• Οι επιχειρηματίες, τα yachts και η παρμεζάνα, τα hot ρεστό σε Μύκονο, Σπέτσες, Πάρο, τα deals του Εξάρχου, τα μυστήρια της Metlen, ο ανασχηματισμός του Κυριάκου, το διαζύγιο της Κυριακού και ο διάδοχος του εφοπλιστή

    Α, και να μην το ξεχάσω αφού αναφέρομαι στον επικεφαλής των Intrakat και Ακτωρ, Αλέξανδρο Έξάρχου. Η μετοχή της Intrakat βρίσκεται κοντά στα υψηλά της στα 5,17 ευρώ με το ρεκόρ της να είναι τα 5,40 ευρώ.

    Wiseman
    image
    Wiseman

    Τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες σε yachts (με παρμεζάνα και προσουτο)

    Αγαπητοί αναγνώστες, μπορεί να ήμουν σε διακοπές για λίγες ημέρες, όμως παρακολουθούσα καθημερινά τα τεκταινόμενα.

    Από τις μετοχές στο ΧΑ και την πολιτική σκηνή, έως όλους όσοι ήταν σε Μύκονο, Πάτμο, Πάρο, Σπέτσες και Ιόνια νησιά.

    Στα hot spots δηλαδή που πήγαν είτε με mega yachts είτε αεροπορικώς, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλοδικηγόροι.

    Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί “φοβήθηκαν” από την σφοδρή καταιγίδα που «ξέσπασε» την προηγουμένη Δευτέρα στο Ιόνιο, καθώς λίγες ώρες νωρίτερα είχε βουλιάξει στην Σικελία, το περίφημο σκάφος Bayesian (των Ιταλικών ναυπηγείων Perini Navi) του βρετανού επιχειρηματία Mike Lynch.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί Ελληνάρες με «πλωτών» θηρίων των 30 εως 50 μέτρων, μεταξύ Parmigiano Reggiano και Prosciutto di Parma που έτρωγαν για πρωινό, τρόμαξαν τουλάχιστον για 60 λεπτά, έως ότου ηρεμήσει ο καιρός.

    Πάντως οι καπετάνιοι των Yachts φρόντισαν να ηρεμήσουν τα αφεντικά τους, ότι δεν κινδυνεύουν.

    Το mononews.gr προ ημερών είχε δημοσιοποιήσει βίντεο από motor yacht σκάφος 30 μέτρων που επλήγη από την καταιγίδα του Ιονίου.

    Τα hot

    Σε κάθε περίπτωση ολόκληρο το σύστημα που έκανε διακοπές τον Αύγουστο, προτίμησε να πάει σε συγκεκριμένα μαγαζιά.

    Στα νησιά τα hot σημεία ήταν το Nammos, ο Παπαϊωάννου και το Interni στην Μύκονο, το Bikini και Hono-lulu στις Σπέτσες, το Barbarosa και το Matsuhisa στην Πάρο, και στην Πάτμο κυρίως τα bar της Χώρας.

    Τώρα στα Ιόνια δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο hot σημείο με εξαίρεση ίσως στην Κεφαλονιά στο Φισκαρδο,  την ταβέρνα της Τασίας.

    Έρχεται «ο διάδοχος»

    Επιπρόσθετα, θέλω να σας υπενθυμίσω  (άλλωστε έχετε ενημερωθεί πλήρως από την αρχή) ότι σε λίγους μήνες,  η εφοπλιστική κοινότητα θα αποκτήσει ένα νέο μέλος.

    Γνωστός, «εισηγμένος στην Νέα Υόρκη» , εφοπλιστής, σε λίγους μήνες θα αποκτήσει τον περίφημο «διάδοχο», όπως τον ονομάζει η γλυκούλα σύζυγός του.

    Φυσικά για τον εφοπλιστή δεν θα είναι ο πρώτος γιος, αλλά ο τρίτος, καθώς εχει 2 αγόρια από προηγούμενο γάμο.

    Το ζεύγος διασκέδασε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ άλλων και στην Πάτμο, οπού η σύζυγος εθεάθη με μακριά φορέματα.

    Η ίδια αποφεύγει συστηματικά ήδη εδώ και 3 μήνες, την έκθεση στα social media. Στους προσωπικούς λογαριασμούς, πλέον ποσταρει τοπία, ηλιοβασιλέματα κλπ.

    Πόσο ρομαντικά είναι όλα αυτά, θα συμπλήρωνα εγώ!!!!

    Πριν ξεκινήσουμε λοιπόν την βαριά ενημέρωση, η στήλη θέλει να ευχηθεί στα ζευγάρια που μέσα στο Παρασκευοσαββατοκύριακο, βάφτισαν τα παιδιά τους (και στις δυο περιπτώσεις ήταν δίδυμα) σε 2 διαφορετικά νησιά του Αιγαίου, να τα δουν όπως επιθυμούν.

    Ξεκινάμε λοιπόν με τα νέα από την αγορά.

    Ο Μητσοτάκης, ο Εξάρχου και το μετρό

    Επειδή σε λίγες ημέρες θα έχουμε την ΔΕΘ, από ότι πληροφορούμαι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία των εγκαινίων του μετρό που θα λειτουργεί σε 13 σταθμούς.

    Θα είναι στα τέλη Νοεμβρίου η επίσημη πρώτη ενώ σε ένα χρόνο, στα τέλη του 2025 θα έχουμε και τη λειτουργία της επέκτασης προς Καλαμαριά.

    Και για να μην ξεχνιόμαστε.

    Αν δεν ήταν η ΑΚΤΩΡ και ο Αλέξανδρος Εξάρχου να τρέξει το έργο που βρισκόταν σε τέλμα, τώρα θα μιλούσαμε απλά για «τρύπες» στη Θεσσαλονίκη σαν κι εκείνη την πασίγνωστη τρύπα που είχε φτιάξει ο Κούβελας.

    «Τρύπα του Κούβελα»  αποκαλούνταν η κατασκευή του πρώτου πειραματικού τμήματος υπόγειας σήραγγας του Μετρό Θεσσαλονίκης στην επέκταση στην Καλαμαριά και το αεροδρόμιο.

    Ο Εξάρχου και τα deals

    Α, και να μην το ξεχάσω αφού αναφέρομαι στον επικεφαλής των Intrakat και Ακτωρ, Αλέξανδρο Έξάρχου.

    Η μετοχή της Intrakat βρίσκεται κοντά στα υψηλά της στα 5,17 ευρώ με το ρεκόρ της να είναι τα 5,40 ευρώ.

    Μαθαίνω ότι οι εξαγορές που θα κάνει η Ιντρακατ έως το τέλος του χρόνου βρίσκονται προ των πυλών.

    Ο Εξάρχου αξιοποίησε τον Αύγουστο για να ολοκληρώσει τουλάχιστον 2 deals που θα ανακοινωθούν προφανώς τον επόμενο μήνα.

    Τα μυστήρια της METLEN και οι συνέχεις αγορές

    Οφείλω να σας ομολογήσω ότι μου έκανε εντύπωση τη ανακοίνωση ότι μια εταιρία η MELVET INVESTMENTS LTD, νομικό πρόσωπο συνδεδεμένο με τον κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας και τον κ. Φώτιο Σπυράκο Chief Administration Officer & Head of CEO’S Office, προέβη σε αγορά περίπου 40.000 μέτοχων αξίας 1,350,000 εύρω,

    Οι αγορές έγιναν την προηγουμένη εβδομάδα αλλά αυτό που με ξένισε είναι ότι μέτοχος στην MELVET INVESTMENTS εκτός από τον Ευάγγελο μυτιληναίο είναι και ένα δεύτερο φυσικό πρόσωπο ο Φώτης Σπυρίκος, ο οποίος εργάζεται στην METLEN πολλά χρονιά.

    Αυτό που προσπαθεί να εξηγεί η αγορά είναι για πιο λόγο ο κ. Μυτιληναίος αγοράζει μετοχές της εταιρείας του  όχι μονός αφού θα μπορούσε με μεγάλη ευκολία αλλά μέσω εταιρείας που υπάρχει και 2ος μέτοχος.

    Ελπίζω να ξεδιαλύνω το μυστήριο που εχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της αγοράς τις επόμενες ημέρες…

    Πάντως η METLEN προχώρησε σε Μπαράζ αγοράς ιδίων μετοχών.

    Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα του 15αύγουστου (12-16 Αυγούστου) επαναγόρασε (buypack) 85.850 μετοχές συνολικής αξίας 2,92 εκατ. ευρώ. Επισης στις 23 Αυγούστου αγόρασε επιπλέον 5.000 μετοχές.

    Μετά και την προαναφερόμενη απόκτηση, η Metlen Energy & Metals κατέχει συνολικά 5.052.527 ίδιες μετοχές, ποσοστό 3,5359% του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας

    Η μετοχή έκλεισε την Παρασκευή χθες στα 34,90 ευρώ με άνοδο 1,4%.

    Οι τιμές στόχοι, όμως, βρίσκονται πολύ υψηλότερα. Για παράδειγμα, ενώ η Euroxx έχει βάλει τιμή στόχο στα 48,2 ευρώ.

    CENERGY-Intralot

    Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, τον Large Cap της FTSE Russell αναβαθμίζεται η μετοχή της Cenergy, από τον Mid Cap που βρισκόταν προηγουμένως.

    Η Cenergy, πήρε τη θέση της Βιοχάλκο, η οποία μετατίθεται στον Mid Cap, σύμφωνα με την σημερινή αναθεώρηση των δεικτών του οίκου.

    Επίσης, στον Mid Cap αναβαθμίστηκε και η μετοχή της Intralot, ενώ στον Micro Cap προστέθηκε για πρώτη φορά η Interlife. Δεν κατάφεραν να παραμείνουν στον Micro Cap οι AustriaCard, AVAX, Dimand, ΕΛΑΣΤΡΟΝ, Lavipharm, Premia, Πλαστικά Θράκης.

    Οι αλλαγές θα ισχύσουν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 20ης Σεπτεμβρίου 2024, όταν και αναμένεται αύξηση του τζίρου.

    Κυριαρχία METLEN στις ενεργειακές ανακατατάξεις…

    Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος κάνει τις βασικές κινήσεις στην προμήθεια  ηλεκτρικής ενέργειας: Eκλεισε ο τελευταίος κύκλος συγκέντρωσης στον κλάδο με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Volterra από την Protergia του Ομίλου METLEN.

    Όταν ρωτήθηκε ο κος  Μυτιληναίος στο τελευταίο teleconference πόσο εύκολο θα είναι το μερίδιο της Protergia να ανέβει από το 20% στο 30%, απάντησε ότι θα είναι ένα δύσκολο εγχείρημα για το οποίο θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια.

    Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Voltera, η METLEN Energy & Metals προχωρά την καθετοποίηση, μετά και τις απορροφήσεις Watt + Volt και Efa Energy, και γίνεται η πρώτη ιδιωτική εταιρεία του κλάδου με μερίδιο γύρω στο 15% με την εταιρεία να κατέχει στην υψηλή τάση μερίδιο κοντά στο 40%.

    «Στο εγγύς μέλλον θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι μεγάλες καθετοποιημένες εταιρείες του κλάδου, με τις μικρότερες να απορροφώνται από τα μεγαλύτερα σχήματα» είναι η πρόβλεψη του κ. Μυτιληναίου αλλά και του Γιώργου Στάσση της ΔΕΗ που παραμένει ο κυρίαρχος όμιλος στην ενέργεια.

    Το βλέμμα τώρα σε Elpedison και ΔΕΠΑ Εμπορίας…

    Στο εξής το ενδιαφέρον στρέφεται σε δύο ακόμη μέτωπα: την Elpedison αλλά και τη ΔΕΠΑ Εμπορίας (Φυσικό Αέριο), όπου ενδεχομένως να υπάρξουν νέες εξελίξεις που θα διαφοροποιήσουν περαιτέρω το σκηνικό της αγοράς και θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη συγκέντρωση τον κλάδο.

    Στην Elpedison (Helleniq Energy και Edison από 50%) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η λεγόμενη διαδικασία «ολλανδική δημοπρασίας» προκειμένου να αποκτήσει το 100% της εταιρείας ο ένας εκ των δύο σημερινών μετόχων.

    Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Helleniq Energy, Ανδρέα Σιάμισιη το τοπίο σε σχέση με την Elpedison αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει μέσα στο έτος. Ο όμιλος έχει επενδύσει σημαντικά ποσά στις ΑΠΕ, ζητούμενο πλέον είναι η καθετοποιημένη παρουσία τόσο στην πράσινη ενέργεια όσο και στη θερμική παραγωγή αλλά και την προμήθεια. “Έχουμε αποκτήσει ανανεώσιμα και πρέπει να καθετοποιηθούμε”, τόνισε ο κ. Σιάμισιης σημειώνοντας ότι μια κοινοπραξία με ποσοστά 50%-50% είναι πιο δύσκολο να λειτουργήσει όταν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά στο κάθε κομμάτι δραστηριότητας (ΑΠΕ).

    “Δεν αποκλείω συμφωνία να αγοράσουμε ή να πουλήσουμε”, τόνισε απαντώντας σε ερώτηση μετόχου. Ο CEO του Ομίλου ‘κάρφωσε’ και τις διοικήσεις ως τώρα λέγοντας ότι στα 15 χρόνια λειτουργίας της Elpedison η εταιρεία δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ μέρισμα στους μετόχους της.

    Αναφορικά με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας (διευθύνων σύμβουλος Κώστας Ξιφαράς) – Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας να θυμίσουμε ότι στον Όμιλο συμμετέχει με ποσοστό 35% η Helleniq Energy, η διοίκηση της οποίας πιέζει ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας προωθώντας κατά βάση την πώληση του ποσοστού που κατέχει στη ΔΕΠΑ Εμπορίας στον βασικό μέτοχο, στο Ελληνικό Δημόσιο, που κατέχει το υπόλοιπο 65% μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

    Σήμερα η Helleniq Energy δραστηριοποιείται στη λιανική αγορά ενέργειας τόσο μέσω της Elpedison όσο και μέσω της Φυσικό Αέριο-ΕΕΕ, γεγονός που, όπως έχει δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Σιάμισιης, «δεν μπορεί να συνεχιστεί». Σε κάθε περίπτωση η τύχη της ΔΕΠΑ Εμπορίας θα κρίνει και την πορεία της Φυσικό Αέριο.

    Alpha Bank: Οι επαναγορές μετοχών ενισχύουν την αξία για τους μετόχους της 

    Τρεις εβδομάδες συμπληρώνονται από την έναρξη του προγράμματος επαναγοράς μετοχών της Alpha Bank, στο πλαίσιο του οποίου έχουν αγοραστεί μέχρι στιγμής 5.180.289 τεμάχια με συνολικό κόστος €8,1 εκατ.

    Με μέσο κόστος αγοράς ανά μετοχή, έως τώρα, τα €1,56 και τη λογιστική αξία ανά μετοχή στα €2,90, η τράπεζα επαναγοράζει τις μετοχές της στο 0,54 τις λογιστικής αξίας, ενισχύοντας έτσι την αξία για τους υφιστάμενους μετόχους, καθώς βελτιώνονται τα κέρδη ανά μετοχή και το μέρισμα ανά μετοχή που αναλογούν στους μετόχους οι οποίοι διακρατούν τις μετοχές της Alpha Bank.

    Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα, πιστή στο σχέδιό της για περαιτέρω ενίσχυση των αποδόσεων, επιβράβευσε τους μετόχους της με δύο τρόπους: κατά 50% με τη διανομή μερίσματος με καταβολή μετρητών συνολικού ύψους 61 εκατ. και κατά 50% με το εν εξελίξει πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών συνολικού ύψους άλλων 61 εκατ. ευρώ.

    Το νέο χτύπημα του Νίκου Καραμούζη

    Στα τέλη Μαρτίου το fund SMERC του Νίκου Καραμούζη ανακοίνωσε την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου στην Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική. Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί ο πρώην τραπεζίτης και ιδιαίτερα επιτυχημένος manager μπαίνει στο χώρο των κτηνιατρικών υπηρεσιών.

    Μαθαίνω, όμως ότι η Πλακεντία Κτηνιατρική είναι το πρώτο από τα «χτυπήματα» που θα κάνει το fund στο συγκεκριμένο ιδιαίτερα ανερχόμενο κλάδο.

    Οι πληροφορίες μου λένε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για εξαγορές κι άλλων κτηνιατρικών κλινικών σε όλη την Ελλάδα με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου που θα καλύπτει τη χώρα προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στα ζώα συντροφιάς.

    Όπως με πληροφορούν, ο κλάδος των κτηνιατρικών υπηρεσιών, από κλινικές μέχρι ξενοδοχεία για τα ζώα θα είναι τα επόμενα χρόνια ταχέως αναπτυσσόμενος.

    Υπολογίζεται ότι τα ζώα συντροφιάς που βρίσκονται σε σπίτια (σκυλιά και γατιά) είναι πάνω από 1,5 εκατ. ενώ πάνω από 3 εκατ. είναι τα αδέσποτα και οι δήμοι επιδοτούνται κάθε χρόνο με περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ για τη διαχείρισή τους.

    Να σας θυμίσω ότι και η BC Partners έχει εισέλθει στον συγκεκριμένο τομέα αγοράζοντας πλειοψηφικό πακέτο της Pet City.

    Πουλήθηκαν όλα στο πρώην Hilton

    Πολλά ακούγονται και γράφονται, συχνά ανυπόστατα, για τη μεγάλη επένδυση του Κωνσταντακόπουλου και των Αράβων στο πρώην Hilton που θα γίνει «The Ilisian», μια επένδυση της τάξης των 350 εκατ. ευρώ.

    Ρώτησα ανθρώπους που γνωρίζουν πώς πάνε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και μου είπαν ότι όλα είναι ικανοποιητικά κι ότι θα δημιουργηθεί ένα μοναδικό ξενοδοχείο με πολυτελείς κατοικίες.

    Μου είπαν επίσης ότι διπλασιάστηκε το κόστος για τις ενισχύσεις που χρειάζονται για το πολύπλοκο συγκρότημα κι ότι όντως θα υπάρξουν κάποιοι μήνες καθυστερήσεων προκειμένου το «The Ilisian» να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των επενδυτών.

    Τα πολυτελή διαμερίσματα, που φτάνουν να δίνονται ακόμη και πάνω από 20 χιλιάδες ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, έχουν πουληθεί ήδη όλα, δείγμα του ενδιαφέροντος που υπάρχει από εφοπλιστές, επιχειρηματίες αλλά και ξένους.

    Όπως μου είπαν επίσης η πρόσβαση στο νέο ξενοδοχείο θα επιτρέπεται μόνο για members παντού, και στην πισίνα που θα γίνει στο χώρο.

    Διαζύγιο – βόμβα για την κόρη του Μίνωα Κυριακού

    Αγαπητοί αναγνώστες, θα σας πληροφορήσω τώρα για ένα διαζύγιο – βόμβα από το χώρο των επιχειρήσεων. Δεν ξέρω αν έχει ανάδρομο Ερμή, αλλά πολλά διαζύγια μαζεύτηκαν τον τελευταίο καιρό.

    Μαθαίνω λοιπόν ότι μετά από 14 χρόνια έγγαμου βίου, χώρισε η μοναχοκόρη του αείμνηστου Μίνωα Κυριακού, Αθηνά Κυριακού.

    Είναι το τρίτο παιδί του εφοπλιστή και ιδρυτή του ομίλου ΑΝΤ1, και αδερφή του Ξενοφώντα Κυριακού που έχει αναλάβει κυρίως τα εφοπλιστικά και ζει στη Νέα Υόρκη, και του Θοδωρή Κυριακού, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά στο χώρο των media.

    Η Αθηνά Κυριακού είχε παντρευτεί τον Ιούλιο του 2010 στο εξοχικό της οικογένειας στον Αγιο Αιμιλιανό, με τον αγαπημένο της, Λευτέρη Καλλέργη, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate.

    Ηταν ένας λαμπερός γάμος με περισσότερος από 200 καλεσμένους, όλοι κολλητοί της νύφης και του γαμπρού.

    Ο καρπός του έρωτά τους ήρθε ένα χρόνο μετά όταν γεννήθηκε το αγοράκι τους.

    Ιδιαίτερα χαμηλών τόνων η Αθηνά Κυριακού, ασχολήθηκε αθόρυβα με τα media της οικογένειας, αλλά δεν την βρίσκει ποτέ κανείς στις κοσμικές στήλες και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τη δημοσιότητα.

    Ακόμη και ο χωρισμός μετά από 14 χρόνια έγινε γνωστός μόνο στον κύκλο της οικογένειας Κυριακού, αλλά ο wiseman το έμαθε και σας ενημερώνει.

    Τι θα πει ο Κυριάκος στη ΔΕΘ

    Να σας πάω στα πολιτικά και να σας πω ότι από την τελευταία φορά που έγραψε ο wiseman πριν από τις διακοπές η κυβέρνηση πέρασε δύσκολες μέρες. Η μεγάλη φωτιά στην Αττική και η διαχείριση που έγινε ήρθε να φορτώσει με ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα το Μέγαρο Μαξίμου.

    Και μπορεί να έχουν ηρεμήσει τα πράγματα κάπως και ο τραγέλαφος που προσφέρει καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ να μην στρέφει τα φώτα στην κυβέρνηση, όμως μαθαίνω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος.

    Ο κρίσιμος σταθμός της ΔΕΘ και όλα όσα θα ανακοινώσει προκειμένου να κάνει μια νέα αρχή η κυβέρνηση, πλησιάζει και στο Μαξίμου ρίχνουν όλο το βάρος στα μέτρα τα οποία πρέπει να είναι κατανοητά από τον κόσμο, ουσιαστικά και άμεσα εφαρμοστέα. «Μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν χωρίς καθυστέρηση και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη«, μου λένε αρμόδιες πηγές, εστιάζοντας κυρίως στις βελτιώσεις στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών που πλήγωσε» την κυβέρνηση στις ευρωεκλογές.

    Αλλά και σε θέματα που αφορούν τα επιδόματα ενέργειας, τις παρεμβάσεις για φθηνή στέγη, την ανακοίνωση μεγάλου προγράμματος για να ανοίξουν χιλιάδες κλειστά διαμερίσματα. «Ακόμη και πάγωμα της φορολογίας των ιδιοκτητών αυτών των ακινήτων», μου λένε, πρόταση που έχει κάνει και η ΠΟΜΙΔΑ.

    «Μην απορήσετε αν από τα χείλη του πρωθυπουργού ακουστεί ξανά και νέα εξαγγελία για τον κατώτατο μισθό», μου λένε.

    Ο ανασχηματισμός και οι «σημαδεμένοι»

    Αλλά μιας και μιλάμε για την κακή εικόνα της κυβέρνησης και την προσπάθεια για restart μέσω ΔΕΘ να σας πω ότι ακούω κι άλλη φήμη.

    Ότι μέσα στο φθινόπωρο, το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει αυτό που δεν έκανε ούτε τον Ιούνιο. Δηλαδή ουσιαστικό ανασχηματισμό και θα πάρει πολλά «κεφάλια».

    Μου λένε για παράδειγμα ότι εκτός από τα στελέχη που το καλοκαίρι πήραν βαθμό κάτω του μηδενός, στη μαύρη λίστα του Μαξίμου βρίσκονται όσοι υπουργοί και υφυπουργοί «εξαφανίστηκαν» στις δύσκολες στιγμές που πέρασε στις αρχές Αυγούστου η κυβέρνηση.

    Αυτοί δηλαδή που συνέχισαν τις διακοπές τους, τα μπάνια και τα τσιφτετέλια την ώρα που κάποιοι άλλοι έδιναν μεγάλη μάχη τόσο στα πεδία των πυρκαγιών όσο και στο πώς η κυβέρνηση θα άντεχε τις επιθέσεις που δεχόταν.

    «Έχουν γνώση οι φύλακες» μου είπε με νόημα κυβερνητικός παράγοντας υπογραμμίζοντας ότι κάποια κυβερνητικά στελέχη δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχα τις επόμενες εβδομάδες…

    Το σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πολάκης και η «κουτσή πάπια» ο Στέφανος

    Τώρα για τον ΣΥΡΙΖΑ τι να σας πω; Βόθρος σαν κι αυτόν που έχει ο Κασσελάκης στις Σπέτσες που μοιάζει, όμως, με πισίνα. O Πολάκης άνοιξε πόλεμο στον Στέφανο και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Κάποιοι λένε μάλιστα ότι ο αψύς Σφακιανός θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προέδρου ο οποίος θα φύγει… νύχτα αφού εκτός από τους fun του Πολάκη υπάρχουν και οι «87» που δεν θέλουν να βλέπουν τον Κασσελάκη.

    Ο οποίος να θυμίσουμε αφήνει τα… πουρνάρια (το κόμμα που καίγεται) για να πάει στο γάμο (του) αλλά μάλλον το γλέντι θα του βγει ξινό.

    Μια τελευταία εξέλιξη που μου λένε ότι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σχέδιο διάσωσης του προέδρου και ταυτόχρονα θα ηρεμήσουν και τα «μαντρόσκυλα» που γαυγίζουν. Μου λένε λοιπόν ότι ο Κασσελάκης θα διαγράψει την βουλευτίνα Αθηνά Λινού, για την οποία έχει σκυλιάσει ο κρητικός βουλευτής και ταυτόχρονα θα δώσει θέση αντιπροέδρου στον Παύλο Πολάκη, επιβραβεύοντάς τον έτσι για τον «αγώνα» του.

    Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα σενάριο αποδοχής της κατάστασης, δηλαδή ότι έχει χάσει το κόμμα το οποίο θα διοικούν στο εξής οι «Πολάκηδες». Οδεύοντας προς το 3%!! Ο δε Κασσελάκης θα είναι κατ’ όνομα πρόεδρος μέχρι να χάσει το κόμμα. Κουτσή πάπια με απλά, αμερικανικά λόγια…

    Quiz 1: Ο υπουργός με το περουκίνι

    Παρότι είμαστε καλοί άνθρωποι, θα ξεκινήσουμε με ένα quiz λίγο… «κακιούλα» για το υπόλοιπο του καλοκαιριού:

    Ποιος υπουργός της κυβέρνησης θεωρείται ο μεγάλος χαμένος του καλοκαιριού;

    Με άλλα λόγια, ποιος είναι αυτός που προκάλεσε τη μήνιν του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επειδή πιάστηκε αδιάβαστος και απροετοίμαστος ενώ διαβεβαίωνε τον Πρωθυπουργό για το εντελώς αντίθετο;

    Τι; Δεν το βρήκατε ακόμη; Είναι ψηλός, γεροδεμένος και έχει κάνει προσθετική (μαλλιών, μην παρεξηγηθούμε ε;). Κάποιοι με παρέσυραν παλιότερα και μιλούσαν για περουκίνι, αλλά φίλος μου πλαστικός χειρουργός που τον παρατήρησε προσεκτικά σε κοντινή φωτό, με διαβεβαίωσε πως έχει κάνει αισθητική επέμβαση.

    Πόσο να σας βοηθήσω πια;

    Quiz 2: Το πανάκριβο beach bar πασίγνωστου αυτοδιοικητικού

    Και θα κλείσω σήμερα με ένα ακόμη hot quiz το οποίο έχει σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις.

    Σε παραλιακή περιοχή της Ανατολικής Αττικής ακούγονται πολλές φήμες ότι πολύ γνωστό πρώην αυτοδιοικητικό στέλεχος άνοιξε μεγάλο beach bar δαπανώντας πολλές χιλιάδες ευρώ.

    Το όνομα του πρώην στελέχους της Αυτοδιοίκησης στην Αττική είχε εμπλακεί σε υποθέσεις που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη και είχε στενές σχέσεις με τοπικό άρχοντα. Και πολλοί αναρωτιούνται που βρήκε τόσα χρήματα για να επενδύσει στο χώρο της εστίασης.

    Πολλά λέγονται, πολλά ακούγονται για το συγκεκριμένο μαγαζί και για τα λεφτά που ξοδεύτηκαν μόνο και μόνο για να λειτουργεί επί της ουσίας 3 μήνες το χρόνο.

    «Πώς και πότε θα κάνει break even άραγε;», μου έλεγε άνθρωπος που ξέρει πολλά στην περιοχή. Εκτός κι αν δεν τον νοιάζει να βγάλει τα λεφτά του… Και ο νοών νοήτω…

    Μάλιστα, όπως μου λένε, υπάρχουν και αρκετοί πολιτικοί που έχουν περάσει από το εν λόγω bar και καλό είναι να προσέξουν γιατί όπως ακούγεται στην Ανατολική Αττική «έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα» και δεν είναι το φθινόπωρο που πλησιάζει…

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.