• Γιατί ο ΚΜ πήρε το όπλο του, οι εχθροί Σκέρτσος-Μυλωνακης, ο βρόμικος πόλεμος στον πρόεδρο Σωκράτη, ποιον λένε «ντιστεγκέ» οι Κύπριοι, η δικαίωση του Τιμ Πουρνάρα, Τασούλας – Γιάννα for President

    Χθες η αγορά, ήταν και πάλι κακή, με τις τράπεζες να υποχωρούν εν όψει και του placement της Εθνικής Τράπεζας.

    Wiseman
    image
    Wiseman

    Περιεχόμενα

    Οι Γερμανοί πουλάνε στους Ιταλούς. Εμείς;

    Χθες η αγορά, ήταν και πάλι κακή, με τις τράπεζες να υποχωρούν εν όψει και του placement της Εθνικής Τράπεζας.

    Είναι δεδομένο ότι τα οι θεσμικοί που χειρίζονται την ελληνική αγορά, θέλουν να την φέρουν λίγο πίσω, έτσι ώστε να πάρουν και πάλι φθηνά τα χαρτιά της Εθνικής, στο επικείμενο Placement.

    Η άποψη του mononews.gr είναι ότι πρόκειται για λάθος στρατηγική να πουλήσουμε και πάλι τις μετοχές μιας τράπεζας που έχει εκπληκτικές προοπτικές μελλοντικά.

    Αυτό φυσικά σας το αναλύουμε και σήμερα (όπως και χθες) με συγκεκριμένη αρθρογραφία.

    Επίσης το παράδειγμα της UNICREDIT που εξαγόρασε το 4,4% των μετοχών της Commerzbank, από το γερμανικό δημόσιο, θα πρέπει να μας προβληματίσει.

    Οι Ιταλοί κατέχουν πλέον το 10% της τράπεζας ενώ το γερμανικό δημόσιο κατέχει το 12%.

    Η μετοχή χθες ισχυροποιήθηκε στο γερμανικό χρηματιστήριο κατά 18%.

    Άρα βλέπουμε ότι συνεργίες μεταξύ κράτους και ευρωπαϊκών ιδιωτικών  τράπεζων, αποφέρουν μεγάλες υπεράξιες ακόμα και στους μικρούς επενδυτές.

    Οι ξένοι θέλουν χαμηλά την Εθνική

    Στο χρηματιστήριο χθες οι 4 συστημικές τράπεζες υποχώρησαν από 0,7% έως 1,2%.

    Η τιμή της Εθνικής υποχώρησε στα 7,47 ευρώ ενώ οι ξένοι θεσμικοί θέλουν το όριο του placement να είναι στα 7,5 ευρώ.

    Κάτι το αξιόλογο δεν υπήρξε με εξαίρεση φυσικά την «βρώμικη» φημολογία για την υγεία του Σωκράτη Κόκκαλη.

    Ο wiseman συνομίλησε με άνθρωπο που βλέπει κάθε ημέρα τον πρόεδρο της Intralot και της Intracom.

    Ο άνθρωπος είναι μια χαρά και σήμερα μάλιστα έχει σύσκεψη στις 12:00 στο Μαρούσι στα κεντρικά της Ιντραλοτ.

    Φυσικά η φημολογία γκρέμισε προσωρινά την μετοχή της Intracom στο μείον 8.

    Τελικά έκλεισε στα 3,05 ευρώ και στο -2,7%.

    Η Intralot υποχώρησε 0,87% και έκλεισε στα 1,14 ευρώ.

    Πηγές Intracom στο mononews: Κανένα πρόβλημα υγείας με τον Σωκράτη Κόκκαλη

    «Κανένα θέμα υγείας δεν υπάρχει με τον Πρόεδρο της Intracom και της Intralot κ. Σωκράτη Κόκκαλη».

    Αυτό διευκρίνισαν χθες την ώρα της συνεδρίασης, πηγές προσκείμενες στον επιχειρηματία με αφορμή φημολογία που αναπτύχθηκε στο χρηματιστήριο, ότι κάτι συμβαίνει με τον Πρόεδρο.

    Σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης έχει ραντεβού με την ηγετική ομάδα της Intralot στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Μαρούσι.

    «Ο Πρόεδρος είναι εξαιρετικά στην υγεία του» δήλωσε στο mononews πηγή που συνομιλεί καθημερινά μαζί του.

    Red alert

    Είναι βέβαιο ότι έχετε δει στα Social media video με πρωταγωνιστές εφοπλιστές και επιχειρηματίες όπως ο Χάρης Βαφιάς ή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να σας…κάνουν μάθημα πως θα κερδίσετε  λεφτά.

    Προφανώς πρόκειται για μια κακόγουστη διαφήμιση αλλά εσείς ακούτε fake τους συγκεκριμένους να σας λένε πως έγιναν πλούσιοι.

    Όπως εύκολα καταλαβαίνετε πρόκειται για ψεύτικες διαφημίσεις από συγκεκριμένα λαμόγια της αγοράς, που λανσάρουν τις επενδυτικές τους προτάσεις.

    Μάλιστα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με ανακοίνωση της εξηγεί ότι «υπέπεσαν στην αντίληψή της ψευδείς και παραπλανητικές διαφημιστικές αναρτήσεις σε ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, στις οποίες γνωστά πρόσωπα ή διασημότητες (πολιτικοί, καλλιτέχνες, αθλητές, πρόσωπα της τηλεόρασης) φέρονται να δηλώνουν ότι επένδυσαν με μεγάλη επιτυχία ή και να συστήνουν επενδυτικά προϊόντα υποσχόμενα υψηλές αποδόσεις.»

    Οι εν λόγω αναρτήσεις αποσκοπούν στην παραπλάνηση και εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού και προφανώς δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα αυτά.

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εφιστά την προσοχή των επενδυτών στην αξιολόγηση των εταιρειών (με τις οποίες προτίθενται να συνεργαστούν ή συνεργάζονται) σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησης και εποπτείας τους.

    Πότε θα… ξημερώσει για το καλώδιο Κρήτης-Κύπρου (και Ισραήλ);

    «Το πιο βαθύ σκοτάδι, είναι πριν την αυγή…»: Αυτή ήταν η ειλικρινής απάντηση, όταν ζήτησα από φίλο μου, υψηλά ιστάμενο παράγοντα της Κυπριακής κυβέρνησης να μου δώσει ένα δημοσιογραφικό τίτλο από  την  σύσκεψη της Τρίτης στη Λευκωσία, υπό τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη.

    Η σύσκεψη έγινε φυσικά  αναφορικά με το σημαντικό γεωστρατηγικό έργο του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Κύπρου και εν συνεχεία Ισραήλ, μην ξεχνιόμαστε.

    Του… απαγόρευσα να μου μεταφέρει τις γνωστές «περικοκλάδες» δηλαδή αυτά για «εποικοδομητική κουβέντα και εξαιρετικά συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά  κρατάμε  χαμηλά τον πήχη» όπως είναι οι τετριμμένες διπλωματικές δηλώσεις που ακούγονται όταν δεν βγαίνει κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα.

    Άλλωστε και από το ΥΠΕΝ, παρά την τεράστια προσπάθεια που έχει αναλάβει ο Θόδωρος Σκυλακάκης ο οποίος έχει σηκώσει στις πλάτες του και ευθύνες που ΔΕΝ του αναλογούν, για «εποικοδομητική συζήτηση» μίλησαν.

    Αυτό δημοσιογραφικά σημαίνει «τίποτα προς το παρόν, αλλά ελπίζουμε στο άμεσο μέλλον…».

    Πάνω – κάτω το ίδιο σχόλιο («εποικοδομητική συζήτηση») έκανε και ο Κύπριος Πρόεδρος που έφυγε πριν τη λήξη της συζήτησης λόγω άλλης υποχρέωσης.

    Λοιπόν έχουμε και λέμε για να γνωρίζετε: είμαστε στη φάση «το πιο βαθύ σκοτάδι» για το έργο, που σημαίνει ότι είμαστε σε αδιέξοδο.

    Υπάρχει όμως ειλικρινής διάθεση να βρεθεί λύση και για το λόγο αυτό μιλάμε για μια χαραμάδα, που θα φέρει την αυγή.

    Χθες και σήμερα έχουμε συνέχεια των συζητήσεων με τηλεδιασκέψεις. Οπότε όλα τα κανάλια επικοινωνίας είναι ανοιχτά…

    Αποκάλυψη: Οι Γάλλοι δίνουν παράταση με παρέμβαση Μακρόν!

    Αυτό που σας αποκαλύπτει σήμερα ο wiseman είναι ότι η «σκληρή και ανυποχώρητη» γαλλική εταιρία Nexans που κατασκευάζει το καλώδιο, κάμφθηκε και απέσυρε το δεύτερο τελεσίγραφο που είχε δώσει (το πρώτο έληγε 31 Αυγούστου), ότι δηλαδή εάν δεν έχει τις γραπτές εγγυήσεις που θέλει ως τις 10 Σεπτεμβρίου, τότε θα αποχωρούσε από το έργο το οποίο μοιραία θα βούλιαζε.

    Θα χανόταν έτσι  οριστικά και η εκταμίευση που έχει αποφασίσει η ΕΕ για 657 εκατομμύρια και τότε… game over, που λένε.

    Εκπρόσωπος των Γάλλων που παρίστατο στη σύσκεψη, έδωσε  άτυπη παράταση για το νέο γύρο διαπραγματεύσεων, λέγοντας πως «αυτός πρέπει  να κλείσει σύντομα, περιμένουμε ναι,  αλλά πόσο;».

    «Εάν κάποιοι αιφνιδιάστηκαν με την παράταση των σκληρών Γάλλων, να ξέρουν ότι υπήρξε παρέμβαση της Γαλλικής Προεδρίας, ο Εμμανουέλ Μακρόν ενδιαφέρθηκε προσωπικά και για το λόγο αυτό η Nexans παραμένει προς ώρας στο έργο» μου είπε ο υψηλά ιστάμενος Κύπριος φίλος μου που προσέθεσε πως «μέτρησε και η παρέμβαση του Τζέφρι Πάιατ προς όλους, δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον…».

    Όπως μαθαίνω, η Nexans συμφώνησε να περιμένει  τελική εντολή (Full Notice To Proceed) έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

    Άγνωστο τι θα γίνει μετά…

    Ποιόν αποκάλεσαν «ντιστεγκέ» οι αδελφοί Κύπριοι…

    Επειδή όμως ως wiseman ασχολούμαι με τα παραλειπόμενα της κρίσιμης συνάντησης, θα σας μεταφέρω ατάκες και φαρμακερά σχόλια που ελέχθησαν στο περιθώριο των επαφών της Λευκωσίας.

    Λοιπόν, βαθιά ανάσα και …

    -«Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έφυγε τρέχοντας από τη σύσκεψη, τη στιγμή που θα μιλούσε για λίγο ο γνωστός μας κος Μανουσάκης…»

    -«Ο Κύπριος Πρόεδρος δεν απεύθυνε ούτε μια φορά το λόγο στον Πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ.

    Μιλούσε μόνο με τον κο Σκυλακάκη, που έκανε σοβαρή και τεκμηριωμένη ανάλυση, ασχέτως εάν οι Κύπριοι συμφωνούν ή όχι στο 100% με αυτή την ανάλυση…».

    -«Ο Έλληνας ΥΠΕΝ κος Σκυλακάκης άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις γιατί ήρθε πολύ διαβασμένος περί το θέμα, ακόμη και στις λεπτομέρειες…»

    -«Αυτός ο … «ντιστεγκές» ( σ.σ. από το Γαλλικό distingué, ο δανδής  δηλαδή περιπαικτικά ο «κομψευόμενος»), είναι που θέλει να μας κάνει αγωγές και να μας τρέχει στα δικαστήρια; Έχει καταπιεί ποτέ καυτερήν σεφταλιέν αμάσητην ο… ντιντής; Αυτός είναι που εσείς οι Ελλαδίτες τον λαλείτεν  «ο Πιρουέ(ν)τας»; Σωστήν η λαλιά σας!

    Δεν είναι δύσκολο να μαντέψετε σε ποιόν αναφερόταν ως «ντιστεγκέ» και «ντιντή» ο υψηλόβαθμος της ΡΑΕΚ με τους ωραίους χαρακτηρισμούς. Ως απάντηση βεβαίως των όσων φέρεται να είπε ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, αυτός δηλαδή που αντιμετώπιζε τους Κύπριους σαν… χωριάτες.

    -«Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας κος Παπαναστασίου άκουγε με προσοχή και κρατούσε σημειώσεις όσο μιλούσε ο ΥΠΕΝ κος Σκυλακάκης. Όταν άρχισε να μιλάει για λίγο ο Πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, έστελνε μηνύματα στο κινητό. Τέτοια εκτίμηση…».

    -«Είναι φανερό πως ο κος Σκυλακάκης είχε πάρει όλο το παιχνίδι επάνω του. Άφησε το Μανουσάκη να μιλήσει ελάχιστα και μετά τον σκούντησε να σταματήσει και ξαναπήρε το λόγο ο Υπουργός σας…» Το σχόλιο παριστάμενου στη σύσκεψη.

    Καλά αποτελέσματα να έχουμε ως τις 19 Σεπτεμβρίου για το έργο…

    Τα εύσημα για το μετρό Θεσσαλονίκης

    Έλαμπαν ολόκληροι χθες στην εταιρεία Ελληνικό Μετρό (και σίγουρα και στην Intrakat) με τα όσα είπε ο επικεφαλής του τμήματος Ελλάδας – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO) της Κομισιόν, κ. Carsten Rasmussen.

    Κι επειδή έχουμε συνηθίσει να τρώμε πρόστιμα, προσβολές και κίτρινες και κόκκινες κάρτες από τους Ευρωπαίους, όσα είπε ο αξιωματούχος για το μετρό Θεσσαλονίκης είναι αξιομνημόνευτα.

    Ο Rasmussen δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από το Σταθμό «Βενιζέλου» όπου πραγματοποιούνται οι τελευταίες εργασίες ανάδειξης των αρχαιοτήτων. «Είναι μοναδικός στον κόσμο.

    Είναι φανταστικός!».

    «Όλοι γνωρίζουν την μακρόχρονη διάρκεια αυτού του έργου και, για να είμαι ειλικρινής, ήρθα εδώ με έναν μικρό σκεπτικισμό για το αν θα ήταν πράγματι κοντά στην ολοκλήρωση του.

    Τώρα, μπορώ να επιβεβαιώσω πως είναι.

    Υπάρχουν πολύ ελάχιστα πράγματα που υπολείπονται και για τα οποία εργάζονται πυρετωδώς ώστε να έχουν ολοκληρωθεί πριν το ορόσημο της 30ης Νοεμβρίου.

    Είμαι απολύτως σίγουρος πως θα το καταφέρουν» κατέληξε ο κ. Rasmussen.

    Κι όλοι τότε σκέφτηκαν ότι ο ευρωπαίος αξιωματούχος θα έβλεπε… μουσαμάδες αν δεν είχε αναλάβει το έργο η ΑΚΤΩΡ και δεν το είχε ολοκληρώσει σε χρόνο – ρεκόρ

    Τα σύννεφα έγιναν καταιγίδες στο Μαξίμου

    Αγαπητοί αναγνώστες, εγώ ως wiseman θέση δεν παίρνω σε αυτά που θα σας διηγηθώ, αλλά μου μοιάζουν ολίγον στενάχωρα κι επικίνδυνα.

    Αφορούν βεβαίως την κυβέρνηση και κυρίως το επιτελικό κράτος και το στρατηγείο στο Μαξίμου, στο οποίο μαθαίνω ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα.

    Το αντίθετο μάλιστα.

    Πολλά στελέχη εκεί, αλλά και υπουργοί επιβεβαιώνουν αυτό που λέγεται συχνά ότι «η κυβέρνηση δεν έχει πολιτικό αντίπαλο και τρώγεται με… τον εαυτό της».

    Μου λένε λοιπόν καλά πληροφορημένες πηγές μου ότι στο Μαξίμου οι έριδες είναι μεγάλες, οι φασαρίες περισσότερες από ποτέ, ακόμη και οι καυγάδες έχουν μεγαλύτερη ένταση και είναι… αντιπαραγωγικές, όπως μου είπε με συστολή η πηγή μου.

    Κατάλαβα ότι ήθελε να πει χειρότερα, αλλά το ήθος του, η ιδιοσυγκρασία του και η αστική του καταγωγή δεν του επέτρεπαν να εκφραστεί χειρότερα για το «Βυζάντιο» που επικρατεί στο Μαξίμου.

    Σκέρτσος – Μυλωνάκης: Δύο ξένοι στο ίδιο επιτελικό κράτος…

    Μου λένε για παράδειγμα ότι οι σχέσεις Σκέρτσου – Μυλωνάκη όχι μόνο δεν έχουν ομαλοποιηθεί αλλά είναι στα… Τάρταρα.

    Όπως έλεγε κι ο πορτογάλος ποιητής Πεσσόα: «Είναι εύκολο να απομακρύνεις τους ανθρώπους. Αρκεί να μην τους πλησιάζεις».

    Κάπως έτσι είναι οι σχέσεις των δύο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού για μια σειρά από θέματα υψηλής πολιτικής.

    «Μπορεί να μπαίνουν και οι εγωϊσμοί στη μέση, ποιος είναι πιο ισχυρός», μου λένε, αλλά δεν έχει σημασία.

    Το πρόβλημα διαιωνίζεται…

    Επίσης, μου είπαν αλλά δεν θέλω να το πάρω πάνω μου, ότι υπήρξε ένταση και σε ό,τι αφορά την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

    Κάποιοι διέρρευσαν σκοπίμως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να είναι πιο τεχνοκράτης, στη γραμμή Σκέρτσου και να πετάξει στο καλάθι την πιο πολιτική ομιλία του λογογράφου του Γιάννη Βλαστάρη.

    Δεν ξέρω αν έγινε έτσι, αλλά μου λένε ότι αυτός που έκανε τη διαρροή περί οργής Βλαστάρη αναζητείται για να… λιθοβοληθεί.

    … Και ο ΚΜ πήρε το όπλο του (θα κάνει ανασχηματισμό;)

    Ακούω ακόμη και για ένα άλλο σκηνικό που παίχτηκε πριν από τις διακοπές.

    Κορυφαία στελέχη του επιτελικού κράτους ζητούσαν από υπουργούς σημειώματα με τα μέτρα που σχεδιάζουν και το έργο στο υπουργείο τους προκειμένου το Μαξίμου να τα «σπινάρει», κοινώς να τα επικοινωνήσει παντού.

    Και οι υπουργοί δεν έστελναν τίποτε αφήνοντας ξεκρέμαστο το επικοινωνιακό επιτελείο.

    Γι’ αυτό βλέπετε τις τελευταίες ημέρες τον ίδιο τον πρωθυπουργό να «μπριζώνει» τους υπουργούς, να κάνουν συνεντεύξεις και εξειδικεύσεις μέτρων, να βγαίνουν μπροστά και να μιλάνε.

    Πλέον ο ΚΜ δεν ανέχεται από κανένα «αποχή» ή «λευκή απεργία» και σημειώνει στο μπλοκάκι του (ή στο εξελάκι του Σκέρτσου) την πρόοδο κάθε υπουργείου.

    Σημειώνει, κρίνει και συγκρίνει και μην απορήσετε αν δείτε κανέναν ανασχηματισμό και πάλι.

    Και στην κυβέρνηση και στο Μαξίμου.

    Δικαίωση για Τιμ Πουρνάρα οι νέες αποκαλύψεις για την New Trade Fertilizers

    Δικαιωμένοι δηλώνουν οι Ευθύμιος (Τιμ) Πουρνάρας και Δημήτριος Σωτηρίου μετά τις νέες αποκαλύψεις ότι αποκλειστικός υπεύθυνος για την κακοδιαχείριση στην εταιρεία λιπασμάτων New Trade Fertilizers, είναι και ο μοναδικός διαχειριστής της εταιρείας, Λάμπρος Ζαχάκος.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο ίδιος ο Ζαχάκος αποδέχεται τα λάθη που οδήγησαν την εταιρεία στο «κανόνι» επιβεβαιώνοντας μάλιστα ότι οι Πουρνάρας και Σωτηρίου δεν μετείχαν στην διοίκηση και εκπροσώπηση της εταιρείας, ως εκ τούτου είχαν απόλυτη ελευθερία διοίκησης.

    Μαθαίνω δε ότι ο Ζαχάκος αποκρούει και δημοσιεύματα που απέδιδαν ευθύνες στον Πουρνάρα, χαρακτηρίζοντάς τα αναληθή κι τονίζοντας:

    «Οφείλω να διευκρινίσω για μία ακόμη φορά ότι όποιες δυσκολίες δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της διαχείρισής μου δεν αφορούν τους εταίρους και η εταιρεία υπό νέα διοίκηση δρομολογεί την εξυγίανση της. Λυπάμαι ειλικρινά πολύ για τις εξελίξεις».

    Να σημειώσω επίσης ότι οι Πουρνάρας και Σωτηρίου μόλις πληροφορήθηκαν το χάος στην εταιρεία, ανέθεσαν στην Deloitte τη λογιστική απεικόνιση και το forensic investigation της New Trade Fertilizers, κατέθεσαν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου και προχώρησαν σε σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.

    Νομικός σύμβουλος του Τιμ Πουρνάρα, ο Θέμης Σοφός ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση με εξαιρετικά επιτυχημένους χειρισμούς.

    Γιατί πέφτει η μετοχή του ΔΑΑ;

    Φειδωλή στις απαντήσεις και στα σχόλια για την πτώση της μετοχής ήταν η διοίκηση του ΔΑΑ, που ρωτήθηκε επίμονα για την πτώση της μετοχής από χρηματιστηριακό αναλυτή, αλλά με τις ανεπαρκείς εξηγήσεις της, μάλλον δεν έπεισε.

    Η διοίκηση ρωτήθηκε γιατί η μετοχή πέφτει και, συγκεκριμένα, αν υπάρχει κάποιος που πουλά και παραδέχτηκε πως το discount της μετοχής έχει φτάσει το 5%, αλλά αρκέστηκε να απαντήσει πως «περιμένουμε να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.

    Ξεπεράσαμε τους στόχους που είχαν τεθεί πριν την ΙΡΟ κι αυτός ήταν ο στόχος της διοίκησης», είπε και μένει τώρα να περιμένουμε την… εκτίμηση της αγοράς για τα αποτελέσματα.

    Χθες η μετοχή του ΔΑΑ σημείωσε νέα πτώση 0,36% στα 7,7100 ευρώ.

    Ο απολογισμός του Άδωνι

    Απολογισμό για τα πεπραγμένα στον χώρο της Υγείας, από όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έκανε χθες σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

    Σε καλό κλίμα, με πολλά χαμόγελα και μεταξύ τους πειράγματα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος παρέθεσαν πίνακες με στοιχεία για το ΕΣΥ, αναφέρθηκαν στα απογευματινά χειρουργεία (τα οποία θα συνδράμουν και ιδιωτικά νοσοκομεία), στα σχέδια για τις εφημερίες και τα Επείγοντα, καθώς και στον προσωπικό γιατρό, το νομοσχέδιο για τον οποίο περιλαμβάνει κι άλλες διατάξεις και θα μπει σε διαβούλευση ως την ερχόμενη Δευτέρα.

    Δυο μήνες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Υπουργείο και την κατάρτιση του στρατηγικού σχεδιασμού με τις προτεραιότητες και τους στόχους για τη δημόσια υγεία και η πολιτική του ηγεσία έδειξε έτοιμη να ανταπαντήσει σε όλα τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης, καλωσορίζοντας την καλόπιστη κριτική και αναγνωρίζοντας ότι εξακολουθούν να χρειάζονται πολλές διορθωτικές κινήσεις, ώστε το ΕΣΥ να φθάσει στα υψηλά standards που έχει θέσει η κυβέρνηση.

    Καίει ξανά το μεταναστευτικό…

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε χθες στην Αυστρία για να συναντηθεί με τον καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ, προφανώς για να τον στηρίξει αφού προέρχεται από το Λαϊκό Κόμμα.

    Δεν είναι μόνο αυτό, όπως μαθαίνω. Διότι το μεταναστευτικό ανοίγει και πάλι σε ευρωπαϊκό επίπεδο και είναι πολύ σοβαρά τα θέματα που θα μας απασχολήσουν.

    Ακούγονται διάφορα που αν συμβούν θα βάλουν την Ελλάδα σε πολύ δύσκολη θέση.

    Λίγους μήνες μετά την ιστορική συμφωνία που υποτίθεται ότι θα έλυνε το πρόβλημα λέγεται ότι κάποιες χώρες προωθούν ακόμη και το κλείσιμο των συνόρων.

    Να μη δέχονται μετανάστες από χώρες πρώτης υποδοχής όπως η Ελλάδα.

    Με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή να είναι σε εξέλιξη δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται νέο μεταναστευτικό κύμα…

    Και τότε θα δύσκολα θα έρθουν για τη χώρα μας.

    … και ο εκνευρισμός της Τουρκίας

    Ίσως δεν ήταν και τόσο τυχαία η σύγκρουση Καιρίδη – Ακάρ για την οποία σας γράψαμε χθες.

    Οι Τούρκοι θέλουν να δείξουν ότι είναι «καλά παιδιά», και η Ελλάδα ότι δεν τηρείται η συμφωνία με την ΕΕ.

    Γι’ αυτό και ο πάντα ήρεμος πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Καιρίδης έκανε… με τα κρεμμυδάκια τον Ακάρ, όπως θα δείτε και στο σχετικό βίντεο που παραθέτουμε.

    Και γι’ αυτό οι Τούρκοι εξεμάνησαν από την τοποθέτηση Καιρίδη…

    Ποιον (δεν) θέλει το Μαξίμου για πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ

    Μπορεί η κυβέρνηση να μην ανακατεύεται επισήμως στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, αλλά στο Μαξίμου ενδιαφέρονται σφόδρα για το νέο αρχηγό του κόμματος.

    Αν και υπάρχει πανσπερμία απόψεων για το ποιος είναι ο ιδανικός αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό που βγαίνει αβίαστα ως συμπέρασμα είναι ότι όλοι δεν θέλουν τον Χάρη Δούκα.

    Εξ’ ου και η σφοδρή επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος και υποψήφιος, από εκατοντάδες λογαριασμούς στα social media με αφορμή την καταιγίδα της Τρίτης και τους πλημμυρισμένους δρόμους.

    Και ο ίδιος κατήγγειλε ότι πρόκειται για στημένη επίθεση από την κυβέρνηση λέγοντας: «Το Μαξίμου έδωσε από εχθές, εντολή γενικής επίθεσης εναντίον μου.

    Με όλα τα φερέφωνα του.

    Πάλι καλά που δε μας χρέωσαν και τον «μεγάλο περίπατο».

    Μην απορείτε με το κλίμα αυτό και με το ποιον δεν θέλει το Μαξίμου.

    Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κεντροαριστερά γενικότερα μπορεί να βγάλουν τον επόμενο δυνατό αντίπαλο του πρωθυπουργού.

    Οπότε αυτού του είδους οι επιθέσεις θα είναι όλο και πιο συχνές.

    Πάντως, παρασκηνιακά όταν ρωτούν στελέχη της κυβέρνησης ποιον θα ήθελαν να εκλεγεί στο ΠΑΣΟΚ οι περισσότεροι απαντούν «’Αννα Διαμαντοπούλου».

    Ο Πρόεδρος, ο Δένδιας, ο Τασούλας και η Γιάννα

    Θα παρατηρήσατε βεβαίως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος όταν απαντούσε για τα διάφορα σενάρια σχετικά με το πρόσωπο που θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Και προσπάθησε να κλείσει κάθε συζήτηση που είχε ανοίξει λέγοντας ότι θα το δει από τον Γενάρη και μετά.

    Όμως, ένα πουλάκι που λαλεί πολύ με πληροφόρησε ότι αναζητείται αυτός που έκανε τη διαρροή για τον Νίκο Δένδια, και που έβαλε φωτιά σε μια συζήτηση που το Μαξίμου θα ήθελε να διατηρήσει χαμηλά.

    Πάντως, εμένα μου λένε κι αμαρτίαν ουκ έχω, ότι δύο είναι τα πρόσωπα που «παίζουν» δυνατά για διάδοχοι της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας και η… Γιάννα Αγγελοπούλου, για την οποία έχει ξαναγράψει ο wiseman. Μάλιστα, το γεγονός ότι η ίδια δεν εμφανίζεται πουθενά και δεν κάνει δηλώσεις ή παρεμβάσεις είναι μέρος της επικοινωνιακής της στρατηγικής.

    Πόλεμος της παραλίας χωρίς τέλος…

    Πραγματικά, αυτό που συμβαίνει στην παραλία του Αλίμου με την κόντρα της δημοτικής αρχής με τον επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Βλάση Σταθοκωστόπουλο, δεν έχει προηγούμενο.

    Μήνες τώρα ερίζουν για την παραλία, με την ΕΤΑΔ να παραμένει αμέτοχη, παρά το γεγονός ότι έχουν συμβεί σημεία και τέρατα.

    Μέχρι και κάτι… σαπάκια αυτοκίνητα μετέφερε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης και τα έβαλε μπροστά στο κλαμπ που διατηρεί ο επιχειρηματίας.

    Πρόσφατα ο Σταθοκωστόπουλος, δια του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, έστειλε νέα μήνυση στον δήμαρχο ο οποίος κατήγγειλε ότι ο επιχειρηματίας επιδίδεται σε «βιομηχανία δικαστηρίων.

    Παράλληλα συνεχίζει να επιτίθεται στην ΕΤΑΔ κατηγορώντας την ότι επιτρέπει εκατοντάδες τετραγωνικά αυθαίρετων κατασκευών και καταστημάτων στην παραλία.

    Αυτός ο πόλεμος της παραλίας μου φαίνεται δεν θα σταματήσει ποτέ. Θα επέμβει κανείς άραγε;

    Νέα εταιρεία από τον ιδρυτή της Μεσόγειος

    Η εταιρεία Μεσόγειος ιδρύθηκε το 2000 κι έγινε γνωστή γιατί έχει καταφέρει να λειτουργήσει περισσότερα από 100 περιβαλλοντικά έργα, μονάδες επεξεργασίας λυμάτων, διυλιστήρια νερού, ανακύκλωση και επεξεργασία απορριμμάτων.

    Μάλιστα, το 2014 στην εταιρεία είχαν μπει οι αδερφοί Λασκαρίδη μαζί με τη Eurobank αποκτώντας το 50%, αλλά αποχώρησαν πριν από μερικούς μήνες.

    Ο ιδρυτής της εταιρείας είναι ο Διονύσης Γεωργόπουλος ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Αγγελική Κάτσιου και τον γιο τους, Αλέξανδρο Γεωργόπουλο, ιδρύουν μια νέα εταιρεία χαρτοφυλακίου (holding).

    Η ανάρτηση στο ΓΕΜΗ έγινε χθες, το μετοχικό κεφάλαιο είναι 25.000 ευρώ, και είναι σίγουρο ότι κάτι διαφορετικό ετοιμάζουν…

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.