• Η απόλυτη επιβεβαίωση για Πειραιώς, η επιστροφή της ΓΕΚ, οι παρεμβάσεις του Χατζηδάκη, ο ΔΕΔΔΗΕ, οι φωτιές και η αλήθεια, ποιους έβρισε ο Κικίλιας και πώς ο Σκυλακάκης άδειασε τον pirouetter ΜΜ

    Αναφορικά με το φλέγον θέμα του καλωδίου Κρήτης-Κύπρου, είναι ξεκάθαρο πως το «πήρε επάνω του» ο ΥΠΕΝ Θόδωρος Σκυλακάκης, όταν διαπίστωσε πως ο Μέγας «pirouetter» Μάνος Μανουσάκης (ΜΜ), παρά λίγο να δημιουργήσει κρίση στις σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου με τις αστοχίες και τις στραβοτιμονιές του!

    image

    Στα 4 ευρώ η Πειραιώς: Η απόλυτη εκτίμηση

    Αγαπητοί αναγνώστες, χθες η αγορά ήταν καλή, με τον Γενικό Δείκτη να κερδίζει 1,05% και να κλείνει στις 1.446 μονάδες, και μάλιστα χωρίς βοήθεια από τις ΗΠΑ μιας και τα αμερικανικά χρηματιστήρια  ήταν κλειστά.

    Η Κέκρωψ έκανε την έκπληξη που έκλεισε με κέρδη 10% στα 1,53 ευρώ, ενώ εξαιρετικές ήταν οι μετοχές των  Πειραιώς, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

    Η Πειραιώς επιτέλους μετά από μακρό χρονικό διάστημα,  έκλεισε πάνω από τα 4 ευρώ και για την ακρίβεια στα 4,02 ευρώ με όγκο συναλλαγών που έφτασε τα 3,9 εκατ. χαρτιά.

    Έτσι αποδεικνύεται προφητικό, το δημοσίευμα του wiseman σήμερα το πρωί, ότι επικρατούν οι αγοραστές στην Πειραιώς και όχι οι πωλητές.

    Μάλιστα σας λέγαμε ότι είναι θέμα χρόνου η τιμή της μετοχής  να διασπάσει τα 4 ευρώ.

    Επειδή μας αρέσει η επανάληψή, προ 24 ωρών σας επισημαίναμε τα εξής:

    «Κανένα σοβαρό σπίτι και κανένας μεγάλος παίκτης δεν πουλάει την μετοχή.

    Ίσα-ίσα, πρέπει να γνωρίζετε ότι στους αγοραστές είναι κατά κύριο λόγο αμερικάνικα κολοσσιαία funds τα οποία είτε αυξάνουν την θέση τους είτε χτίζουν καινούρια.

    Πρώτο και καλλίτερο παράδειγμα η Fidelity η οποία συνεχίζει να αγοράζει ακάθεκτη. Το ίδιο και η Vanguard.

    Τρίτος αμερικάνικος κολοσσός που χτίζει θέση είναι η Columbia Management με υπό διαχείριση 642 δις δολάρια. Η συγκεκριμένη, το τελευταίο διάστημα έχει αγοράσει περί τις 9.000.000 μετοχές.

    Τέταρτο αμερικάνικο σπίτι που χτίζει θέση είναι η Schroders Investment Management North America.

    Πέμπτο αμερικάνικο σπίτι που συνεχίζει να χτίζει θέση είναι η Lazard Asset Management.

    Έκτος αμερικάνικος κολοσσός που συνεχίζει να χτίζει θέση στην Πειραιώς είναι η Eaton Vance Management, θυγατρική της Morgan Stanley.

    Έβδομος κολοσσός είναι η BlackRock.

    Εκτός όμως από τους αμερικάνικους κολοσσούς, θέση χτίζει ο ιρλανδός διαχειριστής Mediolanum Asset Management.

    Μαζί με τον ιρλανδό, θέση συνεχίζει να χτίζει και ο Γιαπωνέζος κολοσσός Principal Global Investors με υπό διαχείριση 590.6 δις δολάρια.

    Το άκρως θετικό όμως είναι ότι τον τελευταίο καιρό έχει εμφανισθεί αγοραστής η Goldman Sachs Asset Management και η JP Morgan Asset Management.

    Είναι ολοφάνερο πλέον φίλοι αναγνώστες ότι οι πωλητές δεν έχουν δύναμη. Το παιχνίδι είναι καθαρά στα χέρια των αγοραστών.

    Ο Wiseman συντάσσεται πλήρως με τους Αμερικάνους κολοσσιαίους διαχειριστές που συνεχίζουν να αγοράζουν Πειραιώς ακάθεκτοι.

    Είναι θέμα χρόνου και μόνο η τράπεζα Πειραιώς να σπάσει ανοδικά και τα 4,00€ αλλά και τα 4,22€.

    Κουμάντο κάνουν πλέον οι αγοραστές.

    Οπότε φίλοι αναγνώστες, μην ακούτε την προπαγάνδα ότι μεγάλοι παίκτες πουλάνε Πειραιώς. Κανένας μεγάλος παίκτης δεν πουλάει»

    Η επιστροφή της ΓΕΚ

    Στις 28 Αυγούστου, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έκοψε 0,25 ευρώ ως επιστροφή κεφαλαίου.

    Εκείνη την ημέρα η μετοχή έκλεισε στα 17,40 ευρώ ενώ στις 27 Αυγούστου είχε ολοκληρώσει την συνεδρίαση στα 17,70 ευρώ.

    Χθες η μετοχή έκλεισε στα 17,60 ευρώ δηλαδή ήδη έχει καλύψει τα 0,15 ευρώ από τα 0,25 του μερίσματος.

    Η εταιρεία έχει μπροστά της μόνο καλά νέα όπως για παράδειγμα την συμφωνία της Αττικής Οδού κλπ.

    Not bad!!!

    Κωστής Χατζηδάκης: Αυτές είναι οι παρεμβάσεις

    Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε χθες στον Γιώργο Σιαδήμα και στο mononews.gr ο ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

    Ο ίδιος περιγράφει το σχέδιο της κυβέρνησης για το καλάθι της ΔΕΘ, τις προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου, τις σημειακές αλλαγές όπως τις χαρακτηρίζει που κλειδώνουν στο τεκμαρτό εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών αποκαλύπτοντας πως μόλις 300 επαγγελματίες πήγαν στην εφορία και υποστήριξαν πως βγάζουν λιγότερα, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αλλά και τις πρωτοβουλίες για τα κλειστά ακίνητα σε σχέση με το στεγαστικό.

    Όσον αφορά τη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη θα κινούνται σε τρεις άξονες: «Πρώτον, πολιτικές που απαντούν σε σύγχρονες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, το δημογραφικό, το στεγαστικό. Δεύτερον, πολιτικές που απαντούν σε δικαιολογημένα αιτήματα της κοινωνίας για στήριξη αυτών που πράγματι έχουν ανάγκη. Τρίτον, νοικοκυρεμένη δημοσιονομική πολιτική, διότι δεν σκοπεύουμε να σπαταλήσουμε την πρόοδο που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα».

    Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών αναφέρεται στις επικείμενες αλλαγές στο τεκμαρτό εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών ενώ ξεκαθαρίζει πως «το νέο σύστημα απαντά στην κοινωνική αδικία να πληρώνουν οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί περισσότερους φόρους από τον μέσο ελεύθερο επαγγελματία»

    Και προσθέτει, «δείτε, πολιτικός είμαι και εκλέγομαι με σταυρό. Θα μπορούσα να ακολουθήσω την κλασική πολιτική συνταγή του «μη δυσαρεστείς κανέναν». Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συμβαδίζει με τη συνείδησή μου. Είμαι Υπουργός Οικονομικών. Δεν μπορώ να αδιαφορώ για το γεγονός ότι ελεύθεροι επαγγελματίες που εμπίπτουν στο τεκμήριο, δηλώνουν μεσοσταθμικά ως εισόδημα 268 ευρώ/μήνα και, μάλιστα, για πολλά χρόνια».

    Στην μάχη με την φοροδιαφυγή ο Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθαρίζει πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί «είναι που μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε στη συνέχεια σε οριζόντιες μειώσεις φόρων αλλά και σε μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, όπως θα είναι οι μειώσεις εισφορών που θα αναγγελθούν στη Θεσσαλονίκη».

    Σε σχέση με το στεγαστικό, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει πως στόχος είναι να δοθούν περισσότερα κίνητρα στους ιδιοκτήτες των κλειστών ακινήτων ώστε να τα ρίξουν στην αγορά και να υπάρξει ένα αντίβαρο στην αύξηση των τιμών. Την ίδια ώρα όμως στο μικροσκόπιο του οικονομικού επιτελείου είναι και τα Airbnb την ώρα που ισχύει η επιβολή ΦΠΑ σε περίπτωση που κάποιος διαθέτει τρία και πάνω ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

    H στοχοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και η αλήθεια

    Η πιο εύκολη λύση για όσους δεν θέλουν να ψάξουν ποιος βάζει τις φωτιές που καταστρέφουν κάθε χρόνο την Ελλάδα, είναι να καταγγείλει τον… ΔΕΔΔΗΕ.

    Κι αμέσως μόλις εκδηλώνεται μια φωτιά, βρίσκεται ένας… αυτόπτης μάρτυρας, συνήθως ηλικιωμένος, ο οποίος καταθέτει ότι «είδε» σπινθήρα σε μια κολώνα ή ότι έσκασε ένα καλώδιο του δικτύου.

    Και κάπως έτσι στοχοποιείται ο Διαχειριστής.

    Είναι όμως, έτσι; Μάλλον αλλού πρέπει να ψάξει η πυροσβεστική για ενόχους. Διότι τα γεγονότα (και τα στοιχεία εν προκειμένω) είναι «ξεροκέφαλα», όπως έλεγε και ο Λένιν.

    Από τις περίπου 110 χιλιάδες πυρκαγιές που προκλήθηκαν στη χώρα τα τελευταία 11 χρόνια, δηλαδή περίπου 10 χιλιάδες το χρόνο, το δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος ενέχεται σε ζημιές μόλις για το 0,027% αυτών.

    Μάλιστα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 151 περιπτώσεις αλλά στις περισσότερες υπήρξε αθωωτική απόφαση.

    Εντάξει, το δίκτυο μπορεί να είναι παλιό, αλλά τα τελευταία χρόνια εκσυγχρονίζεται σταδιακά από τον ΔΕΔΔΗΕ.

    Όπως και το γεγονός ότι καθαρίζονται και τα οικόπεδα γύρω από τα σημεία ζεύξης του δικτύου, έχουν αποτρέψει πολλές πυρκαγιές.

    Επομένως, μάλλον σκοπιμότητες (και ανικανότητα) κρύβει η συχνή στοχοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ σε κάθε αντιπυρική περίοδο.

    Τα νεύρα του Βασίλη Κικίλια και ο Νεμπής του ΟΤΕ

    Αγαπητοί αναγνώστες, σήμερα θα σας αποκαλύψω κάτι εξαιρετικά σοβαρό που έγινε πριν από λίγες ημέρες. Αφορά στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια και στελέχη του ΟΤΕ.

    Όπως με πληροφόρησαν μέσα στον Αύγουστο και με τις πυρκαγιές να είναι σε πρώτο πλάνο, υπήρξε μια αστοχία στο 112. Δεν έφυγε αυτόματα το μήνυμα, καθυστέρησε να πάει στους πολίτες, θα σας γελάσω.

    Υπήρξε πάντως αστοχία και αναγνωρίστηκε και από τα στελέχη του ΟΤΕ που έφτιαξαν και λειτουργούν την συγκεκριμένη πλατφόρμα.

    Αμέσως ο Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε σύσκεψη με κορυφαία στελέχη του ΟΤΕ (δεν ξέρω αν ήταν εκεί και ο επικεφαλής, Κώστας Νεμπής) για να τους ζητήσει το λόγο.

    Το πρόβλημα δεν ήταν ότι ορθώς ο υπουργός ζήτησε το λόγο, αλλά ο τρόπος. Όπως μου μεταφέρουν, ο κ. Κικίλιας ήταν έξαλλος, χρησιμοποίησε απρεπέστατους χαρακτηρισμούς, στην κυριολεξία έβρισε κορυφαία στελέχη του οργανισμού με πολυετή πείρα κι εν πάση περιπτώσει με ένα καλό στάτους.

    Οι απίστευτες ύβρεις έγιναν αντικείμενο συζήτησης στο κτίριο του ΟΤΕ και δικαίως.

    Αντιλαμβάνομαι το βάρος που κουβαλά ο κ. Κικίλιας.

    Πάνω από 4 μήνες είναι στην πρώτη γραμμή, το άγχος και η ευθύνη είναι αναμφισβήτητα, θέλει να λειτουργούν όλα στην εντέλεια.

    Άλλο όμως αυτό κι άλλο οι ύβρεις και ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε στα στελέχη του ΟΤΕ.

    Νομίζω ότι υπάρχει και κάποιο όριο…

    Ποιος θα είναι ο «άσος» του ΚΜ;

    Μια… έκπληξη, μου λένε, ότι ετοιμάζει το Μέγαρο Μαξίμου για τη ΔΕΘ. Δηλαδή μια παροχή η οποία δεν έχει δημοσιοποιηθεί και μπορεί να είναι ο κρυμμένος «άσος» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

    Επειδή ρώτησα να μάθω τι ακριβώς μπορεί να είναι, σας διαβεβαιώ ότι επικρατεί μεγάλη μυστικοπάθεια.

    «Δεν είναι κάποιο φορολογικό μέτρο», μου λένε από το υπουργείο Οικονομικών.

    Άρα τι μπορεί να είναι;

    Ίσως η ανακοίνωση του πρωθυπουργού ενός γενναίου πακέτου για το στεγαστικό πρόβλημα.

    «Ή μήπως κάποιο επίδομα σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό;», μου είπε κάποιος άλλος.

    Ίδωμεν.

    Κάτι καλό θα είναι για να το κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό…

    O Στάσσης και η πολιτική της ΔΕΗ κρατούν σε λογικά επίπεδα τα τιμολόγια….

    Ανακοινώνονται οσονούπω οι επιδοτήσεις Σεπτεμβρίου στα τιμολόγια ρεύματος.

    Στα τέλη Ιουλίου σας είχαμε αναφέρει πως η πολιτική που ακολουθεί ο Γιώργος Στάσσης και η ΔΕΗ, καθορίζουν την τάση της αγοράς.

    Μέχρι στιγμής ο Στάσης  έχει κρατήσει σταθερά χαμηλά τα τιμολόγια κατά τους τελευταίους μήνες, απορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος της τεράστιας  αύξησης του χονδρεμπορικού κόστους του ρεύματος και δίνοντας τον εξισορροπητικό τόνο στη λιανική ρεύματος.

    Είναι γεγονός πως οι μεγάλοι καθετοποιημένοι παίκτες, όπως η ΔΕΗ που είναι ο μεγαλύτερος όμιλος στην αγορά, έχουν τη δυνατότητα με τα έσοδα από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας να κρατήσουν σε λογικά επίπεδα τα τιμολόγιά τους.

    Άλλωστε οι εναλλακτικοί προμηθευτές καταρτίζουν την τιμολογιακή τους πολιτική  με βάση τις κινήσεις της ΔΕΗ.

    Και η πολιτική του Γιώργου Στάση αποβαίνει  προς όφελος προφανώς των καταναλωτών.

    Πιστεύουμε πως αυτό θα συνεχιστεί αφού οι επόμενοι μήνες διεθνώς, θα είναι κρίσιμοι στην ενέργεια και όχι μόνο σε αυτήν…

    Με μείωση τιμής η ΔΕΗ…

    Για του λόγου το αληθές, ο Στάσσης και η ΔΕΗ ανακοίνωσαν μικρή μείωση στα 15,94 λεπτά ανά κιλοβατώρα για το πράσινο τιμολόγιο, Γ1/Ν1 Οικιακό το Σεπτέμβριο.

    Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, πρόκειται για μείωση 2,8% σε σχέση με τον Αύγουστο.

    Η τιμή αφορά κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες/μήνα, ενώ για παραπάνω οι καταναλωτές χρεώνονται με 17,1 λεπτά.

    Επίσης, ΔΕΝ περιλαμβάνεται η όποια επιδότηση δώσει το κράτος για αυτό το μήνα (ήταν στα 1,6 λεπτά τον Αύγουστο).

    Η  Protergia του Ευάγγελου Μυτιληναίου ανακοίνωσε ήδη ότι διατηρεί ίδιο το δικό της πράσινο τιμολόγιο Protergia Οικιακό Ρεύμα Value Special στα 15,99 λεπτά.

    Το ίδιο έπραξε και η Ήρων του Γιώργου Περιστέρη στο Basic Home με 15,87 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

    Η Elpedison κράτησε επίσης σταθερές τις χρεώσεις και ανακοίνωσε τιμή 15,85 λεπτά για τις πρώτες 100 Κιλοβατώρες και 19,95 λεπτά από την 101η Κιλοβατώρα και πάνω.

    Η NRG κρατώντας κι αυτή σταθερά το πράσινο τιμολόγιό της προσφέρει την κιλοβατώρα στα 18,73 λεπτά.

    Η εταιρεία ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ανακοίνωσε τιμή κιλοβατώρας 17,35 λεπτά.

    Το τιμολόγιο της ΖΕΝΙΘ προσφέρεται στα 15,83 λεπτά.

    Η Volton έχει το πρόγραμμά της στα 19,48 λεπτά ανά κιλοβατώρα με αρχική έκπτωση 10% και έκπτωση συνέπειας 15%.

    Η Ελίν προσφέρει το πρόγραμμά της στα 15,98 λεπτά.

    Τέλος η Volterra δίνει στα 17,21 λεπτά το πράσινο τιμολόγιό της.

    Η επιδότηση που δίνει η κυβέρνηση στα τιμολόγια…

    Το τελικό ύψος επιδότησης στους οικιακούς καταναλωτές για το ρεύμα που θα καταναλώσουν το Σεπτέμβριο βγήκε από το ΥΠΕΝ και θα κινηθεί στα επίπεδα του ενός (1) λεπτού ανά κιλοβατώρα ή λίγο παραπάνω, έτσι ώστε οι οικιακοί καταναλωτές για τις 500 πρώτες κιλοβατώρες να μην πληρώσουν πάνω από 15 λεπτά, με βάση πάντα τα πράσινα τιμολόγια της ΔΕΗ που έχει τη συντριπτικά μεγαλύτερη βάση πελατών χαμηλής τάσης.

    Για να δοθούν οι επιδοτήσεις Σεπτεμβρίου δεν θα χρειαστεί να επιβληθεί εκ νέου κάποια έκτακτη εισφορά, καθώς αρκεί το κονδύλι που έχει «περισσέψει» από την εισφορά που επιβλήθηκε στις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες που «καίνε» φυσικό αέριο δηλαδή  γύρω στα 20 εκατ. Ευρώ.

    Για να λυθεί η «εξίσωση» αυτή (τιμή καταναλωτή κάτω από 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα και όχι επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς), φυσικά κομβικό ρόλο έπαιξε  η πολιτική του Γιώργου Στάση και της  ΔΕΗ που μείωσε τα τιμολόγια  για τον Σεπτέμβριο και στήριξε για έναν ακόμα μήνα, όπως και όλους τους τελευταίους μήνες που οι τιμές της χονδρικής (και συνεπώς το κόστος του ρεύματος) βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

    Δεν θέλω να το πιστέψω για τον… αρχιγίγαντα της ενέργειας…

    Μα είναι δυνατόν ένας… αρχιγίγαντας του μάνατζμεντ (εντάξει, λέμε και καμία εξυπνάδα για να περνάει η ώρα…) όπως ο κος Μανουσάκης να κάνει -όπως μου λένε από το ΥΠΕΝ, «φίλια πυρά» είναι αυτά- φωτογραφική διάταξη για μια θέση, ώστε να εξυπηρετήσει άλλο, πολύ «στενό» του  πρόσωπο που βρίσκεται και εργάζεται εκτός ΑΔΜΗΕ;

    Τέτοια περίπλοκη σκέψη ο κος «Πιρουέτας»;

    Ούτε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ στον «Άγνωστο του εξπρές» (Strangers on a train-αριστουργηματικό θρίλερ του 1951) δεν θα σκεφτόταν αυτή την ανταλλαγή.

    Φαίνεται ότι θα βλέπει… αγγέλους στον ύπνο του ο κος Μάνος.

    Ήθελα να ξέρω όμως, τι άποψη έχει για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όλη αυτή η παρεούλα… Υπάρχουν βλέπετε και τα social media που προδίδουν τους φλύαρους….

    Το «πήρε επάνω» του ο Σκυλακάκης το καλώδιο, γιατί εάν περίμενε από τον pirouetter ΜΜ…

    Αναφορικά με το φλέγον θέμα του καλωδίου Κρήτης-Κύπρου, είναι ξεκάθαρο πως το «πήρε επάνω του» ο ΥΠΕΝ Θόδωρος Σκυλακάκης, όταν διαπίστωσε πως ο Μέγας «pirouetter» Μάνος Μανουσάκης (ΜΜ), παρά λίγο να δημιουργήσει κρίση στις σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου με τις αστοχίες και τις στραβοτιμονιές του!

    Επί της ουσίας o wiseman σας πληροφορεί πως μια κοινά αποδεκτή λύση στο ζήτημα, για εμπροσθοβαρή ανάκτηση εσόδου και στην Κύπρο – τότε θα αποτραπεί το «πάγωμα» του πρότζεκτ.

    Και χθες έκλεισε μια «μισή» συμφωνία, αλλά η αγωνία για το έργο θα φτάσει στο κατακόρυφο μέχρι την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου που λήγει το δεύτερο τελεσίγραφο που φέρεται να έδωσε η γαλλική Nexans.

    Αργότερα θα έρθει και η επίλυση και της εκκρεμότητας για το γεωπολιτικό ρίσκο.

    Χθες το βράδυ κυπριακά ΜΜΕ έγραψαν ότι ο ΑΔΜΗΕ συμφώνησε τελικά στην πρόταση που από την περασμένη εβδομάδα είχε καταθέσει ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

    Η κυπριακή Κυβέρνηση θα χρηματοδοτεί τις δαπάνες του ΑΔΜΗΕ από το 2025 μέχρι και τη λειτουργία του έργου το 2030 με 25 εκατ. τον χρόνο και συνολικά με 125 εκατ.

    Είναι φανερό ότι η υπόθεση συζητήθηκε σε υψηλό επίπεδο γιατί ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ απειλούσε να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

    Τι κάνει ο… τιτανοτεράστιος κος Μανουσάκης μπροστά σε αυτό το σύνθετο πρόβλημα; Απλούστατα, κάνει φωτογραφικούς διαγωνισμούς και προσλαμβάνει τις … “Φιλιππινέζες του”.

    Όχι θα κάτσει να σκάσει…

    Πολύς εκνευρισμός στον ΑΔΜΗΕ του pirouetter

    Πάντως, πολλά νεύρα έχουν εκεί στον ΑΔΜΗΕ.

    Δεν ξέρω αν τα αρνητικά… vibes του pirouetter Μανουσάκη, επηρεάζουν διευθυντές, στελέχη και υπαλλήλους, αλλά κάπως πρέπει να ηρεμήσουν. Από την άλλη, ίσως κάποιοι να φοβούνται ότι τώρα που ο Μητσοτάκης έχει πάρει χαμπάρι τον επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ, η πόρτα της εξόδου να ανοίγει όλο και περισσότερο.

    Τόσους έχει προσλάβει με φωτογραφικούς διαγωνισμούς ο τεράστιος Μάνος, ε λογικό είναι να τρέμουν για τις θέσεις τους.

    Αλλά τα μούτρα, οι γκρίνιες και ο εκνευρισμός δεν είναι και η καλύτερη στάση τώρα που τα «Βατερλώ» του Μανουσάκη πέφτουν το ένα μετά το άλλο.

    Alpha Bank: «Έπεσε» το σύστημα 

    «Κράσαρε» επί ώρες χθες το ebanking – mobile banking και internet banking της Alpha Bank με αποτέλεσμα χιλιάδες χρήστες να μην μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε συναλλαγή.

    Ισως να ήταν φορτωμένο το σύστημα καθώς έληγε η προθεσμία για τη σύνδεση των ελεύθερων επαγγελματιών, ωστόσο, η εικόνα μιας τράπεζας να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τους πελάτες της ασφαλώς προκαλεί αρνητική εντύπωση.

    Το σύστημα επανήλθε χθες μετά τις 5 το απόγευμα, η Alpha Bank απολογήθηκε για τις καθυστερήσεις και ζήτησε συγγνώμη, όμως, κι άλλες φορές έχουν καταγραφεί προβλήματα.

    Και μάλλον θα πρέπει η διοίκηση της τράπεζας να επενδύσει πολλά περισσότερα στον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών συστημάτων, αν δεν θέλει να υποστεί και στο μέλλον άλλα «θέματα»…

    Πάντως στα social, το hashtag #Alpha Bank ήταν επί ώρες στα πιο δημοφιλή στο Χ (πρώην Twitter) και τα σχόλια δεν ήταν διόλου κολακευτικά…

    Η ενίσχυση των κομμάτων δεξιά της ΝΔ

    Για τα κρυφά γκάλοπ που έχει στα χέρια του το Μαξίμου τα έχετε διαβάσει.

    Ότι δηλαδή η ΝΔ είναι πάνω – κάτω στα ποσοστά των Ευρωεκλογών, το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα και ο Κασσελάκης τρίτο κόμμα με μονοψήφια ποσοστά.

    Αυτό που ίσως, όμως, δεν ξέρετε είναι ότι τα focus groups δείχνουν μεγάλη άνοδο των κομμάτων δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

    Θέλετε να τα πείτε ακροδεξιά κόμματα, θέλετε «πατριωτική Δεξιά»; Όπως και να τα πείτε, η ουσία είναι ότι η άνοδος είναι μεγάλη.

    Κι έχει ιδιαίτερη σημασία μετά τη σαρωτική νίκη του ακροδεξιού Afd σε ένα κρατίδιο της Γερμανίας και τη δεύτερη θέση σε άλλο.

    Μαθαίνω λοιπόν ότι η Φωνή Λογικής της ευρωβουλευτού Αφροδίτης Λατινοπούλου πιάνει ποσοστό 5,5% κι αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που κυβέρνησε πριν από 5 χρόνια είναι κάτω από 9%, καταλαβαίνουμε τι σημαίνει.

    Όπως και το σημαίνει ότι ο Βελόπουλος βρίσκεται σταθερά υψηλά, πάνω από 8%…

    Χθες η δημοσκόπηση της MRB έδειξε την Ελληνική Λύση στο 8% και την Λατινοπούλου στο 3,5%, αλλά για την τελευταία τα πράγματα μάλλον πάνε καλύτερα…

    Πιέρ à Paris

    Στο Παρίσι βρίσκεται ο σερ Πιερ σε ένα ταξίδι-αστραπή, καθώς συμμετείχε χθες στο Digital Learning Week 2024 που διοργανώνει η UNESCO.

    Ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε για τις αλλαγές που προωθεί στα σχολεία αλλά και για τον ψηφιακό μετασχηματισμό που επιχειρεί στην Παιδεία. Αφιέρωσε κι ένα μεγάλο μέρος της τοποθέτησής του στο φλέγον ζήτημα των κινητών, καθώς δήλωσε ιδιαίτερα επηρεασμένος από την μελέτη της UNESCO, η οποία αναφέρει ότι οι μαθητές μπορεί να χρειαστούν έως και 20 λεπτά για να εστιάσουν ξανά σε εκείνο που μελετούσαν προηγουμένως.

    Ο Πιερρακάκης έχει ήδη ανακοινώσει σημαντικές πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των κινητών στα σχολεία, μιας και τα αποτελέσματα των μελετών είναι αμείλικτα σχετικά με την επιπτώσεις της υπερχρήσης της τεχνολογίας στα παιδιά.

    Στο περιορισμένο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στο Παρίσι, ο υπουργός Παιδείας εκπροσώπησε και τη κυβέρνηση με την παρουσία του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Όλα τα μάτια στραμμένα στο Ζάππειο…

    Αν ακούσετε σήμερα στη διαπασών το «Ο Ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος που ανατέλλει» ή τα Κάρμινα Μπουράνα, μη βγείτε στους δρόμους να περιμένετε την… ανάσταση του Ανδρέα. Τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ θα εορτάζονται στο Ζάππειο, και μάλιστα εν μέσω εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου.

    Ο πρόεδρος Νίκος θα είναι ο μοναδικός από τους υποψήφιους που θα μιλήσει, μαζί βεβαίως με Σημίτη, Βενιζέλο, Γιώργο Παπανδρέου. Οι υπόλοιποι πέντε αντίπαλοί του θα είναι εκεί αλλά θα έχουν κυκλοφορήσει στα social media και βιντεάκια για την περίσταση.

    Άλλωστε, το γνωστό ΠΑΣΟΚ, το ορθόδοξο, έχει ακόμη πολλές ψήφους που χρειάζονται οι υποψήφιοι για να περάσουν στο β’ γύρο. Το ενδιαφέρον της πασοκικής σύναξης, πάντως, θα είναι τα αγκαλιάσματα, τα βλέμματα και οι χειραψίες που θα δείξουν και ποιος πάει με ποιον.

    … Και ο πρόεδρος Νίκος που δεν αισθάνεται καθόλου καλά

    Πάντως, να σας πω ότι τα πράγματα φαντάζουν κάπως σκούρα για το πρόεδρο Νίκο, διότι η επιθυμία του κόσμου να πάει να ψηφίσει είναι μεγάλη, και δεν είναι μόνο πολίτες από το ΠΑΣΟΚ.

    Όσο περισσότερο «ανοίγει» το εκλογικό σώμα, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες επανεκλογής Ανδρουλάκη. Το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις άλλωστε όπου στο διευρυμένο σώμα ο Ανδρουλάκης δεν περνά ούτε στο β’ γύρο.

    Πάντως, κάποιοι που ρωτούν κυβερνητικά στελέχη ποιο θα ήθελαν για νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, απαντάνε… τον παλιό. Τον θεωρούν εύκολο αντίπαλο τον πρόεδρο Νίκο στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς πιστεύουν ότι έχει πιάσει ταβάνι και δεν πάει παραπάνω.

    Και κάτι τελευταίο αλλά όχι αμελητέο. Προξενεί εντύπωση ότι δύο από τους κολλητούς του Ανδρουλάκη, από τους πιο στενούς του συνεργάτες έχουν ουσιαστικά αποστασιοποιηθεί και δεν δίνουν κανέναν αγώνα για τον φίλο και πρόεδρό τους.

    Ο ένας είναι ο πρώην γραμματέας, Στέφανος Ξεκαλάκης, εξαίρετο στέλεχος και με πολλές συμπάθειες στο κόμμα. Ο δεύτερος είναι ο νυν γραμματέας, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος δείχνει εντελώς απρόθυμος να βάλει πλάτη.

    Κάτι έχει «σπάσει» στις σχέσεις τους με τον πρόεδρο…

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.