• Προς κάλυψη η ΑΜΚ της Παγκρήτιας και τι θα κάνει ο Σάλλας, το σκάνδαλο του Ωνασείου και του εφοπλιστή Παπαδημητρίου, η απόφαση του Στάσση και ένα hot hot κουΐζ για έναν διάσημο υφυπουργό

    Καλά είναι τα νέα που μου έρχονται για την πορεία της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της Παγκρήτιας….

    The wiseman
    image
    The wiseman

    Ο Σάλλας, η Παγκρήτια και η ΑΜΚ  

    Καλά είναι τα νέα που μου έρχονται για την πορεία της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της Παγκρήτιας.

    Σήμερα  λήγει η περίοδος εγγραφών για τους παλαιούς μετόχους και απ΄ ό,τι μαθαίνω τα στοιχεία που είχε στη διάθεση της  υψηλή και  ανεξάρτητη πηγή (η οποία  δεν συνδέεται με κάποιον εκ των βασικών μετόχων ή από το εσωτερικό της συνεταιριστικής τράπεζας),  δείχνουν  ότι οδεύουμε προς πλήρη κάλυψη του ποσού των 98,4 εκατ. ευρώ.

    Τα παραπάνω όπως αντιλαμβάνεστε προϋποθέτουν – σχεδόν μαθηματικά – ότι το Lyctos του Μιχάλη Σάλλα το οποίο διαθέτει  περίπου το 20%  της Παγκρήτιας θα ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα του.

    Επίσης χθες εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας μια κυπριακή εταιρεία, το όνομα της οποίας είναι Green HydePArk Investement Limited, η οποία απ’ ό,τι φαίνεται αγόρασε την συμμετοχή του 7,9% της Οικογένειας του εφοπλιστή Θόδωρου Αγγελόπουλου.

    O wiseman πληροφορείται ότι η Green HydePArk Investement Limited ανήκει σε Έλληνα εφοπλιστή, όπως άλλωστε σας είχαμε γράψει πριν από 24 ώρες.

    Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για την οικογένεια Μουνδρέα.

    Να σας πω, πάντως, ότι ανεξάρτητα με το τι θα πράξουν οι άλλοι βασικοί μέτοχοι είναι και η ανταπόκριση της οργανωμένης τοπικής κοινωνίας στην Κρήτη, στο «κάλεσμα της Παγκρήτιας».

    Για παράδειγμα τη συμμετοχή τους στην ΑΜΚ αποφάσισαν όλα τα μεγάλα Επιμελητήρια του Νησίου (Ηρακλείου, Λασιθίου και Ρεθύμνου).

    Τα ποσά, βέβαια, με τα οποία μπαίνουν είναι μικρά, αλλά σε αυτές περιπτώσεις η κίνηση είναι που έχει ιδιαίτερο συμβολισμό.

    Τώρα, όσον αφορά στην πεζή πραγματικότητα, τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα θα τα μάθουμε στις 27 Οκτωβρίου, λίγο πριν το «ΟΧΙ», καθώς τότε λήγει η περίοδος εγγραφών για τους νέους μετόχους.

    Η πλήρης κάλυψη της αύξησης βάζει τέλος στα εναλλακτικά σενάρια και, καταρχάς, ανοίγει ο δρόμος προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξαγορά του δικτύου της HSBC στην Ελλάδα.

    Ας μην ξεχνάμε ότι με την κίνηση αυτή λόγω του θετικού «goodwill» θα ενισχυθούν περαιτέρω οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της Παγκρήτιας,  γεγονός που θα της επιτρέψει να προχωρήσει ο μετασχηματισμός της Τράπεζας.

    Ωνάσειο: Το σκάνδαλο με τους κόκκινους και γαλάζιους κόκκους του εφοπλιστή Παπαδημητρίου 

    Σε μια εποχή που πραγματικά οι Έλληνες εφοπλιστές και οι εταιρείες τους με την δουλειά τους έχουν στην κυριολεξία θησαυρίσει, με τα ναύλα να είναι στα ύψη,  μια σκανδαλώδης ανισορροπία παρατηρείται υπέρ του Ιδρύματος  Ωνάση.

    Σε μια εποχή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναζητεί πόρους για να καλύψει τις ανάγκες των αδυνάμων πολίτων, ειδικά τώρα με το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο στα ύψη,  το Ίδρυμα Ωνάση, υπό την προεδρεία του Αντώνη Παπαδημητρίου και της συζύγου του Αφροδίτης Παναγιωτάκου, απολαμβάνει , χωρίς κανένα λόγο, πλήρους φορολογικής ασυλίας εδώ και πολλά χρόνια.

    Και όλα αυτά όταν η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με το νέο συνυποσχετικό μεταξύ της ΕΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, έχουν αποφασίσει να αυξήσουν τα χρήματα που δίνουν στον κρατικό προϋπολογισμό κατά 50%.

    Μια κίνηση που μόνο θετικά μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς έχει την σφραγίδα της δυναμικής προέδρου κ. Μελίνας Τραυλού.

    Όμως φαίνεται ότι στην περίπτωση του Ωνασείου έχουμε ένα διαχρονικό σκάνδαλο που περιέχει κόκκινους και (όπως φαίνεται) γαλάζιους κόκκους.

    Προσέξτε λοιπόν:

    Με τον Ειδικό Φόρο Ακινήτων, ύψους 15%, επιβαρύνονται όσα νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες έχουν εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας σε ακίνητα τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα.

    Ο Ειδικός Φόρος υπολογίζεται ετησίως σε 15% επί της αντικειμενικής αξίας του εμπράγματου δικαιώματος επί του ακινήτου.

    Από τον εν λόγω φόρο εξαιρείται το Ίδρυμα Ωνάση, καθώς από το 2019 με τροπολογία που πέρασε η προηγούμενη κυβέρνηση, απαλλάσσεται από την καταβολή του Ειδικού Φόρου Ακινήτων ύψους 15%.

    Δηλαδή, το Ίδρυμα δεν πληρώνει φόρο για το ΕΦΑ για κάθε ακίνητό του, όπως και στο επιβλητικό κτίριο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση στη λεωφόρο Συγγρού.

    Η διάταξη μάλιστα, που ισχύει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια είχε αναδρομική ισχύ από το 2013.

    Πρόκειται για μια διάταξη που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ την διατηρεί σε ισχύ.

    Τα 5 ερωτήματα του mononews.gr 

    Γιατί διατηρείται αυτό το καθεστώς ενώ τα τελευταία 3 χρόνια το Ίδρυμα έχει θησαυρίσει εξαιτίας των υψηλών ναύλων, που έχουν τα πλοία του;

    Έχει  υπάρξει ανάλογη κίνηση με άλλο Ίδρυμα;

    Ποιο το κόστος της τροπολογίας για τους Έλληνες φορολογούμενους, για την τελευταία 9ετια;  Ισχύει ότι υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ;

    Ποιος ο ρόλος του Αντώνη Παπαδημητρίου και της συζύγου του Αφροδίτης Παναγιωτάκου;

    Ποια ήταν τα ανταλλάγματα που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας;  Γιατί, για απλό ρουσφέτι δεν το θεωρώ…

    Πώς ο νυν Έλληνας πρωθυπουργός ανέχεται να υπάρχει μια τόσο εξωφρενική διάκριση υπέρ ενός πάμπλουτου ιδρύματος που μόνο τα τελευταία 3 χρόνια έχει στην κυριολεξία θησαυρίσει από τα ναύλα των τάνκερ που έχει στην κατοχή του;

    Για να καταλάβετε τι σημαίνει Ίδρυμα Ωνάση θα σας αναφέρω ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Intermodal, η Olympic Shipping and Management διαθέτει στόλο με 18 δεξαμενόπλοια, εκ των οποίων 12 VLCC, 4 suezmax και 2 aframax.

    Η εταιρεία Olympic Shipping and Management αποτελεί τη συνέχεια της Olympic Maritime, που ίδρυσε το 1952 στο Παρίσι ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

    Y.Γ. Η εταιρεία στο Linkedin γράφει ότι έχει στόλο με 21 τάνκερ και 10 bulkers, ωστόσο, δεν έχει ανανεώσει τα στοιχεία της.  Εκτιμάται ότι έχει πουλήσει τα φορτηγά πλοία.

    Σήμερα ο νέος CEO της ΑΚΤΩΡ

    Ο Πέτρος Σουρέτης, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, δε θα είναι, σύμφωνα με τα όσα ακούω από την αγορά και αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα σε λίγες ώρες, ο επόμενος CEO της ΑΚΤΩΡ ύστερα από το “διαζύγιο” της Ελλάκτωρ με τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο.

    Μάλιστα από ότι μαθαίνω  ότι ο χωρισμός των Ολλανδών της Reggeborgh με το Χρήστο Παναγιωτόπουλο δεν ήταν επεισοδιακός και έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

    Σας θυμίζω ότι ο Παναγιωτόπουλος είναι και μέτοχος στην REDS του ομίλου της Ελλάκτωρ. Κατέχει το 12% ενω και στην Ελλάκτωρ διατηρεί το 1%.

    Εκτός βέβαια αν  και εκεί πουλήσει τις μετοχές του και αποχωρήσει πλήρως από τον όμιλο.

    Ο Όμιλος  όσο και οι άνθρωποι του Ομίλου Βαρδινογιάννη, φέρονται να είχαν εξαιρετικές σχέσεις με τον αποχωρήσαντα.

    Ωστόσο, η Ελλάκτωρ είχε διαφορετικές βλέψεις όσον αφορά την περαιτέρω ανάπτυξή του κατασκευαστικού του βραχίονα, ενώ και ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος επιθυμούσε να υλοποιήσει δικά του project ως επιχειρηματίας.

    Όπως σε κάθε συναινετικό διαζύγιο, έτσι και για αυτό χρειάστηκε μια μακρά περίοδος συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών η οποία ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο.

    Μαθαίνω, επίσης, πως ο Όμιλος δεν έχει τίποτα να χωρίσει με τον πρώην CEO, και τον ευχαριστεί για την επιτυχημένη του προσπάθεια να επαναφέρει την ΑΚΤΩΡ στην κερδοφορία παρά τις αντίξοες συνθήκες που είχε να αντιμετωπίσει.

    Του εύχεται, δε, τα καλύτερα στην υλοποίηση των προσωπικών του εγχειρημάτων.

    Γιώργος Στάσσης: H οριστική απόφαση για την νέα μονάδα

    Σας γράφαμε προχθές πως σε φάση   commissioning, όπως άλλωστε όφειλε,  έχει βάλει ο Γιώργος Στάσσης τη  νέα υπερσύγχρονη λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ Πτολεμαΐδα 5, με το συγχρονισμό της στο δίκτυο να προβλέπεται να γίνει το διάστημα μέχρι αρχές Νοεμβρίου  και την πλήρη  εμπορική λειτουργία ένα-δύο μήνες αργότερα.

    Καθώς λοιπόν η μονάδα είναι σχεδόν έτοιμη να λειτουργήσει, απέμενε το πως θα αποφάσιζε η διοίκηση της ΔΕΗ  την αξιοποίησή της.

    Λοιπόν σας πληροφορούμε πως ο Γιώργος Στάσσης  αποφάσισε τελικά, να συμμετέχει η μονάδα καθημερινά στο χρηματιστήριο της ενέργειας.

    Η απόφαση είναι οριστική όπως μαθαίνει ο wiseman, αφού η διοίκηση της ΔΕΗ έκρινε πως αυτό είναι που συμφέρει τους καταναλωτές-πελάτες, το ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας αλλά και την ίδια την επιχείρηση.

    Μπορεί να στενοχωριούνται και να γκρινιάζουν η ΕΒΙΚΕΝ και τουλάχιστον δύο βιομηχανικοί-επιχειρηματικοί όμιλοι (ο ένας και με έντονη παρουσία στην ενέργεια) αλλά ο Στάσσης επέλεξε το συμφέρον των καταναλωτών για φθηνότερο ρεύμα στις δύσκολες μέρες που έρχονται…

    Ελληνικό: Στο «πάνθεο» των Αμερικανών αρχιτεκτόνων οι σχεδιαστές του μητροπολιτικού πάρκου

    Μαθαίνω ότι η σχεδιαστική ιδέα της παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονικής εταιρείας Sasaki για το πάρκο του Ελληνικού απέσπασε τιμητική βράβευση από την American Society of Landscape Architects, η οποία εκπροσωπεί περισσότερους από 15.000 επαγγελματίες αρχιτέκτονες τοπίου στις ΗΠΑ.

    Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική βράβευση που έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι το Πάρκο του Ελληνικού θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τον εντυπωσιακό του σχεδιασμό, την αισθητική του και τον βιώσιμο χαρακτήρα του.

    Για να αντιληφθούμε τη σημασία αυτού του έργου, κρατήστε δύο ποσοστά: Σήμερα οι περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν περίπου 40% χώρους πρασίνου εντός των ορίων τους. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Αθήνα ανέρχεται σε 10%.

    Είναι εμφανές ότι η δημιουργία ενός πάρκου συνολικής έκτασης 2 εκατ. τ.μ., ανοικτού και προσβάσιμου σε όλους, έρχεται να δώσει πνοή στον αστικό ιστό της Αθήνας και να αλλάξει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

    Η αρχή έγινε με τη Sasaki.

    Εις υγείαν των εργαζομένων από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία

    Επειδή τέτοιες πρωτοβουλίες αξίζουν προβολής να σας ενημερώσω ότι η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, ετοιμάζεται να χορηγήσει αναδρομικά από 1ης Οκτωβρίου αυξήσεις στους εργαζόμενους της.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η  δεύτερη αύξηση μέσα στον χρόνο, έχουν προηγηθεί αναπροσαρμογές μισθών τον περασμένο Απρίλιο.

    Οι αυξήσεις που δεν θα είναι ίδιες για όλους αλλά ανάλογα με τη θέση του κάθε εργαζόμενου και μεσοσταθμικά θα κινηθούν στο 4,5-5% είναι για να στηριχθούν οι εργαζόμενοι σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον με τον πληθωρισμό να ροκανίζει τα εισοδήματα.

    Αυτό όμως δεν είναι το μόνο κίνητρο για να προχωρήσει σε αυξήσεις η διοίκηση της εν Ελλάδι θυγατρικής του πολυθενικού κολοσσού Carlsberg.

    Όπως μαθαίνει ο Wiseman η εταιρεία χάνει στελέχη από άλλες πολυεθνικές και οι αυξήσεις (υψηλές σε στελεχιακό επίπεδο)  είναι ένας τρόπος αποτροπής των μετακινήσεων.

    Πρόσφατα η Ολυμπιακή Ζυθοποιία είχε «διαρροή» στελεχών σε έτερη μεγάλη πολυεθνική (Coca Cola 3E) αλλά και άλλη εταιρεία που δραστηριοποιείται σε συγγενή κλάδο.

    Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία έχει 392 εργαζόμενους (στοιχεία 2021) εκ των οποίων 260 είναι διοικητικοί υπάλληλοι και 132 εργατοτεχνικό προσωπικό.

    Ραντεβού με την ιστορία στη Θεσσαλονίκη δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ραντεβού με την ιστορία (για να θυμηθούμε την παλιά ΠΑΣΟΚΙΚΗ έκφραση)  στη συμπρωτεύουσα δίνει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Όπως  ανέφερε στα χθεσινά εγκαίνια της ολοκλήρωσης της επέκτασης της  Γραμμής 3 προς τον Πειραιά, ότι «θα εγκαινιάσουμε το Μετρό Θεσσαλονίκης στα τέλη του 2023 ή τις αρχές του 2024».

    Βέβαια όπως καταλαβαίνετε για να επαληθευτεί το «ραντεβού» προϋπόθεση είναι η  επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της ερχόμενης άνοιξης και της εκ νέου ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού.

    Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε, πως στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν και Μετρό και αρχαία, ενώ όπως και στο Μετρό στον Πειραιά, θα υπάρχουν πέντε μουσεία με εμβληματικότερο αυτό στον σταθμό Βενιζέλου, ο οποίος και αποτέλεσε μήλο της έριδος και πηγή καθυστερήσεων για το Μετρό της συμπρωτεύουσας.

     

    Σε μπελάδες η ΕΥ στην Ελβετία 

    Σοβαρές καταγγελίες έγιναν από whistleblowers (η λέξη δεν μεταφράζεται εύκολα αλλά νομίζω  η σημασία της είναι πλέον ευρέως γνωστή) κατά της Ελβετικής fintech Leonteq.

    Οι κατηγορίες εμπλέκουν και την ελεγκτική εταιρεία EY καθώς  καταλογίζουν στα στελέχη της πλημμελή έλεγχο.

    Συγκεκριμένα η EY κατηγορείται από καταγγέλλοντες ότι υποβάθμισε τις υποψίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγή σε μια έρευνα του μακροχρόνιου πελάτη  της Leonteq,  Οι ισχυρισμοί επικεντρώνονται σε δύο συμφωνίες που έκανε η ελβετική εταιρεία fintech για έναν γαλλικό συνεταιρισμό εργαζομένων στις αρχές του 2021.

    Και οι δύο συμφωνίες θα έπρεπε να είχαν αναφερθεί ως ύποπτες στις γαλλικές αρχές για πιθανή νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και φοροδιαφυγή, αφού ανακαλύφθηκε ότι καταβλήθηκαν μεγάλες προμήθειες σε μια εταιρεία στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και όχι στον μεσίτη στη Γαλλία που πούλησε τις επενδύσεις για λογαριασμό του Leonteq , σύμφωνα με τους FT.

    Οι καταγγέλλοντες κατηγορούν επίσης τη Leonteq και τον εσωτερικό ελεγκτή της, EY, ότι δεν διεξήγαγαν ενδελεχή έλεγχο.

    Ο Prem Watsa στους …Δελφούς και η ηγεσία της Eurobank στη Ροτόντα

    Την ερχόμενη εβδομάδα συντονιστείτε με το Τορόντο, διότι στις 17 Οκτωβρίου θα μιλήσει ο επικεφαλής του Fairfax, του μεγαλύτερου μετόχου της Eurobank, στο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνει το Φόρουμ των Δελφών στην Καναδική πόλη.

    Mια που αναφερθήκαμε στη Eurobank να σας αναφέρω κάτι που γίνεται σε τόπο  πιο… κοντινό.

    Απόψε το βράδυ η διοίκηση της Τράπεζας με  επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιώργο Ζανιά, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Φωκίων Καραβία και τους Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους, Σταύρο Ιωάννου, Kώστα Βασιλείου κα Aνδρέα  Αθανασόπουλο,  θα παραστεί στη Ροτόντα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου και του Πρωθυπουργού,  Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης για το διεθνές βραβείο Αυτοκράτειρα Θεοφανώ.

    Η Τράπεζα στηρίζει για 3η χρονιά, το  συγκεκριμένο θεσμό  ο οποίος επιλέγει να βραβεύσει τον Daniel Barenboim, τον Αργεντινο-Ισραηλινό πιανίστα & μαέστρο, πολίτη της Αργεντινής, του Ισραήλ, της Ισπανίας και της Παλαιστίνης, γνωστό για τη συνεργασία του με την West–Eastern Divan Orchestra, η οποία αποτελείται από Άραβες και Ισραηλινούς μουσικούς.

    Γνωστός είναι ωστόσο και για την κριτική που ασκεί για την Ισραηλινή κατοχή σε εδάφη της Παλαιστίνης και, κυρίως, για συναυλίες με μηνύματα για την ειρήνη.

    Η περιοδεία Ψάλτη 

    Αεικίνητος είναι τους τελευταίους μήνες ο Βασίλης Ψάλτης.

    Ο CEO της Alpha Bank βρισκεται απο χθες στην Ρόδο μαζί με τον επικεφαλής των επιχειρηματικών δανείων Γιάννη Εμίρη και ομάδα στελεχών της τράπεζας για εναν κύκλο συναντήσεων με τους επιχειρηματίες του νησιού.

    Η ΡΟΔΟΣ αποτελεί προνομιακό πεδίο για την ALPHA BANK καθώς και μεγάλα ξενοδοχεία έχει  αλλά πολύ περισσότερο, έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, εξαγορές μεγάλων μονάδων.

    Να σημειωθεί ότι το ισχυρό δίδυμο της ALPHA προ ημερών επισκέφθηκε και την Δυτική Ελλάδα.

    Κουΐζ 1 (Ο υφυπουργός και η πανεπιστημιακός )

    Η κυρία είναι πολύ όμορφη και έχει πανεπιστημιακή θέση σε νησιωτικό ΑΕΙ.

    Την αποσπά για ένα χρόνο στο υπουργείο του ένα μέλος του Υπουργικού συμβουλίου, υφυπουργός.  Νομιμότατο.

    Ο υφυπουργός διάσημος.

    Δεν υπάρχει Έλληνας και κυρίως Ελληνίδα που να μην τον ξέρει!!!

    Όπως είναι αναμενόμενο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της δίνει άδεια για ένα χρόνο.

    Εννοείται πως λείπει από το νησί και είναι συνεχώς στην Αθήνα, πλάι (κυριολεκτικά πλάι) στον υφυπουργό της.

    Οι φήμες οργιάζουν για τη σχέση τους, αλλά όπως έλεγαν και σε μια παλιά ελληνική κωμωδία: «να ξέρεις πως ζηλεύουνε τον έρωτά μας».

    Μετά την λήξη της άδειας και της απόσπασης ο Πρύτανης της ζητάει να επιστρέψει αφού οι ακαδημαϊκές ανάγκες είναι πιεστικές και το προσωπικό λίγο.

    Η κυρία δεν απαντάει καθόλου.

    Σε νέα, επίσημη όχληση του Πρύτανη, ο οποίος υπενθυμίζει και όλες τις διατάξεις του νόμου για το θέμα, η κυρία πάλι δεν απαντά ούτε καν με ένα ανεπίσημο τηλεφώνημα.

    Όταν η γραμματεία του Πανεπιστημίου επίσημα αναζητά την αποσπασμένη για να της υπενθυμίσει ότι έχει υποχρέωση να επανέλθει στην οργανική της θέση η κυρία δεν εμφανίζεται στο τηλέφωνο.

    Αντ’ αυτού την άλλη μέρα ο υφυπουργός στέλνει e-mail και ζητάει να παραταθεί η απόσπαση για τρία χρόνια μάλιστα, ενώ γνωρίζει ότι αυτό δεν προβλέπεται από τον Νόμο.

    Να διευκρινίσουμε ότι η αποσπασμένη πανεπιστημιακός έχει ειδικότητα Υπηρεσιών Υγείας  αλλά το υπουργείο στο οποίο έχει αποσπαστεί ΔΕΝ είναι το υπουργείο Υγείας αλλά ένα άλλο Υπουργείο, σημαντικό για την χώρα, πλην όμως  άσχετο με την ειδικότητά της.

    Ο Πρύτανης βρίσκεται σε μεγάλο δίλλημα διότι ή θα παρανομήσει ή θα συγκρουστεί με τον υφυπουργό κάτι το οποίο δεν επιθυμεί.

    Εκεί ακριβώς πέφτει και ένα κρίσιμο τηλεφώνημα από το περιβάλλον του υφυπουργού (αχ αυτά τα περιβάλλοντα…) στο οποίο του εξηγούν ευγενικά πως ο υφυπουργός έχει και καθαρά προσωπικό, μα πολύ προσωπικό ενδιαφέρον για την καλλίπυγο κυρία.

    Ο wiseman στοιχηματίζει ότι στο τέλος θα νικήσει ο… έρωτας και η αποσπασμένη θα παραμείνει στο Υπουργείο.

    Εκτός εάν, όπως λένε οι πολύ κακές γλώσσες, δεν παραμένει στο υπουργείο μόνο για συναισθηματικούς λόγους αλλά και για βαθύτατα οικονομικούς: για να βάλει δηλαδή κάποιες υπογραφές που άλλοι υπηρεσιακοί δεν βάζουν, αν αυτό γίνεται νομικά βεβαίως κάτι για το οποίο δεν είμαι σίγουρος αν και στην Ελλάδα όλα γίνονται.

    Εγώ πάντως δεν τα πιστεύω αυτά τα κακεντρεχή περί υπογραφών, είμαι ρομαντικός και εμπιστεύομαι τον έρωτα…

    Κουΐζ 2

    Ποιος αλλοδαπός μέτοχος τράπεζας έχει αποφασίσει να διατηρήσει την συμμετοχή του;

     

    Aποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.