• Πώς ο wiseman απαξίωσε την έκθεση του σαμποτέρ της Πειραιώς, η κούρσα της Alpha, η Αττικής και τα λαμόγια, το νέο στοίχημα του Απόστολου, ο πόλεμος στη Μύκονο, το μάθημα του εφοπλιστή Δράγνη, και το hot πάρτι των FF

    α συνεχίσει τις επενδύσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο Απόστολος Ταμβακάκης του EOS Capital Partners, αφού μετά τα EOS II Fund και EOS I Fund, αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια «προγράμματα».

    Wiseman
    image
    Wiseman

    Η Πειραιώς και πώς ο WISEMAN απαξίωσε την έκθεση της Autonomous

    Αγαπητοί αναγνώστες, όπως διαπιστώσατε χθες οι ευρωπαϊκές αγορές «πήραν» μεγάλες ανάσες μετά τα αποτέλεσμα του α’ γύρου των γαλλικών εκλογών.

    Οι τιμές των μετοχών των γαλλικών τράπεζων, έκαναν ράλι και άπαντες τώρα αναμένουν τα αποτελέσματα του β΄ γύρου των βουλευτικών εκλογών της 2ης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

    Η Αθήνα δεν μπορούσε να μείνει πίσω σε αυτές τις εξελίξεις.

    Ο τραπεζικός κλάδος και ειδικά Πειραιώς και Alpha «έδειξαν την δύναμη τους», καθώς την προηγουμένη εβδομάδα οι μετοχές τους σημείωσαν μεγάλη πτώση.

    Πειραιώς, Alpha Bank και  Eurobank «έγιναν τούρμπο» ενώ η Εθνική σημείωσε αξιόλογα κέρδη 2% και έκλεισε στα 7,94 ευρώ.

    Όσον αφορά την Πειραιώς, διαβάσατε πρώτοι από όλους χθες στον wiseman, την άστοχη έκθεση της Autonomous research.

    H έκθεση και ο αναλυτής της (σαμποτέρ τον ονομάσαμε χθες) «βυθίζει» την τιμή στόχο της Πειραιώς στα 3,47 ευρώ, αν και τα fundamentals της τράπεζας, είναι τελείως διαφορετικά.

    Φυσικά, χθες εμείς σας αποκαλύψαμε το χαμηλό επίπεδο σπουδών, που έχει ο Ούγγρος αναλυτής της συγκεκριμένης εταιρείας.

    Για να ξέρετε, ο συγκεκριμένος αναλυτής που βγάζει τις περισπούδαστες αναλύσεις χρησιμοποιώντας το logo της Autonomous έκανε το μεταπτυχιακό του Msc in Investment Analysis & Risk Management στο Corvinus University of Budapest το οποίο στην κατάταξη της QS rankings είναι στην θέση 1001-1200.

    Μιλάμε, δεν το ξέρει ούτε η μάνα του.

    Για να καταλάβετε, το ΕΚΠΑ είναι στην 393η θέση, το Μετσόβιο στην 321η θέση, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην θέση 951-1000, και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς στην θέση 451-500.

    Για να έχετε μια αίσθηση της κατάταξης, αυτή την στιγμή με βάση την QS rankings, το καλύτερο πανεπιστήμιο για να κάνει κάποιος μεταπτυχιακό σε λογιστική και στα χρηματοοικονομικά (Accounting & Finance) είναι το Harvard University, 6ο είναι το London School of Economics, 7ο το University of Cambridge, 12ο το Yale University και 13ο to London Business School.

    Το Corvinus University of Budapest είναι παγκοσμίως άγνωστο.

    Κατάταξη 1000-1200.

    To ράλι της Πειραιώς

    Φυσικά, μετά την εμπεριστατωμένη ανάλυση του WISEMAN, που σας εξηγήσαμε γιατί δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν τις αναλύσεις του Ούγγρου, αλλά της HSBC που δίνει τιμή στόχο τα 6 ευρώ, η μετοχή της Τράπεζας  Πειραιώς, έδειξε την δυναμική της.

    Με την βοήθεια του ράλι των ευρωπαϊκών χρηματιστήριων η Πειραιώς “ξέσπασε” χθες και σημείωσε άνοδο 5,40%. Έκλεισε στα 3,59 ευρώ.

    Αγαπητοί αναγνώστες, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

    Ο Ούγγρος αναλυτής έδωσε τιμή στόχο τα 3,47 ευρώ και χθες το χαρτί έκλεισε στα 3,59 ευρώ.

    Μιλάμε για παταγώδη αποτυχία του πτυχιούχου του πανεπιστήμιου της Βουδαπέστης.

    Εμείς είμασταν οι πρώτοι που σας τα αναλύσαμε όλα, με λεπτομέρειες.

    Και απαξιώσαμε βήμα προς βήμα την ανάλυση του σαμποτέρ της Πειραιώς.

    Όπως έλεγαν χθες στην αγορά, Wiseman – Oυγγρος αναλυτής 1-0.

    Not bad…. 

    Το ράλι της Alpha Bank

    Από κοντά και η Alpha Bank που χθες κέρδισε 4,43% και έκλεισε στα 1,60 ευρώ.

    Βέβαια η μετοχή ξεχώρισε και την Παρασκευή που σημείωσε άνοδο 4% στον απόηχο της αναβάθμισης, σε επενδυτική βαθμίδα, από τη Moody’s.

    Στην αγορά λένε τώρα ότι «η αναβάθμιση της Alpha Bank μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για να δει η μετοχή ακόμα υψηλότερες κορυφές, αφού παραμένει η πιο υποτιμημένη σε σχέση με τον υπόλοιπο τραπεζικό κλάδο.»

    Οι καθώς οι περισσότεροι οίκοι θέτουν την τιμή στόχο της μετοχής πάνω από €2 και έως και €2,60, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου από 30%-67%.

    Intracom

    Χθες η Intracom ήταν μια από τις μετοχές που σημείωσαν μεγάλη άνοδο 6%.

    Βέβαια η μετοχή έχει «πληγεί» τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά μετά την ανακοίνωση του deal με την Ευρώπη Ασφαλιστική.

    Ήδη  έχει δώσει μέρισμα 0,05 ευρώ, ενώ σήμερα κόβει 0,07 ευρώ λόγω επιστροφής κεφαλαίου.

    Attica Group: Το placement

    Ισχυρό σήμα για placement έστειλε η διοίκηση της Attica Group την προηγούμενη εβδομάδα καθώς σε  ανακοίνωση της γνωστοποιούσε την εισφορά του ακτοπλοϊκού κλάδου στην 100% θυγατρική Blue Star Ferries.

    «Η εταιρεία σε συνεργασία με τον βασικό μέτοχό της εξετάζει σειρά εναλλακτικών για την ενίσχυση της παρουσίας της στις αγορές κεφαλαίου, ιδίως μέσω της ενίσχυσης της μετοχικής διασποράς», σημείωσε.

    Στα 2,41 ευρώ η μετοχή με απόδοση 22,7% από τις αρχές του χρόνου.

    Τονίζεται ότι η Attica Group, υπέγραψε συμφωνία ναυπήγησης 2+2 πλοίων με τη Stena και τα κινεζικά ναυπηγεία CMJL Weihai Shipyards.

    Η συμφωνία μεταξύ των τριών πλευρών προβλέπει ότι η παραγγελία για τη ναυπήγηση των πλοίων δίδεται από τη Stena, η οποία εν συνεχεία τα μισθώνει στην Αttica Group για διάστημα 5+5 έτη. Η Attica έχει το δικαίωμα αγοράς στη λήξη της πενταετίας.

    Τα δύο πρώτα πλοία έχουν ήδη παραγγελθεί και αναμένεται να παραδοθούν/μισθωθούν το 2027.

    Τα νέα σκάφη θα δρομολογηθούν στις γραμμές της Αδριατικής, απελευθερώνοντας πλοία, τα οποία θα μεταφερθούν σε μακρινές γραμμές Αιγαίου (Κρήτη και πιθανώς Δωδεκάνησα).

    Τα νέα πλοία θα μειώσουν τις εκπομπές CO2 του στόλου Attica και θα αυξήσουν τη μεταφορική ικανότητα φορτηγών, επιτρέποντας αναθεώρηση δρομολογίων.

    Η τράπεζα Αττικής, τα λαμόγια του παρελθόντος και η πλατινομαλλούσα κουκλίτσα

    Αγαπητοί αναγνώστες, και συνεχίζονται οι ανοησίες από διαφορά μικρό sites περί Τράπεζας Αττικής.

    Μετά την εκτός πάσης αιδούς αναφορά στο επιτυχημένο δίδυμο Ellington Solutions –Παντελιά, (αλήθεια υπάρχει τέτοια εισηγμένη στη ΝΥ; Ή έστω, έχει η εισηγμένη Ellington κάποια μετοχική σχέση με την Ellington Solutions, που κατά Παντελιά ήταν η καλύτερη λύση για την Αττικής γιατί θα κάλυπτε δήθεν εξ ολοκλήρου την δεύτερη ΑΜΚ) χθες έβαλαν στο στόχαστρο τους, την UBS.

    Μας πληροφορούν ακόμα ότι εάν αντί της UBS, είχαν βάλει στην Αττικής την Alvarez & Marsal όλα θα ήταν αλλιώς.

    Η στήλη συμφωνεί.

    Αν είχε όντως ασχοληθεί η Α&M με τον εξαιρετικό εκκαθαριστή Κολιόπουλο, η Αττικής θα είχε βαρέσει ελεγχόμενο «κανόνι» πολύ καιρό πριν προς όφελος των διαχειριστών των κόκκινων δανείων που θησαύριζαν από τον αργό και άθλιο θάνατο της τράπεζας που απαξιώθηκε απολύτως από τέτοιου είδους χειρισμούς του παρελθόντος για τους οποίους φυσικά δεν είναι άμοιρη ευθυνών η εποπτεία της ΤτΕ με τον τότε ισχυρό επικεφαλής της κ. Σπύρο Παντελιά (αλήθεια ποια τυπικά και ουσιαστικά προσόντα επέτρεπαν στον κύριο αυτό να ασκεί τα εξαιρετικά απαιτητικά καθήκοντα του επικεφαλής της εποπτείας της ΤτΕ;).

    Ευτυχώς για την ΤτΕ αλλά και το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα τόσο η Ellington Solutions (και όλα τα σχετικά μικρομάγαζα σαν και αυτό) όσο και ο κ. Παντελιάς δεν επηρεάζουν πλέον τις εξελίξεις και έτσι σύντομα θα ολοκληρωθεί η εξυγίανση της πολύπαθης Αττικής με πραγματικούς υπαρκτούς και σοβαρούς ιδιώτες επενδυτές που και πραγματικά χρήματα βάζουν και είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια τράπεζα υγιή και δυνατή από τα προϊόντα κατεδάφισης δυο ταλαιπωρημένων τραπεζών του παρελθόντος.

    Αυτός ήταν και είναι ο στόχος του διοικητού της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα και της κυβέρνησης και αυτό υπηρετούν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την υγεία και σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος που αρκετά ταλαιπωρήθηκε στο παρελθόν από διάφορες εκδοχές κορακιών και λαμογίων.

    Κοράκια και λαμόγια, που είχαν την μορφή Αμερικάνων επενδυτών που τους έκανε ό,τι ήθελε συγκεκριμένη «πλατινομαλλουσα κουκλίτσα».

    H Ruja Ingatova, o TAKI και το yacht στο Ιόνιο Πέλαγος

    Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσφέρει χρηματικό έπαθλο 5 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη ή την καταδίκη της ιδρυτή της OneCoin, Ruja Ignatova, της αυτοαποκαλούμενης «Cryptoqueen», η οποία εξαφανίστηκε στην Αθήνα το 2017.

    Η νέα ανταμοιβή, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, προσφέρεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιβράβευσης Διακρατικού Οργανωμένου Εγκλήματος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ενισχύει την προηγούμενη ανταμοιβή των 250.000 δολαρίων που πρόσφερε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI). Η Ignatova προστέθηκε στη λίστα των πιο καταζητούμενων του FBI το 2022.

    Οι αρχές στη Βουλγαρία της Ιγκνάτοβα ανακοίνωσαν επίσης ότι η Ιγκνάτοβα θα κατηγορηθεί ερήμην για το ρόλο της στο σύστημα κρυπτονομισμάτων, το οποίο έκλεψε περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια από επενδυτές σε όλο τον κόσμο μεταξύ του 2014 και της κατάρρευσής του στις αρχές του 2017.

    Το OneCoin λειτουργούσε μέσω ενός δικτύου προωθητών, οι οποίοι ζητούσαν επενδύσεις σε αντάλλαγμα για υποτιθέμενες μάρκες, αλλά κυρίως δεν περιλάμβαναν κρυπτονομίσματα – το OneCoin δεν υπήρχε σε κανένα blockchain και η Ignatova και η ομάδα της χειραγωγούσαν την αντιληπτή αξία του μέσω της αυτόματης δημιουργίας νέων νομισμάτων .

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε το OneCoin «ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια προγράμματα απάτης στην ιστορία».

    Εκτός από τις κατηγορίες στη Βουλγαρία, η Ignatova – Γερμανίδα υπήκοος – αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ινδία.

    Αρκετοί από τους πρώην συνεργάτες της Ignatova στο OneCoin έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση για τον ρόλο τους στο σχέδιο. Πέρυσι, ο συνιδρυτής της OneCoin Karl Greenwood καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση για τα εγκλήματά του, συν 300 εκατομμύρια δολάρια σε κατάσχεση. Δύο από τους δικηγόρους του προγράμματος απάτης – η βουλγαρική υπήκοος Irina Dilkinska και ο Αμερικανός Mark Scott – καταδικάστηκαν σε φυλάκιση νωρίτερα αυτό το έτος, η Dilkinska καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια και ο Scott σε 10.

    Η Ιγκνάτοβα εξαφανίστηκε λίγο μετά την απαγγελία κατηγορίας στις ΗΠΑ το φθινόπωρο του 2017 και εθεάθη για τελευταία φορά σε πτήση από τη Σόφια της Βουλγαρίας προς την Αθήνα.

    Το FBI έχει προτείνει ότι η Ignatova μπορεί να άλλαξε την εμφάνισή της με πλαστική χειρουργική ή μπορεί να ταξιδεύει με γερμανικό διαβατήριο στη Μέση Ανατολή ή την Ανατολική Ευρώπη.

    Υπάρχουν επίσης φήμες ότι η Ignatova μπορεί να σκοτώθηκε.

    Το 2023, μια αναφορά από βουλγαρικό μέσο ενημέρωσης ανέφερε ότι, το 2018, η Ignatova δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε σε ένα γιοτ στο Ιόνιο Πέλαγος με εντολή ενός Βούλγαρου βαρόνου ναρκωτικών γνωστού ως «Taki», αν και αυτή η αναφορά δεν έχει επαληθευτεί ποτέ.

    Ο Ταμβακάκης και οι νέες επενδύσεις του EOS

    Θα συνεχίσει τις επενδύσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο Απόστολος Ταμβακάκης του EOS Capital Partners, αφού μετά τα EOS II Fund και EOS I Fund, αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια «προγράμματα».

    Το EOS είναι το μεγαλύτερο επενδυτικό ταμείο με υπό διαχείριση κεφάλαια 400 εκατ. ευρώ, με το μέσο διάστημα παραμονής του fund στα προγράμματα αυτά να είναι είναι 25 μήνες.

    Παράλληλα όπως λέει ο ίδιος ο κ. Ταμβακάκης, στόχος δεν είναι μόνο πως θα αναπτυχθεί η εκάστοτε επιχείρηση από μόνη της αλλά και στην ανάπτυξή τους μέσα από εξαγορές.

    Τα αρχικά επενδυτικά κεφάλαια του EOS II Fund ανέρχονται σε 219 εκατ. ευρώ (first closing) και προβλέπεται να φτάσουν τα 250 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια της EOS Capital Partners να διαμορφωθούν σε 400 εκατ. ευρώ.

    Το EOS I Fund, έχοντας ολοκληρώσει την επενδυτική του περίοδο τον Δεκέμβριο του 2023, και με μέση διάρκεια παραμονής σε κάθε εταιρεία τους 25 μόλις μήνες, αύξησε, στις επιχειρήσεις που συμμετέχει, αθροιστικά μέχρι σήμερα, τις θέσεις εργασίας κατά 1.550, τον κύκλο εργασιών κατά 108% και το EBITDA κατά 74%.

    Τι συμβαίνει στην Revoil;

    Μεγάλη κινητικότητα από τον κ. Βαγγέλη Ρούσσο, τον πρώην καπετάνιο, ιδιοκτήτη της Revoil, τις τελευταίες μέρες γύρω από την μετοχή του.

    Οι βασικοί μέτοχοι πούλησαν συνολικά 930 χιλ. μετοχές, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 4,2% του μετοχικού κεφαλαίου. Μάλιστα, στις 30 χιλιάδες κομμάτια θα πρέπει να υπολογιστεί και το πακέτο που πέρασε χθες, 208.902 μετοχών.

    Πρόκειται για ίδιες μετοχές που κατείχε η εταιρεία και με ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει πρόθεση να τις πουλήσει.

    Η μετοχή έκλεισε με κέρδη 4,49% στο 1,86 ευρώ και οι ίδιες μετοχές πουλήθηκαν στα 1,70 ευρώ. Ομιλούμε για discount 7,61%.

    Ο τίτλος φέτος έχει γράψει υψηλό στα 1,94 ευρώ ενώ σε επίπεδο 52 εβδομάδων το υψηλό είναι στα 2,30 ευρώ.

    Μετά και τις πωλήσεις από τους βασικούς μετόχους το ποσοστό του Ευάγγελου Ρούσσου διαμορφώνεται στο 34,78% από 36,61% και του Γεώργιου Ρούσσου στο 13% από 14,46%.

    Ποιος αγόρασε; Κάποιες πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται, αλλά κάνουν το γύρο της αγοράς λένε για γνωστό επιχειρηματία με business στη θάλασσα και με πάθος για… συγκεκριμένο σπορ.

    Αλλά και για θεσμικούς. Το ποσοστό που πουλήθηκε πάντως, είναι κάτω από 5%, οπότε δύσκολα θα μάθουμε…

    Οι ζημιές του Νίκου Βαρδινογιάννη και οι προσδοκίες για την Retail & More

    Στη χρήση του 2025 περιμένει κέρδη η Retail & More, η θυγατρική της AVE του Νίκου Βαρδινογιάννη που αναπτύσσει τα Carrefour στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα της περσινής χρήσης ήταν ζημιογόνο κατά 2,39 εκατ. ευρώ, ζημιά ωστόσο η οποία καλύφθηκε από την αύξηση κατά 2 εκατ. ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου εντός της χρήσης.

    Βέβαια και στη φετινή χρήση έχουν γίνει μέχρι τώρα άλλες δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

    Η πρώτη τον περασμένο Μάρτιο ύψους 1 εκατ. ευρώ και η δεύτερη, επίσης 1 εκατ. ευρώ, στις 27 Ιουνίου.  Πάντως στα σχέδια της εταιρείας που αναπτύσσει ακόμη τις οργανωτικές δομές ώστε να ενισχύσει το αποτύπωμά της και το μερίδιό της στην αγορά είναι να αυξήσει το δίκτυό της στα 70 καταστήματα στο τέλος του 2024.

    Πέρσι αύξησε το δίκτυο με 24 νέα καταστήματα στο δίκτυό της, φτάνοντας στα 41 καταστήματα στο τέλος του έτους.

    Για την ιστορία να πούμε ότι ο τζίρος της Retail & More ήταν 4,1 εκατ. ευρώ ενώ για φέτος περιμένει αναμένει ανάπτυξη των πωλήσεών της σε διψήφιο ποσοστό, λόγω ωρίμανσης των υφιστάμενων καταστημάτων και οργανικής ανάπτυξης σε 2 χώρες

    Το μάθημα ζωής του εφοπλιστή Γιάννη Δράγνη…

    Κάθε αποφοίτηση σε σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, έχει τις συγκινήσεις της και τις μοναδικές στιγμές της.

    Έτσι και το βράδυ της Κυριακής στο commitment (δέσμευση) του Pierce, πέρα από τα χαρούμενα πρόσωπα των αποφοίτων, αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του εφοπλιστή Γιάννη Δράγνη, γιου του Πάρη Δράγνη που έχουν την εταιρεία Goldenport Holding η οποία διαθέτει 45 ποντοπόρα πλοία αλλά και την Mega Yachts.

    Απόφοιτος του συγκεκριμένου σχολείου, ο Δράγνης συγκίνησε και συγκινήθηκε μιλώντας για το story of life της οικογένειάς του.

    Ο πατέρας του, είπε, ξεκίνησε από τη Νέα Αγχίαλο του Βόλου, έγινε καπετάνιος στα 30 του χρόνια και άρχισε να επενδύει στα πλοία.

    Ο Γιάννης Δράγνης θέλησε να στείλει ένα μήνυμα ζωής και επιτυχίας στα παιδιά που ξεκινούν την ενήλικη ζωή τους λέγοντας: «Ο πατέρας μου μου έλεγε πως όταν χτυπήσει η καταστροφή ελπίζω να είσαι νέος, ώστε να μπορέσεις να ξαναχτίσεις.

    Καταστροφές θα σε βρουν πολλές, αλλά πώς θα τις διαχειριστείς διαμορφώνει το χαρακτήρα σου και καθορίζει τη σταδιοδρομία σου και την κληρονομιά που θα αφήσεις στα παιδιά σου».

    Και απευθυνόμενος στους απόφοιτους τους διηγήθηκε την κρίση του 2016 στη ναυτιλία, πώς αυτός αντί για άμυνα πέρασε στην επίθεση και η εταιρεία του ιδιωτικοποιήθηκε πλήρως, για να καταλήξει: «Το μονοπάτι ίσως είναι δύσβατο, αλλά οι δυσκολίες μπορεί να είναι μαθήματα ζωής. Μη φοβηθείτε τις άγριες θάλασσες…»

    O εφοπλιστής Γιάννης Δράγνης φορά την τήβεννο και μιλά στους αποφοίτους

    … Και η χαρά του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

    Και μιας και μιλάμε για την αποφοίτηση στο Pierce να σας πω ότι ήταν εκεί και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

    Όχι για να… επιτηρεί την τάξη, αλλά για να καμαρώσει το γιο του που ήταν μεταξύ των απόφοιτων της τάξης του 2024.

    Βέβαια, αναγκάστηκε να φύγει νωρίτερα, ίσως και λόγω των πυρκαγιών που είχαν ζώσει την Αττική, αλλά ήταν φανερό ότι χάρηκε με την αποφοίτηση του γιου του, ο οποίος μαθαίνω θα πάει στο πανεπιστήμιο Duke των ΗΠΑ, ένα από τα κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα του κόσμου.

    Να ευχηθούμε τα καλύτερα…

    Ο τσακωμός του Νίκου Α…

    Τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τα διαβάζετε αναλυτικά στο mononews.gr και είστε επαρκώς ενημερωμένοι.

    Εγώ θα σας αποκαλύψω παραπολιτικό παρασκήνιο, πρόσφατο και χαριτωμένο.

    Γνωστός μου βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που πάντως δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον Πρόεδρο Νίκο (Ανδρουλάκη βεβαίως) μου αποκάλυψε πως όταν διέρρευσε ανεπίσημα η υποψηφιότητα Χάρη Δούκα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, στο γραφείο του Προέδρου Νίκου ξέσπασε τρικούβερτος καυγάς μεταξύ του κου Ανδρουλάκη και δύο (εκ των) στενότερων συνεργατών του.

    Οι φωνές ακούγονταν και σε άλλο όροφο που βρισκόταν ο βουλευτής – πληροφοριοδότης μου.

    Ο λόγος; Ποιος ήταν αυτός που πρότεινε τον κο Δούκα για Δήμαρχο της Αθήνας για να εκλεγεί τελικά και να προκύψει σήμερα μεγαλοδελφίνος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

    Ο κος Ανδρουλάκης θυμήθηκε τον ένα εκ των συνομιλητών του και του τα… έχωσε: «Φαγώθηκες να τον βάλουμε υποψήφιο και εγώ δέχτηκα και τον στήριξα. Να τώρα πως μας τη βγήκε ο αχάριστος…».

    «Ναι, αλλά κι εσύ Πρόεδρε το δέχτηκες αμέσως επειδή ήταν άφθαρτος και θα έμπαινε στην ομάδα μας, όπως είπες, θα τον είχαμε από κοντά…»

    «Που να ήξερα πως θα μας προέκυπτε Ιούδας;

    Κι εσύ επέμενες πως είναι καλό παιδί» φέρεται (φέρεται πάντως…) να είπε ο θυμωμένος Νίκος, με διάθεση Ιησού στον Κήπο της Γεθσημανή. Αλλά που φαίνεται να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του… και την ψυχραιμία του.

    Εκεί ακριβώς παρενέβη ο τρίτος της παρέας, επίσης στενός συνεργάτης του κου Ανδρουλάκη και αποκατέστησε την τάξη:

    «Ξεχνάτε αμφότεροι το πιο σημαντικό. Εκείνη την εποχή, δεν δεχόταν κανείς να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, αφού όλοι είχαν σίγουρη την επανεκλογή Μπακογιάννη.

    Ο Δούκας ήταν η 4η (ολογράφως τέταρτη) επιλογή μας και αφού προηγουμένως είχαμε δεχτεί τρείς μεγαλοπρεπείς απορρίψεις και από βουλευτές…μην τα ξεχνάτε αυτά».

    Με αυτή την κομβική παρέμβαση-υπενθύμιση έληξε και ο καυγάς…

    Ο φόβος  στο ΠΑΣΟΚ

    Και η Μιλένα Αποστολάκη αλλά και ο Μιχάλης Κατρίνης έθεσαν εαυτούς στην… υπηρεσία της δημοκρατικής παράταξης, βάζοντας υποψηφιότητα για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

    Κι επέμεναν πως και η Μιλένα αλλά και ο Μιχάλης Κατρίνης ή όσοι άλλοι σκέφτονται να κατέβουν (σ.σ. άραγε και η Γιαννακοπούλου;) μάλλον το κάνουν για να έχουν μια θέση στο… μετεκλογικό τραπέζι της Χαριλάου Τρικούπη και τίποτε παραπάνω.

    Πάντως, στο χώρο αρχίζουν και ανησυχούν μήπως οι εκλογές της 6ης Οκτωβρίου γίνουν… δελφινάριο αν στην τελική ευθεία (κι αν δεν υπάρξουν αποσύρσεις) έχουμε περισσότερους από 4 υποψήφιους, δηλαδή Ανδρουλάκη, Δούκα , Μιλένα και Γερουλάνο.

    Εφυγε η Κεραμέως, τρέχουν οι αλλαγές στο ΑΣΕΠ

    Και ξαφνικά, 15 ημέρες μετά τον ανασχηματισμό και τη φυγή της Νίκης Κεραμέως από το υπουργείο Εσωτερικών, ο νέος υπουργός, Θοδωρής Λιβάνιος και η υφυπουργός, Βιβή Χαραλαμπογιάννη παρουσίασαν στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον ΑΣΕΠ.

    Τώρα εγώ τι να υποθέσω; Ότι η Κεραμέως ενώ είχε έτοιμες τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται, καθυστερούσε δραματικά να τις προωθήσει;

    Ή ότι δεν είχε κάνει απολύτως τίποτε, στο υπουργείο επικρατούσε το χάος κι έπρεπε να έρθει νέος υπουργός για να βάλει τάξη;

    Κι άραγε πώς να αισθάνθηκε χθες στο υπουργικό που άκουγε τον διάδοχό της να παρουσιάζει το νομοσχέδιο;

    Η ουσία είναι ότι το νομοσχέδιο έρχεται να αλλάξει τα πάντα στον ΑΣΕΠ και τις προσλήψεις στο Δημόσιο, να ψηφιοποιήσει τις διαδικασίες, να γίνονται ταχύτερα οι ενστάσεις και να ελέγχονται καλύτερα τα προσόντα.

    Πάντως, ήδη για την κ. Κεραμέως έχουν να λένε στο υπουργείο Εσωτερικών. Και κανείς θετικά λόγια…

    Η δυσλειτουργία του ΑΣΕΠ και μια τραγελαφική ιστορία

    Και για να δείτε τι συμβαίνει στον ΑΣΕΠ θα σας πω μια ιστορία.

    Η περιπέτεια των πολιτών που υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για να προσληφθούν ως εποχικοί σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι τεράστια.

    Ακούστε για να καταλάβετε που λειτουργούν οι εποπτικοί θεσμοί.

    Μια γυναίκα, παντρεμένη και έχοντας δύο παιδιά έκανε αίτηση για να προσληφθεί στον Δήμο Τροιζηνίας Μεθάνων.

    Όταν ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις δεν ήταν μέσα στους επιτυχόντες, αλλά διαπίστωσε ότι δεν της είχαν προσμετρήσει τα μόρια λόγω ότι ανήκε σε πολυτεκνική οικογένεια.

    Έκανε, ένσταση στις 7 Ιουνίου και τώρα ο ΑΣΕΠ, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει ότι δεν έχουν προσμετρηθεί τα μόρια, οι υπάλληλοι του σήμερα της είπαν ότι η ένσταση θα εξεταστεί ίσως σε 5 μήνες!

    Στο ερώτημα της, αν θα δικαιωθεί θα προσληφθεί για 8 μήνες όσο λέει η προκήρυξη, της είπαν ότι θα απαντηθεί θα εργαστεί για το υπόλοιποι.

    Με άλλα λόγια, αν η απόφαση για την ένσταση δεν βγει σε 7 μήνες, θα εργαστεί, παρά το γεγονός ότι είχε δίκιο, μόνο για ένα μήνα!

    Ενώ ο Δήμος δεν θα έχει καμία επίπτωση.

    Πώς να μην αγανακτούν οι πολίτες αυτής της χώρας…

    Νέο «σφυράκι» για την ιστορική «Λίρα» με μειωμένη τιμή

    Eνας ακόμη πλειστηριασμός για το ακίνητο της ιστορικής εταιρείας μπαχαρικών «Λίρα», γίνεται αύριο 3 Ιουλίου.

    Κι όσο μένει στα αζήτητα το κτίριο που κάποτε… μοσχομύριζε κανέλα και γαρύφαλο, τόσο υποχωρεί και η αρχική τιμή, όμως, αγοραστής δεν βρίσκεται.

    Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει πέσει πλέον στα 5.866.400 ευρώ ενώ τον Μάιο ήταν στα 7,333 εκατ. ευρώ.

    Το αγροτεμάχιο επιφάνειας είναι 6.975 τ.μ. βάσει τίτλου ιδιοκτησίας και 7.010 τ.μ. εκτός εγκεκριμένου σχεδίου πόλης, στην περιοχή του Δήμου Παλλήνης Αττικής.

    Το κτίριο εντός του αγροτεμαχίου ανεγέρθηκε βάσει οικοδομικής άδειας του 1976, που αφορούσε ανέγερση ισογείου εργοστασίου μετά διωρόφου κτιρίου γραφείων, συνολικής επιφάνειας 3.100,64 τ.μ. (2.394,40 τ.μ. εργοστάσιο και 706,24 τ.μ. γραφεία), ενώ μια δεύτερη οικοδομική άδεια της ίδιας χρονιάς αφορούσε προσθήκη Α’ και Β’ ορόφων, τμήματος υπογείου και δώματος συνολικής επιφάνειας 5,628,12 τ.μ.

    Μέρος του ακινήτου είναι μισθωμένο στην Περιφέρεια Αττικής για τις υπηρεσίες της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.

    Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 9.945,53 τ.μ., με τα 7.027,00 τ.μ. να αφορούν τους μισθωμένους χώρους στη Νομαρχία, ως χώροι γραφείων, τα 2.736,53 τ.μ. χώρους εργαστηρίου και κατοικία δώματος και 182 τ.μ. μισθωμένους χώρους στάθμης υπογείου.

    Μύκονος:  Ο πόλεμος Ζαννή – Αναστασιάδη

    Πόλεμος μεταξύ των επιχειρηματιών Ζαννή Φραντζέσκου και του Αναστάσιου Αναστασιάδη έχει ξεσπάσει στη Μύκονο με αφορμή την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου που ανήκει στο Δήμο Μυκόνου και έχει εκμισθωθεί από την εταιρεία του πρώτου.

    Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Sea Satin προχώρησε σε καταγγελία ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

    Αυτή κοινοποιείται στις Δημόσιες αρχές  και γίνεται καταγγελία για την κατάληψη χώρου 158,5 τμ που έχει ενοικιαστεί από την Sea Satin.

    Ο λόγος είναι το γεγονός ότι έχει καταληφθεί από τη Windmills Α.Ε., η οποία σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ΓΕΜΗ έχει ως μοναδικό εταίρο τον Αναστάσιο Αναστασιάδη και Διαχειριστή τον Δημήτριο Καλλέργη.

    Στη σχετική καταγγελία αναφέρεται ότι η «παράνομη αυθαίρετη κατάληψη και χρήση του κοινόχρηστου χώρου που η επιχείρηση μας έχει νομίμως μισθώσει για τις ανάγκες τής από το Δήμο Μυκόνου» έχει διαπιστωθεί από τα μέσα Ιουνίου (σ.σ. 13 Ιουνίου) και έχει υποβληθεί σχετική καταγγελία στο Δήμο Μυκόνου και αυτοψία από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μύκονου στο συγκεκριμένο χώρο και διαβιβάστηκαν τα έγγραφα για τις σχετικές νόμιμες ενέργειες.

    ΜΥΚONOS: To πάρτι του Φίλιππου και της Φαίης (FF)

    Grante πάρτι στη Μύκονο το Σάββατο από ένα ζευγάρι που γιόρτασε τα 35 χρόνια του γάμου τους.

    Ο λόγος για τον Φίλιππο Γουρλή, επικεφαλής του ομίλου Ιατρόπολις και την σύζυγό του, Φαίη Λεβεντάκη της εφοπλιστικής οικογένειας.

    Και μπορεί τα μποφόρ να μην επέτρεψαν σε  μερικούς από τους καλεσμένους τους να καταφθάσουν με τα πλεούμενά τους, στη Μύκονο, όσοι όμως βρέθηκαν είχαν να το λένε για την τέλεια βραδιά ετοίμασε η Φαίη στο Cavo Tagoo, που είχε στολισθεί σύμφωνα με το θέμα «Sparkling Silver and Gold», με πρώτη την οικοδέσποινα που φόρεσε μια τουαλέτα με το επάνω μέρος silver και το κάτω pink gold.

    To art de la table ήταν ανάλογο, με ασημένια σουπλά και λινές πετσέτες κεντημένες με τα αρχικά FF του ζεύγους.

    Το ίδιο logo FF βρισκόταν στην είσοδο του πάρτι στολισμένο με χρυσά και ασημένια μπαλόνια.

    Ο Φίλιππος Γουρλής πήρε το μικρόφωνο στην αρχή της βραδιάς και ευχαρίστησε τους καλεσμένους πριν τους διηγηθεί όλη την ιστορία  της σχέσης τους, των 35 χρόνων του γάμου τους και των προηγούμενων της γνωριμίας τους, τα δύο παιδιά τους, το εγγονάκι τους, τα σκυλιά τους, τα επάνω και τα κάτω της σχέσης, για να δεχθεί άπειρα χειροκροτήματα.

    Ο Γιώργος Θεοφάνους με την ορχήστρα του ανέλαβαν την μουσική διασκέδαση με εξαίρετη μουσική και τραγούδια ενώ στις 12 ακριβώς που ήταν η ημέρα της επετείου, έπαιξε μια γνωστή επιτυχία, το «Σ΄ αγαπώ» αλλάζοντας τους στίχους και βάζοντας μέσα στο τραγούδι τα ονόματα του ζεύγους και των παιδιών τους, του Σωκράτη και της Ολιάννας.

    Εξαιρετικό το μενού που απήλαυσαν οι καλεσμένοι οι οποίοι στη συνέχεια επιδόθηκαν σε χορό μέχρι τις μεγάλες πρωινές ώρες.

    Ανάμεσά τους ήταν η κα Άννα Αγγελικούση, ο Θόδωρος Βάρδας, ο Ηλίας και η Ευγενία Γκότση, ο Σπύρος και η Αλέξια Διβάνη, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ , Αθ. Δημόπουλος, ο Πάρις και η Πάτρα Δράγνη, η Χριστιάννα Καίσαρη, ο Βαγγέλης και η Μαρίνα Καποπούλου, ο Γιάννης και η Σοφία Καραγεώργη, ο Μάριος και η Δέσποινα Κάτσικα, η Εβίτα Λεβεντάκη, ο Πάρις και η Σούλα Λιάκου, ο Πέτρος και η Νάντια Νικολαίδη, η Κατερίνα Παναγοπούλου, ο Ανδρέας και η Αννυ Πετράκη, ο Θάνος και η Λένα Πλεύρη, η Ολγα Πρωτόπαππα, ο Κώστας και η Αγγελική Σάκκαρη, ο Ανδρέας και η Μιλένα Τσαβλίρη, ο Ηλίας και η Αγγελική Τσίγκα, ο Γιάννης και η Βίκυ Τσουκαρίδη, η Μαρίζα Φασιανου, ο Θόδωρος και η Ελίνα Φέσσα, ο Σπύρος και η Παπείρα Φωκά, κ.α.

    Στολισμός στο πάρτι όπου ξεχώριζε το FF από τα αρχικά του ζευγαριού

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.