• Στο προσκήνιο η Intracom, το placement της Εθνικής, η αναξιοπιστία Βακάκη, ο ΟΠΑΠ και οι 100 μαθητές, τι συμβαίνει με Κυριάκο και Τζίγγερ, το άδειασμα του pirouetter ΜΜ, η αποκάλυψη για τον Κουβαρά της ΕΡΤ και το κάλεσμα της Αγγελικής Φράγκου

    Αγαπητοί αναγνώστες, εδώ και αρκετούς μήνες οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Motor Oil, βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί, όπως φημολογείται στην αγορά.

    Wiseman
    image
    Wiseman

    Intracom-Πειραιώς

    Αγαπητοί αναγνώστες, στην συνεδρίαση της Δευτέρας, από τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ξεχώρισε, όπως σας είχαμε προϊδεάσει στον χθεσινό wiseman, η Intracom εξαιτίας της συμμετοχής, που θα αποκτήσει στην Ευρώπη Ασφαλιστική.

    Η Ευρώπη Ασφαλιστική, όπως και οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες για παράδειγμα (η Eurolife, η Εθνική Ασφαλιστική κλπ.) θα ευνοηθούν άμεσα από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με την ασφάλιση κατοικιών και επιχειρήσεων από τις θεομηνίες.

    Η μετοχή της Intracom έκλεισε με κέρδη 1,61% στα 3,165 ευρώ, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφτασε έως και τα 3,20 ευρώ.

    Εξαιρετική εικόνα παρουσίασε η Πειραιώς που έκλεισε σχεδόν αμετάβλητη στα 3,98 ευρώ.

    Το Road show που έγινε σε Νέα Υόρκη και Βοστώνη σε θεσμικούς επενδυτές πήγε εξαιρετικά καλά και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν αγορές στην μετοχή.

    Επίσης η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου Tier 2 με ωρίμανση στην 11ετία και δικαίωμα ανάκλησης σε έξι έτη.

    Εθνική: Στα 7,5 ευρώ το placement

    Νέα πτώση για την μετοχή της Εθνικής, στα 7,54 ευρώ.

    Η μετοχή πλησιάζει τα 7,50 ευρώ δηλαδή στο σημείο εκείνο που θέλουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του WISEMAN, οι θεσμικοί επενδυτές να γίνει το επικείμενο placement των μετοχών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (συνολικά 18,4%).

    Το ποσοστό που θα ρευστοποιηθεί θα κυμανθεί από 10 έως  13% έτσι ώστε το υπόλοιπο ποσοστό του 8,4 έως 5,4%, να μεταβιβαστεί στον έλεγχο του Υπερταμείου.

    Η στήλη επιμένει ότι θα ήταν καλύτερο το Υπερταμείο να διατηρήσει ποσοστό πέριξ του 10%.

    Έτσι θα είναι περισσότερο εύκολο από τον μέτοχο, δηλαδή το Υπερταμείο, να επιλέγει τις διοικήσεις.

    Η αναξιοπιστία του Βακάκη

    Το πάρτι στη μετοχή της Jumbo, όπως διαπιστώσατε από το ταμπλό, διήρκησε μόνο δυο ημέρες, δηλαδή την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή Πέμπτη και Παρασκευή, στον απόηχο της ανακοίνωσης περί επαναγοράς ιδίων μέτοχων με ανώτατη τιμή τα 27,30 ευρώ.

    Χθες η μετοχή έχασε 2,50% και έκλεισε στα 24,20 ευρώ.

    Δηλαδή απώλεσε όλα τα κέρδη της Παρασκευής.

    Η στήλη παραμένει επιφυλακτική σχετικά με την μετοχή, καθώς ο Βακάκης στο πρόσφατο παρελθόν (Μάιος 2024) έχει αποδείξει ότι μηχανεύεται διάφορα κόλπα για να ανεβάσει τη μετοχή και στην συνέχεια ο ίδιος να «χώσει» τα χαρτιά στους θεσμικούς επενδυτές, μέσω  placement.

    Για αυτό χρειάζεται προσοχή στις εκθέσεις που θα βγουν από εδώ και στο εξής για την μετοχή.

    Καλό είναι να διαβάζετε και να εντοπίζετε που είναι οι παγίδες.

    Η αναξιοπιστία του επιχειρηματία είναι πλέον στο έπακρο.

    Ο ΟΠΑΠ και οι 100 μαθητές

    Αγαπητοί αναγνώστες, μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει αύριο στον αγιασμό τους γονείς και μαθητές των ειδικών σχολείων Καρδίτσας και Σοφάδων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες Daniel τον περασμένο Σεπτέμβριο.

    Συγκεκριμένα θα αντικρύσουν το ανανεωμένο περιβάλλον των σχολείων, έπειτα από τις εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης σχολικών υποδομών που ανέλαβε ο ΟΠΑΠ στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του.

    Τα σχολεία αυτά καλύπτουν τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες περισσοτέρων από 100 μαθητών.

    Με τις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε ο ΟΠΑΠ δημιουργήθηκε ένα ευχάριστο και κυρίως ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά αυτά.

    Not bad για την διοικητική ομάδα του ΟΠΑΠ.

    Μνημόνιο ΟΣΕ –Γερμανών

    Μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις της ΔΕΘ ήταν δίχως άλλο το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΟΣΕ και των Γερμανικών Σιδηροδρόμων, στο οποίο τέθηκαν οι βάσεις για μεταφορά τεχνογνωσίας και συμπράξεις για ανάπτυξη και αναβάθμιση του ευρωπαϊκού σιδηρόδρομου.

    Η υπογραφή του μνημονίου έγινε από τον πρόεδρο  του ΟΣΕ Γιάννο Γραμματίδη, παρουσία  του  Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα και του Γερμανού υφυπουργού Μεταφορών Oliver Luksic.

    Τι συμβαίνει με Μητσοτάκη – Βαρδινογιάννη

    Αγαπητοί αναγνώστες, εδώ και αρκετούς μήνες οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Motor Oil βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί, όπως φημολογείται στην αγορά.

    Από τότε που επιβλήθηκε η φορολόγηση στα «υπερκέρδη» των εταιρειών διύλισης, οι τροχιοδεικτικές βολές εκατέρωθεν είναι συχνές.

    Πάντοτε με… τακτ, όμως, είναι φανερό ότι οι σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη δεν διάγουν και τις καλύτερες ημέρες του.

    Κι απ’ ό,τι μαθαίνουμε υπήρξαν τον τελευταίο καιρό προσπάθειες προσέγγισης και αμοιβαίων εξηγήσεων, όμως, δεν βρέθηκε κοινός τόπος.

    Την Κυριακή το μεσημέρι μάλιστα ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου το πήγε ένα βήμα παραπάνω μιλώντας για «ουρανοκατέβατα κέρδη».

    Δηλαδή δεν φτάνει που ο Βαρδινογιάννης δεν αποδέχεται τον όρο «υπερκέρδη» ήρθε ο νέος χαρακτηρισμός – μήνυμα του πρωθυπουργού:

    «Όποτε χρειάστηκε δεν διστάσαμε να φορολογήσουμε τα ουρανοκατέβατα κέρδη των επιχειρήσεων για να θωρακίσουμε την κοινωνία απέναντι στην επίμονη ακρίβεια.

    Δεν υπολογίσαμε τις αντιδράσεις από τα υψηλά πρόστιμα για όσους βρήκαν την ευκαιρία της αισχροκέρδειας με άλλοθι τον πληθωρισμό.

    Μια μάχη που το υπογραμμίζω, θα συνεχιστεί μέχρι η αγορά να ομαλοποιηθεί».

    Αν μη τι άλλο ο κ. Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρος.

    Θα συνεχιστεί η φορολόγηση που ενοχλεί κατά κύριο λόγο τον επικεφαλής της Motor Oil ο οποίος πέρυσι είχε πει: «Η ύπαρξη υψηλών κερδών σε μια χρήση δεν είναι αισχροκέρδεια.

    Το σωστό είναι να μιλάμε για απρόσμενα κέρδη και όχι για υπερκέρδη».

    Ο δε Πέτρος Τζαννετάκης στις 17 του περασμένου Ιουλίου είχε πει ότι «έχουμε υπεφορολόγηση των κερδών κι όχι φορολόγηση των υπερκερδών», καρφώνοντας την κυβέρνηση.

    Για την ιστορία, όπως εκτιμούν στη Motor Oil η «λυπητερή» από την έκτακτη φορολόγηση υπολογίζεται μεταξύ 198 και 205 εκατ. ευρώ.

    Η MOH και οι χαμένοι 

    Δεν πρέπει να ξεχνάμε αγαπητοί αναγνώστες ότι υπάρχει και το χρηματιστήριο.

    Η μετοχή πριν την έκτακτη εισφορά είχε φτάσει (περί τα τέλη Μαΐου) ακόμα και τα 28,5 ευρώ. 

    Από εκείνη την ημέρα ως και χθες  (έκλεισε στα 21,90) η μετοχή έχει απωλέσει 6,6 ευρώ, η περίπου 20% της αξίας της. 

    Σήμερα η κεφαλαιοποίηση της ανέρχεται στα 2, 43 δισ. ευρώ,  από 2,824 δισ. ευρώ στα τέλη Μαΐου. 

    Απλά κάντε τους υπολογισμούς σας. 

    Για 205 εκατ. ευρώ που θα πληρώσει η MOH στο κράτος, έχασε σχεδόν 400 εκατ. σε κεφαλαιοποίηση. 

    Τραγικές κινήσεις από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. 

    Tα νοικοκυριά έχουν σίγουρα προτεραιότητα αλλά…

    Σωστά είπε από τη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις τιμές ρεύματος, ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι οικιακοί καταναλωτές που άλλωστε προσεγγίζουν τα επτά εκατομμύρια (τόσοι είναι οι λογαριασμοί ρεύματος για οικιακούς).

    Να υποθέσω πως οι επιδοτήσεις θα συνεχιστούν προς τα νοικοκυριά και μάλιστα χωρίς τα «ναι μεν αλλά…» με τα πλαφόν και τις κιλοβατώρες που μειώνουν δραστικά τους ωφελούμενους.

    «Θέλουμε να στηρίξουμε τη βιομηχανία μας, αλλά πρώτη προτεραιότητά μας είναι τα νοικοκυριά.

    Συζητάμε με τη βιομηχανία, η οποία όμως μπορεί να κάνει και διμερείς συμφωνίες για να περιορίσει το κόστος και εκτιμούμε ότι αυτή η έξαρση των τιμών από τον Οκτώβριο και μετά, θα αρχίσει να ισορροπεί» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ερώτηση του mononews.

    Παρέπεμψε έτσι τους επιχειρηματίες στη δυνατότητά τους να συνάπτουν PPA (συμβόλαια αποκλειστικής και μακροπρόθεσμης προμήθειας) με φωτοβολταϊκά και αιολικά.

    Προφανώς δεν υπάρχει θέμα  παρέμβασης για μείωση του κόστους ρεύματος των βιομηχανιών, όπως ζητούσαν το τελευταίο διάστημα οι εκπρόσωποί τους.

    …Υπάρχει και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας…

    Υπάρχει όμως και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας: θυμίζω ότι προ πέντε ημερών, σε συγκυρία ανοδικών τάσεων στα χρηματιστήρια ενέργειας, οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας απηύθυναν με κοινή επιστολή 12 οργανώσεων του χώρου, έκκληση άμεσης λήψης μέτρων μείωσης του ενεργειακού κόστους, μιλώντας για το πλήγμα που δέχεται η ανταγωνιστικότητα τους.

    Μου λένε ότι μετά την τοποθέτηση  του πρωθυπουργού, οι μεγάλες ενεργειοβόρες βιομηχανίες της χώρας όπως Oμιλος VIOCHALCO, TITAN, Αλουμίνιο της Ελλάδος,  ΣΙΔΕΝΟΡ, Επίλεκτος, Ελληνική Χαλυβουργία,  Σωληνουργεία Κορίνθου, ΑΝΟXAL, SOVEL και ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, απλώς …ψάχνονται για να δουν τι θα κάνουν.

    Τα ισχυρά πρόσωπα σε αυτές τις επιχειρήσεις, φέρονται προβληματισμένα από αυτά που άκουσαν και ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν τις καταγγελίες τους προς την Κομισιόν, με περισσότερα στοιχεία μάλιστα…

    Ο Μητσοτάκης δεν κάλυψε Μανουσάκη όπως διαδίδουν οι παρατρεχάμενοι….

    «Ρεπορτάζ παιδί μου είναι ότι κατάλαβες εκεί που πήγες…» έλεγε ο αείμνηστος Λέων Καραπαναγιώτης προς τους νεότερους δημοσιογράφους προ ετών.

    Τον αναφέρω συχνά διότι έχει επίκαιρη σημασία η κουβέντα του.

    Αυτό επειδή οι  καλοπληρωμένοι παρατρεχάμενοι του κ. Μανουσάκη του ΑΔΜΗΕ, έχουν σπάσει τα τηλέφωνα και διαδίδουν περιχαρείς πως «ο Μητσοτάκης κάλυψε πλήρως Μανουσάκη» στην ερώτηση του mononews.gr στη ΔΕΘ.

    Είναι όμως έτσι;

    Οι ενεργειακοί αναλυτές στην Αθήνα, ενόψει και της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης στη Λευκωσία, λένε πως όχι.

    «Ο Μητσοτάκης είπε ότι προέχει να κλείσουν οι οικονομικές εκκρεμότητες, όπως συμφωνήθηκε προ εβδομάδος, αφήνοντας τα δύσκολα γεωπολιτικά σε μεταγενέστερη φάση».

    Ναι, αλλά το πρόβλημα με την ανάκτηση εσόδου, που είναι η πιο βασική οικονομική εκκρεμότητα, το δημιούργησε ο κος Μανουσάκης με τις παλινωδίες, τα λάθη, τα ψέματα προς την Αθήνα («τους έχω στο τσεπάκι τους Κύπριους μην ανησυχείτε»…) τις αστοχίες και κυρίως τις απειλές περί δικαστικών αγωγών στα μέλη της ΡΑΕΚ, της Ανεξάρτητης Αρχής Κύπρου.

    Ουδείς χρέωσε στον κο Πιρουέττα, τον πολύπλαγκτο Μανουσάκη, την πιθανή αντίδραση του Ερντογάν.

    Εκεί όλοι γνωρίζουν πως θα κληθούν να παρέμβουν οι Αμερικανοί.

    Την οικονομική βιωσιμότητα του έργου απείλησε με τη συμπεριφορά του ο κος Μανουσάκης και αυτό ακριβώς προσπαθεί να διορθώσει ο Πρωθυπουργός, θέλοντας να διασκεδάσει την καχυποψία της Λευκωσίας και του προέδρου Χριστοδουλίδη προσωπικά.

    Τι είναι το «σότο» και ποιος το πουλάει…

    Άλλωστε η παρέμβαση των ΗΠΑ  για  τη διασύνδεση είναι δεδομένη: τη δίνει το διπλό αμερικανικό μήνυμα από τη ΔΕΘ, δια στόματος των Τζέφρι Πάιατ και της πρέσβειρας στην Κύπρο Τζούλι Φίσερ, αναδεικνύοντας τη σημασία που  έχει το έργο για τις ΗΠΑ.

    Ούτε είναι τυχαίο φυσικά το ότι τις συζητήσεις από πλευράς Αθήνας διεξάγει πλέον ο ΥΠΕΝ κος Θόδωρος Σκυλακάκης με τον κο Πιρουέττα του ΑΔΜΗΕ (κατά κόσμο Μανουσάκη) στο περιθώριο.

    Αυτά για να μην μας «πουλάνε σότο» (παλιά έκφραση που σημαίνει «παραμύθια» και «σπέκουλα», την έλεγε μέχρι και ο μακαρίτης Big Mac-Μάκης Ψωμιάδης, αλλά και άλλα καλά παιδιά της …αγοράς) οι καλοπληρωμένοι διαδοσίες του κου Μανουσάκη….

    Αποκλειστικό: Χάθηκε η δίκη του ΕΔΟΕΑΠ για το PSI

    Αγαπητοί αναγνώστες, θα σας ενημερώσω σήμερα αποκλειστικά για μια δικαστική υπόθεση που αφορά στο λεγόμενο PSI, το κούρεμα που είχε γίνει δηλαδή το 2012 στα περιουσιακά στοιχεία ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών του Δημοσίου.

    Η υπόθεση αφορά στην αγωγή που είχε καταθέσει το 2015 ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης, ο ΕΟΔΕΑΠ.

    Το Ταμείο των δημοσιογράφων ζητούσε να της επιστραφεί ποσό 90.312.441.47 ευρώ που είχε στα ταμεία της στις 23 Μαρτίου του 2012.

    Η πρωτόδικη απόφαση είχε βγει σε βάρος του ΕΔΟΕΑΠ ο οποίος στη συνέχεια έκανε έφεση.

    Με βάση λοιπόν την δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας που έχει στα χέρια του ο wiseman, η έφεση απορρίπτεται και το Ταμείο χάνει την υπόθεση, εκτός κι αν θελήσει να πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Όμως, με βάση το σκεπτικό της υπόθεσης, μου λένε ότι και στο ΣτΕ να πάει το Ταμείο έχει ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσει.

    Όπως φαίνεται δηλαδή το PSI του ΕΔΟΕΑΠ που είχε αποφασιστεί το 2012 είναι οριστικό και δεν μπορούν να επιστραφούν τα χρήματα που χάθηκαν από το «κούρεμα» στο πλαίσιο των μνημονίων που είχαν υπογραφεί τότε.

    H αποκάλυψη του mononews για τον κομφερανσιέ Κουβαρά και η αναδίπλωση

    Σε ορθή επανάληψη με ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ προέβη σήμερα πρωί πρωί η ΕΡΤ μετά και το δημοσίευμα του mononews της περασμένης Κυριακής 8/9 σύμφωνα με το οποίο το Δ.Σ. της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ενέκρινε εξωτερική παραγωγή σειράς μουσικών εκπομπών με τίτλο «ΑΠΟΨΕ ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ» και παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά με ανάθεση στην ατομική επιχείρηση ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΓΑΝΩΤΗΣ, για 32 επεισόδια, διάρκειας 120’, ενώ τα γυρίσματα θα γίνονται εντός του Ραδιομεγάρου με ανθρώπινους πόρους και εξοπλισμό της ΕΡΤ!!!.

    Στην ουσία το δημοσίευμα αναφερόταν στην υποχρέωση της ΕΡΤ να αποκαλεί μικτές τις εν λόγω παραγωγές – όπως ονομάζονται όλες οι τηλεοπτικές παραγωγές που αναλαμβάνει μια εταιρεία παραγωγής που πραγματοποιείται με εργαζομένους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και εντός των χώρων του Ραδιομεγάρου (όχι σε κάποιο εξωτερικό χώρο).

    Δεν είναι δυνατόν δηλαδή ένας εξωτερικός συνεργάτης να διαχειρίζεται ένα budget χρησιμοποιώντας τους πόρους της ΕΡΤ…

    Πράγματι με το «καλημέρα σας» σήμερα Δευτέρα 9/9 ήρθε και η απαραίτητη διόρθωση που ακύρωνε την προηγούμενη απόφαση για να αναδιατυπώσει την έγκριση του Δ.Σ. για μικτή παραγωγή  σειράς μουσικών εκπομπών με προσωρινό τίτλο «ΑΠΟΨΕ ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ». στην ατομική επιχείρηση ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΓΑΝΩΤΗΣ, για 32 επεισόδια, διάρκειας 120’.

    Το κόστος θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ για τα οικονομικά έτη 2024 και 2025, χωρίς βέβαια να αναφέρουν το ύψος του. Κατά την προσφιλή πρακτική της ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια.

    Υ.Γ. Τι νόημα έχει η ΔΙΑΥΓΕΙΑ αν δεν αναφέρονται οι προϋπολογισμοί;

    Για τις εκπομπές της ΕΡΤ μπορούμε να πληροφορηθούμε και με ένα απλό ρεπορτάζ….

    Εκτός αν η ΔΙΑΥΓΕΙΑ χρησιμοποιείται ως newsletter των συντακτών του τηλεοπτικού ρεπορτάζ.

    Ικανοποίηση στο Μαξίμου

    Μαθαίνω ότι στο Μέγαρο Μαξίμου είναι απολύτως ικανοποιημένοι από την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

    Λένε ότι οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και η γενικότερη παρουσία του, κάλυψε τις όποιες γκρίνιες υπάρχουν από φορείς της αγοράς για παροχές που δεν δόθηκαν.

    Και λένε επίσης, ότι με τα διαλυτικά φαινόμενα που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση μπορεί απρόσκοπτα να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και να κριθεί στο τέλος της τετραετίας.

    Ρώτησα βέβαια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας πώς βλέπουν τα όσα συμβαίνουν στην Κεντροαριστερά και μου απάντησε: «Είναι π0λύ κακό να μην έχει αντίπαλο.

    Κάνεις πολλά λάθη…».

    Τα γαλάζια στελέχη που πήραν τα εύσημα

    Από την μεγάλη άνοδο των κυβερνητικών στελεχών στη Θεσσαλονίκη, κρατώ κάτι που μου είπαν σχετικά με τα στελέχη εκείνα που κέρδισαν πόντος και πιστώνονται θετικά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Ο Παύλος Μαρινάκης και ο Χρήστος Ζωγράφος οργάνωσαν υποδειγματικά το επικοινωνιακό μέρος της παρουσίας του πρωθυπουργού και τη συνέντευξη τύπου.

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκλεψε και πάλι την παράσταση αφού ήταν αεικίνητος στην Έκθεση και είχε το χρόνο να τα βάλει και με τον Πολάκη για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Κωστής Χατζηδάκης και η Νίκη Κεραμέως επίσης για την καλή προετοιμασία που έγινε σχετικά με τις ανακοινώσεις που έγιναν για φόρους και εισφορές.

    Μαζί και η Σοφία Ζαχαράκη για το στεγαστικό ζήτημα. Και ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος έπαιξε δυνατά επικοινωνιακά μαζί με τον Αλέξανδρο Εξάρχου της Ακτωρ καθώς κέρδισαν το στοίχημα του μετρό Θεσσαλονίκης.

    Και τέλος ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ο οποίος ήταν παντού, ανέλυε τα ενεργειακά, βγαίνει μπροστά τώρα και με το καλώδιο της Κύπρου.

    Οι μέρες της Πομπηίας στον ΣΥΡΙΖΑ…

    Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν, αγαπητοί μου, ένα βιβλίο που διάβαζα στα μικράτα μου, το οποίο είχε μεταφράσει ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης, συντοπίτης του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη.

    «Οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας, το μυθιστόρημα του Σερ Έντουαρντ Μπάλγουερ-Λίτον, καταγράφει τους φανταστικούς χαρακτήρες κι ένα μεγάλο έρωτα, το 79 μ.Χ., λίγο πριν την έκρηξη του Βεζούβιου.

    Ο έρωτας του Γλαύκου και της Ιόνης σε μια πόλη που σπαράσσεται από δολοπλοκίες, έριδες, συγκρούσεις, ανομολόγητα πάθη.

    Κάπως έτσι είναι και η Κουμουνδούρου από την Κυριακή.

    Ο έρωτας των ψηφοφόρων του κόμματος για τον Στέφανο Κασσελάκη ακόμη δεν έχει τελειώσει, θα το δούμε στις κάλπες.

    Αλλά ο έρωτας κορυφαίων στελεχών που τον στήριξαν τους τελευταίους 11 μήνες, δεν υπάρχει πια.

    Καλύφθηκε από τη… λάβα της πολιτικής διαπλοκής, των κουκουλοφόρων, όλων εκείνων που προφανώς και δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά.

    Έτσι, λοιπόν, χθες ο Στέφανος ήταν εξαφανισμένος, δεν απαντούσε στα τηλέφωνα, δεν εμφανίστηκε πουθενά, ακύρωσε μια τηλεοπτική εμφάνιση στο Mega, και γενικώς, λένε άνθρωποι κοντά του, ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αντιλαμβανόμενους τα λάθη του και μετρώντας εχθρούς και φίλους.

    Ο 7ος όροφος της Κουμουνδούρου και τα γραφεία του προέδρου (πριν καθαιρεθεί) ήταν κλειστά με λουκέτο.

    Ο διευθυντής του γραφείου του, ο δικηγόρος Μανώλης Καπνισάκης μάζεψε τα πράγματά του και παραιτήθηκε, το ίδιο και οι επικεφαλής του γραφείου τύπου.

    Μπάμπης Παπαδάκης και Ευγενία Κουντούρη.

    Κι όπως έλεγαν κάποιοι… αντικασελλακικοί «έτσι κι αλλιώς τον πήραν στο λαιμό τους».

    Ειδικά ο κ. Καπνισάκης, δικηγόρος του «Παυλάρα» που έγινε διευθυντής με προτροπή του αψύ Σφακιανού.

    H ουσία είναι ότι η ομάδα Κασσελάκη διαλύεται. Εμεινε με τη… Φάρλι.

    … Και οι διάδοχοι του Στέφανου

    Το τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ είναι θολό.

    Ποιοι θα είναι υποψήφιοι, αν ο Κασσελάκης θα κατέβει ξανά να διεκδικήσει την προεδρία, αν θα φτιάξει «κόμμα Κασσελάκη», τι θα κάνουν οι «87», τι ο Πολάκης.

    Όπως όλα δείχνουν, Πολάκης, Φαραντούρης, Φάμελλος, Δούρου, Γκλέτσος, Γεροβασίλη και Παππάς, παίζουν δυνατά για την επόμενη ημέρα.

    Εκτός κι αν υπάρξει έκπληξη από τον Τεμπονέρα ή κάποιον άλλον.

    Φαιδρότητα και λύπηση για ένα κόμμα που κυβερνούσε μέχρι το 2019, από τα ίδια στελέχη που δείχνουν πόσο λίγοι είναι.

    Όπως είπε κάποιος που βλέπει τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ «από τύχη γλίτωσε η χώρα την εξαφάνισή της.

    Αυτοί δεν μπορούν ούτε τα κορδόνια τους να λύσουν μόνοι τους».

    Όπως μου έλεγαν πάντως, όποιος κι αν βγει πρόεδρος τώρα, μεταβατικός θα είναι, μέχρι να αποφασίσει ο Τσίπρας να κάνει την κίνησή του…

    ΠΑΣΟΚ: Μάχη Ανδρουλάκη – Δούκα

    Στα του ΠΑΣΟΚ τώρα, μαθαίνω ότι όλες οι μετρήσεις που γίνονται δείχνουν δίπολο Ανδρουλάκη – Δούκα, οι οποίοι θα κονταροχτυπηθούν στο δεύτερο γύρο.

    Όλα, όμως, θα εξαρτηθούν για τον τελικό νικητή από τον αριθμό των ψηφοφόρων.

    Αν περιοριστεί ο αριθμός κάτω από 200.000, και είναι κατά κύριο λόγο Πασόκοι, έχει μεγάλες ελπίδες ο Ανδρουλάκης.

    Αν υπάρξει αθρόα συμμετοχή (όπως ακούγεται) τότε ο Δούκας θα είναι ισχυρός.

    Πάντως, Διαμαντοπούλου και Γερουλάνος κάνουν αξιοπρεπή καμπάνια και πιάνουν καλά ποσοστά, αλλά όχι ικανά να χτυπήσουν το δίδυμο…

    Η μεγάλη μεταγραφή της δικηγόρου Σοφίας Γρηγοριάδου

    Η μεταγραφή της γνωστής δικηγόρου Σοφίας Γρηγοριάδου από την CPA, τη δικηγορική εταιρεία μέλος του δικτύου της KPMG, στην PwC τάραξε τα νερά της business δικηγορίας, η οποία ούτως ή άλλως είναι αντιμέτωπη με τεράστιες προκλήσεις στην Ελλάδα της οικονομικής ανάπτυξης.

    Η Σοφία Γρηγοριάδου είναι ένα κλασικό παράδειγμα του ανταγωνισμού που επικρατεί αυτή τη στιγμή ανάμεσα στις μεγάλες δικηγορικές, αφού οι καλοί δικηγόροι εταιρικού δικαίου είναι δυσεύρετοι.

    Μια δικηγόρος που μόλις σε 5 χρόνια από Associate είχε γίνει Partner στη δικηγορική εταιρεία Δρυλλεράκης και Συνεργάτες, δεν δίστασε το 2019, μετά από 22 χρόνια στην ίδια εταιρεία, εκ των οποίων τα 17 ως Partner, να αφήσει στην άκρη τους συναισθηματισμούς και να προτιμήσει τη CPA, αποτυπώνοντας την έντονη τάση για κινητικότητα που εδώ και λίγα χρόνια κυριαρχεί στην ελληνική αγορά νομικών υπηρεσιών.

    Παρόλο που μέσα σε λίγους μήνες έγινε Managing Partner, η Σοφία Γρηγοριάδου δεν έμεινε τελικά ούτε εκεί, ξαφνιάζοντάς τους όλους με τη μετακίνησή της, φυσικά ως Partner, στην έτερη των Big Four, τη PwC.

    Δεν ξαφνιάζεται, όμως, όποιος γνωρίζει τον αγώνα που κάνει κάθε καλή δικηγορική εταιρεία να κρατήσει τα στελέχη της σε μια εποχή, στην οποία οι συνεχείς εξαγορές & συγχωνεύσεις και γενικότερα η έκρηξη των συναλλαγών έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο κενό και όσοι ασχολούνται με το εταιρικό και το φορολογικό δίκαιο πρακτικά διαλέγουν οι ίδιοι σε ποια εταιρεία θέλουν να εργαστούν, διαπραγματευόμενοι όλο και περισσότερα benefits…

    Το πάρτι της Αγγελικής Φράγκου στην Κηφισιά

    Το βράδυ της Κυριακής ήταν όμορφο, γοητευτικό και ήσυχο στη Λεωφόρο Τατοϊου στην Κηφισιά.

    Κι όπως με πληροφόρησαν, η βραδιά στο πολυτελές σπίτι της Αγγελικής Φράγκου, μιας από τις ισχυρότερες εφοπλιστίνες του κόσμου, επικεφαλής της Navios Maritime, έγινε ακόμη ομορφότερη από τις πενιές του μπουζουκιού και τα ωραία τραγούδια που ακούγονταν μέχρι τις 4 το πρωί.

    Δεν ξέρω τι γιόρταζε η κ. Φράγκου και ποιοι ήταν οι καλεσμένοι της, αλλά κάποιοι που πέρασαν από εκεί μου είπαν ότι στήθηκε γλέντι… τρικούβερτο…

    Ο γάμος της χρονιάς πολλών εκατομμυρίων στο ΟΑΚΑ

    Ήταν ο γάμος της χρονιάς, και όπως μου είπε άνθρωπος που γνωρίζει από τέτοιες τελετές, το κόστος μόνο του πάρτι μπορεί να ξεπέρασε κατά πολύ τα 5 εκατ. ευρώ.

    Κι έγινε στην Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα, παντρεύτηκε την Κυριακή το βράδυ η Μις Λίβανος, Maya Reaidy με τον Fehmi Karagulla, γόνο ζάμπλουτης οικογένειας του Λιβάνου που διαθέτει σημαντική κατασκευαστική εταιρεία με έργα υποδομής, δρόμους, αεροδρόμια, κτίρια και έργα που αφορούν στην ύδρευση.

    Ο γάμος έγινε στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και το γλέντι… κάπου που κανείς δεν θα το περίμενε.

    Στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι και κάτω από το στέγαστρο του Καλατράβα στο χώρο που οδηγεί προς το Στάδιο.

    Οι περισσότεροι καλεσμένοι ήταν από το Λίβανο, μαζί τους η Μαρίνα Βερνίκου και η Βίκυ Καγιά.

    Όπως έγραψε στο instagram η Μαρίνα Βερνίκου, ο γάμος του Fehmi, γιου του αγαπημένου της φίλου, Karim Karagulla ήταν μαγικός.

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.