• Ο άγριος καυγάς των υπουργών, το Βατερλό του Βακάκη, οι εκπλήξεις σε CENERGY και Φουρλή, πώς η δήμαρχος έκανε Πέραμα τις Σπέτσες, «γαλλικά» κατά Μανουσάκη και η επανεμφάνιση της Δήμητρας Κούστα (φωτό)

    Θα σας πω τώρα για μια φήμη που κυκλοφορεί πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου και για έναν τσακωμό που, όπως έμαθα, έκανε και τις νερατζιές στην Ηρώδου Αττικού να… κοκκινίσουν από ντροπή.

    image

    Νέα πτώση για τις τράπεζες, εξαιρετική η CENER

    Αγαπητοί αναγνώστες, χθες η αγορά ήταν υποτονική και ακολούθησε το κύμα ρευστοποιήσεων.

    Ο δείκτης στην Αθήνα στο -0,50%.

    Οι τραπεζικές μετοχές δέχτηκαν έντονες πιέσεις με την Πειραιώς να υποχωρεί 2%, ενώ έντονα πτωτικά κινήθηκαν Εθνική, EUROBANK και Alpha.

    Και όλα αυτά όταν η JP Morgan σε χθεσινή της έκθεση, έδωσε υψηλότερες τιμές στόχους για τις 3 πρώτες.

    Εντυπωσιακή ήταν η συμπεριφορά της CENER, παρά το γεγονός ότι χθες ανακοινώθηκε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου έως 200 εκατ. ευρώ.

    Η μετοχή έκλεισε με κέρδη 1,56%.

    Νέοι επενδυτές στην Cenergy;

    Την πρόθεση της Βιοχάλκο να μη συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου που θα προτείνει το ΔΣ στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας στις 2 Οκτωβρίου, γνωστοποίησε η διοίκηση της Cenergy χθες στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

    Τονίστηκε ότι στόχος της αύξησης κεφαλαίου είναι η διεύρυνση της διασποράς και η αύξηση της ρευστότητας της μετοχής, όπως και ότι καθώς η εταιρεία έχει μεγάλη προοπτική μπροστά της, επιλέχθηκε η αύξηση κεφαλαίου, ως τρόπος χρηματοδότησης της νέας επένδυσης στις ΗΠΑ, για να δοθεί η δυνατότητα στους μετόχους να καρπωθούν και αυτοί τις υπεραξίες της ανάπτυξης που έρχεται.

    Καθώς η συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου θα γίνει και με ιδιωτική τοποθέτηση με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών, στις διεθνείς αγορές (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία κ.λπ.) είναι πολύ πιθανό να δούμε νέους επενδυτές, funds, που θα τη θεωρήσουν μια ευκαιρία για να τοποθετηθούν στην Cenergy.

    Και καθώς η νέα ανάπτυξη είναι στις ΗΠΑ δεν θα αποτελέσει έκπληξη να δούμε αμερικάνικα κεφάλαια να επενδύουν στην εισηγμένη.

    Ακόμη και αν δεν ειπώθηκε ξεκάθαρα, συνάγεται αυτό, τόσο από τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της Cenergy, που θα κινείται με σταθερά ανοδικά μεγέθη τα επόμενα χρόνια, όσο και από τον απώτερο στόχο της αύξησης όπως περιεγράφηκε: «Πέραν της ως άνω κατά προτεραιότητα κατανομής σε υφιστάμενους μετόχους μειοψηφίας, ο απώτερος στόχος της Εταιρείας θα είναι η διεύρυνση της διασποράς και η αύξηση της ρευστότητας της μετοχής».

    Το νέο Βατερλό του Τόλη

    Μεγάλη πτώση είχαμε και για την JUMBO που δεν κράτησε τα επίπεδα των 23 ευρώ και έκλεισε στα 22,58 ευρώ με απώλειες 1,9%.

    Πλέον η μετοχή είναι πλήρως απαξιωμένη, ενώ απ’ ό,τι φαίνεται οι περισσότεροι αναλυτές κωφεύουν, προσπαθώντας να γίνουν αρεστοί στον επικεφαλής της, Απόστολο Βακάκη, ο οποίος βιώνει το δικό του χρηματιστηριακό Βατερλό.

    Η εταιρεία πλέον έχει αξία 3,07 δισ. ευρώ, όταν τον Μάιο είχε ανέλθει στα 4 δισ. ευρώ.

    Βασίλης Φουρλής: Φέρνει τζίρο 250 εκατ.

    Με σημαντική άνοδο 3,6%, στα 3,9%, έκλεισε η μετοχή της Fourlis, μετά τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της εταιρείας Βασίλη Φουρλή, ότι η εισηγμένη υπέγραψε συμφωνία δανειοδότησης για τη λειτουργία καταστημάτων του αμερικανικού κολοσσού αθλητικών Foot Locker σε 8 χώρες των Βαλκανίων, στοχεύοντας σε επιπλέον τζίρο 250 εκατ. ευρώ ως το 2029.

    Για την ανάπτυξη του δικτύου περίπου 120 καταστημάτων, ο όμιλος θα επενδύσει περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ σε ορίζοντα εξαετίας, ποσό που θα καλυφθεί κυρίως από τα λειτουργικά κέρδη της Foot Locker. καθώς και από τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου.

    Επίσης, το περιθώριο EBITDA της νέας δραστηριότητας αναμένεται να διαμορφωθεί στο 9% – 10%. Να σημειωθεί πως ο τζίρος των τριών Footlockers στην Ελλάδα ανέρχεται  σχεδόν σε 12 εκατομμύρια ευρώ.

    Ο Μητσοτάκης και οι αυξήσεις στο ρεύμα

    Όπως έχετε ήδη διαβάσει στις πολιτικές στήλες του mononews.gr, στην κορυφή της ατζέντας Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, θα είναι η καθημερινότητα του πολίτη.

    Η ακρίβεια στην αγορά είναι δεδομένη και η μεσαία τάξη που στήριξε τον Μητσοτάκη τόσο το 2019 όσο και το 2023, έχει στριμωχτεί και αναζητά λύσεις.

    Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και της ενέργειας γενικότερα, είναι βασικός παράγοντας διαμόρφωσης των τιμών στην αγορά και του πληθωρισμού.

    Λοιπόν, ο wiseman σας πληροφορεί πως ανοδικές πιέσεις στην αγορά ρεύματος έχουμε και στο κλείσιμο του Αυγούστου.

    Ρώτησα υψηλόβαθμο του ΥΠΕΝ και μου είπε  με μάλλον σιγανή φωνή: «Πίσω από την άνοδο των τιμών βρίσκεται η διεθνής αστάθεια στην αγορά του φυσικού αερίου…» και συνέχισε την περισπούδαστη ανάλυση: «Οι τιμές του καυσίμου αυξήθηκαν, καθώς ο Αύγουστος φτάνει στο τέλος του και η αγορά λαμβάνει υπόψη έναν αριθμό κινδύνων και ρίσκων παρά την άνετη μέχρι στιγμής προσφορά που καταγράφεται για την Ευρωπαϊκή αγορά!».

    Το αέριο στη Νορβηγία και η χωριάτικη των 25 ευρώ στην Πάρο…

    Δεν κρατήθηκα και τον ρώτησα: «Δε μου λες, θα υποδείξετε στον Μητσοτάκη να πει τέτοια πράγματα στη ΔΕΘ, όταν τον ρωτήσουν γιατί η τομάτα έχει φτάσει να πουλιέται μέχρι και 4 ευρώ το κιλό; Θα απαντήσει πως γίνονται συντηρήσεις στις πλατφόρμες αερίου στη Νορβηγία και γι’  αυτό βλέπουμε μια απλή  χωριάτικη σαλάτα στην Πάρο να σερβίρεται στα 25 ευρώ, σαν να έχει φύλλα χρυσού μέσα;».

    Η απάντησή του ήταν και μεγάλη ντρίμπλα, αλλά και μεγάλη πρόκληση για τον wiseman: «για τις τιμές ενέργειας να ξέρεις πως η ηγετική τριπλέτα του ΥΠΕΝ (σ.σ. Σκυλακάκης-Σδούκου-Αϊβαλιώτης) δεν έχει καθόλου, μα καθόλου ενιαία αντίληψη. Ένα πρόσωπο από τα τρία διαφωνεί σε όλα οριζοντίως και καθέτως που λένε. Νομίζω μάλιστα πως τις ενστάσεις και τα παράπονα τα έχει διαβιβάσει μέχρι και το Μαξίμου!».

    Δεν ήταν δύσκολο να αντιληφθώ ποιο πρόσωπο από τα τρία διαφωνεί και λέει (σύμφωνα με την πηγή μου): «με αυτά και με αυτά, θα πάρουμε στον λαιμό μας τον Πρόεδρο. Εγώ είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω!…».

    Δεν ελάλησε μόνο το πρόσωπο, έχουν… λαλήσει και τα νοικοκυριά από τις υψηλές πτήσεις στις τιμές. Ο Μητσοτάκης πάντως έχει δεσμευτεί πως θα τις τιθασεύσει…ας περιμένουμε τη Θεσσαλονίκη, κάτι θα προκύψει.

    Η γαλλική Nexans εναντίον Μανουσάκη…

    Ότι το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Κύπρου (και εν συνεχεία Ισραήλ) βρίσκεται σε αδιέξοδο, σας το είχαμε γράψει πρώτοι από την άνοιξη, για να «ευλογήσουμε και λίγο τα γένια» του mononews.gr.

    Σας γράψαμε επίσης προχθές ότι στην τηλεδιάσκεψη των ρυθμιστικών αρχών Ελλάδας και Κύπρου, Κομισιόν και ΑΔΜΗΕ της προηγούμενης Παρασκευής, διαπιστώθηκε λυπηρό αδιέξοδο. Ευθύνες προφανώς έχουν και κάποιοι της Κυπριακής πλευράς, αλλά η μεγάλη ευθύνη ανήκει στον γνωστό και μη εξαιρετέο Πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνο Μανουσάκη, αν μη τι άλλο επειδή μέχρι πριν από δυο μήνες παραπληροφορούσε την ελληνική πολιτική ηγεσία λέγοντας «όλα είναι υπό έλεγχο και προχωρούν κανονικά. Οι Κύπριοι οσονούπω θα συνταχθούν με τις απόψεις μου, μην ανησυχείτε…».

    Έλα όμως που δεν συντάχθηκαν και βρέθηκε έκθετη η Ελλάδα. Στη Λευκωσία λένε επίσημα πλέον «εμείς από Απρίλιο-Μάιο τα είχαμε πεί τα προβλήματα στον Μανουσάκη, δεν φταίμε εάν αυτός έλεγε άλλα αντί άλλων στο ΥΠΕΝ και το Μέγαρο Μαξίμου».

    Μάλιστα, έτσι τον «δίνει στεγνά» Κύπριος υπουργός τον κ. Μάνο!

    Τώρα προέκυψε όμως και άλλο καρφί στον τοίχο του κου Μανουσάκη: η μεγάλη γαλλική  Nexans που κατασκευάζει το καλώδιο του έργου, έστειλε τελεσίγραφο στον κο Μανουσάκη και τον ΑΔΜΗΕ και του υπενθυμίζει ότι θα περιμένει μέχρι τέλος Αυγούστου, δηλαδή  δυο  ημέρες ακόμη, άντε ως τη Δευτέρα. Αν μέχρι τότε δεν είναι σε θέση ο ΑΔΜΗΕ να αναλάβει τελική δέσμευση τότε το έργο τινάζεται στον αέρα.

    Για να αναλάβει ο… γίγας Μανουσάκης τέτοια συμβατική δέσμευση πρέπει να έχουν λυθεί οι εκκρεμότητες σχετικά με το γεωπολιτικό ρίσκο και την έναρξη της περιόδου ανάκτησης.

    Άφησε όμως ο «κίβδηλος αυτοκράτωρ» της ενέργειας κος Μάνος το θέμα να… σαπίσει και τώρα έχουν εκτεθεί τόσον η Κύπρος, όσο και η Ελλάδα.

    Να θυμίσω πως η γαλλική Nexans είναι όμιλος με εξαιρετικές σχέσεις με τα ανώτατα κλιμάκια της Γαλλίας (λέγε με Μακρόν).

    Τα δύσκολα ερωτήματα στην δήμαρχο Σπετσών, κ. Φραγγιά

    To ρεπορτάζ του mononews για το λιμάνι στις Σπέτσες που δένουν τα πλοία του εφοπλιστή Μπούφη, έφερε πολλά… μποφόρ στο νησί και προκάλεσε αίσθηση σε ουκ ολίγους κύκλους.

    Εξ’ ου και η άμεση ανακοίνωση – απάντηση που εξέδωσε η δήμαρχος Σπετσών, Ευγενία Φραγγιά, η οποία, πάντως, δεν απαντά επί της ουσίας, αλλά ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα.

    Ή καλύτερα επαναλαμβάνει τις αιτιάσεις της ότι φταίει η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου που «καρατόμησε», κ. Παρασκευά – Φουρναράκου, για το χάλι στο ιστορικό λιμάνι του νησιού.

    Η κ. Φραγγιά επιμένει ότι η προηγούμενη διοίκηση δεν έκανε καλά τη δουλειά της, καθυστέρησε έργα πυρασφάλειας και δεν ολοκλήρωσε το master plan που θα συνέβαλε στην αποσυμφόρηση των θαλάσσιων μεταφορών από και προς το νησί.

    Βεβαίως, είναι εύκολο όπως γνωρίζουμε όλοι να ρίχνεις το φταίξιμο στους άλλους, και μάλιστα σε πρόσωπα που η ίδια η δήμαρχος είχε επιλέξει. Οπως είναι εύκολο να λες ότι «τώρα που αναλαμβάνω εγώ θα γίνουν τάχιστα τα έργα».

    Ωστόσο, η κ. Φραγγιά, όπως κάνει κάθε… καλός πολιτικάντης, δεν απαντά σε ουσιώδη ερωτήματα που έχουν να κάνουν και με τη δική της θητεία. Για παράδειγμα λέει ότι η υλοποίηση των έργων γίνεται με ομαδική δουλειά.

    Και το ερώτημα είναι: αν έκρινε ανεπαρκή τη δουλειά του Λιμενικού Ταμείου γιατί άφησε να μετατραπεί το ιστορικό λιμάνι σε… Πέραμα και να δένουν πλοία – παντόφλες, δίπλα σε πολυτελή σκάφη και κότερα; Δεν μπορούσε με μια και μόνο απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να εμποδίσει το δεύτερο πλοίο του εφοπλιστή Μπούφη να δέσει κι αυτό στο μικρό λιμάνι;

    Δεν απαντά η κ. δήμαρχος στις καταγγελίες ότι κλείνει τα μάτια στην εικόνα ντροπής για το λιμάνι των Σπετσών επειδή τα πλοία ανήκουν στον εφοπλιστή που… τυγχάνει να είναι θείος της. Γιατί το «αμάρτημα του θείου» το νομιμοποιεί η κ. Φραγγιά;

    Επίσης, αναπάντητο μένει το ερώτημα γιατί ο δήμος δεν κινεί γη και ουρανό ώστε να απομακρυνθεί το πλοίο «Καπετάν Σταύρος» που μετά τη φωτιά είναι μη αξιόπλοο και έχει δέσει μόνιμα στο λιμάνι.

    Και τέλος, ως καλή αυτοδιοικητική η κ. Φραγγιά θα πρέπει να γνωρίζει τα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων του δήμου. Αντιδήμαρχος ήταν και η ίδια, γιατί δεν έκανε το παραμικρό ώστε να μην φτάσουμε στο σημερινό κατάντημα του λιμανιού;

    Δύσκολες ερωτήσεις και ακόμη πιο δύσκολες απαντήσεις, όμως, για τα δύσκολα είναι οι δήμαρχοι…

    Η Καμπουρίδου, το IRIS και το τεχνολογικό «θαύμα» στην Ινδία

    Αεικίνητη η διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΙΑΣ Α.Ε., Σταυρούλα Καμπουρίδου, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την επέκταση του συστήματος πληρωμών IRIS παντού.

    Μαθαίνω ότι βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Βομβάη προκειμένου να μιλήσει σε συνέδριο που διοργανώνει ο αντίστοιχος ινδικός… ΔΙΑΣ και η κεντρική τράπεζα της χώρας.

    Η κ. Καμπουρίδου από τις επαφές που είχε και τις συνομιλίες που έκανε έχει μείνει εντυπωσιασμένη από την τεχνολογική εξέλιξη της Ινδίας και στον τομέα των πληρωμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 48% των άμεσων πληρωμών σε όλο τον κόσμο διακινείται από το ινδικό… IRIS, το οποίο ονομάζεται UPI.

    Κι όπως έλεγαν στην κ. Καμπουρίδου, αυτή η τεχνολογική επανάσταση οφείλεται κατά κύριο λόγο και στον πρωθυπουργό, Μόντι, ο οποίος είναι φανατικός οπαδός των digital payments και κάνει τα πάντα για την προώθησή τους.

    Ας παίρνουμε παραδείγματα από την… φτωχή Ινδία. Ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν διορία μέχρι 2 Σεπτεμβρίου για να διασυνδεθούν. Μαθαίνω δε ότι πριν η ΑΑΔΕ στείλει επιστολή – υπενθύμιση οι εγγραμμένοι επαγγελματίες στο IRIS ήταν 395 χιλιάδες. Την επόμενη της αποστολής του μηνύματος έφτασαν 422 χιλιάδες, όμως, απομένουν άλλες 300 χιλιάδες για το στόχο.

    Not bad, αλλά θέλει κι ο διάβολος φοβέρα…

    Ο καπετάνιος τα είπε… τσεκουράτα κατά Κουρέτα, Τριαντόπουλου

    Δεν είναι και πολύ συνηθισμένο ένα «γαλάζιο» στέλεχος να επιτίθεται με σφοδρότητας κατά υπουργών. Αλλά όποιος γνωρίζει τον καπετάν Γιώργο Ξηραδάκη, γνωστό στο χώρο της ναυτιλίας λόγω της εταιρείας XRTC κι επειδή είναι πρόεδρος της Ενωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Εμπορικής Ναυτιλίας, ξέρει ότι τα λέει… τσεκουράτα.

    Βολιώτης στην καταγωγή ο Ξηραδάκης, αν και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ το 2019, δεν δίστασε να επιτεθεί κατά όσων θεωρεί υπεύθυνους για την τραγική εικόνα με τα χιλιάδες νεκρά ψάρια στον Παγασητικό.

    Κατ’ αρχάς επιτέθηκε στον Περιφερειάρχη, Δ. Κουρέτα, λέγοντας ότι γέμισε την αλμυρή θάλασσα με τα ψόφια ψάρια του αποστραγκιστήρα της λίμνης Κάρλας και νέκρωσε την παραλία της Θεσσαλίας.

    Και στη συνέχεια τα έβαλε και με τους αρμόδιους για το «έγκλημα στο Βόλο», δείχνοντας ξεκάθαρα κατά του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης, Χρήστου Τριαντόπουλου.

    Δεν ξέρω αν αυτή η επίθεση συνδέεται με το γεγονός ότι ο κ. Τριαντόπουλος εκλέγεται στη Μαγνησία ή αν ο κ. Ξηραδάκης έχει πολιτικές βλέψεις. Αλλά η κατάσταση με τα νεκρά ψάρια προκαλεί μεγάλη θλίψη και οργή.

    Επιβεβαίωση wiseman για Λινού…

    Πλήρης επιβεβαίωση του wiseman της Δευτέρας για το θέμα της Αθηνάς Λινού. Γράφαμε τότε: «Μια τελευταία εξέλιξη που μου λένε ότι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σχέδιο διάσωσης του προέδρου και ταυτόχρονα θα ηρεμήσουν και τα «μαντρόσκυλα» που γαυγίζουν. Μου λένε λοιπόν ότι ο Κασσελάκης θα διαγράψει την βουλευτίνα Αθηνά Λινού, για την οποία έχει σκυλιάσει ο κρητικός βουλευτής και ταυτόχρονα θα δώσει θέση αντιπροέδρου στον Παύλο Πολάκη, επιβραβεύοντάς τον έτσι για τον «αγώνα» του.

    Να που το πρώτο μέρος του σχεδίου έγινε χθες με τη διαγραφή της κ. Λινού από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για… λόγους διαφάνειας.

    Καμιά σχέση με την αλήθεια βεβαίως. Χατίρι στον Πολάκη έκανε ο Κασσελάκης με έναν και μόνο στόχο: Να κλείσει ένα σοβαρό μέτωπο που είχε στο κόμμα και να τείνει χείρας φιλίας στον βουλευτή Χανίων ενόψει Κεντρικής Επιτροπής.

    Μετά τα γεγονότα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου ο Κασσελάκης έχει χάσει ουσιαστικά τη στήριξη των μισών βουλευτών του, η μόνη ελπίδα του να διατηρηθεί στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι να περάσει από την Κ.Ε. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

    Ο ένας είναι να κερδίσει τα λεγόμενα και «παπαδάκια», τα στελέχη δηλαδή που ελέγχονται από τον Νίκο Παππά. Με την τοποθέτησή του στη θέση του προέδρου της Κ.Ο., ο Παππάς θα στηρίξει Κασσελάκη.

    Ο δεύτερος είναι να προσεγγίσει τον Πολάκη ώστε αυτός να μην καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του στην ΚΕ.

    Η θυσία της «Ιφιγένειας»… κ. Λινού, είναι ένα πρώτο βήμα για να γλιτώσει προς το παρόν ο Κασσελάκης την καρατόμησή του, αφού ο Πολάκης μαζί με τον Παππά έχουν ισχυρές συμμαχίες στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

    … και μια δύσκολη θυσία

    Η διαγραφή της κ. Λινού, πάντως, δεν είναι μια απλή υπόθεση για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον η Κ.Ο. του κόμματος μένει με 34 βουλευτές (έχουν φύγει οι 11 για τη Νέα Αριστερά κι έχει διαγραφεί ο Πολάκης). Αν φύγουν άλλοι δύο αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται το ΠΑΣΟΚ.

    Να θυμίσουμε επίσης ότι η Αθηνά Λινού εξελέγη πρώτη στον Βόρειο Τομέα, κερδίζοντας σε ψήφους και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και αφήνοντας εκτός Βουλής ονόματα όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Πάνος Σκουρλέτης.

    Άγριος καυγάς δύο υπουργών

    Θα σας πω τώρα για μια φήμη που κυκλοφορεί πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου και για έναν τσακωμό που, όπως έμαθα, έκανε και τις νερατζιές στην Ηρώδου Αττικού να… κοκκινίσουν από ντροπή.

    Μαθαίνω, λοιπόν, για μια άγρια αντιπαράθεση μεταξύ δύο κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, με φωνές εκατέροθεν που ακούστηκαν ακόμη και από τους φρουρούς του Μαξίμου.

    Δεν θα σας πω ποιοι είναι, το μόνο στοιχείο που θα σας δώσω είναι ότι είναι και οι δύο πράοι και δεν έχουν στο παρελθόν επιδείξει προβλήματα διαχείρισης… θυμού.

    Μάλλον είναι τεντωμένα τα νεύρα, ίσως γιατί η ΔΕΘ είναι κρίσιμος σταθμός για την κυβέρνηση. Αλλά, όπως με πληροφόρησαν… νερό κι αλάτι. «Αυτά γίνονται…

    Τρομοκρατική ενέργεια για… τις κότες

    Όλα τα είχαμε δει σ’ αυτή τη χώρα γύρω από την τρομοκρατία, αλλά εμπρησμό γιατί οι κότες γεννούν αυγά, δεν το είχαμε ξανακούσει.

    Κι όμως, η αντιεξουσιαστική ομάδα ΜΑΖ, δηλαδή Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων ανέλαβε την ευθύνη του εμπρησμού των εγκαταστάσεων της Tsakiris Family A.E., στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

    Απειλούν μάλιστα ότι θα το καταστρέψουν και πάλι αν η εταιρεία το ξαναχτίσει. Για την ιστορία στις εγκαταστάσεις, στις οποίες δουλεύουν δεκάδες άνθρωποι, φιλοξενούνται τα γραφεία της διοίκησης, η τυποποίηση των αβγών, καθώς και οι υποδομές των logistics.

    Τρομοκρατική ενέργεια για τις κότες, πράγματι δεν το είχαμε ξαναδεί…

    Ο Χρυσοχοΐδης… παίρνει το όπλο του

    Μια πρόταση που αν περάσει θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις αλλά θα σώσει και ανθρώπινες ζωές, έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, χθες στο υπουργικό συμβούλιο.

    Οι πληροφορίες μου λένε ότι πρότεινε για όσους δικυκλιστές δεν φορούν κράνος, εκτός από το πρόστιμο να… κατάσχεται και η μηχανή τους.

    Αν αυτή η πρόταση γίνει νόμος θα… κλάψουν πολλοί τα μηχανάκια τους, αφού παρατηρούμε στους δρόμους ουκ ολίγους δικυκλιστές να μη φορούν κράνος θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

    Για να δούμε. Ένα τόσο σκληρό μέτρο, που όμως, μπορεί να συνετίσει τους παραβάτες, θα γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση και θα υλοποιηθεί;

    Δήμητρα Κούστα: H επανεμφάνιση

    Μετά από την πάροδο αρκετών μηνών αποχής από τα social media, χθες έκανε την εμφάνιση της, η σύζυγος του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, Δήμητρα.

    Ανέβασε φωτογραφίες στο Instagram όχι φυσικά ολόσωμες, αλλά φρόντισε το σώμα της, να καλύπτεται από ένα τραπεζάκι, όπως βλέπετε στην 1η φωτό.

    Έχω την εντύπωση, ότι τα καλά νέα για το εφοπλιστικό  ζευγάρι, που ήδη έχει 2 κοριτσάκια, είναι προ των  πυλών…

    Magnifique!!!

    Άννα Βίσση και Δήμητρα Κούστα.
    Η κ. Κούστα “κρύβεται” επιμελώς πίσω από το τραπεζάκι της φωτογραφίας
    Άννα Βίσση και Δήμητρα Κούστα

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.