• Οι δυσκολίες της Πειραιώς, γιατί Βακάκης και Pantalakis ζουν σε μια ωραία ατμόσφαιρα, η ΑΜΚ της CENERGY, ο Στασινόπουλος και ο Ηλιάδης, το στοίχημα του Στάσση, το Six Senses πάει Πόρτο Χέλι, τι δείχνουν τα γκάλοπ και το τσάμικο της βουλευτίνας

    Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει και για την μετοχή της JUMBO, καθώς δεν λέει να «ανασάνει».

    image

    Πειραιώς: Το δύσκολο όριο των 4 ευρώ

    Αγαπητοί αναγνώστες χθες η αγορά δεν ήταν καλή.

    Πολλές μετοχές, παρά την προχθεσινή άνοδο, δέχτηκαν πιέσεις.

    Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα η ΔΕΗ, η Τράπεζα Πειραιώς και η Metlen.

    Το μεγαλύτερο πλήγμα από τις μετοχές του FTSE25, δέχτηκε η μετοχή της Πειραιώς, που «έκλεισε» με απώλειες 1,82% στα 3,88 ευρώ, αν και στην αρχή της συνεδρίασης λίγο έλειψε να σπάσει το «δύσκολο» φράγμα των 4 ευρώ, καθώς έκανε πράξεις στα 3,98 ευρώ.

    Τελικώς το όριο των 4 ευρώ, αποδεικνύεται, προς ώρας,  ανυπέρβλητο για την μετοχή.

    Βακάκης, CITI, Pantalakis: Μια ωραία ατμόσφαιρα

    Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει και για την μετοχή της JUMBO, καθώς δεν λέει να «ανασάνει».

    Η μετοχή βρίσκεται στα 23 ευρώ, με χαμηλό στις 9 Αυγούστου τα 21,68 ευρώ και υψηλό στις 8 Μαΐου τα 30 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Μάιου του 2024 πραγματοποιήθηκε placement για το 3% των μετοχών στα 27,20 ευρώ.

    Αποτέλεσμα ήταν ο κ. Βακάκης να βάλει στο προσωπικό του πορτοφόλι, περίπου 110 εκατ. ευρώ.

    Όσοι άτυχοι αγόρασαν στα 30 ευρώ την μετοχή του, προφανώς ακόμα κλαίνε.

    Για να είμαστε δίκαιοι….θα πρέπει να συνυπολογισθεί και το μέρισμα του 1 ευρώ, που έδωσε στο ενδιάμεσο η εταιρεία.

    Αρά να υπολογίσετε ότι οι αγοραστές της 8ης Μαΐου στα 30 ευρώ, στην ουσία έχουν κόστος στα 29 ευρώ.

    Όμως, τι έχει να μας πει τώρα η περίφημη αμερικανική τράπεζα Citigroup, που στις 24 Απρίλιου  του 2024 έδωσε τιμή στόχο για την μετοχή τα 32,50 ευρώ;

    Και όταν λίγες ημέρες μετά, και για την ακρίβεια στις 9 Μαΐου, αναλαμβάνει κάτ΄ αποκλειστικότητα το placement των μετοχών;

    Φίλοι αναγνώστες, καταλαβαίνετε τα παιχνίδια που παίζουν οι μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού για να πάρουν τις μεγάλες δουλειές.

    Επιπρόσθετα, θα πρέπει να καυτηριάσουμε και την Pantelakis Securities και τον αναλυτή Σπύρο Τσαγκαλάκη που στις 12 Ιουλίου του 2024, σε έκθεση τους διατήρησαν την τιμή στόχο των 36 ευρώ.

    Από τα 36 στα 23 ευρώ η απόσταση είναι μόλις 13 ευρώ…

    «Αίσχος και για την CITI και την Pantalakis», λέει τώρα η επενδυτική κοινότητα.

    CENERGY: Σας το γράψαμε πρώτοι

    Αγαπητοί αναγνώστες, χθες στις 18:51 σας μεταδώσαμε από το mononews.gr αποκλειστικά την είδηση ότι επίκειται μεγάλη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, άνω των 150 εκατ. ευρώ, από την CENERGY, την θυγατρική του ομίλου της Viohalco.

    O τίτλος του κειμένου μας ήταν CENERGY: Τι συμβαίνει;

    Μάλιστα, σας γράφαμε ότι η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί με παραίτηση των παλαιών μετοχών.

    Και πράγματι σχεδόν 90 λεπτά μετά το mononews.gr επιβεβαιώθηκε πλήρως.

    Η εισηγμένη μαζί με τα αποτελέσματα του α εξάμηνου, ανακοίνωσε αργά το απόγευμα, ότι «προτίθεται να προχωρήσει σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου περίπου 200 εκατ. ευρώ με παραίτηση των παλαιών μετόχων, με σκοπό την επιτάχυνση του στρατηγικού σχεδίου της».

    Για την ακρίβεια η Cenergy Holdings, προτίθεται να προβεί σε κατανομή Νέων Μετοχών κατά προτεραιότητα σε υφιστάμενους μετόχους μειοψηφίας που θα συμμετάσχουν στην Ενδεχόμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

    Πέραν της ως άνω κατά προτεραιότητα κατανομής σε υφιστάμενους μετόχους μειοψηφίας, ο απώτερος στόχος της Εταιρείας θα είναι η διεύρυνση της διασποράς και η αύξηση της ρευστότητας της μετοχής.

    Στασινόπουλος- Ηλιάδης: Μακροχρόνιες σχέσεις

    Όσον αφορά στην ΑΜΚ της CENERGY,  η Goldman Sachs International ενεργεί ως μοναδικός παγκόσμιος συντονιστής και οι HSBC και Alpha Bank, ως κοινοί ανάδοχοι σε σχέση με την Ενδεχόμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

    Σε αυτό το σημείο να σας αναφέρω τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν, ο Έλληνας τραπεζίτης της Goldman Sachs Χάρης Ηλιάδης με τον επικεφαλής της Βιοχάλκο, Ιωάννη – Ιπποκράτη Στασινόπουλο.

    Εάν δεν κάνω λάθος, ήταν μαζί την ίδια χρονιά στο Κολέγιο Αθηνών.

    Προφανώς για αυτόν τον λόγο η αμερικανική τράπεζα πήρε την μεγάλη αυτή δουλειά.

    Not bad για τον Χάρη Ηλιάδη…

    Στάσσης (ΔΕΗ): Αύξησε το μερίδιό του στην ηλεκτροπαραγωγή….

    Αύξηση της ζήτησης και της παραγωγής ηλεκτρισμού χαρακτήρισε τον φετινό Ιούλιο.

    Αναφορικά με τα μερίδια των παραγωγών, για τρίτο συνεχόμενο μήνα ο Γιώργος Στάσσης και η ΔΕΗ αύξησαν το ποσοστό τους φτάνοντας το 54,18%. Ακολουθεί η ΜΕΤLEN του Ευάγγελου Μυτιληναίου με 14,54%, η Ήρων του Γιώργου Περιστέρη με 10,22% και η Elpedison του Ανδρέα Σιάμισιη με 5,53%.

    Η ζήτηση ενισχύθηκε κατά 4,6% σε ετήσια βάση και έφτασε τις 5.783 GWh, ενώ η παραγωγή κατά 19% στις 5.724 GWh. Το ισοζύγιο των διασυνδέσεων ήταν ελαφρώς ελλειμματικό με 59 GWh.

    Στο μείγμα παραγωγής, οι συμβατικές μονάδες παρείχαν το 47,2% με 2.702 GWh, τα υδροηλεκτρικά 7,8% με 446 GWh και οι ΑΠΕ 45% με 2.586 GWh.

    …και φορτσάρει στις επενδύσεις ΑΠΕ…

    Ο Γιώργος Στάσσης δίνει μεγάλη σημασία στις ΑΠΕ: σε εξέλιξη βρίσκονται  έξι  επενδύσεις της ΔΕΗ σε φωτοβολταϊκά και αιολικά με ορίζοντα ολοκλήρωσης διετίας.

    Το αιολικό χαρτοφυλάκιο υπολογίζεται σε 62,4 MW συνολικής ισχύος.  Διαθέτει δύο αιολικά πάρκα 26MW και 36,4MW, αντίστοιχα, με το πρώτο να βρίσκεται σε φάση κατασκευής με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του 2024 και το δεύτερο να έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και ηλέκτρισης τον Απρίλιο του 2025.

    Επιπρόσθετα, η ΔΕΗ έχει εντάξει  ένα ακόμη αιολικό πάρκο, ισχύος 13,2 MW που ολοκληρώθηκε και ηλεκτρίστηκε τον Μάρτιο του 2024.

    Η ΔΕΗ προχωρά την κατασκευή του Αιολικού Πάρκου «Δούκα» σε Καστοριά και Φλώρινα. Επίσης  την κατασκευή του Αιολικού Πάρκου «Κουκούλι» στην Κοζάνη και του Αιολικού Πάρκου «Κάρκαρος» στη Φωκίδα.

    Στην περίπτωση των φωτοβολταϊκών, τα έργα είναι τέσσερα, αθροιστικής ισχύος 850 MW, όλα στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα.

    Ο Τσέχος Σικέλα, τα πυρηνικά και η ενέργεια

    Σας έχω νέα από τους φίλους μου στην Κομισιόν που ενδιαφέρουν όλους μας.

    Ο Τσέχος Τζόζεφ Σικέλα, φανατικός υποστηρικτής των πυρηνικών, είναι το απόλυτο φαβορί για να αναλάβει Επίτροπος Ενέργειας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

    Λοιπόν έχουμε και λέμε:

    Tην Παρασκευή 30 Αυγούστου εκπνέει η προθεσμία που έχουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να υποβάλουν  προτάσεις για τους Επιτρόπους, που θα στελεχώσουν τη νέα Επιτροπή στο πλευρό της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

    Λόγω του στοιχήματος της πράσινης μετάβασης, το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας αναδεικνύεται σε καίριο. Η νυν επίτροπος Κάντρι Σίμσον παραδίδει τη σκυτάλη.

    Αν και μέχρι πρότινος, η Ισπανίδα Τερέζα Ριμπέρα φαινόταν ως επικρατέστερη για τη θέση, τα τελευταία 24ωρα η υποψηφιότητα του Τσέχου Τζόζεφ Σικέλα αλλάζει τα δεδομένα και τον αναδεικνύει σε φαβορί.

    Η ισπανο-τσεχική μονομαχία αναβιώνει την αντιπαράθεση μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, που κινδύνεψε να τινάξει στον αέρα την (όποια) μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

    Ήταν τότε που η Ριμπέρα, ως υπουργός Ενέργειας της Ισπανίας, προωθούσε συμβιβαστική πρόταση, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο. Στο επίκεντρο της τότε διαμάχης είχε βρεθεί η πυρηνική ενέργεια, με τη Γαλλία να την προωθεί, τη Γερμανία να αντιδρά και τη Ριμπέρα να τάσσεται πιο κοντά στο στρατόπεδο του Βερολίνου.

    Ο Τσέχος αντίπαλος της Ισπανίδας υπουργού τάσσεται σαφώς υπέρ της πυρηνικής ενέργειας, την οποία προώθησε ως υπουργός.

    Ο Σικέλα ως υπουργός Ενέργειας της Τσεχίας, καθοδήγησε τους συναδέλφους του υπουργούς σε πολιτική συμφωνία για τη μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου, κοινές αγορές φυσικού αερίου, ανώτατο όριο στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

    Ο Δαγούμας (ΡΑΑΕΥ) ετοιμάζει τα πορτοκαλί τιμολόγια…

    Προ των πυλών βρίσκονται τα δυναμικά («πορτοκαλί») τιμολόγια, τα οποία θα προσφέρουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε συγκεκριμένες χρονικές ζώνες του 24ωρου, επιτρέποντας έτσι τη δυνατότητα μείωσης του ενεργειακού κόστους με τη «μεταφορά» μέρους της κατανάλωσης σε αυτές τις ζώνες.

    Ο Θανάσης Δαγούμας και η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων της οποίας είναι Πρόεδρος, έχει καταρτίσει το καθεστώς εφαρμογής της συγκεκριμένης κατηγορίας τιμολογίων.

    Μαθαίνω ότι το Πλαίσιο θα  είναι έτοιμο τον Οκτώβριο, ώστε να τεθεί στη συνέχεια σε ισχύ με Υπουργική Απόφαση, αφού πρώτα περάσει από  δημόσια διαβούλευση.

    Τι γνώμη έχει όμως για τον… αρχιγίγαντα Μανουσάκη;

    Καλά είναι όλα αυτά, αλλά με την ευκαιρία ας ρωτήσει κάποιος τον Θανάση Δαγούμα τι γνώμη έχει για τον… αρχιγίγαντα της ενέργειας τον… μονοκράτορα του ΑΔΜΗΕ («εγώ δεν υπολογίζω ούτε υπουργούς, ούτε κανένα, διορίζω μόνο τους δικούς μου») τον Μάνο Μανουσάκη;

    Σας πληροφορώ για να μην έχετε αγωνία πως η απάντηση του Θανάση Δαγούμα δεν μπορεί να αποτυπωθεί στο πληκτρολόγιο.

    Και ας μας αποκαλύψει επίσημα κάποιος τέλος πάντων, τον λόγο για τον οποίο οι δυο τους παραλίγο να έρθουν στα χέρια πριν 2 μήνες μέσα στο ΥΠΕΝ, έξω από το γραφείο του υπουργού;

    Το ερώτημα είναι ρητορικό, αφού ο wiseman τους γνωρίζει τους λόγους, που πάντως δεν είναι… ιδεολογικοί!

    Ο πρώην ΣΥΡΙΖαίος Μανουσάκης, έχει γίνει τώρα φανατικός Νεοδημοκράτης.

    Άρα ο καυγάς ήταν για άλλο θέμα…

    Ο Γούτος συνεχίζει τις εργασίες για το πρώτο Six Senses στο Πόρτο Χέλι

    Με την κατεδάφιση των παλαιών κτισμάτων του Costa Perla συνεχίζονται οι εργασίες για την ανέγερση του Infinity Project, υπό την ομπρέλα της Six Senses της αλυσίδας Intercontinental.

    Η κοινή επένδυση 150 εκατομμυρίων της CBE Capital με έδρα το Λονδίνο, της εγχώριας κτηματομεσιτικής Golden Land Goutos, της Taconic Capital Advisors με έδρα τη Νέα Υόρκη και της Cedar Capital Partners με έδρα το Λονδίνο προβλέπει τη δημιουργία πράσινου συγκροτήματος σε έκταση 1.600 τ.μ., με 60 δωμάτια και σουίτες με ιδιωτικές πισίνες και κήπους, καθώς και μια ξεχωριστή βίλα με τρία υπνοδωμάτια, 10 επώνυμες βίλες 5 έως 8 υπνοδωματίων.

    Το έργο είχε πάρει έγκριση από τον Ιανουάριο του 2023, όταν εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Τουρισμού και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, για τη μετατροπή του σε Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα και αναμένεται να ξανασυστηθεί στο κοινό το 2026.

    «Τρέχουν» οι επαγγελματίες για το IRIS

    Η προθεσμία για την εγγραφή των ελεύθερων επαγγελματιών στο IRIS τελειώνει στις 2 Σεπτεμβρίου, δηλαδή στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, και προβλέπω… δράματα για όποιον αγνόησε τις προειδοποιήσεις της ΑΑΔΕ.

    Η αλήθεια είναι ότι μέσα στο καλοκαίρι, όταν ο Γιώργος Πιτσιλής έστειλε τα… ευγενικά email στους «ξεχασιάρηδες» επαγγελματίες, υπήρξε μεγάλη κινητικότητα, ειδικά τον Ιούλιο.

    Μαθαίνουμε ότι πριν την υπενθύμιση της ΑΑΔΕ ο μέσος ρυθμός εγγραφής στο IRIS για διάστημα 30 ημερών ήταν 427. Από τις 8 Αυγούστου και μέχρι τις 22 Αυγούστου ο μέσος ημερήσιος ρυθμός εγγραφής χρηστών στο P2B έφτασε τις 2.173, δηλαδή πέντε φορές πάνω κινήθηκαν οι εγγραφές των ελεύθερων επαγγελματιών.

    Και μαθαίνουμε επίσης ότι μέχρι πριν από λίγες ημέρες, οι συνολικοί χρήστες ήταν περίπου 400 χιλιάδες, κάτι που σημαίνει ότι παρά τις υπενθυμίσεις της ΑΑΔΕ και τις πιέσεις της κυβέρνησης ο στόχος για 800 χιλιάδες χρήστες χάνεται.

    Ίσως μια πανελλαδική καμπάνια θα βοηθούσε περισσότερο…

    Από τους μουσαμάδες του Τσίπρα στο μετρό του Μητσοτάκη

    O πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες ότι το Mετρό Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στο κοινό στις 30 Νοεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Ανδρέα δηλαδή, θα έχουμε εγκαίνια ενός εμβληματικού έργου για τη συμπρωτεύουσα.

    Την ημέρα του Αγίου Φανουρίου «φανερώθηκε» επιτέλους ότι το μετρό δεν είναι ανέκδοτο για τους «χαμουτζήδες» που κορόιδευαν έτσι τους Θεσσαλονικείς.

    Μάλιστα, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε ότι η επέκταση προς Καλαμαριά είναι στο 89,4% και θα ολοκληρωθεί το β’ εξάμηνο του 2025.

    Κι εγώ θυμήθηκα ότι πριν από 6 χρόνια περίπου, στα τέλη του 2018 ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός είχε… εγκαινιάσει τον πρώτο σταθμό του μετρό. Είχε εγκαινιάσει κάτι… κυλιόμενες σκάλες, ενώ για εκδοτήρια είχαν τοποθετήσει ζωγραφισμένους… μουσαμάδες.

    Τι είχε πει τότε;  Ότι το μετρό και οι 13 σταθμοί θα παραδίδονταν στις αρχές του 2020.

    Τέσσερα χρόνια πέρασαν, πολλές φουρτούνες πέρασε το μετρό και μόνο όταν η ΑΚΤΩΡ πέρασε στον έλεγχο της Intrakat και του Αλέξανδρου Εξάρχου, τέθηκαν αυστηρά χρονοδιαγράμματα και το έργο ολοκληρώθηκε.

    Τι θα δείξουν οι δημοσκοπήσεις 

    H πρώτη δημοσκόπηση που βγήκε στη δημοσιότητα μάλλον στερείται σοβαρής επιστημονικής έρευνας, καθώς έγινε εν μέσω διακοπών, μέσα στον Αύγουστο.

    Και όποιος ρωτήσει καλούς δημοσκόπους αν πρέπει γίνονται γκάλοπ τέτοιες ημέρες γελάει λέγοντας: «Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;»

    Όμως, για την ουσία της συζήτησης να σας πω ότι σύμφωνα με την Interview, η ΝΔ έχει ποσοστό 22,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πέμπτο κόμμα με 8,3%, το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 11,7%, η Ελληνική Λύση 8.8% και το ΚΚΕ 8,7%.

    Όπως μου λένε πάντως υπεύθυνοι δημοσκοπήσεων, μέσα στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου θα βγουν πιο αξιόπιστα στοιχεία, καθώς οι έρευνες θα ενσωματώνουν απόψεις των πολιτών όχι από την… παραλία.

    Και οι ίδιοι δημοσκόποι μου λένε ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται για το πολιτικό σκηνικό γενικότερα είναι επιεικώς… καταστροφική.

    Λένε π.χ. ότι οι πρόδρομες έρευνες δείχνουν «ρευστοποίηση» όλων των κομμάτων, όχι μόνο της αντιπολίτευσης. Κι επιβεβαίωση της οργής του κόσμου συνολικά για το πολιτικό σύστημα.

    Η ΝΔ πληρώνει και τη διαχείριση των πυρκαγιών, ειδικά την κακή εικόνα στην Αττική, αλλά και την απίστευτη ακρίβεια παντού, την οποία διαπίστωσαν οι Έλληνες και στις διακοπές τους.

    Και το κυβερνών κόμμα δείχνει να χάνει κι άλλες δυνάμεις, ακόμη και από το παραδοσιακό δεξιό κοινό της, κάτι που γνωρίζουν στο Μαξίμου και θα προσπαθήσουν να διορθώσουν το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από τη ΔΕΘ.

    «Η ΝΔ δεν πάει καλά, οι πολίτες χτυπούν ηχηρά καμπανάκια. Θα το δείτε στις επόμενες δημοσκοπήσεις», μου λένε.

    Το χάος στον ΣΥΡΙΖΑ και το «Νίκο φύγε» στο ΠΑΣΟΚ

    Στο χώρο της Κεντροαριστεράς γενικότερα οι έρευνες δείχνουν το απόλυτο… χάος, και την αδυναμία να βρεθεί μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

    Οι πηγές μου στις εταιρείες ερευνών μου λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την εικόνα που εμφανίζει δείχνει να οδηγείται ταχύτατα προς μονοψήφια ποσοστά. Με την κατάσταση αυτή να παγιώνεται, να είναι δηλαδή μη αναστρέψιμη κατάσταση.

    Για το ΠΑΣΟΚ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια στασιμότητα εν αναμονή των εσωκομματικών εκλογών του Φεβρουαρίου.

    Όμως, κι εδώ δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο δυναμικό κοινωνικό ρεύμα που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ ισχυρή δύναμη εξουσίας. «Κινείται μεταξύ 11% και 14%», μου λένε, με τους πολίτες να περιμένουν ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός.

    Στο ερώτημα για τις εσωκομματικές εκλογές, πάντως, οι περισσότεροι ερευνητές βλέπουν μονομαχία Ανδρουλάκη – Δούκα, παρά την καλή πορεία Γερουλάνου και Διαμαντοπούλου.

    To πρόβλημα μάλλον ο νυν πρόεδρος το έχει αφού κινδυνεύει να βρεθεί εκτός δεύτερου γύρου, επιβεβαιώνοντας όσους του έλεγαν εδώ και καιρό «Νίκο φύγε».

    Το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση;

    Και μιας και μιλάμε για πολιτική και κόμματα, να σας πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει μόλις 3 βουλευτές από το να δώσει στο ΠΑΣΟΚ τον τίτλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Σήμερα διαθέτει 35 βουλευτές, καθώς έχουν φύγει 11 για τη Νέα Αριστερά κι έχει διαγραφεί ο Παύλος Πολάκης.

    Αν υπάρξουν νέες αποχωρήσεις, πράγμα πολύ πιθανό, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει τρίτο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση.

    Λεφτά από την κομματική επιχορήγηση μπορεί να μη χάσει, όμως θα χάσει θέσεις εργαζόμενων ως επιστημονικό προσωπικό, μείωση του χρόνου ομιλίας στην Ολομέλεια, συμμετοχή σε επιτροπές κ.λπ.

    Δύσκολοι καιροί για το κόμμα που μόλις πριν από 5 χρόνια κυβερνούσε τη χώρα…

    Η «απελευθερωμένη» Τατιάνα Μπλάτνικ»…

    Μετά από 14 χρόνια κοινής πορείας, Νικόλαος και Τατιάνα Μπλάτνικ πήραν χωριστούς δρόμους και χαίρονται τη ζωή τους.

    Όμως, χθες η πάντα στυλάτη Τατιάνα έκανε μια ανάρτηση – απολογισμό στο Instagram και άφησε κάποιες αιχμές για την προηγούμενη ζωή της.

    Αναρτώντας μια φωτογραφία από προπόνηση που κάνει έγραψε μεταξύ άλλων:

    «Μετά από χρόνια που ήμουν ασυνεπής με τον εαυτό μου, αυτό για το οποίο είμαι περισσότερο περήφανη φέτος είναι να είμαι συνεπής και να βλέπω αλλαγή στο νου, στο σώμα και στο πνεύμα. Είναι η συνέπεια που φέρνει την αλλαγή.

    Σήμερα, απλά “επιστρέφοντας” σε εμένα, το χαμόγελό μου επέστρεψε.

    Μόνο εσύ ξέρεις τι βάζει φωτιά στην ψυχή σου… για ‘μένα είναι απλό- να νιώθω υγιής, παθιασμένη και με στόχους. (Και ανυπομονώ να επιστρέψω στους “ανθρώπους μου”)» έγραψε η Τατιάνα Μπλάτνικ.

    Εμένα πάντως αυτά που γράφει μου δείχνουν ότι το κορίτσι απελευθερώθηκε…

    … Και ο χαιρετισμός του Νικόλαου στην ελληνική σημαία

    Θα σας πω και μια ιστορία που έμαθα πρόσφατα για τον Νικόλαο, τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ, ο οποίος λένε οι φήμες ότι διάγει ευτυχισμένες ημέρες στο πλευρό όμορφης γόνου μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας. Της Χρυσής Βαρδινογιάννη.

    Μου λένε, λοιπόν, ότι ο Νικόλαος όταν ξυπνούσε το πρωί είχε απέναντί του μια ελληνική σημαία και το πρώτο που έκανε ήταν να στέκεται σε στάση προσοχής και να την χαιρετά σαν φαντάρος.

    Δεν ξέρω αν είναι αγάπη για την Ελλάδα ή αν ο πατέρας του τον είχε μάθει να πειθαρχεί με τέτοιο τρόπο.

    Απλά το γράφω και τα συμπεράσματα δικά σας…

    Quiz: Η ξανθιά βουλευτής που το έριξε έξω με… τσάμικο

    Πολλά τα πανηγύρια ανά την Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι, πολλές και οι υποχρεώσεις των βουλευτών. Κάποιοι άντεξαν και δεν πήγαν σε πολλά κάποιοι άλλοι, σαν σύγχρονοι σύντροφοι του Οδυσσέα, μαγεύτηκαν από τις… Σειρήνες του κλαρίνου και το έριξαν έξω.

    Το σημερινό κουίζ, λοιπόν, είναι πολιτικό.

    Στη φωτογραφία που ακολουθεί βλέπετε κάποιους να είναι στα τσακίρ κέφι. Μεταξύ αυτών και η ευειδής ξανθιά κυρία η οποία τυγχάνει να είναι… βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

    Κλαρίνο, τσάμικο και κάποιοι να την ραίνουν με… ουίσκι.

    Αθάνατη Ελλάδα, μέχρι και οι εθνοπατέρες δεν μπορούν να μην το ρίξουν έξω, ειδικά στα καλοκαιριάτικα πανηγύρια…

    Η βουλευτής τα δίνει όλα στο χορό

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.