• Ο Αντωνάκης Σαμαράς και ο κομματάρχης, γιατί ΓΕΚ και Intrakat είναι ήρεμες δυνάμεις, ο arrogant Κυριακόπουλος της Porsche, το νέο σενάριο για Elpedison και η βίλα του Στάθη στη Μύκονο (φωτό)

    Οι business του δολοφονημένου και του συνεταίρου του στη Μύκονο, business καθ’ όλα νόμιμες, όπως λένε όσοι τους γνωρίζουν, φαίνεται ότι «άγγιξαν» ευαίσθητες χορδές και τάραξαν τις ισορροπίες.

    Wiseman
    image
    Wiseman

    Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς, ο κομματάρχης

    Αγαπητοί αναγνώστες, εάν θυμάμαι καλά, προ ετών, η Βασιλική Θάνου ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου ήταν αυτή που ήθελε να βάλει τον Σαμαρά στη φυλακή εξαιτιας της υπόθεσης NOVARTIS.

    Επίσης αυτή η δημοσιογραφάρα ο Κοττάκης ήταν αυτός που ήθελε να βάλει τον Σαμαρά στη φυλακή, καθώς ειχε συνταχθεί με τα συστήματα Καραμανλή, Παπαγγελόπουλου και ΣΥΡΙΖΑ.

    Όμως, προχθές ο Αντωνάκης ο Σαμαράς, μίλησε ως καλεσμένος του Κοττάκη για λογαριασμό του, και μάλιστα τον παρακολούθησε η κ. Θάνου, η οποία προφανώς και τον χειροκρότησε.

    Πρακτικά ο Αντωνάκης μίλησε σαν να ήταν ένα απλός κομματάρχης από τη Μεσσηνία.

    Και κατάντησε, ο δύστυχος, λαγός του Κώστα Καραμανλή.

    Του οποίου η ομιλία πάντως ήταν περισσότερο προσεκτική όσον αφορά τις αιχμές εναντίον του Μητσοτάκη.

    Προφανώς, στο μυαλό του ο (άφιλος όπως τον χαρακτηρίζουν κάποιοι) Σαμαράς έχει την εντύπωση ότι θα είναι ο «αιώνιος» βασιλιάς.

    Και τώρα που βλέπει ότι δεν γίνεται και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποφάσισε να «φορέσει» τον μανδύα του κομματάρχη και να τα «χώσει» στον Μητσοτάκη.

    Κρίμα!!!

     

    Πτώση

    Αγαπητοί αναγνώστες, χθες η αγορά δεν κατάφερε να ξεφύγει από το γενικότερο πτωτικό κλίμα που επικράτησε στις ευρωαγορές.

    Ο ΓΔ στην Αθήνα έκλεισε με απώλειες 1% στις 1.407 μονάδες ενώ ο DAX στη Γερμανία υποχώρησε κατά 0,9%.

    Στην αγορά κυριάρχησαν οι πωλητές με τις τράπεζες να υποχωρούν σημαντικά.

    Επίσης, και η Intracom που προχθές κέρδισε 6%, έκλεισε με απώλειες 3%, καθώς έκοψε 0,07 ευρώ εξαιτίας της επιστροφής κεφαλαίου.

    Εξαιρετική εικόνα για τη REVOIL που κέρδισε 7,53% και έκλεισε στα 2 ευρώ, στον απόηχο των πληροφοριών (που δεν έχουν διαψευστεί) ότι νέος μέτοχος της εταιρείας, με ποσοστά κάτω του 5%, είναι ο Μάριος Ηλιόπουλος της Seajets.

     

    ΓΕΚ – Intrakat: Ήρεμες δυνάμεις

    Η ΤΕΝΕΡΓ ΤΕΝΕΡΓ -0,46% 19,61 έκλεισε στα ίδια επίπεδα με προχθές στα 19,51 ευρώ.

    Με όγκο συναλλαγών τα 216.000 τεμάχια και 100.000 μετοχές για αγορά στο κλείσιμο.

    Ήρεμη δύναμη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Intrakat καθώς έκαναν πράξεις στο κλείσιμο στα 16,40 και 5,04 ευρώ αντίστοιχα.

     

    Μοτοδυναμική: Στο -18% η μετοχή

    Αντίθετα, η Μοτοδυναμική έκλεισε και πάλι με απώλειες 2,7%, στα 2,7 ευρώ.

    Η μετοχή της εισηγμένης «χάνει» από τις αρχές της χρονιάς 18%.

    Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη αφεντικό της εταιρείας είναι ο Πάρης Κυριακόπουλος από τις αρχές του 2023.

    Προφανώς εξαιτίας της εξαιρετικής επιτυχίας της Porsche, η εταιρεία παρουσίασε το 2023 ρεκόρ κερδοφορίας και πωλήσεων.

    Τόσο στη Yamaha όσο και στην Porsche ο κύκλος εργασιών αναπτύχθηκε με υψηλούς διψήφιους ρυθμούς: +22,4% και +50,1% αντίστοιχα.

    Όμως το 2024, παρά την καλή προηγουμένη χρονιά, δεν εξελίσσεται όπως θα το ήθελαν οι μέτοχοι.

    Η μετοχή συνεχώς υποχωρεί και δεν φαίνεται στο ορίζοντα κάποια ελπίδα ανάκαμψης.

    Πάρα το γεγονός ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μέτοχων.

    Φυσικά η μεγάλη πτώση της μετοχής από τις αρχές της χρονιάς, δεν απέτρεψε τον «πολύ και arrogant» Κυριακόπουλο να δώσει δωρεάν μετοχές στον εαυτό του.

    Από τις 61.000 δωρεάν μετοχές που προ ημερών χορήγησε η εισηγμένη, το αφεντικό ενθυλάκωσε τις 40.800.

    Δηλαδή, προσέξτε αγαπητοί αναγνώστες. Η μετοχή έχει βουλιάξει 18% και το αφεντικό δίνει δωρεάν μετοχές στον εαυτό του, προφανώς για την τεραστίων διαστάσεων επιτυχία του.

    Τελικά είμαστε μια ωραία χώρα και οι εισηγμένες πρώτες από ολες, καταστρατηγούν τις αρχές διακυβέρνησης.

     

    Αυτό είναι το σπίτι του δολοφονημένου Παναγιώτη Στάθη στη Μύκονο

    Ο Wiseman σας αποκαλύπτει φωτογραφία από το σπίτι του δολοφονημένου Παναγιώτη Στάθη στη Μύκονο, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου.

    Όπως θα διαπιστώσετε πρόκειται για πολυτελή κατοικία και σύμφωνα με την οικοδομική άδεια πρόκειται για «κατοικία με ισόγειο επίπεδο και μια υπόσκαφη στάθμη και κολυμβητική δεξαμενή».

    Βρίσκεται μάλιστα σχεδόν απέναντι από τις παλιές 9 Μούσες, που τώρα είναι η κατοικία διάσημου Έλληνα επιχειρηματία.

    Με βάση την άδεια του 2020, ανήκει κατά 50% στον Στάθη και κατά 50% στον στενό του φίλο, κολλητό από το Πολυτεχνείο και συνέταιρό του, Θωμά Κεχρολόγο.

    Βρίσκεται πάνω σε ύψωμα και αποτελείται από τέσσερις όγκους κτιρίων και υπόσκαφα.

    Οι ιδιοκτήτες πήραν προέγκριση του 2020, αλλά το 2022 υπήρξε αναθεώρηση με μικρές μεταβολές στη στατική μελέτη.

    Με βάση τα αναφερόμενα στην άδεια το εμβαδόν του οικοπέδου είναι 4.992,6 τ.μ., το εμβαδόν κάλυψης κτιρίου 218,7 τ.μ., το εμβαδόν δόμησης του κτιρίου 209,9 τ.μ. ενώ ο όγκος του κτιρίου (άνω εδάφους) είναι 608,36 τ.μ.

     

    Φωτογραφία του Mononews με τη θέση του σπιτιού του Παναγιώτη Στάθη στη Μύκονο

     

    …Η επαγγελματική εκτέλεση και οι φήμες

    Εντάξει, αγαπητοί αναγνώστες.

    Ειδικός στο αστυνομικό ρεπορτάζ δεν είμαι, αλλά η επαγγελματική δολοφονία του τοπογράφου, Παναγιώτη Στάθη, χθες στο Ψυχικό, είναι ολοφάνερο ότι «μυρίζει» πολύ χρήμα.

    Οι business του δολοφονημένου και του συνεταίρου του στη Μύκονο, business καθ’ όλα νόμιμες, όπως λένε όσοι τους γνωρίζουν, φαίνεται ότι «άγγιξαν» ευαίσθητες χορδές και τάραξαν τις ισορροπίες.

    Όπως θα δείτε και στο εκτενές ρεπορτάζ του mononews, την τελευταία πενταετία οι δύο μέτοχοι της εταιρείας SKS Survey, είχαν… ανοιχτεί σε μεγάλες θάλασσες. Δεν έκαναν δηλαδή μόνο τοπογραφικά αλλά εκμεταλλευόμενοι την καλή φήμη τους και την σκληρή δουλειά, είχαν αποφασίσει να ανοιχτούν και στο real estate.

    Οικόπεδα στη Μύκονο και την Ίο, κατοικίες, δραστηριότητες ακόμη και στην Πάρο, έδειχναν ότι ο Παναγιώτης Στάθης ειδικά ήθελε να γίνει κάτι παραπάνω από απλός τοπογράφος.

    Αυτό που δεν ξέρω είναι αν ισχύουν οι φήμες για άδειες και νομιμοποιήσεις σε αυθαίρετα, κάτι που μπορεί να δυσαρέστηκε κάποιους. Είναι γνωστή άλλωστε η «μαφία της Μυκόνου» και το χάος με τα πολεδομικά του νησιού.

    Η αστυνομία, μαθαίνω ότι έχει βίντεο από τη στιγμή της εκτέλεσης, αλλά δεν θα βγάλει και πολλά.  Επαγγελματίες ήταν οι δολοφόνοι, όχι τίποτε τυχαίοι.

    Την άκρη του νήματος θα προσπαθήσει να τη βρει από τις τηλεφωνικές κλήσεις των τελευταίων εβδομάδων, από το αν υπήρξαν απειλές σε βάρος του θύματος, κι αν η προ καιρού καταγγελία ξυλοδαρμού του συνδέεται με τη δολοφονία του.

    Θα ξεσκονίσουν βεβαίως και όλους τους φακέλους με τις δουλειές που έκανε το θύμα, κυρίως στη Μύκονο.

    Εκεί όπου τα λεφτά είναι πολλά και ένα συμβόλαιο θανάτου της τάξης των 30-50 χιλιάδων ευρώ είναι «πενταροδεκάρες» για κάποιους.

     

    Η «ενδιάμεση» πρόταση για την Elpedison δεν γίνεται δεκτή από τους Ιταλούς…

    Πρώτος ο wiseman και το mononews.gr σας είχαν πληροφορήσει για την απόφαση «διαζυγίου» στην Elpedison.

    Ήδη από τον Μάρτιο («Τέσσερις συν ένας λόγοι για βελούδινο χωρισμό στην Elpedison»), αλλά και στις 26 Απριλίου («Elpedison: Ποιος θα πουλήσει τελικά») σας είχαμε προαναγγείλει όλες τις εξελίξεις που τρέχουν τώρα και θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 5-6 μήνες.

    Όπως σας είχε αποκαλύψει ο wiseman, στις κρίσιμες συνομιλίες όλο αυτό τον καιρό στην Αθήνα δεν ερχόταν ο CEO των Ιταλών Νίκολα Μόντι, οπότε και ο Ανδρέας Σιάμισης επέλεξε να μην παραστεί ο ίδιος στις συναντήσεις.

    Τα μιλήσανε, ο Γάλλος Chief Financial Officer της Edison, Ronan Lory και ο ομόλογός του Group CFO, Βασίλης Τσάιτας.

    Τελευταία κυκλοφορεί και ένα «ενδιάμεσο» σενάριο για το μέλλον της Elpedison που προβλέπει να αποκτήσει η Ηelleniq Energy την πλειοψηφία (51% τουλάχιστον αντί για 50% που έχει τώρα) και να τρέχει την εταιρία με μία ισχυρή σύμβαση μετόχων που θα διασφαλίζει απόλυτα και τα συμφέροντα των Ιταλών.

    Το σενάριο αυτό μαθαίνω πως θα το δεχόταν υπό προϋποθέσεις ο Ανδρέας Σιάμισιης, ο CEO της Ηelleniq Energy.

    Ρώτησα σχετικά ανθρώπους που εκπροσωπούν την Edison στην Ελλάδα.

    Ήταν κατηγορηματικοί πως ο κ. Νίκολα Μόντι, ο CEO των Ιταλών, δεν θα το δεχόταν με τίποτε, οπότε το σενάριο αυτό δεν περπατάει.

    Αυτό με διαβεβαίωσαν και για τον λόγο αυτό σας το μεταφέρω.

    Εάν όμως τα πράγματα φτάσουν σε αδιέξοδο, εκεί κατά τον Οκτώβριο, τότε μην αποκλείετε τίποτα…

     

    Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης στο σχέδιο Ψάλτη από Mediobanca και Wood

    Ώθηση στο αφήγημα της Alpha Bank σχετικά με τις μελλοντικές διανομές μερισμάτων που αναμένεται να φτάσουν το 50% των κερδών το 2025, δημιούργησαν οι αναβαθμίσεις των Mediobanca και Wood, περιλαμβάνοντας τη μετοχή της τράπεζας στα top picks τους, λίγες μέρες μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τη Moody’s Ratings.

    Τόσο η Mediobanca όσο και η Wood αναγνωρίζουν στην Alpha Bank τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτύχει αυξάνοντας τα κεφάλαιά της, με τη δεύτερη, μάλιστα, να εκτιμά ότι το 2026 ο Δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας θα βρεθεί άνω του 17,5%, ενώ ο Δείκτης ΜΕΔ θα βρεθεί κάτω από 4%, σε πλήρη ευθυγράμμιση με το guidance της Διοίκησης.

    Οι αναφορές των οίκων στην ικανότητα της τράπεζας να χτίζει κεφάλαια έχουν ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα συγκυρία, καθώς της δίνουν ένα σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί στις συζητήσεις για τις μελλοντικές διανομές μερισμάτων με τον SSM, οι οποίες εστιάζουν στην ανάγκη μείωσης της αναβαλλόμενης φορολογίας (DTCs) αλλά και την έκθεση των τραπεζών σε REOs.

     

    And the winner is Eurobank Research

    Την πρώτη θέση έδωσε η Focus Economics στη Μονάδα Οικονομικής Ανάλυσης και Έρευνας της Eurobank βραβεύοντας την για τις ακριβείς προβλέψεις σε μία σειρά κρίσιμων μακροοικονομικών δεικτών.

    Η ακρίβεια των προβλέψεων του Eurobank Research, ξεπέρασαν μεγάλες διεθνείς τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες –όπως οι UBS, HSBC, Unicredit, Allianz, ING– οίκους αξιολόγησης (Moody’s Analytics, Fitch, Scope), think tanks (Oxford economics, Economist Intelligence Unit) αλλά και  τις ελληνικές συστημικές τράπεζες.

    Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank και η ομάδα του «σάρωσαν» στις διακρίσεις και συγκεκριμένα:

    – (#1) forecaster για το σύνολο των προβλέψεων

    – (#3) forecaster για το ΑΕΠ

    – (#1) forecaster για το δημοσιονομικό ισοζύγιο

    – (#2) forecaster για τον πληθωρισμό

    – (#2) forecaster για το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών

    Στην Κύπρο κέρδισαν την 3η θέση forecaster για το σύνολο των προβλέψεων και για το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών. Και στη Σερβία στην 1η θέση στις προβλέψεις για  το ΑΕΠ

     

    Ο Βαρδινογιάννης πουλάει Ελλάκτωρ

    Ξεκινούν να πέφτουν οι τίτλοι τέλους της παρουσίας του Ομίλου της Motor Oil από το μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ, καθώς χθες πούλησε το 2,98% του μετοχικού της κεφαλαίου στο βασικό μέτοχο που είναι η ολλανδική Reggeborgh.

    Η συναλλαγή αυτή αποτελεί μέρος της συμφωνίας μεταξύ της Reggeborgh και της Motor Oil για το put option για το 7,5% του μετοχικού κεφαλαίου με τιμή 1,75 € ανά μετοχή.

    Να σας θυμίσω ότι αρχικά η Reggeborgh μπορούσε να εξαγοράσει το 15% του μετοχικού κεφαλαίου από τη Motor Oil, αλλά η συμφωνία άλλαξε πέρυσι και καταλήξαμε στο 7,5%.

    Με την κίνηση αυτή η Motor Oil, έχοντας ήδη αυξήσει σημαντικά το χαρτοφυλάκιό της σε ΑΠΕ και όντας έτοιμη να εξαγοράσει την ΗΛΕΚΤΩΡ για να ενισχυθεί στον τομέα των απορριμμάτων και των περιβαλλοντικών έργων, έχει ξεκινήσει να ετοιμάζει την έξοδο της από το μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ.

    Ο Όμιλος είχε καταφέρει να εξαγοράσει έναντι 182 εκατ. Ευρώ το 30% που κατείχε η τριανδρία των Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου.

    Έκτοτε η τιμή της μετοχής έχει εκτοξευθεί από το 1,75 € στα 2,49 € και η Motor Oil όταν πουλήσει τη συμμετοχή της στον Όμιλο Ελλάκτωρ αναμένεται να προσθέσει στα ταμεία του 209,59 εκατ.€ με τη συνολική υπεραξία της τοποθέτησης να διαμορφώνεται στο +14,84%.

    Ωστόσο, για να αποχαιρετήσει την Ελλάκτωρ, η Motor Oil, θα πρέπει να έχει δοθεί το τελικό ΟΚ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και δεν αποκλείεται να περιμένει λίγο ακόμα έτσι ώστε η μετοχή της τιμής να αυξηθεί για να έχει μεγαλύτερες υπεραξίες.

     

    Ο Σκλαβενίτης έγινε… Ιππότης στη Ρόδο

    Το νέο Ελ Ντοράντο για τα σούπερ μάρκετ είναι πλέον τα νησιά που ξεχειλίζουν από τουρίστες και μάλιστα με την τουριστική περίοδο να είναι διευρυμένη.

    Η μάχη για το ποιος θα αποκτήσει πρόσβαση ή θα επεκτείνει την παρουσία του στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς είναι σε πλήρη εξέλιξη.

    Από χθες η αλυσίδα Σκλαβενίτης ανέβασε ταμπέλες στο έκτο της κατάστημα στο νησί των Ιπποτών, ενώ τρεις ημέρες πριν είχε ανοίξει τις πύλες του υπό το σήμα Σκλαβενίτης άλλο ένα κατάστημα στη Ρόδο.

    Πρόκειται για τα δύο καταστήματα της τοπικής αλυσίδας Φλεβάρης που συμφωνήθηκε να περάσουν στο δίκτυό της τον περασμένο μήνα. Έτσι, ο market leader της αγοράς αυξάνει το αποτύπωμά του στη Ρόδο όπου έχουν παρουσία σχεδόν όλες οι μεγάλες αλυσίδες.

    Άλλο ένα νησί που είναι στο στόχαστρο των αλυσίδων σούπερ μάρκετ είναι η Μύκονος όπου πολλοί λιανέμποροι «διαγκωνίζονται» για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου που μπορεί να στεγαστεί σούπερ μάρκετ.

    Από τους τυχερούς, η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, που μόλις δύο εβδομάδες πριν εγκαινίασε το νέο της κατάστημα στην κοινότητα Άνω Μερά της Μυκόνου.

    Το κατάστημα δεν θυμίζει σε τίποτα αυτά που έως τώρα διατηρεί η αλυσίδα στα αστικά κέντρα της χώρας, καθώς εναρμονίζεται αρχιτεκτονικά με τον χαρακτήρα του νησιού.

     

    Η Ελλάδα γίνεται… διαστημική

    Μετά από χρόνια προσπαθειών η Ελλάδα θα αποκτήσει τους δικούς της μικροδορυφόρους, μπαίνοντας στο… «παιχνίδι του διαστήματος», κάνοντας πράξη ένα στοίχημα που είχε τεθεί αρκετά χρόνια από την ελληνική κυβέρνηση.

    Χθες ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, υπέγραψε με τη βρετανική Open Cosmos και τον CEO της Rafel Jorda Siquier, συμφωνία για την ανάπτυξη ενός αστερισμού παρατήρησης της Γης που αποτελείται από 7 δορυφόρους, ένα έργο αξίας 60 εκατ. ευρώ.

    Με τις επενδύσεις αυτές η Ελλάδα, εκτός από την επίσημη είσοδό της στη διαστημική βιομηχανία, τονώνει τις τοπικές διαστημικές βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας, δημιουργεί θέσεις εργασίας ενώ παράλληλα αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

    Ωστόσο, αυτή η συμφωνία δεν είναι η μόνη που υπεγράφη αυτές τις μέρες.

    Καθώς ο κ. Παπαστεργίου υπέγραψε ακόμη μία συμφωνία με την Orora Tech για επένδυση σε τέσσερις δορυφόρους θερμικής απεικόνισης, επένδυση αξίας 20 εκατ. ευρώ.

    Η επένδυση αυτή έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία, ειδικά σε περιόδους καλοκαιριού οι φωτιές πλήττουν τη χώρα, καθώς προσφέρει μία άμεση λύση για την καταπολέμηση της αυξανόμενης συχνότητας και έντασης των δασικών πυρκαγιών.

    Το εν λόγω σύστημα θα λειτουργήσει από το 2026 και είναι το δεύτερο σκέλος του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων.

     

    Η POTAMITISVEKRIS στην κοινοπραξία UBITECH με Γιαννακόπουλο

    Η δικηγορική εταιρεία POTAMITISVEKRIS ήταν ο νομικός σύμβουλος της UBITECH LTD για τη σύναψη συμφωνίας κοινοπραξίας με την 7000 HOLDINGS SA, η οποία ανήκει στον όμιλο Γιαννακόπουλου και δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες εταιρειών χαρτοφυλακίου.

    Αποτέλεσμα των επιτυχημένων διαπραγματεύσεων ήταν η ίδρυση μιας νέας εταιρικής οντότητας, της UBI7000 Innovations SA, η οποία δραστηριοποιείται  στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και την ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών υψηλής εξειδίκευσης και καινοτομίας στην ελληνική και διεθνή αγορά.

    Επικεφαλής της ομάδας των νομικών συμβούλων ήταν η Partner της POTAMITISVEKRIS, Μαρία Περηφάνου, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία όχι μόνο στο εταιρικό δίκαιο και τις εξαγορές & συγχωνεύσεις, αλλά και στις διαπραγματεύσεις που απαιτούνται για τόσο πολύπλοκα και φιλόδοξα projects.

     

    O Σαμαράς, το Μαξίμου και ο… Ρουβίκωνας

    Αναμφίβολα, η πολιτική σκηνή καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από την ομιλία και τη γενικότερη στάση του Αντώνη Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο.

    Και χθες όλοι βουλευτές της ΝΔ δεν είχαν άλλο θέμα συζήτησης, παρά μόνο για τον πρώην πρωθυπουργό.

    Οι συμφωνούντες με τον κ. Σαμαρά έλεγαν «μπράβο, καλά τους τα είπε», οι διαφωνούντες ότι «διέβη τον Ρουβίκωνα».

    Κι από χθες ξεκίνησε από το Μαξίμου ένα damage control, πώς δηλαδή θα περάσει αυτό το πολιτικό γεγονός χωρίς να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα. Εξού και η εντολή σε όλους «δεν σχολιάζουμε δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών».

    Κατ’ ιδίαν, ωστόσο, πολλοί έλεγαν ότι ο κ. Σαμαράς υπερέβη τα εσκαμμένα κάνοντας τέτοια αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη που δεν είχαν κάνει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ.

    «Πιο πολύ στον Βελόπουλο έμοιαζε τη Δευτέρα το βράδυ, παρά σε Κασσελάκη και Ανδρουλάκη», σχολίαζαν κάποιοι.

     

    Τι λένε τα αντίπαλα στρατόπεδα για την «πολεμική» ομιλία

    Να σας πληροφορήσω ότι μπορεί στην κυβέρνηση να αγνοούν τον Σαμαρά και να μη σχολιάζουν, ωστόσο, η ενόχληση στο Μαξίμου είναι δεδομένη, διότι ο πρώην πρωθυπουργός, σε σύγκριση με τον Κώστα Καραμανλή ήταν εξαιρετικά προσβλητικός προσωπικά με τον Κ. Μητσοτάκη ενώ ταυτόχρονα είναι και εν ενεργεία βουλευτής, μέλος της Κ.Ο. της ΝΔ.

    Γι’ αυτό και κάποιοι «αψείς» Μητσοτακικοί μιλούσαν μέχρι και για… διαγραφή Σαμαρά. Ενώ οι πιο ψύχραιμοι έλεγαν: «Σιγά με τον κάνουμε ήρωα…»

    Πάντως, από το στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού, γνωστοί Σαμαρικοί έλεγαν ότι η… πολεμική ομιλία είναι η αρχή, κι ότι η… επίθεση δεν ξεκίνησε ακόμη.

    Ενώ κυβερνητικοί βουλευτές σχολίαζαν σκωπτικά: «Με τη στροφή στο κέντρο φτάσαμε στο 41%. Τι θέλει ο Σαμαράς του 18%; Να γίνουμε Λεπέν; Να βάλουμε μπροστά την ωραία Αφροδίτη;

    Ή κάναμε λάθος που δεν προτείναμε στον πρώην πρωθυπουργό μια υψηλή θέση ώστε να καθίσει στα αυγά του;»

    Αυτά έλεγαν οι συγκεκριμένοι, δεν ξέρω αν έχουν δίκιο. Αυτό που ξέρω είναι ότι στη ΝΔ είναι μια… ωραία ατμόσφαιρα που έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

     

    ΠΑΣΟΚ: Βγαίνουν τα μαχαίρια…

    Στο ΠΑΣΟΚ από την άλλη, η… ωραία ατμόσφαιρα είναι μόνιμο φαινόμενο.

    Ειδικά μετά την προκήρυξη εσωκομματικών εκλογών βγήκαν για τα καλά τα μαχαίρια και άνοιξε το καπάκι της χύτρας που σιγόβραζε.

    Όλοι εναντίον όλων, είναι το σύνθημα αφού, μαθαίνω ότι οι «Ανδρουλακικοί» χαρακτηρίζουν προδότες και αχάριστους όσους έφυγαν από το «μαντρί» και πήγαν με τον Xάρη Δούκα ενώ όσοι απομακρύνθηκαν από το περιβάλλον του προέδρου έχουν να λένε για τον… γλυκύτατο χαρακτήρα του.

    Αντιλαμβάνεστε τι λέω.

    Από την άλλη, δεν θα αποφύγουν στη Χαριλάου Τρικούπη το «Δελφινάριο» αφού εκτός των πέντε υποψηφίων (Ανδρουλάκης, Δούκας, Γερουλάνος, Αποστολάκη, Κατρίνης) περιμένουμε με… αγωνία τι θα αποφασίσει η Άννα Διαμαντοπούλου και η Νάντια Γιαννακοπούλου. Υπάρχει χρόνος πολύς, τα τηλέφωνα πέφτουν, οι συμμαχίες στήνονται, θα δούμε ακόμη πολλά…

     

    Quiz 1… Μετά τον ανασχηματισμό

    Ποιος δραστήριος υπουργός της κυβέρνησης που διακρίνεται για την ευγλωττία του και έχει στηρίξει σθεναρά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέει για άλλο υπουργό πως «είναι απλός παρατηρητής των δραματικών εξελίξεων στο υπουργείο του και απλώς τις σημειώνει λες και είναι δημοσιογράφος που κάνει ρεπορτάζ;».

    Ο προβεβλημένος υπουργός μάλιστα, αποδίδει την… ακαδημαϊκή προσέγγιση του συναδέλφου του στα καυτά θέματα του υπουργείου στο ότι «δεν κατέβηκε ποτέ με σταυρό για να καταλάβει τι λέει και τι θέλει ο κόσμος…» ενώ προσθέτει με νόημα «αυτά πληρώνουμε τώρα».

    Υποθέτω πως αυτά που λέει σε φιλικά δείπνα τα έχει πει ήδη και στον Πρωθυπουργό…

     

    Quiz 2… Οι σχέσεις (στ)οργής

    Ποιο κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έλεγε για υφυπουργό ότι «δεν θα βγάλει το 2024, αυτός έτσι όπως πάει».

    Το εν λόγω στέλεχος είναι εξοργισμένο, και δεν είναι ο μόνος, επειδή ο συγκεκριμένος υφυπουργός φαντασιώνεται τον εαυτό του ως… δεύτερο πρωθυπουργό, δίνει εντολές με ύφος χιλίων καρδιναλίων και παράλληλα διαρρέει πολύ κακά παραπολιτικά για συναδέλφους του.

     

    Quiz 3: Ο διάλογος του Κωστή με υπουργό για τα λεφτά

    Μου λένε πως υπουργός που ανέλαβε παραγωγικό υπουργείο στον πρόσφατο ανασχηματισμό, μετά τις τυπικότητες και την αναλυτική ενημέρωσή του από τους υπηρεσιακούς, κάλεσε στο τηλέφωνο τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη με τον οποίο διατηρεί άριστες προσωπικές σχέσεις.

    Η κουβέντα που ακολούθησε είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί.

    -Κωστή μου για να προχωρήσει το έργο του υπουργείου, οι υπηρεσιακοί μου έχουν βγάλει ότι χρειαζόμαστε περί το ένα δις από τα κονδύλια σου, φέτος και του χρόνου, δηλαδή το 18μηνο.

    -Μα που να τα βρω αγαπητέ φίλε (σ.σ. είπε το μικρό όνομα του υπουργού) τόσα χρήματα; Οι Βρυξέλλες μας πρεσάρουν για την κατάρτιση του μακροπρόθεσμου προγράμματος που προβλέπει αύξηση δαπανών το 2024 σε σχέση με το 2023 μόνο 3% αυστηρά και το 2025 σε σχέση με το 2025 μόλις 3,1%. Εσύ μου ζητάς αύξηση 15-17% και παραπάνω!

    -Κάνε μια εξαίρεση, είναι κρίσιμος ο τομέας μου…

    -Το γνωρίζω πολύ καλά αλλά μην με πιέζεις, γνωριζόμαστε χρόνια και δεν υπάρχουν άλλα κονδύλια, ειλικρινά σου μιλάω.

    Η συζήτηση έκλεισε σε φιλικό κλίμα αλλά χατίρια δεν γίνονται ούτε σε φίλους οπότε λεφτά δεν βρέθηκαν…

     

    Ο «λαδιάρης» υποδιευθυντής και ο έρωτας της λογίστριας με τον Αλβανό

    Για το μεγάλο κύκλωμα, την εγκληματική οργάνωση που δρούσε στις φυλακές Ιωαννίνων πιθανότατα να έχετε διαβάσει. Με εγκέφαλο Αλβανό κακοποιό, που είναι έγκλειστος στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, η σπείρα έβαζε ναρκωτικά, κινητά και χρήματα μέσα στις φυλακές.

    Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ο υποδιευθυντής των φυλακών, αστυνομικός και άλλοι υπάλληλοι.

    Ο wiseman σας αποκαλύπτει ότι ο εν λόγω υποδιευθυντής, Β.Θ. είχε πριν από μερικά χρόνια «ξηλωθεί» από τις φυλακές Κέρκυρας διότι υπήρχαν φήμες (και αποδείξεις) εναντίον του για «περίεργες» υποθέσεις.

    Με κάποιο τρόπο, και παρά την απομάκρυνση από την Κέρκυρα ο εν λόγω υποδιευθυντής βρήκε τρόπο και μπήκε στις φυλακές Ιωαννίνων για να… συνεχίσει το θεάρεστο έργο του.

    Να σας αποκαλύψω επίσης ότι μια συλληφθείσα, που ήταν διαχειρίστρια των οικονομικών (λογίστρια) στο σωφρονιστικό κατάστημα, είχε και ερωτική σχέση με τον Αλβανό εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης και τον βοηθούσε να «ξεπλένει» τα μαύρα.

    Υπέροχος κόσμος, αγγελικά πλασμένος πίσω από τα κάγκελα.

    Αλλά και έξω από αυτά διότι πρέπει να διερευνηθεί ο τρόπος που ο υποδιευθυντής είχε ξανά υπεύθυνη θέση αν και είχε «ξηλωθεί» επειδή κάποιοι τον χαρακτήριζαν «λαδιάρη.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.