• Ο ΟΤΕ, ο Νεμπής και το mini ράλι, η Lamda και η νέα άνοδος, Χατζηδάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για Attica Bank, οι αποτυχίες του καουμπόι Μανουσάκη και το κινεζικό πολυκατάστημα της THEMIS Z στην ΜΥΚ

    Εδώ και λίγες εβδομάδες η μετοχή της Lamda έχει μπει για τα καλά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της επενδυτικής κοινότητας.

    Wiseman
    image
    Wiseman

    Ο ΟΤΕ, ο Νεμπής και το mini ράλι

    Αγαπητοί αναγνώστες, στις 3 Ιουλίου του 2023 η μετοχή του ΟΤΕ ΟΤΕ -0,21% 14,07 μετά από ένα ράλι 4 μηνών που προηγήθηκε, αγγίζει τα επίπεδα των 15,60 ευρώ.

    Και όλα αυτά, όταν ο γενικός δείκτης εκείνες τις ημέρες βρισκόταν στις 1.292 μονάδες.

    Όμως από εκείνη την ημερομηνία και μετά αρχίζει η μεγάλη πτώση.

    Τον Φεβρουάριο του 2024, η μετοχή έχει κατρακυλήσει στα 12,85 ευρώ σε αντίθεση με τον γενικό δείκτη που βρίσκεται σε υψηλοτέρα επίπεδα στις 1.385 μονάδες.

    Η μετοχή από τον Φεβρουάριο έως τα τέλη Ιουνίου του 2024 δυσκολεύεται να βρει τα πατήματα της.

    Αρχές Ιουλίου που αλλάζει η διοίκηση και αναλαμβάνει νέος CEO o Κώστας Νεμπής, η μετοχή βρίσκεται στα 13,51 ευρώ.

    Από εκεί και πέρα η μετοχή αιφνιδιάζει ακόμα και τους χειροτέρους επικριτές της .

    Μόλις σε διάστημα 25 ημερών (χθεσινή συνεδρίαση) η μετοχή σκαρφαλώνει στα 14,72 και κάνει υψηλό 52 εβδομάδων.

    Δηλαδή μέσα σε μόλις 25 ημέρες από τότε που ο Ντέμης ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας, η μετοχή έχει κερδίσει 1,21 ευρώ.

    Θα περιμένουμε να αγωνία να δούμε τις επόμενες ημέρες που θα φτάσει η μετοχή…

    Lamda Development: Η κρυφές υπεραξίες της μετοχής

    Εδώ και λίγες εβδομάδες η μετοχή της Lamda έχει μπει για τα καλά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της επενδυτικής κοινότητας.

    Ενώ για μήνες βρισκόταν μεταξύ των 6,50 έως τα 7 ευρώ, ξαφνικά προ ημερών διέσπασε τα κρίσιμα επίπεδα των 7,10 – 7,20 ευρώ και τώρα παίζει σταθερά στην περιοχή των 7,30 ευρώ.

    Σας υπενθυμίζω ότι προηγήθηκε η αγορά του 2% των μέτοχων της εταιρείας, από τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου στα 7,10 ευρώ.

    Χθες λοιπόν η εισηγμένη αιφνιδίασε.

    Ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνίες πώλησης  οικοπέδων για οικιστικές αναπτύξεις εντός του έργου στο Ελληνικό (πλησίον του Commercial Hub και του The Ellinikon Mall), έναντι συνολικού τιμήματος  €106 εκ.

    Αγοραστές είναι οι διεθνείς όμιλοι Brook Lane Capital και TENBRINKE και οι ελληνικοί Hellenic Ergon και Daedalus Development, οι οποίοι θα συνδράμουν στην ανάπτυξη αλλά και στην επιτάχυνση του ρυθμού ολοκλήρωσης της ανάπλασης του έργου στο Ελληνικό.

    H Daedalus Development, είναι συνδεόμενη με τη Δομική Κρήτης και τον κατασκευαστή Δημήτρη Κούτρα.

    Το συνολικό τίμημα της πώλησης των πέντε (5) ακινήτων ανέρχεται σε περίπου €106 εκ., το οποίο αντιστοιχεί σε μέσο τίμημα περίπου €2.100 ανά τ.μ. οικοδομήσιμης επιφάνειας.

    Το τίμημα είναι τετραπλάσιο του λογιστικού κόστους.

    Η συνολική αξία των συγκεκριμένων πέντε (5) οικοπέδων στα βιβλία της Εταιρείας (κόστος κτήσης περιλαμβανομένου του αναλογούντος κόστους υποδομών) την 31.12.2023 ανερχόταν σε περίπου €27 εκ. ή €531 ανά τ.μ.

    Ο Όμιλος LAMDA Development αναμένεται, μετά την ολοκλήρωση όλων των συναλλαγών, να αναγνωρίσει λογιστικό κέρδος προ φόρων ποσού περίπου €76 εκ. (περιλαμβανομένων των εξόδων συναλλαγής) ενισχύοντας περαιτέρω την κερδοφορία και τις καθαρές ταμειακές ροές της Φάσης Α’ του έργου.

    Είναι δεδομένο ότι τέτοιες κινήσεις, θα ενισχύσουν και την μετοχή της εισηγμένης καθώς το έργο του Ελληνικού συνεχίζεται με μηδενικό δανεισμό.

    Χατζηδάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για Attica Bank

    H συμφωνία για τη συγχώνευση Attica Bank – Παγκρήτιας ψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και το τελευταίο βήμα για τη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα έγινε.

    Έχει, όμως, ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Κωστή Χατζηδάκη χθες στη Βουλή, κυρίως τα βέλη που εξακόντισε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του οποίου είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως.

    Διότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί.

    «Κατασκευαστική που θεωρείτο φιλική στην τότε κυβέρνηση που πήρε 39 δάνεια από την Τράπεζα Αττικής.

    Όταν παριστάνετε εισαγγελείς πρέπει να είστε έτοιμοι για απαντήσεις.

    Η εταιρεία, όπως σημειώνεται, συμμετείχε στην ΑΜΚ της Τράπεζας Αττικής με 14.295.627 ευρώ και νομίζω επειδή όλοι καταλάβατε, και είπα αν συνεχίσετε τη στάση αυτή θα μιλήσω με ονόματα.

    Μιλάω για την Τοξότης του εργολάβου Καλογρίτσα που ήταν φιλικά διακείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είχε στενές σχέσεις με στελέχη της κυβέρνησης και για τον οποίο έχουν γραφτεί και λεχθεί πάρα πολλά πράγματα.

    Στο δάνειο ύψους 14,5 εκατ. ευρώ δόθηκε με επιτόκιο 2,6%, δηλαδή απόκλιση 9,24% από το επιτόκιο που αντιστοιχούσε στη πιστοληπτική διαβάθμιση της εταιρείας.

    Αυτά για λόγους τάξεως».

    Αυτά είπε ο υπουργός Οικονομικών ενώ ζήτησε στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση τονίζοντας: «Η ΤτΕ λέει αν δεν προχωρήσει η συμφωνία θα έχει δραματικές συνέπειες για το τραπεζικό σύστημα, επίσης η JP Morgan πως δεν υπάρχει άλλος επενδυτής.

    Μπείτε στη θέση μου, έχετε μια συμφωνία και τους φορείς που ασχολούνται με το ζήτημα να είναι υπέρ.

    Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;

    Αν απορρίπτατε εσείς τη σύμβαση, αν ήσασταν στη θέση να βλέπαμε τι θα συνέβαινε σ’ εσάς, τα κόμματά σας και κυρίως στο τραπεζικό σύστημα».

    Και ο Παύλος Γερουλάνος που ξεχώρισε

    Και μιας και μιλάμε για την Attica Bank δεν μπορώ να μην εξάρω τη στάση του Παύλου Γερουλάνου στη Βουλή όλες αυτές τις ημέρες.

    Ο βουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ, σήκωσε όλο το βάρος της κριτικής, αλλά πάντα με επιχειρήματα και χωρίς κραυγές.

    Έθεσε τους προβληματισμούς του, έβαλε στο τραπέζι ερωτήματα για το πόσο θα αυξηθεί ο τραπεζικός ανταγωνισμός, κατάλαβε ότι με τη συμφωνία εξυγιαίνονται δύο προβληματικές τράπεζες και είπε ότι θα ψηφίσει το κείμενο της σύμβασης.

    Ηπιος, καταρτισμένος, διαβασμένος για βασικά τραπεζικά και οικονομικά δεδομένα, είναι η αλήθεια ότι ξεχώρισε από την υπόλοιπη «αγέλη» της αντιπολίτευσης.

    Στα «βράχια» για μια ακόμη φορά οι βιασύνες Μανουσάκη….

    Σε… αποτυχημένο καουμπόι εξελίσσεται ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μάνος Μανουσάκης του ΑΔΜΗΕ.

    Η νέα του αποτυχία συνίσταται στην ασφυκτική πίεση που άσκησε στους Κυπρίους ώστε να αποδεχτούν τη μελέτη του ΑΔΜΗΕ για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Κύπρου-Ισραήλ και να μην κάνουν ξεχωριστή, δική τους μελέτη.

    Τσάμπα πήγαν οι προσπάθειες του… πιστολέρο Μανουσάκη.

    Τη μελέτη ανάλυσης κόστους – οφέλους για τη διασύνδεση Κρήτης-Κύπρου που υπέβαλε ο ΑΔΜΗΕ ως φορέας υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Great Sea Interconnector θα την εξετάσει αναλυτικά και θα την κρίνει σύμβουλος του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου.

    Ο… γίγας Μανουσάκης του  ΑΔΜΗΕ προχώρησε στην εκπόνηση επικαιροποιημένης μελέτης κόστους – οφέλους προκειμένου να αποτυπωθεί το αποτέλεσμα  από την υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Great Sea Interconnector.

    Η μελέτη, την οποία διενήργησε για λογαριασμό του ΑΔΜΗΕ η εταιρεία Exergia, παραδόθηκε στον υπουργό Ενέργειας, της Κύπρου κ. Γιώργο Παπαναστασίου στις 11 Ιουλίου, ενώ τα βασικά της συμπεράσματα είχαν παρουσιαστεί στις κυπριακές αρχές στις αρχές Ιουνίου.

    Ο κος Μανουσάκης είπε τελεσιγραφικά: «δεχτείτε τη μελέτη μου χωρίς αντιρρήσεις, διαφορετικά θα τα καταστρέψω όλα, εμένα με λένε Μανουσάκη!».

    Εμείς πάντως τον έχουμε αποκαλέσει «ο πιρουέτας» και του έμεινε.

    Οι απειλές του δεν έπιασαν και οι Κύπριοι θα επιλέξουν δικό τους σύμβουλο για να ελέγξει τα καμώματα Μανουσάκη.

    Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τον ανάδοχο του έργου, η κυπριακή κυβέρνηση έχει ήδη αναθέσει την αξιολόγηση της μελέτης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ινστιτούτο Κύπρου….

    «Να μας αντζελοσσιάτζει (σ.σ. να μας τρομοκρατήσει στην κυπριακή διάλεκτο) ήθελεν ο Μανουσάκης, αλλά τελικά εν ηπέρασεν το αρκάτζιν (σ.σ. δεν πήδηξε το ρυάκι, δεν τα κατάφερε δηλαδή)» λένε στη Λευκωσία.

    Όλα αυτά μέχρι να βαρκουθεί (σ.σ. βαρκούμαι σημαίνει βαριέμαι, κουράζομαι στα κυπριακά) ο Μητσοτάκης και να τον ξαπιθώσει (σ.σ. να τον πετάξει έξω) το Μανουσάκη…».

    Ο Στάσσης, ο Μυτιληναίος και τα τιμολόγια ρεύματος

    O  δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος ρεύματος, η Protergia της METLEN του Ευάγγελου Μυτιληναίου, αρκετές μέρες πριν το τέλος του μήνα, έκανε γνωστό ότι διατηρεί αμετάβλητα τα τιμολόγια της για τον Αύγουστο, κινούμενη στα χνάρια του Γιώργου Στάσση και της ΔΕΗ.

    Η απόφαση Μυτιληναίου θεωρείται στρατηγική στην αγορά, ίσως μάλιστα   αποδειχθεί καταλυτική για τις εξελίξεις στην αγορά ρεύματος.

    «Θα  αναγκάσει και άλλους παρόχους να δράσουν ανάλογα και  δημιουργεί καθεστώς  ενόψει του καθορισμού των επιδοτήσεων και του υπολογισμού από το ΥΠΕΝ του φόρου που θα επιβάλει στους ηλεκτροπαραγωγούς» λένε παράγοντες της αγοράς.

    Συνεπώς ένα σημαντικό κομμάτι  της αγοράς ρεύματος, λίγες μέρες πριν εκπνεύσει ο μήνας και γίνει γνωστή η μέση τιμή χονδρικής, υιοθετεί τη στάση συγκράτησης του κόστους που είχε εφαρμόσει η ΔΕΗ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, με απορρόφηση των αυξήσεων και κάνοντας, μακράν τις μεγαλύτερες εκπτώσεις, με 38% και 31% αντίστοιχα.

    Όλα  φυσικά θα εξαρτηθούν από το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ, το οποίο θα είναι το σημείο αναφοράς για τους υπολογισμούς του ΥΠΕΝ όσον αφορά την επιδότηση κιλοβατώρας που έχει προαναγγείλει, καθώς η εταιρεία ελέγχει το 72% στην αγορά των οικιακών καταναλωτών.

    Το πιθανότερο είναι ότι ο Γιώργος Στάσσης  θα ανακοινώσει για τρίτο σερί μήνα σημαντικές εκπτώσεις και ότι η πολιτική της θα διευκολύνει τις διπλές αποφάσεις, των επιδοτήσεων και της επιβολής φόρου στην παραγωγή των μονάδων φυσικού αερίου, που αναμένεται να ανακοινώσει το ΥΠΕΝ την επόμενη εβδομάδα, καταθέτοντας τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή.

    Σε έξι μήνες έρχονται υποχρεωτικά 12μηνα σταθερά τιμολόγια ρεύματος;

    Μιας και μιλάμε για τιμολόγια ρεύματος, να σας πούμε πως με υπογραφή της Κομισιόν φαίνεται πως έρχονται υποχρεωτικά τα 12μηνα σταθερά τιμολόγια.

    Η  θέσπιση σταθερών τιμολογίων δωδεκάμηνης διάρκειας στην αγορά λιανικής ρεύματος θα γίνει σε συνέχεια της νέας ευρωπαϊκής Οδηγίας, από τις αρχές του 2025.

    Η  νέα οδηγία που πήρε το «πράσινο φως» των Βρυξελλών μόλις τον προηγούμενο μήνα και δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθιστά υποχρεωτικά τα σταθερά τιμολόγια διάρκειας τουλάχιστον 12 μηνών, καλώντας τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν όλους τους αναγκαίους όρους και προϋποθέσεις προκειμένου αυτά να αποτελούν μέρος των προσφερόμενων προϊόντων από τις εταιρείες προμήθειας προς τους καταναλωτές.

    Η υιοθέτηση του νέου ευρωπαϊκού πλαισίου θα γίνει με νόμο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αφότου προηγηθεί σχετική γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων για το θέμα.

    Ο Θανάσης Δαγούμας και η ΡΑΑΕΥ είχε υιοθετήσει ανάλογη προσέγγιση εξαρχής κατά την φάση σχεδιασμού του νέου μοντέλου τιμολόγησης στην αγορά ρεύματος με τα «χρωματιστά» τιμολόγια, προκρίνοντας τα 12μηνης διάρκειας σταθερά.

    Ως γνωστόν με απόφαση του ΥΠΕΝ προέκυψε η δυνατότητα για μικρότερης διάρκειας σταθερών τιμολογίων (6μηνης) τα οποία και πλέον κυριαρχούν στην κατηγορία των «μπλε» τιμολογίων.

     

    Τι λέει το Μαξίμου για την έκθεση της Κομισιόν

    Ικανοποίηση εκφράζει η Κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της επίσημης έκθεσης της Κομισιόν για το κράτος δικαίου στη χώρα μας.

    Η Επιτροπή αναγνώρισε σημαντική πρόοδο στην Ελλάδα στον τομέα της διαφάνειας, της δικαιοσύνης και της λειτουργίας των ΜΜΕ.

    Το αφήγημα περί, δήθεν «κατάρρευσης του κράτους δικαίου» είναι αυτό που τελικά κατέρρευσε μετά τα πορίσματα της έκθεσης που μιλούν με θετικό πρόσημο για τις παρεμβάσεις της Ελλάδας.

    Ξεχωριστές αναφορές γίνονται στον τομέα των ΜΜΕ όπου οι κινήσεις του αρμόδιου υφυπουργού Π. Μαρινάκη, με την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού, όπως είναι η κατάργηση από τον ΠΚ της απλής δυσφήμησης, οι ειδικές διατάξεις για την προστασία των δημοσιογράφων που καλύπτουν ή σχολιάζουν αθλητικές εκδηλώσεις, η υπογραφή νέα συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ του ελληνικού κράτους και των οργανώσεων δημοσιογράφων του δημοσίου τομέα και ενίσχυση της ανεξαρτησίας στα Δημόσια ΜΜΕ και το μητρώο έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου έδωσαν ένα ισχυρό αποτύπωμα της βούλησης της Κυβέρνησης για διαφάνεια στο καθεστώς λειτουργίας των μέσων και της ασφάλειας των δημοσιογράφων.

    Πιο κοντά στις Βρυξέλλες ο Τζίτζι;

    Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο που έγινε την Τετάρτη το βράδυ, μπορεί να μην έβγαλε μεγάλες ειδήσεις, όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο, όμως, είχε πολλά άλλα ντεσού.

    Για παράδειγμα, κορυφαία κυβερνητική πηγή που έλεγε ότι Πρόεδρος Κυριάκος προσανατολίζεται περισσότερο στο πρόσωπο του Απόστολου Τζιτζικώστα για τη θέση του επιτρόπου στην Κομισιόν.

    Όχι γιατί η έτερη υποψηφιότητα της Νίκης Κεραμέως δεν είναι ισχυρή και η υπουργός δεν είναι ικανότατη.

    Αλλά, ενδεχομένως ο πρωθυπουργός ξέρει κάτι παραπάνω για το χαρτοφυλάκιο που θα πάρουμε και φαίνεται να ταιριάζει στο προφίλ του νυν περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

    Κάποιος ωτακουστής της συζήτησης, όμως, μου είπε: «Βολεύει και πολιτικά – κομματικά τον κ. Μητσοτάκη να πάει ο Τζιτζικώστας στις Βρυξέλλες…».

    Δεν ξέρω τι εννοούσε, αν και καταλαβαίνω που το πήγαινε…

    Ο Κασσελάκης είχε αποφασίσει να «φάει» τον Πολάκη

    Η αφορμή που έψαχνε τόσο καιρό για να διώξει ο Στέφανος Κασσελάκης τον Παύλο Πολάκη, δόθηκε από τον ίδιο τον αψύ Σφακιανό ο οποίος έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά: Να επιτίθεται και να προσβάλλει με σκαιότατο τρόπο, και μάλιστα γυναίκες.

    «Μια του Παυλή, δυο του Παυλή, τρεις και η κακή του ώρα», μου έλεγαν χθες μετά την διαγραφή του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

    Και πολύ που άργησαν στον ΣΥΡΙΖΑ να τον διώξουν μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που υβρίζει γυναίκες και δεν έχει το θάρρος να αποδεχθεί το λάθος του και να ζητήσει συγγνώμη.

    Όμως, ο Κασσελάκης είχε αποφασίσει να διώξει τον Πολάκη πριν από μερικές ημέρες όταν και πάλι ο βουλευτής Χανιών επιτέθηκε αυτή τη φορά στην Μαρία Συρεγγέλα, βουλευτή της ΝΔ και γραμματέα του κόμματος, και μάλιστα σε ζωντανή τηλεοπτική συζήτηση.

    Τότε στην Κουμουνδούρου κατάλαβαν ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και η επόμενη αφορμή θα ήταν και η αιτία να αποπέμψουν τον Παύλο Πολάκη.

    Ο Κασσελάκης το είχε αποφασίσει και περίμενε την κατάλληλη στιγμή.

    Ισως δεν περίμενε να συμβεί τόσο γρήγορα και σε μια χρονική στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ξανά στα «κόκκινα».

    Αλλά για τον πρόεδρο του κόμματος πράγματι ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι…

    Θα κάνει νέο κόμμα ο αψύς Σφακιανός;

    Και τώρα τι;

    Αυτό είναι το ερώτημα για την τύχη του Παύλου Πολάκη.

    Πολλοί αναρωτιούνται αν ο βουλευτής κινούνταν στα όρια διότι επεδίωκε να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Με τον Στέφανο Κασσελάκη οι σχέσεις του ήταν κακές, λίγους μήνες αφότου τον στήριξε για να γίνει πρόεδρος.

    Ο Πολάκης τελευταία λειτουργούσε σε «λυμμένο σκυλί που κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει».

    Αυτή τη φράση μου έλεγε παλιός Συριζαίος, ο οποίος έβλεπε τη φουρτούνα να έρχεται.

    Ο Κασσελάκης έκανε αυτό που δεν τόλμησε επί χρόνια να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, φοβούμενος ίσως ότι ο αψύς Σφακιανός να προκαλούσε πρόβλημα στο κόμμα.

    Κάποιες πληροφορίες λένε ότι ο Πολάκης ενδεχομένως να ετοιμάζει τη δική του πολιτική κίνηση, ίσως ένα νέο κόμμα της λεγόμενος «λαϊκής» (ή λαϊκίστικης) Αριστεράς.

    Το ζήτημα είναι αν υπάρχουν κάποιοι να τον ακολουθήσουν…

    ΠΑΣΟΚ: Η δυνατή τετράδα

    Μιλούσα, που λέτε με έναν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, σοβαρό κι από αυτούς που δεν μπαίνουν σε ίντριγκες και «διαδρόμους» και τον ρώτησα πώς βλέπει τις εσωκομματικές εκλογές.

    Όπως μου είπε αυτός βλέπει μια τετράδα υποψηφίων, τους κ. Ανδρουλάκη, Δούκα, Διαμαντοπούλου και Γερουλάνο να είναι η πιο ισχυρή αυτή τη στιγμή.

    «Όλα θα εξαρτηθούν από την προεκλογική καμπάνια που θα κάνουν μετά τις 20 Αυγούστου.

    Όποιος κάνει καλύτερο προεκλογικό αγώνα θα έχει και μεγαλύτερη τύχη προκειμένου να είναι μεταξύ των δύο που θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ», μου είπε ο εν λόγω βουλευτής, ο οποίος πάντως δεν είχε κανένα πρόβλημα να συνομιλήσει στη δεξίωση και με τον Ν. Ανδρουλάκη και με τον Χάρη Δούκα.

    Πάντως, απ’ ότι είδα τους Πασόκους στη δεξίωση, αυτό που θυμήθηκα ήταν τον Ντίνο Ηλιόπουλο να λέει για το πόσο «ωραία ατμόσφαιρα είναι».

    Παγωμένα χαμόγελα, αβροφροσύνες αλλά πίσω από αυτά μίσος κι αλληλοσπαραγμός…

    Λέτε να έχουμε ανασχηματισμό;

    Πριν από μερικές ημέρες το mononews σας ενημέρωνε για τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί στην κυβέρνηση.

    Για τις κόντρες υπουργών, τα παράπονα που υπάρχουν στο Μαξίμου για συγκεκριμένα στελέχη της κυβέρνησης, για το έλλειμμα στην παραγωγή έργου.

    Ε, λοιπόν, πολλοί ήταν αυτοί που τα έλεγαν ακριβώς έτσι στον κήπο του προεδρικού μεγάρου.

    Δηλαδή υπάρχει μεγάλη γκρίνια αυτή την περίοδο για συγκεκριμένα υπουργεία που απλά… δεν κάνουν τίποτε, δεν διαμορφώνουν ατζέντα, δεν παράγουν έργο.

    Κι αυτά συζητώνται όπως μαθαίνουμε και στις συσκέψεις στο Μαξίμου, και τα γνωρίζει ο πρωθυπουργός. Λέτε να χτυπάει η καμπάνα για κάποιους και να έχουμε κανέναν ξαφνικό ανασχηματισμό μέσα στο φθινόπωρο;

    Κι εννοούμε ανασχηματισμό σε επίπεδο υπουργών και υφυπουργών που δεν «τραβάνε» και τόσο πολύ και που κρύβονται στα δύσκολα.

    O Ορέστης Ομράν και η DLA Piper πίσω από το deal της FAMAR 

    Η πολυεθνική δικηγορική εταιρεία DLA Piper βρίσκεται πίσω από την εμβληματική εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της FAMAR από τη MidEuropa.

    Για να ολοκληρωθεί η εξαιρετικά πολύπλοκη συναλλαγή, χρειάστηκε να δημιουργηθεί μια πολυπληθής ομάδα δικηγόρων διαφόρων εθνικοτήτων, καθένας εκ των οποίων χειριζόταν διαφορετικό τομέα και διαφορετική δικαιοδοσία.

    Για την Ελλάδα, επικεφαλής ήταν ο partner της DLA Piper, Ορέστης Ομράν, ο οποίος είναι και αυτός που δημιούργησε το ελληνικό τμήμα στη δικηγορική εταιρεία και έχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου τύπου συναλλαγές, όπου εμπλέκονται πολλά και ετερόκλητα μέρη.

    Δεν είναι τυχαίο, πάντως, που το deal το ανέλαβε η DLA Piper, αφού είναι η πιο δραστήρια δικηγορική εταιρεία στην Ευρώπη στα πλαίσια των ιδιωτικών επενδύσεων, έχοντας ολοκληρώσει πάνω από 500 deals τον τελευταίο χρόνο.

    Γαλαζοαίματος γάμος στην Αθήνα

    Η βασιλεία μπορεί να μας έχει αφήσει χρόνους εδώ και καμιά 50αριά χρόνια και βάλε, αλλά οι «γαλαζοαίματοι» πάντα θα υπάρχουν… και θα κάνουν γάμους στην Ελλάδα.

    Σας έχω, λοιπόν, εδώ για όσους ενδιαφέρεστε, το προσκλητήριο του γάμου της κόρης του τέως βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ, της Θεοδώρας, η οποία θα νυμφευτεί τον καλό της, Mattheww Kumar στις 28 Σεπτεμβρίου.

    Ο γάμος θα γίνει στην Μητρόπολη Αθηνών στις 5 και μισή το απόγευμα εκείνης της ημέρας και μαθαίνουμε ότι το προσκλητήριο έχει ήδη σταλεί στις «γαλαζοαίματες» οικογένειες της Ευρώπης, οι οποίες ετοιμάζονται για «απόβαση» στην ελληνική πρωτεύουσα.

    Θα έρθουν από τη Δανία, τη Σουηδία, την Ολλανδία αλλά και τη Βρετανία, κι έχει ενδιαφέρον αν θα μπορεί να παρευρεθεί η πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον, λόγω των προβλημάτων υγείας της.

    Το προσκλητήριο στέλνει η «Αυτού Μεγαλειώτης Βασίλισσα Αννα – Μαρία», η σύζυγος του Γλίξμπουργκ, μαζί με τον κύριο και την κυρία Kumar.

    Ο γάμος να πούμε ότι έχει αναβληθεί τρεις φορές και μάλιστα σχεδιαζόταν να γίνει στις Σπέτσες.

    Η 41χρονη Θεοδώρα γνώρισε στο Λος Αντζελες τον επιτυχημένο δικηγόρος Μάθιου Κόμαρ.

    Κι όπως με πληροφορούν οι… βασιλικές πηγές μου, στον γάμο θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, η δεξίωση θα γίνει στο Μεγάλη Βρετάνια ενώ το νυφικό σχεδιάζει η Σήλια Κριθαριώτη.

    Το κινεζικό πολυκατάστημα της Themis Z

    Αγαπητοί αναγνώστες, προ ημερών ένα νέο κατάστημα άνοιξε στη Μύκονο.

    Η σχεδιάστρια Themis Z παρουσίασε τα νέα της πιάτα, τραπεζομάντηλα, φορέματα και άλλα είδη που σχεδιάζει.

    Μόνο που μάλλον κάπου το κορίτσι έχει μπερδευτεί και μπερδεύει και εμάς.

    Το νέο της store μοιάζει με κινεζικό πολυκατάστημα.

    Όλη της η πραμάτεια ήταν απλωμένη και στοιβαγμένη μέσα και έξω από το μαγαζί τόσο πολύ που πράγματι θύμιζε κινεζικό πολυκατάστημα.

    Στο μόνο που διαφέρει με τα κινεζικά καταστήματα, είναι οι τιμές.

    Τα περισσότερα αντικείμενα (όχι όλα πάντως)  ήταν τόσο κακόγουστα, που οι καλεσμένοι της σήκωναν το φρύδι και μειδίασαν όταν τα αντίκρυσαν.

    Τα σχόλια ήταν τόσο υποτιμητικά, που προσκεκλημένη, μιλώντας τις προηγούμενες ημέρες σε φίλη της, εξομολογήθηκε:  «Η γλυκούλα η Themis, πρέπει να αποφασίσει τι να σχεδιάζει. Ήταν χαοτική.

    Πιάτα, πιατάκια, μικρές και μεγάλες πιατέλες, φορέματα, τραπεζομάντηλα, τσάντες…

    Ουφ…

    Τόσο κιτς μαζεμένο, πρώτη φορά βλέπω.

    Νομίζω ότι εάν δεν λεγόταν Ζουγανέλη, τότε επάξια θα ελάμβανε τον τίτλο της πιο κιτς σχεδιάστριας της Ελλάδας» κατέληξε η προσκεκλημένη στο δείπνο που ακολούθησε, μετά τα εγκαίνια του store της THEMIS Z, στο Katrin Mykonos…

    ADIEU…

    Αγαπητοί αναγνώστες, λίγες ημέρες διακοπές είναι επιβεβεβλημένες ακόμα και για τον WISEMAN.

    Ξέρω ότι άλλοι θα λυπηθούν και άλλοι θα χαρούν που φεύγω διακοπές.

    Όμως θα τα ξαναπούμε με αποκλειστικά ρεπορτάζ και «hot» ειδήσεις, μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

    Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

    SUPERBE!!!

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.