• Οι 4 hot μετοχές, ο Μητσοτάκης και η Τράπεζα Αττικής, το σοκ στην Unilever, ο Βωβός και η εμβληματική φράση “Άρη σκάσε” και 3 ωραία πολιτικά quiz

    Ο θάνατος του Μπάμπη Βωβού σε ηλικία 91 ετών σφραγίζει μια ολόκληρη εποχή για τον κλάδο των ακινήτων στην Ελλάδα.

    image

    Οι 4 μετοχές

    Αγαπητοί αναγνώστες,  αγορά θα αναμένει σήμερα να δει πως θα κινηθούν 4 μετοχές.

    Καταρχήν η Πειραιώς που έκλεισε την Παρασκευή στο υψηλό σημείο της ημέρας, δηλαδή στα 3,90 ευρώ.

    Πλέον η τιμή της μετοχής απέχει 0,10 ευρώ από το placement των μετοχών που έγινε προ μηνών.

    Ακολούθως η ΓΕΚ Τέρνα που έκλεισε στα 18,02 ευρώ και με νέο ρεκόρ 52 εβδομάδων.

    Επίσης στις METLEN και ΕΛΠΕ, φαίνεται να αλλάζει η πτωτική τάση της προηγουμένης εβδομάδος. Και οι δυο μετοχές έκλεισαν την Παρασκευή με κέρδη κοντά στο 1,5%.

    SUPERBE!!!

     

    ΜΟΗ-ΕΛΠΕ: Πως πέφτει στο 25% ο φόρος επί υπερκερδών

    Μια σημαντική παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπ’ οψιν σχετικά με την φορολόγηση των κερδών των διυλιστηρίων το 2023 είναι η εξής:

    O έκτακτος φόρος που θα πληρώσουν Motor Oil και ΕΛΠΕ για τα πλεονάζοντα κέρδη 2023, ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ.

    Εξ αυτών τα περίπου 180 εκατ. ευρώ θα βαρύνουν τη MOH και τα υπόλοιπα την ΕΛΠΕ (HelleniQ Energy).

    Όμως η δαπάνη θα εκπέσει από τα κέρδη της επόμενης χρονιάς.

    Έτσι, ο πραγματικός συντελεστής έκτακτης φορολόγησης θα ανέλθει στο 25% από 33%.

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο 5ος τραπεζικός πυλώνας

    Για μια ακόμα φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στήριξε την επιλογή του οσον αφορά την τράπεζα Αττικής.

    Χθες μέσω FACEBOOK τόνισε ότι:

    «Ο 5ος τραπεζικός πυλώνας θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό με θετική επίδραση στο κόστος και την ποιότητα των τραπεζικών υπηρεσιών», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Ειδικότερα, για το deal Attica Bank-Παγκρήτιας επισημαίνει ότι «τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα δύο πιστωτικά ιδρύματα ήταν πολλά και απειλητικά για τη συνέχιση της ύπαρξής τους», υπογραμμίζοντας ότι «η λύση που επιτεύχθηκε ήταν η βέλτιστη, καθώς εξουδετερώνει τον κίνδυνο τυχόν κατάρρευσής τους, διασφαλίζει καταθέτες και επιχειρήσεις προστατεύοντας την αξία της συμμετοχής του δημόσιου στη μία εξ αυτών».

    Ακόμη, προσθέτει ότι η συγκρότηση του νέου ισχυρού τραπεζικού πυλώνα «θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό με θετική επίδραση στο κόστος και την ποιότητα των τραπεζικών υπηρεσιών και θα συμβάλει στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

    Attica Bank: Μα καλά, ήταν ο Κασσελάκης στην Goldman;

    Στη Βουλή κατατέθηκε το κείμενο της συμφωνίας των μετόχων της Attica Bank για τη συγχώνευση με την Παγκρήτια, αύριο Τρίτη, θα εισαχθεί στην ειδική επιτροπή και την Παρασκευή θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια. Αλλά μη νομίσετε ότι όλα θα γίνουν ήσυχα κι ωραία αφού ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ασκεί κριτική χωρίς καν να μπορεί να εξηγήσει βασικές οικονομικές και τραπεζικές αρχές.

    Με ανακοίνωσή του την Παρασκευή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει ότι πρόκειται περί σκανδάλου, ότι η συγχώνευση με την Παγκρήτια συνιστά μία εξαιρετικά ζημιογόνα πράξη για το Δημόσιο και τα συμφέροντα των Ελλήνων φορολογούμενων και απειλεί πρωθυπουργό και υπουργούς ότι θα λογοδοτήσουν.

    Πολλοί απόρησαν με την ανακοίνωση αυτή και θα περιμένουν τι θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Αναρωτήθηκαν μάλιστα: «Ήταν όντως στέλεχος της Goldman ο Κασσελάκης;»

    Γιατί είναι αδύνατο να μην καταλαβαίνει ότι χωρίς τη συγχώνευση, δύο τράπεζες θα καταρρεύσουν, θα κουρευτούν οι καταθέσεις των πολιτών, θα καταρρακωθεί η τραπεζική εμπιστοσύνη.

    Από την άλλη θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε τους εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή; Θα είναι ο Νίκος Παππάς που έχει ταχθεί υπέρ του 5ου τραπεζικού πόλου αλλά και που ξέρει πολλά για την «SYRIZA Bank» και τα βοσκοτόπια και τα θαλασσοδάνεια του Καλογρίτσα;

    Αν έχει χιούμορ ο Κασσελάκης θα βάλει εισηγητή τον Παύλο Πολάκη που είχε πάρει κι 100 χιλιάδες ευρώ δάνειο βάζοντας υποθήκη σε υποθήκη, εκείνη την υπέροχη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

    Βέβαια, η συμφωνία θα περάσει, αλλά η απορία θα μείνει;

    Γιατί αυτή η εμμονή του Κασσελάκη να δυσφημίσει την συγχώνευση; Για λόγους αντιπολίτευσης ή εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα;

    Στο κενό οι εργαζόμενοι της Ελαϊς Unilever

    Τρέχουν και δε φτάνουν καλοκαιριάτικα οι εργαζόμενοι της Ελαϊς Unilever με τη «βόμβα» που έσκασε όταν ο πολυεθνικός κολοσσός αποφάσισε την αναδιάρθρωση του μοντέλου με «ψαλίδι» στις θέσεις εργασίας.

    Φυσικά ο αντίκτυπος αφορά όλες τις θυγατρικές ανά τον κόσμο αλλά εμείς θα μείνουμε στη δική μας αγορά, που μας ενδιαφέρει. Να σας πω λοιπόν, ότι η είδηση έπεσε κεραυνός εν αιθρία, όπως λένε οι πηγές του Wiseman ούτε ο Μαγγιώρος, από τα μεγάλα στελέχη της πολυεθνικής, δεν το ήξερε.

    Οι επαφές με τους εργαζόμενους θα αρχίσουν τον Σεπτέμβρη και οι προσδοκίες είναι να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος ο αριθμός αυτών που θα μείνουν εκτός γιατί τμήματα θα δοθούν σε εξωτερικές εταιρείες.

    Όπως μάλιστα έλεγε φίλος της στήλης αυτό που ζούνε είναι πρωτόγνωρο. Και αυτό ενώ η εταιρεία έχει περάσει από σοβαρές αναδιοργανώσεις και ανακατατάξεις  στο παρελθόν με την πώληση είτε των Pummaro είτε όταν πούλησαν τις μαργαρίνες και το ελαιόλαδο.

    Τότε όπως λένε κάτι ήξεραν εκ των προτέρων, υπήρχαν διαπραγματεύσεις και εν τέλει δεν άνοιξε μύτη…

    Μπάμπης Βωβός: Ο βασιλιάς του real estate δεν μένει πια εδώ…

    Ο θάνατος του Μπάμπη Βωβού σε ηλικία 91 ετών σφραγίζει μια ολόκληρη εποχή για τον κλάδο των ακινήτων στην Ελλάδα.

    Ήταν αναμφισβήτητα ο βασιλιάς του real estate σε μια εποχή που τα επαγγελματικά ακίνητα άρχισαν να ανεβαίνουν και ο Βωβός έκανε τεράστια περιουσία από αυτά.

    Κατηγορήθηκε για τα περίφημα «βωβοκτίρια» της Κηφισίας, τα γυάλινα γραφεία του, την εκμετάλλευση του συντελεστή δόμησης για να κτίζει μεγαθήρια, αλλά και την καταστροφή του που ξεκίνησε από το τεράστιο εμπορικό κτίριο που έχτισε στον Βοτανικό, αλλά που έμεινε ημιτελές γιατί το έφαγαν… οι κορμοράνοι.

    Ανεξάρτητα από τις κατηγορίες για τα κτίριά του και τα τεράστια χρέη που τον οδήγησαν σε συλλήψεις, απαξίωση και τελικά κατάρρευση της αυτοκρατορίας του, ήταν ένας πανέξυπνος, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που σημάδεψε τις δεκαετίες του 1990 και 2000.

    … Και ένα «επεισόδιο» με τον bon vivant Αρη Βωβό

    Για τον Μπάμπη Βωβό πολλά μπορούν να γραφτούν.

    Εγώ θα σταθώ σε ένα περιστατικό στο οποίο ήμουν μπροστά και γι’ αυτό μπορώ και να μιλήσω. Προτού αρχίσουν τα προβλήματα., εκεί κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν η οικογένεια Βωβού μεσουρανούσε, μας καλεί ο εμβληματικός επιχειρηματίας και κατασκευαστής στο γραφείο του κάπου στο Μαρούσι. Είμαστε 7-8 δημοσιογράφοι του real estate και περιμένουμε κάποια μεγάλη ανακοίνωση από τον Μπάμπη Βωβό, ο οποίος δίπλα του έχει τον Αρη Βωβό, τον bon vivant γιο του.

    Τους έβλεπες μαζί και έλεγες ότι δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους.

    Ο ένας σκληρός, αυστηρός, με πολύ συντηρητικό ντύσιμο κι έτοιμος… για καυγά με οποιονδήποτε έθιγε τα συμφέροντά του. Ο Αρης, εξωστρεφής, πασίγνωστος τότε για τις νίκες τους στα ράλι, λάτρης του ωραίου φύλου, καλοζωϊσμένος, με ταξίδια στο εξωτερικό, γιοτ και ιδιωτικά αεροπλάνα και πάντα ντυμένος στην… πένα.

    Ξεκινά, λοιπόν, να μιλά ο Μπάμπης Βωβός και να μας λέει για τον συντελεστή δόμησης και τη μεταφορά του που είχε μπλοκάρει τότε και δεν μπορούσε να κτίσει κάποιο από τα τεράστια κτίριά του.

    Με αυστηρή γλώσσα επιτίθεται προσεκτικά στην τότε κυβέρνηση και ζητά από τους δημοσιογράφους να… βοηθήσουν με τα κείμενά τους να βρει… το δίκιο του.

    Κάποια στιγμή θέλει να μιλήσει ο Αρης Βωβός, ο οποίος τότε είχε μπει δυναμικά στην επιχείρηση.

    Και με το που ξεκινά να αναλύει τα επιχειρήματά του, ακούγεται η φωνή του μακαρίτη Μπάμπη Βωβού ο οποίος λέει: «Αρη σταμάτα, τώρα μιλάω εγώ».

    Έτσι ήταν ο αποθανών Μπάμπης Βωβός.

    Αυτοδημιούργητος, παιδί της επαρχίας που πρόκοψε, με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, και που δεν απέβαλε ποτέ τη σκληρότητα, τα πατριαρχικά χαρακτηριστικά που δημιουργήθηκαν μέσα από τη φτώχεια, η οποία μετατράπηκε σε πλούτο εξαιτίας της πολλής δουλειάς.

    Συμμαχία Μπρατάκου – Εφραίμογλου στο ΕΒΕΑ

    Οσοι περίμεναν μπρα ντε φερ Γιάννη Μπρατάκου- Σοφίας Εφραίμογλου για την προεδρία του μεγαλύτερου Επιμελητηρίου της χώρας στις επικείμενες εκλογές, μάλλον θα απογοητευτούν. Η νυν πρόεδρος στηρίζει την υποψηφιότητα Μπρατάκου, ο οποίος κατά πώς φαίνεται πήρε εμμέσως το «δαχτυλίδι» από τον πρωθυπουργό στη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα στο Μαξίμου όπου και του ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία του ΕΒΕΑ.

    Έτσι, η πρόεδρος στηρίζει κάνοντας πίσω ως προς τη δική της υποψηφιότητα κάτι που αποτυπώνεται και στην ανάρτηση Μπρατάκου μετά από συνάντηση που είχε μαζί της.  «Ο συνδυασμός μας «Άλμα Μπροστά» ενισχύεται ακόμα περισσότερο!

    Ευχαριστώ την πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σοφία Εφραίμογλου Κουνενάκη, καθώς και την πλειοψηφία των υφιστάμενων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την στήριξή τους.

    Η συμβολή τους είναι πρωταρχικής σημασίας.

    Με την εμπειρία και τη γνώση τους, όλοι μαζί θα οδηγήσουμε το ΕΒΕΑ ακόμη πιο μπροστά, εκπροσωπώντας την ελληνική επιχειρηματικότητα με συνέπεια και ευθύνη. Αυτός είναι ο σκοπός μας».

    Ισραηλινοί ψάχνουν ακίνητα αλλά είναι… σφιχτοί

    Ξέρετε τι μου λένε τελευταία για το real estate;

    Ότι οι Ισραηλινοί «σαρώνουν» την ελληνική αγορά, κι όχι μόνο στην Αττική. Παρά το γεγονός ότι εμφανίζονται ιδιαίτερα… «σφιχτοί» στις προσφορές που καταθέτουν, εντούτοις αναζητούν μεγάλα ακίνητα για να αγοράσουν.

    Από πολυτελή σπίτι στα νότια προάστια μέχρι εξοχικά και ξενοδοχεία σε τουριστικούς προορισμούς.

    Μαθαίνω επίσης ότι η περιοχή της Εύβοιας, και ιδιαίτερα γύρω από τη Χαλκίδα, έχουν βρεθεί αρκετοί Ισραηλινοί και ζητούν σπίτι από 500 έως 800 χιλιάδες ευρώ.

    Προφανώς η πολεμική κατάσταση στη χώρα τους, οδηγεί πολλούς στην απόφαση να βγάλουν τα λεφτά στο εξωτερικό και να τα επενδύσουν. Και η Ελλάδα θεωρείται για τους Ισραηλινούς εξαιρετικός – και ασφαλής- προορισμός.

    Η αφρόκρεμα των startuppers

    Η ελίτ των ανθρώπων που έχουν δημιουργήσει κάποιες από τις πιο πετυχημένες startup στην Ελλάδα, συγκεντρώνεται στο Petchef. Η εταιρεία που… μαγειρεύει για τα κατοικίδια με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι συγκέντρωσε χρηματοδότηση πάνω από 1 εκατ. ευρώ μέσω της πλατφόρμας SPOROS.

    Εχουμε και λέμε λοιπόν, κάποιους από τους αρχικούς μετόχους της εταιρείας είναι: Ο Αντώνης Σαμοθράκης CEO και ιδρυτής του Instacar, τα αδέλφια Παμίνος και Κώστας Κυρκίνης ιδρυτές της efood και ο Χαρίλαος Τάκας, GM Quick Commerce επίσης της efood.

    Η ιδέα της εταιρείας που με τα κεφάλαια που συγκέντρωσε θα αναπτύξει τις δραστηριότητές με μεγαλύτερη ταχύτητα, είναι φρεσκομαγειρεμένο φαγητό για σκύλους. Μέχρι τώρα έχει αναπτύξει πέντε συνταγές και πέραν της online πλατφόρμας, έχει παρουσία και σε επιλεγμένα pet shops σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Κόκκαλης: Προχωρά η απόσχιση των Mothercare

    Η απόσχιση της λιανικής βρεφικών της Κλουκίνας Λάππας παίρνει σάρκα και οστά. Στη νέα εταιρεία, τη Wonder Nest, που έχει δημιουργηθεί για να μπουν στην ομπρέλα της τα Mothercare, η Βιολέττα Λάππα θα κατέχει το 40% και η Intracom το 60%, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτές οι κινήσεις δεν είναι προάγγελος αποεπένδυσης της οικογένειας Κόκκαλη από τα βρεφικά, στα οποία εισήλθε «παρεμπιπτόντως».

    Ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει τονίσει ενώπιον των μετόχων πως «ο τομέας του Mothercare δεν είναι στόχος της εταιρείας μας. Είναι ωστόσο ένα καλό brand name και θα υπάρξει η συνέχιση της καλής διοίκησης».

    ΣΤΑΚΟΡ: Στο σφυρί ακίνητο 20 εκατ. ευρώ!

    Ενα από τα μεγαλύτερα «σφυριά» στην ιστορία του e-auction, θα χτυπήσει μεθαύριο Τετάρτη 24 Ιουλίου, αν και πολλοί εκτιμούν ότι δύσκολα θα βρεθεί κάποιος για να διαθέσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει ένα ακίνητο.

    Ο λόγος για το κτίριο επί τη Λεωφόρου Αθηνών που ανήκει στην οικογένεια Κορτέση.

    Και για όσους δεν την γνωρίζουν, σίγουρα θα ξέρουν την εταιρεία ΣΤΑΚΟΡ, η οποία επί δεκαετίες είχε συνδεθεί με τα αυτοκίνητα Ford και τα Masda.

    Η οικογένεια πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισε να φέρνει αυτοκίνητα της γνωστής αμερικανικής φίρμας. Αντεξε μέχρι το 2014 οπότε και κήρυξε πτώχευση αφήνοντας πάντως σημαντική ακίνητη περιουσία.

    Το συγκεκριμένο ακίνητο που εκπλειστηριάζεται με αρχική τιμή 19.474.500 έχει συνολικό εμβαδόν 7.556,36 τ.μ. με πρόσοψη μήκους 34,09 μέτρων επί της Λεωφόρου Αθηνών, 134,88 μέτρων επί της οδού Χρηματιστηρίου, 90 μέτρων επί της οδού Πολυκάρπου και 35,18 μέτρων επί της οδού Ποσειδίππου.

    Στο οικόπεδο έχουν ανεγερθεί δύο κτίρια (Κτίριο Α και Κτίριο Β) που αποτελούνται από οριζόντιες ιδιοκτησίες.

    Η αρχική του χρήση ήταν συνεργείο και εκθεσιακός χώρος αυτοκινήτων όπου στεγαζόταν η εταιρεία εμπορίου αυτοκινήτων Mazda και Ford ΣΤΑΚΟΡ.

    Το 2016 το μεγαλύτερο τμήμα του Κτιρίου Α μισθώθηκε στον ΟΠΑΠ. Στις οριζόντιες ιδιοκτησίες που βρίσκονται στο διώροφο τμήμα της πρόσοψης έγινε αλλαγή χρήσης σε χώρο γραφείων με μετατροπή και αποκατάσταση όψεων και πλήρη ανακαίνιση ώστε να εξυπηρετηθεί η νέα του χρήση.

    … Και άλλα 23,8 εκατ. ευρώ για το ακίνητο της Alfa Wood

    Αλλά μιας και μιλάμε για μεγάλους πλειστηριασμούς να σας πω ότι μια ημέρα αργότερα, στις 25 Ιουλίου βγαίνει για άλλη μια φορά στο σφυρί με αρχική τιμή 23,8 εκατ. ευρώ το βιομηχανικό συγκρότημα της Alfa Wood Πίνδος στα Γρεβενά.

    Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαυραναίων του Δήμου Θεοδώρου Ζιάκα, Γρεβενών, στη θέση «Μαγούλα» που έχει ολική έκταση107.646τ.μ., επί του οποίου βρίσκονται οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας.

    Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας αποτελούνται από 34 κτίρια συνολικού εμβαδού 27.764,98 τ.μ. που έχουν ανεγερθεί σε διάφορες χρονικές περιόδους από το 1987 έως και το 2010 για την κατασκευή της βιομηχανικής μονάδας.

    Η Alfa Wood ξεκίνησε 1981, όταν ο Αντώνης Αδαμόπουλος και ο Χρήστος Αγοραστός, ίδρυσαν την Alpha Wood Α.Ε.Β.Ε, και έφτιαξαν μια μεγάλη εταιρεία ξυλείας η οποία μάλιστα το 2011 εξαγόρασε το 73% της μεγάλης Shelman.

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πολλές έρευνες χωρίς προσωπικό

    Μου λένε ότι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η πρώην δικαστής κ. Σαρπ, έχει επιβάλλει σιδηρά πειθαρχία και έχει ξεσηκώσει τους πάντες για ελέγχους σε όλα τα μέτωπα.

    Μέσα σε λίγες ημέρες ανακοινώθηκε έρευνα στις αγορές δημητριακών, γάλατος, καφέ και τυριών και την Παρασκευή έσκασε η βόμβα για έρευνα στις τράπεζες για τα επιτόκια καταθέσεων και υπόνοιες για καρτέλ.

    Και όλα αυτά εν μέσω καλοκαιριού. Επικοινωνιακό παιχνίδια ή ουσία;

    Διότι μαθαίνω ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην Ανεξάρτητη Αρχή έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά καθώς λόγω έλλειψης προσωπικού δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν βασικές εργασίες. «Πώς θα κάνουμε τόσο μεγάλους ελέγχους χωρίς κόσμο;», τονίζουν.

    Ο Τάκης Θεοδωρικάκος πρόσφατα υποσχέθηκε 50 προσλήψεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά μέχρι να γίνουν αυτές δεν μπορούν να προχωρήσουν και οι έρευνες…

    Τρία «σκληρά» πολιτικά Quiz

    Οτι δεν είναι μια ωραία ατμόσφαιρα στην κυβέρνηση δεν χρειάζεται και σοφία για να το καταλάβει κανείς. Και προβλήματα συνεννόησης υπάρχουν, και κάποιοι υπουργοί και υφυπουργοί ακούνε από το πρωί μέχρι το βράδυ το γνωστό τραγούδι «βαριέμαι» και το κάνουν πράξη.

    Εγώ σήμερα θα σας δώσω λίγη τροφή για σκέψη με ορισμένα quiz που μπορούν να εξάψουν τη φαντασία σας ως προς το τι συμβαίνει τελικά στα υπουργεία.

    Quiz 1: Για ποιον κυβερνητικό αξιωματούχο με πολύ υψηλή θέση υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις ως προς το ρόλο που επιτελεί και την επιτυχία που έχουν οι παρεμβάσεις του; Λένε για παράδειγμα άνθρωποι εντός κι εκτός Μαξίμου ότι στην περίπτωση της Φουντεδάκη και του «αντάρτικου» των βουλευτών της ΝΔ, αυτός έπρεπε να καταλάβει ότι το κλίμα είναι βαρύ και να κάνει τις κινήσεις που έπρεπε, κι άλλος έσωσε την τιμή της κυβέρνησης καθώς προειδοποίησε ότι δεν θα περάσει η επιλογή Σκέρτσου – Πατέλη από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

    Κι όπως μου έλεγε ένας γαλάζιος βουλευτής: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, πέντε μέρες κοσκινίζει», κλείνοντάς μου με νόημα το μάτι.

    Quiz 2: Ποιος υπουργός που χαίρει υψηλής προβολής και δημοφιλίας είναι τόσο ακλόνητος από τη θέση του που δείχνει και μια σχετική οίηση η οποία βλάπτει και τον ίδιο και την εικόνα του; Επειδή προετοιμάζεται για μεγάλα πράγματα θα πρέπει να είναι και πιο προσεκτικός γιατί στο τέλος μπορεί να φάει και το κεφάλι του… Και δεν τα λέω εγώ, από πλευράς Μαξίμου έρχονται τα μηνύματα.

    Quiz 3: Ποιο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας βρίζει άσχημα άλλον αξιωματούχο και απορεί πώς ο Μητσοτάκης τον κρατάει στη θέση του; Μου λένε ότι δεν είναι μόνος του, αλλά μια σειρά από «γαλάζιοι» πνέουν μένεα εναντίον του συγκεκριμένου αξιωματούχου διότι είναι ερειστικός, έχει τσακωθεί με πολύ κόσμο ενώ κάποιοι τον λένε και «αγράμματο».

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.