Αχ, κ. Ρέγκλινγκ μου, γιατί;
Όλοι το ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές εξ ου και ο Αλέξης μαζί με τον Ευκλείδη έχουν πέσει στα γόνατα και παρακαλάνε τον Μάριο Ντράγκι να αφήσει τις ελληνικές τράπεζες να αγοράζουν ομόλογα και να ανοίξει το εύρος στα 20 δισ. από 13 δισ. ευρώ που είναι σήμερα. Αλλά είναι αλλιώς να το λένε διάφοροι και αλλιώς να το «καρφώνει» ο μέγας δανειστής της Ελλάδας, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ. Βγήκε χθες λοιπόν και είπε ότι αρκεί το μαξιλάρι ρευστότητας για 2 χρόνια και δεν υπάρχει βιασύνη να βγει η Ελλάδα στις αγορές… Το άκουσαν οι ξένοι επενδυτές και έκλεισαν και τις χαραμάδες… Και μετά προβληματίζονται στο Μέγαρο Μαξίμου γιατί πέφτει συνεχώς και το χρηματιστήριο… Τόμπολα!
Το ΧΑ τρέμει την Ρώμη
«Ας μη το ανοίξουμε σήμερα», έλεγε στην στήλη γνωστός χρηματιστής αναφερόμενος στο Χρηματιστήριο. Μετά την χθεσινή απόρριψη του ιταλικού προϋπολογισμού από τις Βρυξέλλες και τις απειλές της ιταλικής κυβέρνησης οι αγορές «τρέμουν» και αναμένεται να δείξουν πιο σκληρά τα δόντια τους… «Ο Γενικός Δείκτης θα φθάσει στις 550 μονάδες και δεν θα το καταλάβουμε», συμπλήρωνε. Ε ρε γλέντια…
Smart man ο Μυτιληναίος
Κι ενώ η ελληνική οικονομία σέρνεται και οι μεγάλες επιχειρήσεις εγκαταλείπουν το ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις όπως η Μυτιληναίος. Ο Βαγγέλης, λοιπόν, προχώρησε σε νέο deal και αγόρασε μία μονάδα ανακύκλωσης σκραπ αλουμινίου.
«Έδωσε» 20 εκατ. ευρώ και την πήρε διευρύνοντας την παρουσία του ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!
Ο άνθρωπος κάνει ό,τι μπορεί να δείξει πως στην Ελλάδα υπάρχουν και δυναμικές επιχειρήσεις και όχι μόνο τα «σαπάκια» τύπου Folli Follie. Δικαίως, σύμφωνα με τους ειδικούς, ανήκει μεταξύ των 3-4 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εταιρειών αλουμινίου.
Το πόρισμα της ΕΛΤΕ για τα Folli Follie και η FOSUN
Στάση αναμονής φαινεται να τηρεί ακόμα η FOSUN σχετικά με το θέμα της Folli Follie. Το ερώτημα ειναι οτι τα κορυφαία στελέχη της πολυεθνικής θα πρέπει να διερευνήσουν δεκάδες ζητήματα μεταξύ των οποίων που πήγαν κεφάλαια ύψους 122 εκατ. δολαρίων από την ασιατική θυγατρική της Folli Follie. Τα κεφάλαια αυτά διακινήθηκαν προς αγνώστους, επί του παρόντος, δικαιούχους σύμφωνα με το το τελικό πόρισμα της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ).
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΕΛΤΕ κατά τον ποιοτικό έλεγχο του ορκωτού λογιστή της Folli Follie, και τα οποία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές διαβιβάζονται τόσο στον οικονομικό εισαγγελέα όσο και στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, μετά και την κοινοποίηση του σχετικού προσχεδίου πορίσματος το προηγούμενο διάστημα.
Ειδικότερα, στο τελικό πόρισμα της ΕΛΤΕ σημειώνεται ότι υπάρχουν δάνεια της Folli Follie Group Sourcing Limited προς την Landocean Industrial Limited από τη χρήση 2016, συνολικού ποσού 122 εκατ. δολαρίων, από τα οποία δεν προκύπτει το επιχειρηματικό σκεπτικό των συναλλαγών, ενώ χορηγήθηκαν χωρίς εξασφαλίσεις και χωρίς επιτόκιο δανεισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και η ύπαρξη της Landocean αμφισβητείται.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καλύβια: Συνελήφθη μέλος συμμορίας που καλλιεργούσε SKUNK σε μονοκατοικία- Κατασχέθηκε πάνω από 1 κιλό κάνναβης
- ΣΥΡΙΖΑ: Αύριο οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου
- Ερντογάν: «Θαρραλέα απόφαση» η έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης κατά Νετανιάχου και Γκάλαντ
- Ηλιόπουλος στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο: «Να μεγαλουργεί και να μας δοξάζει η ΑΕΚ, θα μας ενώνει για πάντα»