Αν υπολογίσουμε ότι το 28% είναι free float, τότε ο όγκος των 735.000 είναι πολύ μεγάλος.
Εξαιρετική συμπεριφορά και για την Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -0,16% 19,32 που έκλεισε με μικρές απώλειες και όγκο συναλλαγών τα 300.000 χαρτιά.
O Μυτιληναίος στο Λονδίνο
Κρίσιμα ραντεβού αναμένεται να έχει σήμερα στο Λονδίνο ο επικεφαλής της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος.
Το αφεντικό της Mytilineos θα έχει back to back συναντήσεις στο LME (LONDON METAL EXCHANGE) και με θεσμικούς επενδυτές.
Χθες η Euroxx δημοσίευσε report στο οποίο δίνει τιμή στόχο (TP) τα €48 και upside >50%.
Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι πλέον βρίσκεται στην κορυφή του consensus των αναλυτών που καλύπτουν τη MYTILINEOS και, ως εκ τούτου, η EUROXX εκτιμά ότι η πρόσφατη διόρθωση της μετοχής της MYTILINEOS προσφέρει ένα ιδιαίτερα ελκυστικό σημείο εισόδου.
ΜΜ: Τα 4 Π του Χρήστου Ζωγράφου
Όπως ξέρετε, μια επιτυχία δεν την χρεώνεται αποκλειστικά το πρόσωπο που κερδίζει, αλλά και η ομάδα που βρίσκεται δίπλα του.
Πολλές φορές το ευρύ κοινό αγνοεί τα πρόσωπα αυτά, αλλά όμως πρέπει να δίδονται συγχαρητήρια.
Έτσι λοιπόν από το Μέγαρο Μαξίμου (ΜΜ) ο άνθρωπος που βοήθησε τον νέο Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδάλια, είναι ο πολυπράγμων Χρήστος Ζωγράφος.
Όπως μου λένε, όσοι ξέρουν τον Ζωγράφο, τον διακρίνουν τα περίφημα 4 Π δηλαδή πείσμα, πάθος, πειθαρχία και ποιότητα.
Ο Ζωγράφος μάλιστα έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σας σημειώνω ότι σύζυγος του Χρήστου, είναι η ικανή και έμπειρη Κύρα Κάπη, ένα από τα πρόσωπα που εμπιστεύεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, εντός του Μεγάρου Μαξίμου.
Ένα άλλο πρόσωπο που έβαλε «μεγάλη πλάτη» στον Χαρδαλιά είναι και ο Θανάσης Νέζης, βαθύς γνώστης της ανθρωπογεωγραφίας της Κεντροδεξιάς.
Άνθρωπος με ιδέες και εμπειρία θεωρείται ένα στέλεχος – βαρόμετρο εντός του MM.
Goldman Sachs: Aισιόδοξη για το placement της Εθνικής Τράπεζας
Παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις αγορές απ΄ότι μαθαίνω τα μηνύματα που μεταφέρει η Goldman Sachs στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ 0% 7,87 αναφορικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τη μετοχή της ΕΤΕ στο σχεδιαζόμενο placement από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), είναι ενθαρρυντικά.
Όπως μου μετέφεραν, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα φέρεται να έχει ήδη κάνει διερευνητικές επαφές με πελάτες της – θεσμικούς επενδυτές – οι οποίοι φαίνεται να είναι θετικοί στο ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε μία διαδικασία διάθεσης μετοχών της Εθνικής.
Φυσικά όλο αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη διότι οι «καιροί ου μενετοί».
Παρά ταύτα, μου μεταφέρουν ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ Παύλος Μυλωνάς διατηρεί την αισιοδοξία του εκτιμώντας ότι κρίσιμο ορόσημο αποτελεί η 20η Οκτωβρίου, οπότε εκτός δραματικού απροόπτου η Standard & Poors αναμένεται να αναβαθμίσει την Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα.
Καλά όλα αυτά, αλλά δικαίως αλλά διερωτώμαι, μετά την πτώση των τελευταίων ημερών, σε ποια τιμή θα ήταν διατεθειμένοι να αγοράσουν οι ξένοι Εθνική.
Αυτό βέβαια επειδή μοιάζει με την million dollar question, ο Wiseman μπορεί να συμβάλλει εποικοδομητικά στην απάντηση της, υπενθυμίζοντας ότι η Goldman Sachs έχει θέσει ως τιμή στόχο την μετοχή της ΕΤΕ τα 8 ευρώ.
Η πρόβλεψη στηρίζεται στα θεμελιώδη δεδομένα της Τράπεζας καθώς το 2023 το ROTE (η απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων) θα ξεπεράσει το 15% χάρη στον συνδυασμό των υψηλών επιτοκίων και της υγείας που αποπνέει η ποιότητα του ενεργητικού.
Ωστόσο, μετά την έναρξη του κύκλου μείωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ (τέλη 2024 – αρχές 2025), η διοίκηση της Εθνικής προσδιορίζει το ROTE στο 13%+ – ως πιο κανονικοποιημένο επίπεδο αποδόσεων.
Τα IPΟs που αναβλήθηκαν
Η αναβολή μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς για τις εταιρείες που θέλουν να εισάγουν τις μετοχές τους στα χρηματιστήρια δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.
Το αντίθετο μάλιστα.
Είναι πολύ συχνό.
Ειδικά όταν επικρατούν αναταράξεις στις αγορές οι εταιρείες μεταθέτουν τα σχέδια τους έως ότου οι αγορές είτε ηρεμήσουν είτε βρίσκονται σε ανοδικό κύμα.
Για την Εθνική Τράπεζα που βέβαια δεν πρόκειται για IPO, αλλά για Placement, φαίνεται ότι βρίσκεται μια Σολομώντεια λύση.
Το placement των μετοχών θα γίνει όμως στην κυβέρνηση επισημαίνουν ότι αντί για 20% που ήταν προγραμματισμένο να γίνει τώρα με δεδομένη την κρίση της ελληνικής αγοράς το ποσοστό αυτό να υποχωρήσει στο 10%.
Σε κάθε περίπτωση εμείς θα σας πούμε ποια IPOs αναβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
CVC: Το επενδυτικό fund, με ισχυρή παρουσία και στην Ελλάδα, συζητούσε το 2022 μία πιθανή εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.
Η βουτιά στις διεθνείς αγορές σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέστειλαν τα σχέδιά της.
Η CVC έχει επιστρέψει με νέες συζητήσεις για εισαγωγή στο χρηματιστήριο μέσα στο 2023, και ειδικότερα μέσα στον Νοέμβριο, χωρίς όμως ακόμα να έχει κλειδώσει τίποτα.
Eni Plenitude: Η ιταλική εταιρεία φυσικού αερίου, η οποία ανήκει στην ιταλική πολυεθνική Eni, πήρε πίσω μέσα σε μόλις 20 ημέρες την πρόθεσή της για εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Μιλάνο τον Ιούνιο του 2022.
Η ανακοίνωση για την αναβολή των σχεδίων για εισαγωγή έγινε εξαιτίας της αστάθειας της αγοράς εκείνη την περίοδο.
Mishcon de Reya LLP: Η βρετανική δικηγορική εταιρεία, μέλος του Silver Circle, του ομίλου των ελίτ δικηγορικών γραφείων με έδρα το Λονδίνο, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 2022 ότι αναβάλλει τα σχέδιά της για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο.
WeTransfer: Η ολλανδική εταιρεία ανταλλαγής αρχείων, η οποία γιγαντώθηκε την περίοδο της πανδημίας, όταν η αξία των τεχνολογικών assets εκτοξεύτηκε, ακύρωσε τα σχέδιά της για IPO στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ τον Ιανουάριο του 2022, επικαλούμενη την αστάθεια της αγοράς.
Reddit: Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέβαλε την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2021, λόγω αστάθειας της αγοράς.
Πριν λίγους μήνες υπήρξαν διαρροές για νέες συζητήσεις της εταιρείας σχετικά με την εισαγωγή της μέσα στο 2023.
Το mega σχέδιο Κόκκαλη για την INTRALOT
Χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των 135 εκατ. ευρώ, διαπραγματεύονται από σήμερα οι μετοχές της Intralot.
Ξεκινά η υλοποίηση του μεγάλου σχεδίου για την πλήρη εξυγίανση των οικονομικών δεικτών, έξοδο της μετοχής από την Επιτήρηση και -αμέσως μετά;- την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που θα οδηγήσει την εταιρεία στη νέα εποχή.
Ο Σωκράτης Κόκκαλης μέσω της Alphachoice, διέθεσε ποσοστό 57,1% των δικαιωμάτων προτίμησης (δηλαδή 68.766.112) στη συνδεδεμένη με τον ίδιο Intracom.
Το 38,3% των δικαιωμάτων (46.133.686) μεταβιβάστηκε στην Green Hydepark Investment του εφοπλιστή Γεωργίου Μουνδρέα.
Επομένως, ο Σωκράτης Κόκκαλης θα καταβάλλει περίπου 2 εκατ. ευρώ για να ασκήσει μόνο το 4,56% των δικαιωμάτων του (5.501.289).
Οι ελληνικές τράπεζες κάνουν πρωταθλητισμό
Δυσκολεύομαι να κατανοήσω όλη αυτή την πίεση που δέχθηκαν χθες οι τραπεζικές μετοχές στο Χ.Α.
Πρώτον διότι οι αποδόσεις τους, με δεδομένο ότι τα επιτόκια θα αργήσουν να υποχωρήσουν, δικαιολογούν ακόμη υψηλότερες αποτιμήσεις και Δεύτερον, διότι χάρη στα υψηλά επιτόκια, όπως έδειξε μελέτη της ΕΚΤ που κατά τραγική ειρωνεία δημοσιεύτηκε χθες, οι ελληνικές τράπεζες λειτουργούν με τα υψηλότερα επιτοκιακά περιθώρια στην Ευρωζώνη.
Θα μου πείτε ότι η πρωτιά αυτή λειτουργεί ως μπούμερανγκ για τους πελάτες τους (δανειολήπτες και καταθέτες), όμως αναμφίβολα αποτελεί «το πετράδι του Στέμματος» για τους μετόχους.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της ΕΚΤ το δεύτερο τρίμηνο του 2023 το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο (ΝΙΜ) των Ελληνικών Τραπεζών έφθασε το 3,13%.
Για να δώσουμε μία τάξη μεγέθους, υψηλότερο ΝΙΜ είχαν μόνο οι Τράπεζες στην Εσθονία 3,63% και στη Λιθουανία.
Ταυτόχρονα οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν μία από τις μεγαλύτερες – αν όχι τη μεγαλύτερη καταθετική βάση, καθώς ο λόγος δανείων προς καταθέσεις (Loan to Deposit Ratio) είναι μόλις στο 59,64% (Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία είναι πάνω από το 100%).
Ο «πρωταθλητισμός» των ελληνικών τραπεζών, ο οποίος όπως είπαμε θα έπρεπε να λειτουργεί ως «μαγνήτης» για τους επενδυτές, επεκτείνεται και σε άλλους δείκτες.
Όπως για παράδειγμα το μικρό κόστος λειτουργείας με το δείκτη Cost to Income Ratio να είναι μόλις στο 36,39% (από τους χαμηλότερους στην Ε.Ε) ενώ στο σκέλος των αποδόσεων ο δείκτης ROE (Return on Equtiy) διαμορφώθηκε στο ικανοποιητικό επίπεδο του 12,71%.
Βέβαια παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί παραμένει το αγκάθι των κόκκινων δανείων με το ΝPL Ratio των ελληνικών τραπεζών να διαμορφώνεται (β΄ τρίμηνο 2023) στο 4,63%, όταν στην Ε.Ε ο μέσος όρος είναι μόλις 1,85%.
Χωρίς ρίσκο η επέκταση της Jumbo στο Ισραήλ
Βλέποντας τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο Ισραήλ το μυαλό μου πήγε στην Jumbo, καθώς είναι μία από τις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ελληνική εταιρεία που έχει επιχειρηματική δραστηριότητα στο Ισραήλ.
Όμως, το επιχειρηματικό δαιμόνιο ή η αστείρευτη τύχη του Απόστολου Βακάκη τον έσωσε και από αυτή την κακοτοπιά, μία που η επέκταση έγινε μέσω του θεσμού του franchise, με το οποίο προφανώς η Jumbo δεν αναλαμβάνει καθόλου ρίσκο.
Σας θυμίζω ότι μέσω συνεργασίας με την ισραηλινή εταιρεία λιανεμπορίου Fox Group, η Jumbo έχει ανοίξει το πρώτο κατάστημα στην πόλη Eilat κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα.
Ένα κατάστημα κόσμημα, όπως το έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος.
Το εν λόγω κατάστημα βρίσκεται στην πόλη Eilat, τη νοτιότερη πόλη του Ισραήλ και ένα από τα δημοφιλή θέρετρα της χώρας.
Στον σχεδιασμό είναι να ανοίξουν 15 συνολικά καταστήματα.
Ο επικεφαλής της Jumbo, Απόστολος Βακάκης, για το οποίο αν μη τι άλλο θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι διορατικός βλέποντας την πορεία της εισηγμένης και τα κέρδη για τους μετόχους, δεν ρισκάρει εύκολα.
Έτσι, η επέκταση στο Ισραήλ γίνεται βάσει της συμφωνίας franchising που είχε κάνει ο ελληνικός όμιλος με τον όμιλο FOX.
Όπως ο ίδιος είχε πει πρόσφατα μιλώντας προς τους αναλυτές, η αγορά του λιανεμπορίου στο Ισραήλ λειτουργεί μέσα σε ένα αρκετά περίπλοκο πλαίσιο, με διάφορες ανεπάρκειες να εντοπίζονται στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας και γι’ αυτό επιλέχθηκε τελικά και η λύση της δικαιόχρησης (franchise) στη συγκεκριμένη χώρα.
«Κουρεύει» τις αποζημιώσεις της ΑΚΤΩΡ ο Κουρέτας
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό Α.Ε. Νίκος Κουρέτας συνεχίζει, όπως μαθαίνω, να δίνει το αγώνα του και να μπλοκάρει τις αιτήσεις της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ – We Build –Hitachi Rail STS για τις αποζημιώσεις λόγω της καθυστέρησης της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα, άτομο που βρισκόταν στην υπογραφή της σύμβασης του ΣΔΙΤ για τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, άκουσε τον επικεφαλής της Ελληνικό Μετρό να αναφέρει ότι «οι ανάδοχοι υπάρχουν για να ζητούν αποζημιώσεις και εμείς για να τις κόβουμε».
Οι τακτικοί αναγνώστες του Wiseman θα γνωρίζετε ότι στο παρελθόν οι δύο Νίκοι της τότε Αττικό Μετρό (Νίκος Κουρέτας και Νίκος Ταχιάος, πριν ο δεύτερος αναλάβει το ρόλο του υφυπουργού υποδομών) έκαναν ότι μπορούσαν για να μειώσουν τα claims της κοινοπραξίας, και όπως φαίνεται το ίδιο συνεχίζει να κάνει και ο Νίκος Κουρέτας.
Για την ιστορία έχω να σας αναφέρω ότι ο προϋπολογισμός του έργου έχει εκτοξευθεί από το 1,15 δισ. Ευρώ στο 1,5 δισ. Ευρώ με την κοινοπραξία να έχει λάβει μέχρι στιγμής 329 εκατ. Ευρώ σε αποζημιώσεις, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και νέα αιτήματα έως το φθινόπωρο του 2024.
Επιπλέον, εκκρεμεί ακόμα ένα αίτημα για αποζημίωση 20 εκατ. Ευρώ λόγω της μετακίνησης του σταθμού της Νέας Ελβετίας.
Tι θα κάνει τώρα με τον πόλεμο, ο Ισραηλινός Ori Yogev της Aluma Fund και της Τamares, με τις οπτικές ίνες
Τα δραματικά πολεμικά γεγονότα στο Ισραήλ και τη Γάζα, είναι πάρα πολύ πιθανό να επηρεάσουν αρνητικά, ένα μεγαλεπήβολο γεωπολιτικό, οικονομικό και τεχνολογικό σχέδιο που με χαμηλούς τόνους υλοποιείται αυτή την εποχή.
Πρόκειται για το επιχειρηματικό σχέδιο για το καλωδιακό σύστημα οπτικών ινών ANDROMEDA που θα διασυνδέει την Ελλάδα με την Κύπρο και το Ισραήλ και θα επεκτείνεται στην Αραβική Χερσόνησο.
Σε επίπεδο συμμετοχής, από ελληνικής πλευράς γνωρίζουμε τη Grid Telecom, θυγατρική τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) που έχει επικεφαλής τον κ. Μάνο Μανουσάκη.
Όμως, η «ψυχή» του όλου εγχειρήματος είναι ο ισραηλινός Ori Yogev, ιδρυτής και επικεφαλής του Aluma Infrastructure Fund που κατέχει την Tamares Telecom, που με τη σειρά του είναι πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών χονδρικής και διαχειριστής δικτύων οπτικών ινών.
Παραμένει απροσδιόριστο αυτή τη στιγμή πόσο αρνητικά θα επηρεαστεί η εξέλιξη του πρότζεκτ με τον πόλεμο, αφού πλέον οι προτεραιότητες στο Ισραήλ είναι άλλες.
Ο κ. Ori Yogev που δηλώνει «φίλος και θαυμαστής» της Ελλάδας, θεωρείται άνθρωπος με πολλές γνωριμίες και προσωπικές διασυνδέσεις σε αυτό που ονομάζουν κάποιοι ως «οργανωμένο κυβερνητικό και διοικητικό σύστημα του Ισραήλ» και όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν.
Επίσης θεωρείται άνθρωπος που έχει πολύ στενές σχέσεις, ακόμη και συγγενικές, με την εβραϊκή κοινότητα της Νέας Υόρκης που είναι ίσως το πιο ισχυρό λόμπι στις ΗΠΑ, σημειώστε το και αυτό.
Όμως και αυτό το λόμπι τώρα ασχολείται με την εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ισραήλ.
Το σχέδιο ANDROMEDA…
Θυμίζω απλώς ότι η Grid Telecom και η Tamares Telecom έχουν προσκαλέσει επιπλέον στρατηγικούς εταίρους να συμμετάσχουν στην κοινοπραξία ANDROMEDA, για τη δημιουργία νέας τηλεπικοινωνιακής γέφυρας μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.
Το διηπειρωτικό καλωδιακό σύστημα οπτικών ινών ANDROMEDA θα παρέχει συνδέσεις τεχνολογίας αιχμής με διεθνή εμβέλεια σε πελάτες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών χονδρικής, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, τη Μεσόγειο και την Αραβική Χερσόνησο, διασυνδέοντας για πρώτη φορά, την Αθήνα με την Haql στη Σαουδική Αραβία, μέσω της ανάπτυξης εναλλακτικής ψηφιακής λεωφόρου.
Θα διασυνδέει δηλαδή την Ελλάδα με την Αραβική Χερσόνησο μέσω του Ισραήλ, δημιουργώντας ‘τεχνολογική λεωφόρο’ μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής μεγάλης γεωστρατηγικής αξίας, που θα προεκτείνεται δυτικά στα Βαλκάνια, την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη.
Ποιο είναι το Aluma Infrastructure Fund
Το Aluma είναι ένα Επενδυτικό Ταμείο Υποδομών εισηγμένο στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ (TASE) από τον Νοέμβριο του 2021.
Ιδρυτές του Ταμείου είναι οι Ori Yogev (Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου), Yair Hirsh (Διευθύνων Σύμβουλος) και οι Muli Ravina, Miki Zaharia και Nati Shachor.
Οι πληροφορίες μου λένε ότι τα ιδρυτικά στελέχη έχουν πολύ καλές σχέσεις με την Ελλάδα και πολλούς Έλληνες, ενώ κάποιοι έκαναν και κάνουν πολύ συχνά διακοπές στη χώρα μας με μεγάλη προτίμηση στα πεντάστερα ξενοδοχεία της Ελούντας.
Το Ταμείο εφαρμόζει πρακτική προσέγγισης στις στοχευμένες εταιρείες, με επενδύσεις σε εταιρείες υποδομών και έμφαση σε υποδομές στους τομείς τηλεπικοινωνιών, πράσινης ενέργειας, περιβάλλοντος και μεταφορών.
Ποια είναι η Tamares Telecom…
Η Tamares Telecom είναι πάροχος ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών που δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή, με περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνουν διεθνή υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών, χερσαία δίκτυα οπτικών ινών και πιστοποιημένα Data Centers επιπέδου Tier-III, στο Ισραήλ και την Ευρώπη.
Παρέχει σε διεθνείς και εθνικούς τηλεπικοινωνιακούς φορείς, παρόχους ψηφιακών υπηρεσιών OTT, παρόχους υπηρεσιών νέφους και επιχειρηματικούς πελάτες, ολοκληρωμένες λύσεις δικτύωσης και συνδεσιμότητας, σε συνδυασμό με υπηρεσίες συνεγκατάστασης στο Ισραήλ, και σε σημεία παρουσίας της στην Κύπρο, τη Μασσαλία, το Λονδίνο και την Φρανκφούρτη.
Είναι επίσης αδειοδοτημένος τηλεπικοινωνιακός φορέας στο Ισραήλ και την Κύπρο, εξυπηρετώντας περισσότερους από 5.000 χονδρικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας ευρύ φάσμα υπηρεσιών χονδρικής, συμπεριλαμβανομένων διαχειριζόμενων υπηρεσιών διεθνούς χωρητικότητας, πρόσβασης σε θύρες διαδικτύου και φιλοξενίας εξοπλισμού.
Η Tamares Telecom διαχειρίζεται το ιδιόκτητο καλωδιακό σύστημα TAMARES-NORTH που έχει ποντιστεί από το 2012, διασυνδέοντας το Ισραήλ με την Κύπρο, με προεκτάσεις στη Μασσαλία και άλλους προορισμούς στην ηπειρωτική Ευρώπη.
Είπαμε, κομβικό έργο από κάθε άποψη που το θέλουν σφόδρα Έλληνες, Αμερικανοί, Ισραηλινοί, Κύπριοι και Σαουδάραβες σε μία πρωτόγνωρη γεωπολιτική και οικονομική «συναστρία».
Όμως τα δεδομένα από τα ξημερώματα του Σαββάτου άλλαξαν ριζικά.
Το ζητούμενο είναι πόσο άλλαξαν και για πόσο καιρό…
Το κουίζ και οι καναπέδες…
Ένας από τους πάρα πολλούς πιστούς φίλους της στήλης διάβασε με πλατύ χαμόγελο (όπως και χιλιάδες άλλοι αναγνώστες) το κουίζ για λίγους στο wiseman της Παρασκευής με το ζεύγος των υφυπουργών.
Σας πληροφορούσαμε λοιπόν τότε πως μόλις μαθεύτηκε το ειδύλλιο, ένα μέλος της κυβέρνησης αναστέναξε από ανακούφιση και ένα άλλο (με την ευρεία έννοια…) υψηλό πολιτικό στέλεχος με κορυφαία θητεία στην κυβερνώσα παράταξη, ξέσπασε σε γέλια ενθυμούμενο πως «όλα είναι ατμός» και πως «έρως δίχως το στεφάνι, βάρκα δίχως το λιμάνι».
Ο καλός φίλος της στήλης γύρισε τη μνήμη του πίσω στο 2014 αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές και (τι ανασύρει από τη μνήμη του κάποιες φορές ο άνθρωπος…) αναφερόμενος στο «υψηλό πολιτικό στέλεχος» θυμήθηκε ένα μεγάλο δερμάτινο καναπέ σε σημαδιακό κυβερνητικό Μέγαρο και κάποιες… «κουβέντες» παρηγοριάς για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, που κράτησαν τελικά πάνω από μία ολόκληρη ώρα.
Είπαμε πως το κουίζ είναι για μυημένους, αλλά πολλοί πιστεύουν πως αυτές οι κινήσεις παρηγοριάς είναι που «χτίζουν» καριέρες…
Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αμαζόνιος: Συμβολική επίσκεψη Μπάιντεν – Έντεκα δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγή
- Χοληστερίνη: Όσα πρέπει να ξέρετε για να μειώσετε τους κινδύνους
- Τουρκία: Αρνήθηκε τη χρήση του εναέριου χώρου της στο αεροσκάφος του προέδρου του Ισραήλ
- Αθήνα: Άνοιξαν οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής»