• Ο Πολίτης, η ανεργία και η Ferrari, η μεγάλη μάχη Σπύρου και Ιουλίας, ο Χάρης Δούκας και το Δελφινάριο, ο γνωστός ποινικολόγος που δέρνει, ο Μυλωνάκης και ο Λαβράνος, ο Ηλιόπουλος και η ΑΕΚ, το γεύμα της Ράνα Ζέιν

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος και Ιουλία Τσέτη θα κονταροχτυπηθούν την Τρίτη για την ηγεσία του Συνδέσμου, και για πρώτη φορά στήνονται κάλπες.

    image

    Το Χρηματιστήριο, ο ΔΑΑ και η METLEN

    Είναι σαφές ότι οι αγορές εξαρτώνται άμεσα από τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία και στη Γερμάνια.

    Αυτές θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία των Χρηματιστηρίων τουλάχιστον έως ότου γίνουν οι βουλευτικές εκλογές που προκήρυξε ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν.

    Η Ελλάδα σαν αγορά θα παρασυρθεί από τις προθέσεις των ξένων, ενώ το μοναδικό νέο που θα μπορούσε κάπως να ευνοήσει την αγορά είναι το deal της Τέρνα Ενεργειακής.

    Η εικόνα της αγοράς την Παρασκευή ήταν απογοητευτική με τις Πειραιώς και Alpha να σημειώνουν κάθετη πτώση 4%.

    Επίσης ο ΔΑΑ έπεσε κάτω από την τιμή εισαγωγής που ήταν τα 8,20 ευρώ και έκλεισε στα 7,90 ευρώ.

    Άσχημη εικόνα και για τη METLEN (Mytilineos) που έκλεισε στα 35,12 δηλαδή κάτω από τα 35,50 ευρώ, που ήταν το placement του Μαΐου.

    Γενικώς η αγορά προβληματίζει…

     

    Δημήτρης Πολίτης: Ένας άνεργος με Ferrari

    Αγαπητοί αναγνώστες, ένα νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε την Παρασκευή από τον Κωστή Χατζηδάκη, θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα.

    Ο λόγος;

    Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, το λεγόμενο Υπερταμείο με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη (τον άλλο, όχι τον ανιψιό) που αλλάζει. Γιγαντώνεται, δυναμώνει, θα γίνει ένα μικρό «κράτος» εν κράτει με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

    Κατ’ αρχάς ιδρύεται από το φθινόπωρο το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο και μένει να δούμε αν θα πρόκειται για ένα σοβαρό κρατικό fund στα πρότυπα της Νορβηγίας ή απλά μια ακόμη επικοινωνιακή διακήρυξη.

    Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι οι θυγατρικές του Υπερταμείου, το ΤΑΙΠΕΔ και το ΤΧΣ απορροφώνται από την ΕΕΣΥΠ και συγχωνεύονται με αυτήν.

    Θα πάψουν δηλαδή να λειτουργούν αυτοτελώς, αλλά υπό τη σκέπη της διοίκησης Γρηγοριάδη.

    Τώρα εγώ γιατί ακούω κλαυθμούς και οδυρμούς από τους επικεφαλής Δημήτρη Πολίτη και Ηλία Ξηρουχάκη;

    Και καλά ο δεύτερος έχει πετύχει μια σειρά από placement και θα ολοκληρώσει με την Attica Bank και το 18% της Εθνικής.

    Σίγουρα θα βρει κάτι καλό για την καριέρα του.

    Ο πρώτος, όμως; Τι θα κάνει ο κ. Πολίτης χωρίς δουλειά;

    Κι εκείνη η Ferrari που βγάζει κάθε Σαββατοκύριακο θα αναγκαστεί να την πουλήσει;

     

    Eurobank: Πότε θα πάρουν το μέρισμα 342 εκατ.

    «Καυτός», αλλά για καλό λόγο ο Ιούλιος για την Eurobank και τον Φωκίωνα Καραβία.

    Όπως αποφασίστηκε την Παρασκευή, η ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος θα γίνει στις 25 Ιουλίου ενώ μία ημέρα μετά θα γίνει ο προσδιορισμός των μετόχων που το δικαιούνται. Στις 31 του μήνα θα ξεκινήσει η πληρωμή του μερίσματος.

    Θυμίζουμε ότι η ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας έχει οριστεί για τις 23 Ιουλίου όπου και θα ψηφιστούν οι σχετικές διαδικασίες.

    Η Eurobank θα μοιράσει 342 εκατ. ευρώ ή €0,0933 ανά μετοχή.

    Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό διανομής 30% επί των Καθαρών Κερδών του έτους 2023.

    Είναι η πρώτη διανομή μετά από 16 χρόνια, κι αν μη τι άλλο είναι ιστορική για τους μετόχους.

     

    ΣΕΒ: Η Ιουλία, ο Σπύρος και η ικανή Ράνια

    Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε τον νέο (ή τη νέα) πρόεδρο του ΣΕΒ και αυτό που διαπίστωσα τις τελευταίες ημέρες ήταν μια εμφανής προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι.

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος και Ιουλία Τσέτη θα κονταροχτυπηθούν αύριο Τρίτη 18 Ιουνίου, για την ηγεσία του Συνδέσμου, και για πρώτη φορά στήνονται κάλπες.

    Και οι δύο διεκδικητές δεν θέλησαν να τραβήξουν το σχοινί, οπότε το εμφανώς τεταμένο κλίμα εντός των βιομηχάνων, έγινε προσπάθεια να «μαζευτεί».

    Δεν είχαμε μεγάλες συνάξεις, δηλώσεις που αφήνουν αιχμές και προκλητικές αναφορές στον έναν ή τον άλλον υποψήφιο, και πλέον τα μέλη του ΣΕΒ θα αποφασίσουν ποιον θέλουν για πρόεδρο.

    Όπως έλεγαν, πάντως, στην αγορά, ασφαλώς και υπάρχει μεγάλο φαβορί, ο εξαίρετος και πολύπειρος Σπύρος Θεοδωρόπουλος, όμως, η κυρία Τσέτη έκανε μια ιδιαίτερα αξιοπρεπή καμπάνια και φιλοδοξεί να κάνει την έκπληξη.

    Κι όπως έλεγαν κύκλοι πέριξ του ΣΕΒ, ακόμη κι αν η επικεφαλής του ΟΦΕΤ, η φαρμακοβιομήχανος κ. Τσέτη, ηττηθεί, θα έχει ταράξει τα λιμνάζοντα νερά.

    Διότι αφενός πήγε κόντρα στο λεγόμενο «ιερατείο», αφετέρου προσπάθησε να φέρει νέο αέρα στον ΣΕΒ, κάνοντας «ορατές κι άλλες μικρότερες βιομηχανίες της περιφέρειας».

    Ο, δε, κ. Θεοδωρόπουλος, επιδραστικός πάντα και με αιρετικό λόγο κάθε φορά που μιλάει, αν εκλεγεί θα θελήσει να κάνει αλλαγή ως προς το στίγμα που πρέπει να αφήνει ο ΣΕΒ.

    Τώρα πηγές εντός του ΣΕΒ μου λένε ότι τα ποσοστά είναι 75%-25%.

    Επίσης ένα τελευταίο.

    Χθες πηγές μου είδαν τη Ράνια Αικατερινάρη να περπατάει στο Κολωνάκι.

    Προφανώς πήγαινε σε κάποιο ραντεβού.

    Σας θυμίζω ότι η ικανή Ράνια, εφόσον εκλεγεί ο Θεοδωρόπουλος, θα είναι αυτή που θα «τρέχει» καθημερινά τον ΣΕΒ.

     

    Ο «νταής» ποινικολόγος που έδειρε τη γυναίκα του

    «Σεισμό» προκάλεσε η σύλληψη πασίγνωστου ποινικολόγου, ο οποίος κατηγορείται ουσιαστικά ότι έδειρε άγρια τη σύζυγό του, επίσης δικηγόρο. Οι δυο τους πήγαν μαζί σε ιδιωτική κλινική και είπαν ότι η γυναίκα… έπεσε από τη σκάλα.

    Όμως, η παρατηρητικότητα ενός γιατρού οδήγησε στο συμπέρασμα ότι τα χτυπήματα ήταν από ανθρώπινο χέρι, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του Α.Λ., δικηγόρου Αθηνών με την κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

    Ο πασίγνωστος δικηγόρος, με πολύκροτες υποθέσεις και συχνή παρουσία στην τηλεόραση συνελήφθη και κρατήθηκε καθώς ήταν τέτοια η κατηγορία που δεν τον έσωσε ούτε η δικηγορική του ιδιότητα.

    Το συμπέρασμα είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι το επεισόδιο ήταν σοβαρό, τα χτυπήματα άγρια, όμως, φαίνεται είτε επειδή το ζευγάρι το συζήτησε και δεν ήθελε να διαλύσει την οικογένεια είτε επειδή η σύζυγος φοβήθηκε, πήγαν και είπαν από κοινού για… οικιακό ατύχημα.

    Το οξύμωρο είναι ότι η δυναμική δικηγόρος ασχολείται στην εργασία της με θέματα ενδοοικογενειακής βίας, θύμα, όπως φαίνεται και η ίδια, μόνο που κάποια στερεότυπα και φόβοι υπάρχουν πάντα και δύσκολο να εξαλειφθούν.

     

    Ο Γιώργος Φλωρίδης

    Εδώ, όμως, πρέπει να πούμε ότι ήταν ο Γιώργος Φλωρίδης που πέρασε πρόσφατα τον αυστηρό ποινικό κώδικα.

    Με τις νέες διατάξεις, συνελήφθη ο δικηγόρος καθώς πλέον η ειδική διάταξη προβλέπει ακαταδίωκτο σε επαγγελματίες υγείας που προχωρούν στην καταγγελία αδικημάτων ενδοοικογενειακής βίας.

    Το νέο νομοθετικό πλαίσιο, που αντικατέστησε το άρθρο 23 του νόμου 3500/2006 «περί ενδοοικογενειακής βίας», υποχρεώνει τους γιατρούς να ειδοποιούν τις αρχές όταν κατά την εξέταση διαπιστώνουν ευρήματα που παραπέμπουν σε ενδοοικογενειακή βία ανεξαρτήτως με το τι δηλώνει το θύμα.

    Αυτό έκανε και ο συγκεκριμένος γιατρός…

    Παράλληλα με τη θέσπιση υποχρέωσης καταγγελίας ο νόμος θωρακίζει τους ιατρούς και λοιπούς επαγγελματίες (λ.χ. παιδαγωγούς, ψυχολόγους) που καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που υποπίπτουν στην αντίληψή τους, με σχετικό (εκτός αν αποδειχθεί πως ενήργησαν δολίως) ακαταδίωκτο σε εκδικητικές σε βάρος μηνύσεις των δραστών, αλλά και αποφυγή της ταλαιπωρίας να καταθέσουν ως μάρτυρες στο ακροατήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. (εκτός αν το δικαστήριο κρίνει απολύτως αναγκαία τη κατάθεση τους με φυσική παρουσία και δεν αρκεί η ανάγνωση της αναφοράς τους).

    Να που μια πρώτη εφαρμογή του νόμου τη διαπιστώσαμε.

    Όπως διαπιστώσαμε ότι ακόμη κι αν ένα ζευγάρι πάει μαζί στην Αστυνομία (η περίπτωση του σταρ του Παναθηναϊκού, Κέντρικ Ναν) ή στο νοσοκομείο και δηλώνει αγαπημένο κι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορούν οι αρχές να ασκήσουν διώξεις, να ανοίξουν δικογραφία.

    Ο Ηλιόπουλος,  η δωρεά, ο Ιλιτζαλί, η ΑΕΚ και οι  πονηροί φίλοι

    Λοιπόν, προ ολίγων ημέρων ήμουν σε ένα τραπέζι, στην περίφημη ταβέρνα Παπαϊωάννου (του Δήμου Στασινόπουλου) στο Καβούρι.

    Μόλις είχαμε παραγγείλει το διάσημο αχνιστό ψάρι (με μπόλικο λεμόνι) και η κουβέντα περιεστράφη γύρω από τον Μάριο Ηλιόπουλο της Seajets και την ΑΕΚ.

    Λοιπόν, οι αξιότιμοι φίλοι μου, μου θύμισαν κάτι που το είχα ξεχάσει.

    Το 2023 μετά τον μεγάλο σεισμό της Τουρκίας, ο Ηλιόπουλος δώρισε 1.000.000 ευρώ.

    Το ποσό θηριώδες για τα μεγέθη του Ηλιοπούλου.

    Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη η αυτοκινητοβιομηχανία Porsche είχε δώσει 1 εκατομμύριο δολάρια, η Μεγάλη Βρετανία 4 εκατομμύρια, η Nissan Ιαπωνίας επίσης 1 εκατομμυρίου ευρώ και η Hyundai 2 εκατομμύρια.

    «Ανοίγουμε μία πόρτα για την ειρήνη στο Αιγαίο» είχε εξηγήσει τότε… ο Μάριος Ηλιόπουλος.

    Προφανώς τότε η ενέργεια αυτή είχε προκαλέσει εντύπωση.

    Οι πηγές μου ισχυρίζονται ότι ο Ηλιόπουλος προχώρησε σε αυτή τη δωρεά, καθώς κάνει εφοπλιστικές business με τους Τούρκους και για την ακρίβεια με τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιν αλί Γιλντιρίμ.

    Έχουν δηλαδή από κοινού κάποια πλοία κυρίως τάνκερ.

    Όμως, αυτό δεν είναι το μείζον και το θεωρώ και λογικό.

    Business κάνουν οι άνθρωποι.

    Οι πιο πονηροί στοιχηματίζουν ότι εξαιτίας των εξαιρετικών σχέσεων που έχει με Τούρκους επιχειρηματίες, ίσως να τον πλησιάσει τώρα ο περίφημος Ατζούν Ιλιτζαλί (συνεταίρος του Γιάννη Αλαφούζου στις τηλεοπτικές business) ο οποίος επιθυμεί διακαώς να επενδύσει στην Ελλάδα και δη σε ποδοσφαιρική ομάδα.

    Μάλιστα, κάποια δημοσιεύματα το 2023 τόνιζαν ότι συζητούσε με τον τέως ιδιοκτήτη του Ατρομήτου Αθηνών, Γιώργο Σπανό.

    Ο Σπανός όμως, προ ημέρων συμφώνησε η ομάδα να πουληθεί σε Έλληνα, άνθρωπο των εφοπλιστικών business…

    Περιμένω να δω εάν οι πονηροί όσο και εντιμότατοι φίλοι μου, επιβεβαιωθούν σχετικά με την ΑΕΚ…

    Εν τω μεταξύ ο σερβιτόρος έφερε το αχνιστό ψάρι, το οποίο ήταν εξαιρετικά μαγειρεμένο.

    Ήπιαμε μια γουλιά κρασί από το Σαντορινιό του Σιγάλα και συνεχίσαμε την κουβέντα με άλλα θέματα.

     

    Ποια συνέχεια είχαν τα κουίζ της Παρασκευής…

    Τα υπουργικά κουίζ που διαβάσατε την Παρασκευή το πρωί, απαντήθηκαν την Παρασκευή το μεσημέρι με τον ανασχηματισμό.

    Λοιπόν έχουμε και λέμε: Γράφαμε για σύζυγο κομψού και νεάζοντος υπουργού ο οποίος δεν έχει λείψει καθόλου από το κυβερνητικό σχήμα που του είπε οργισμένη: «Eάν όπως μου λένε όλοι σε βγάλει τελείως από την κυβέρνηση ο Κυριάκος τότε να πας να κοιμάσαι στη Βουλή και να μην έρχεσαι σπίτι!», γεγονός που υποδηλώνει ότι η κα Υπουργού τον ανεχόταν τον τελευταίο καιρό προφανώς επειδή ήταν υπουργός και μόνον.

    Αποτέλεσμα: ο (πρώην πλέον) υπουργός έμεινε εκτός κυβέρνησης. Ε όχι, δεν θα κοιμάται στη Βουλή, σχήμα λόγου της συζύγου ήταν.

    Μεταξύ μας τώρα, με την κρεβατομουρμούρα που θα έχει, καλύτερα να ζητούσε ένα… ράντζο να πλαγιάζει, από τον Πρόεδρο Κώστα Τασούλα…

    Επίσης, γράφαμε και για άλλη σύζυγο βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, που είναι εντελώς αθόρυβη αλλά τόλμησε και είπε: «Eσύ τουλάχιστον βοήθησες πολύ προεκλογικά το κόμμα, όχι όπως άλλοι. Εάν δεν σε ξαναβάλει στην κυβέρνηση ο Μητσοτάκης βλέπω να μην βρίσκεις ούτε την ψήφο σου στις επόμενες βουλευτικές. Γι’ αυτό και μην περιμένεις να τρέχω μαζί σου στα όρη στα άγρια βουνά όταν έρθει η ώρα των βουλευτικών. Κανόνισε λοιπόν να είσαι Υπουργός σε μία εβδομάδα».

    Αποτέλεσμα: Nαι, το πήρε το υπουργείο ο σύζυγος και από πρώην υπουργός έγινε και πάλι νυν!

    Και μάλιστα υπουργείο συναφές με την εκλογική του περιφέρεια. Χαράς ευαγγέλια για τη σύζυγο.

    Τέλος, γράφαμε σε ένα ακόμη κουίζ, για βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος και πρώην υφυπουργό που απειλούσε Θεούς και δαίμονες λέγοντας: «εάν δεν μου δώσει ένα υφυπουργείο θα βγαίνω κάθε μέρα στα κανάλια και θα κάνω αντάρτικο!»

    Του συνιστούσαμε να βγει από τώρα στο αντάρτικο αν τολμάει διότι υπουργείο ή υφυπουργείο δεν πρόκειται να δει.

    Όντως δεν είδε. Θα βγει στη γύρα των καναλιών λέτε;

    Μπα, θα περιμένει τον επόμενο ανασχηματισμό, φερόμενος έξυπνα!

     

    Χρυσές δουλειές για Στάσση, Ξιφαρά, Κοπελούζο στην Αλεξανδρούπολη…

    Εικοσαετές συμβόλαιο προμήθειας φυσικού αερίου μέσω LNG υπέγραψαν η αμερικανική Venture Global με την ουκρανική D. Trading, θυγατρική της κρατικής DTEK.

    Η Ουκρανία δεν διαθέτει τερματικά LNG, οπότε οι ποσότητες θα διοχετευθούν μέσω ευρωπαϊκών τερματικών, κυρίως ελληνικών.

    Άρα μιλάμε πρακτικά για το FSRU Αλεξανδρούπολης με χρήση των υποδομών του Κάθετου Διαδρόμου, όπως αναφέρουν και οι Financial Times.

    Θυμίζω πως FSRU Αλεξανδρούπολης σημαίνει κατά βάση Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ), Χρήστος Κοπελούζος του φερώνυμου Ομίλου και Κώστας Ξιφαράς (ΔΕΠΑ Εμπορίας).

    Προβλέπω χρυσές δουλειές διότι όπως μαθαίνω από την Πρεσβεία (ΜΙΑ είναι Η Πρεσβεία!) το αμερικανικό σχέδιο με τον κωδικό «ενεργειακή τροφοδοσία της Ουκρανίας» έχει πολύ χρονικό βάθος και μεγάλη επιχειρησιακή έκταση σε ποσότητες…

     

    Ο Μυλωνάκης και ο Λαβράνος

    Όπως και να το κάνεις, οι υπουργοί κλέβουν την παράσταση σε έναν ανασχηματισμό, όμως, υπάρχουν και οι «αθόρυβες» κινήσεις που έχουν μεγαλύτερη σημασία.

    Μια τέτοια είναι και η επιστροφή του Γιώργου Μυλωνάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, από την… εξορία της Βουλής.

    Γιατί λέμε εξορία; Μα γιατί μαθαίνουμε ότι είχε πάει εκεί ως γραμματέας κυρίως διότι κάποιοι δεν τον ήθελαν στο Μαξίμου.

    Κάποιοι από το παλιό, το πιο παλιό «σύστημα» που έκανε κουμάντο στο επιτελικό κράτος.

    Ο Μυλωνάκης, ικανότατος άνθρωπος και της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού θα αναλάβει τον ρόλο που είχε ο Γιάννης Μπρατάκος.

    Δηλαδή τις επαφές με τους παραπονεμένους βουλευτές ή τα λοιπά στελέχη που πάντα «γκρινιάζουν», την οργάνωση του κυβερνητικού έργου, κάποιες light επαφές για τα «και τις σχέσεις με επιχειρηματίες κ.λπ. ενδεχομένως και την εποπτεία της ΕΥΠ.

    Να σας πω ότι για την αναβάθμιση του Μυλωνάκη δεν χάρηκαν αρκετοί, μαθαίνω και για επιχειρηματίες που είχαν συγκρουστεί μαζί του στο παρελθόν.

    Εις εξ αυτών και ο γνωστός σε όλους Γιάννης Λαβράνος, ο οποίος με τις κουμπαριές και τις σχέσεις του τα προηγούμενα χρόνια, είχε καταφέρει να έχει φτιάξει ένα προνομιακό καθεστώς και να κάνει καλές business.

    Μηταράκης: Ποιοι «παίζουν» για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας

    Τι θέλει ο Έλληνας για να απασχολείται; Δημοσκοπήσεις, εκλογές, ίντριγκα, παρασκήνιο. Κι έτσι, πριν καλά – καλά τελειώσουμε με τις κάλπες και τον ανασχηματισμό το καινούργιο «κοσκινάκι» ξέρετε ποιο είναι;

    Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Το ζήτημα το έθεσε χθες ο Νότης Μηταράκης σε τηλεοπτική εκπομπή και πλέον όλοι μιλάνε για αυτό.

    Σε έξι μήνες μεν, αλλά από τώρα το παρασκήνιο έχει αρχίσει να φουντώνει. Και καθώς πλέον έχει αποσυνδεθεί από τη βιωσιμότητα μιας κυβέρνησης, το μόνο ενδιαφέρον είναι το πρόσωπο που θα επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Οι πληροφορίες μου επιμένουν ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι εκτός πλάνων του πρωθυπουργού, οπότε αναζητείται νέο πρόσωπο με το δίλημμα του κ. Μητσοτάκη να είναι το εξής:

    Θα επιλέξει δεξιό υποψήφιο ή θα κάνει μια ακόμη έκπληξη επιλέγοντας από έναν ευρύτερο χώρο ώστε να ψηφιστεί και από άλλα κόμματα;

    Όπως μου λένε, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής και το πρόβλημα της ΝΔ στο δεξιό της ακροατήριο, ο πρωθυπουργός φαίνεται να γέρνει προς τα δεξιά.

    «Δεξιότερα Κουροπάτκιν», που λέει και η ιστορική φράση, με συνεργάτες του να του προτείνουν συγκεκριμένα ονόματα. Τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα και τον πρώην πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο. Πρόσωπα που συσπειρώνουν την Κ.Ο. της ΝΔ κι έχουν γενικότερα συμπάθειες.

    Η… έκπληξη, όμως, που μπορεί να γίνει είναι αυτή του Αντώνη Σαμαρά, ως το πρόσωπο που έχει αναφορές στο δεξιό κοινό, δεν έχει όμως στο φιλελεύθερο κέντρο του κ. Μητσοτάκη.

    Στα υπ ‘ όψη και ο Κώστας Καραμανλής που θα μπορούσε να πάρει ψήφους κι από άλλους χώρους.

    Όσο για τη φημολογία ότι κάποιοι στη ΝΔ σκέφτονται να προτείνουν τον… Αλέξη Τσίπρα, πέραν του ότι ο τελευταίος δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να συνταξιοδοτηθεί, κατά δεύτερον, όπως λένε στο «γαλάζιο» στρατόπεδο: «Αν θέλει ο Κυριάκος να χάσει και τους υπόλοιπους δεξιούς ας σκεφτεί την επιλογή Τσίπρα…».

     

    Το μήνυμα του Νότη

    Για να καταλάβετε πώς σκέφτονται στη ΝΔ για την Προεδρία της Δημοκρατίας, διαβάστε τι είπε ο Νότης Μηταράκης που στην ουσία έθεσε θέμα πρώτος από όλους:

    «Υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα στελέχη της κεντροδεξιάς, τα οποία έχουν ιστορική διαδρομή στην πολιτική, τα οποία θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Νομίζω είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει όταν αυτή ωριμάσει».

    Ο Μηταράκης λειτουργεί ως «φωνή της συνείδησης της ΝΔ» και είναι από τους πρώτους αν όχι ο πρώτος που ανοίγει τη συζήτηση για ένα πρόσωπο που θα είναι από τον Κεντροδεξιό χώρο για διάδοχος της κ. Σακελλαροπούλου.

     

    Ο Χάρης και το Δελφινάριο…

    Όπως σας έγραφα προ ημερών, ο Κυριάκος είναι πολύ τυχερός άνθρωπος. Ο μόνος αντίπαλος είναι ο εαυτός του και η κυβέρνησή του.

    Την ώρα δηλαδή που βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή από το 2019, ο κεντροαριστερός χώρος μοιάζει με… παιδική χαρά.

    Σκεφτείτε, τώρα ασχολούνται με το αν θα μπορούσαν τα κόμματα να συνενωθούν, χωρίς να συνενωθούν, και να βρουν κάποιον που θα είναι αντίπαλος του Μητσοτάκη.

    Αστείες καταστάσεις δηλαδή και ατέρμονες συζητήσεις που δεν έχουν κανένα νόημα.

    Από την άλλη, ειδικά στο ΠΑΣΟΚ παίζουν στο… Δελφινάριο. Κι εκεί που είχαμε πέντε – έξι Πασόκους να θέλουν να γίνουν Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη Νίκου, να ’σου εμφανίστηκε και ο Χάρης Δούκας.

    Ζητάει κι αυτός εκλογές εδώ και τώρα στον προοδευτικό χώρο, προφανώς για να θέσει και ο ίδιος υποψηφιότητα.

    Ρώτησα στελέχη του χώρου πώς βλέπουν τον Χάρη Δούκα, και αυτά που μου είπαν δεν ήταν καθόλου κολακευτικά.

    Τι «κύριος Τίποτε», τον είπαν, τι «Ιζνογκούντ», τι «ο εξαφανισμένος Δήμαρχος», τι «ο Κύριος Καθηγητής», ειρωνικά.

    Και η αλήθεια είναι ότι ο Δούκας είναι εξαφανισμένος από τότε που εξελέγη. Περιμένουμε ακόμη να μειώσει 1-2 βαθμούς τη θερμοκρασία της Αθήνας, να φυτέψει καμιά 50αριά χιλιάδες δέντρα.

    Όσο θα περιμένουμε και θα τον ακούμε να λέει ότι θα κάνει πολιτιστικούς χώρους σε κάθε γειτονιά, ας δούμε πότε θα καθαρίσει τη βρόμικη πόλη στην οποία είναι δήμαρχος.

    Και πότε θα φτιάξει κανένα πεζοδρόμιο, μιας και είναι ντροπή για τα εκατομμύρια των τουριστών που έρχονται στην Αθήνα.

     

    …και η ηθική ενός Δούκα

    Μου είπαν και κάτι άλλο οι… άσπονδοι φίλοι του Χάρη Δούκα.

    «Ο Χάρης εξελέγη δήμαρχος με συμμετοχή του κόσμου στις δημοτικές εκλογές σε ποσοστό 27%, δηλαδή δεν πήγαν 7 στους 10 να ψηφίσουν.

    Αυτός δηλαδή που ψηφίστηκε από 64 χιλιάδες Αθηναίους σε σύνολο 450 χιλιάδων θέλει να γίνει ηγέτης της Κεντροαριστεράς. Κάπου έλεος…»

    Αλλά θύμιζαν και κάτι ακόμη. Δηλαδή ο Δούκας βλέπει ευκαιρία να γίνει πολιτικός παράγοντας, και θα αφήσει τον δήμο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Πόση πολιτική ηθική μπορεί να κρύβει κάτι τέτοιο;

    Και πόσο αμοραλισμό κρύβει το γεγονός ότι ένας δήμαρχος μόλις 9 μηνών να προετοιμάζει τον εαυτό του ως «σωτήρα»;

    Γι’ αυτό σας λέμε αγαπητοί αναγνώστες. Πάρτι ακόμη και στα χειρότερά του κάνει ο Κυριάκος.

     

    Ο Στέφανος και το Athénée

    Τώρα για τον… Grace Στέφανο Κασσελάκη τι να πει κανείς; Αυτός δεν ήταν που έλεγε πως είναι λάθος να δείχνει τα πολυτελή σπίτια του και όλη αυτή την υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής;

    Σιγά μην το τηρούσε.

    Ο άνθρωπος ζει, αναπνέει από την προβολή του στα media. Αν συνεννοηθούν όλοι (και ο Λιάγκας εννοείται!!!) να μην κάνουν καμιά αναφορά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στον Τάιλερ και στην Φάρλι για μία εβδομάδα ένα είναι σίγουρο: Ο Στέφανος θα πάθει κατάθλιψη.

    Πάντως, από όλη αυτή τη νέα γκλαμουριά με τη συνέντευξη του Grace Στέφανου εγώ συγκράτησα εκεί που λένε ότι όλος ο κόσμος ήθελε να φωτογραφηθεί με τον Κασσελάκη και τη Φάρλι και ο πρόεδρος έλεγε στη φρουρά του: «Αφήστε όλο τον κόσμο να φωτογραφηθεί μαζί μου…».

    Αυτά είναι.

    Ακόμη και ο Χριστός να ζούσε σήμερα και να έλεγε: «Άφετε τα παιδία έρχεσθαι προς με», ο Στέφανος θα τον ξεπερνούσε.

    Την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ πήγε προς το Athénée στο Σύνταγμα του Χρύσανθου Πανά.

     

    Το γεύμα της Ράνα Ζέιν και το άρωμα φιλανθρωπίας

    Μια από τις πλέον αγαπητές κυρίες του ναυτιλιακού χώρου και της κοσμικής Αθήνας, γνωστή για τη θερμή φιλοξενία της, η χαμηλών τόνων πολιτογραφημένη πλέον Ελληνίδα, αλλά συριακής καταγωγής Ράνα Ζέιν της Naftomar, επέλεξε το εστιατόριο «Ακτή» στη Βουλιαγμένη για να καλέσει φίλες της για ένα μεσημεριανό γεύμα, δίπλα στη θάλασσα.

    Γεύμα, όμως που είχε και άρωμα φιλανθρωπίας.

    Διακριτικά ζήτησε από τις καλεσμένες της να μην της φέρουν δώρα αλλά να προσφέρουν ό,τι επιθυμούν προς ενίσχυση του λαού της Παλαιστίνης.

    Αναδεικνύοντας έτσι την αγάπη της οικογένειάς της για τον παλαιστινιακό λαό, που δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά.

    Με τα χρώματα της θάλασσας, γαλάζια, τιρκουάζ ήταν στολισμένα τα τραπέζια, ενώ τα πολύχρωμα λουλούδια σε κίτρινους και πορτοκαλί τόνους δημιουργούσαν αντίθεση, δίνοντας μια δροσερή νότα μέσα στον καύσωνα που επικρατούσε, με τους τεράστιους ανεμιστήρες να δροσίζουν τον χώρο.

    Θαλασσινές βέβαια οι γεύσεις του μενού που τιμήθηκε δεόντως από όλες τις καλεσμένες.

    Ανάμεσά τους οι κυρίες Χάλα και Ράνα Χούρι, Κατερίνα Παναγοπούλου, Αικατερίνη Λαλαούνη, Βάσω Φειδάκη, Μαχασίν Αλ Χασλόκ, Ιλεάνα Σωτηροπούλου, Μάρα Ζαχαρέα, η Τίνα Μεσσαροπούλου κ.λπ.

     

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.