• Η επίσκεψη του Χρήστου στο OPEN, το χαβά της η Goldman Sachs, η κυρία του Αστέρα και οι εξωγήινοι των τεχνικών κλιμακίων

    Το 2020 φαίνεται να είναι η χρονιά των γυναικών προεξέχουσας της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας.

    the wise man
    image
    the wise man

    OPEN TV:  Έπιασε δουλειά ο Παναγιωτόπουλος

    Στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Open βρέθηκε εχθές το απόγευμα ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος – πρώην MEGA – ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή ειδήσεων στο σταθμό μετά την παραίτηση του Δημήτρη Μιχαλέλη.

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε αρχικά με το δεξί χέρι του Ιβάν (Σαββίδη) και CEO του Dimera Group Αρτούρ Νταβιντιάν, εν συνεχεία με τον Τέρενς Κουίκ και μετά με τον Γιώργο Λεβέντη (τον γνωστό manager της τηλεοπτικής βιομηχανίας).

    Αφού, λοιπόν, είδε τα μεγαλοστελέχη, ξεκίνησε τις συναντήσεις με τους επικεφαλής των τμημάτων αλλά και με τις παρουσιάστριες των δελτίων ειδήσεων καθώς θα είναι ο άνθρωπος που θα παρεμβαίνει ανά πάσα στιγμή στο αυτί τους.

    Εξάλλου, την έμπειρη και αρκετά ικανή Λίνα Δρούγκα την γνωρίζει – πέραν της προσωπικής τους σχέσης – από την εποχή του (παλαιού) MEGA. Ο Χρήστος την ξέρει την δουλειά και προφανώς κάτι τηλεπαρουσιάστριες  τύπου Λυμπεράκη (με μηδενική απήχηση και επιρροή) μάλλον δεν είναι του γούστου του.

    Το νέο χτύπημα της Goldman sachs

    Δεν πρόλαβαν να περάσουν δέκα ημέρες και η Goldman Sachs ξαναχτύπησε με report της για τις ελληνικές τράπεζες. Βέβαια, αυτή τη φορά το χτύπημα ήταν πιο ήπιο.

    Τι μας είπε λοιπόν η αμερικανική τράπεζα: Ότι κρατά ουδέτερα στάση για την Εθνική, την Πειραιώς και την Eurobank με εξαίρεση την Alpha για την οποία η σύσταση είναι θετική. Σε άλλο σημείο αυξάνει την τιμή-στόχο για την Eurobank στo 0,72 ευρώ από 0,69 ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 και για την μετοχή της Alpha Bank στο 1,37 ευρώ από 1,34 ευρώ ΑΛΦΑ 0% 1,68 .

    Μειώνει, όμως, τις τιμές στόχους για την μετοχή της Εθνικής στα 1,91 ευρώ από 2,22 ευρώ ΕΤΕ 0% 7,87 και για την μετοχή της Πειραιώς στο 1,15 ευρώ από 1,35 ευρώ ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 .

    Προφανώς οι Αμερικανοί θέλουν και  νέες δουλειές για αυτό χτυπάνε πάλι τις τράπεζες.

    Γυναίκα και στον Αστέρα Βουλιαγμένης

    Το 2020 φαίνεται να είναι η χρονιά των γυναικών προεξέχουσας της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον χορό στις επιχειρήσεις τον άνοιξαν οι τράπεζες (Ελένη Βρεττού, Χριστίνα Θεοφιλίδη, Φωτεινή Ιωάννου, Αναστασία Σακελλαρίου, Μαρία Ροντογιάννη, Φραγκίστη  Μελίσσα, Χριστίνα Μαργέλου,  Αλεξάνδρα Κονίδα κλπ), οι οποίες εμπιστεύονται σιγά-σιγά για τις επιτελικές θέσεις τις γυναίκες και όπως όλα δείχνουν ακολουθούν κι άλλοι.

    Άλλωστε η Alpha Bank ήδη έχει ενταχθεί  στον διεθνή δείκτη ισότητας των φύλων Bloomberg Gender-Equality Index (GEI), έναν από τους σημαντικότερους και εγκυρότερους επιχειρηματικούς δείκτες διεθνώς.

    Τελευταίο… κρούσμα μια επιχείρηση του τουρισμό, ο  Αστέρας Βουλιαγμένης, στο τιμόνι του οποίου τοποθετείται από σήμερα μια γυναίκα η Πέννυ Ζαγλαρίδου, έως εχθές γενική διευθύντρια στο ξενοδοχείο Athens Marriott.

    Δεν είναι τυχαίο ότι το mononews.gr έβγαλε πρόσφατα στον αέρα το site Portraits.gr, στην θεματολογία του οποίου κυριαρχεί η γυναικεία δυναμική παρουσία.

    Η ανοησία των δευτεροκλασάτων της… πάλαι ποτέ τρόικας

    Η στήλη ρώτησε αρμοδίως για να μάθει όχι τόσο τι είπαν οι υπάλληλοι των τεχνικών κλιμακίων της πάλαι ποτέ τρόικας, νυν θεσμών στην τηλεδιάσκεψη με θέμα το αίτημα της Αθήνας για παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά για το ύφος τους…

    «Ήταν σαν να είχαν κατέβει από άλλο πλανήτη και δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν ότι ο πλανήτης που επισκέπτονται, δηλαδή η Γη, είναι αντιμέτωπη με την σφοδρότερη κρίση στην ιστορία της», μας απάντησε η πηγή και ξέσπασε στα γέλια…

    Fed, BoE και ΕΚΤ παίζουν τα ρέστα τους σε αντίθεση με τους ηγέτες

    Η Ομοσπονδιακή Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισε να ρίξει στην αγορά επιπλέον 2,3 τρις δολάρια σε δάνεια ενώ η Κεντρική Τράπεζας της Αγγλίας να τυπώσει – χωρίς όριο – και για όσο χρειασθεί στερλίνες… Κι αυτά όταν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών προσπαθούν να βάλουν τρικλοποδιά ο ένας στον άλλον

    Ο μόνος ευρωπαϊκός θεσμός που έχει σταθεί ως τώρα στο ύψος των περιστάσεων είναι η ΕΚΤ. Τελικά, οι τραπεζίτες μοιάζουν στην εποχή του κορωνοϊού πιο φιλολαϊκοί από όσους έχει ψηφίσει οι πολίτες της Ένωσης…

    Ποιος θα το περίμενε…

    Πέννυ Ζαγλαρίδου-CEΟ Αστέρας Βουλιαγμένης