ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: Στις 21 μονάδες η διαφορά
Αποφασισμένοι να πάνε στην κάλπη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι πάνω από τους 9 στους 10 ψηφοφόρους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
Την ίδια ώρα, 9 στους 10 (91%) όσων ψήφισαν ΝΔ τον Μάιο δηλώνουν ότι θα κάνουν την ίδια επιλογή και τώρα, ενώ ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα ψηφίσει και πάλι το 80% εκείνων που έκαναν τη συγκεκριμένη επιλογή τον Μάιο. ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ δηλώνει ότι θα ξαναψηφίσει το 77% των ψηφοφόρων του κόμματος στις εκλογές του Μαΐου.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 21 μονάδες, καθώς στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει 39% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την Pulse, η επόμενη Bουλή θα είναι επτακομματική, με την Πλεύση Ελευθερίας, αλλά και τη ΝΙΚΗ να επιτυγχάνουν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο.
Σχεδόν 3 στους 4 ψηφοφόρους (73%) όλων των κομμάτων σκέφτονται να ψηφίσουν ό,τι ψήφισαν και στις 21 Μαΐου, ενώ το 14% δηλώνει ότι θα κάνει άλλη επιλογή.
Το 3% απαντά ότι ίσως δεν πάει να ψηφίσει αυτή τη φορά, ενώ στο 10% είναι εκείνοι που επιλέγουν «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».
Deals, κέρδη και ειδήσεις
Αυτά βλέπει η αγορά και δεν λέει να βάλει φρένο.
Χθες και πάλι οι μετοχές κινήθηκαν στο γνωστό μοτίβο.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,23% στις 1.266 μονάδες.
Η αγορά έχει ορμή και δεν φαίνεται να κοπάζει.
Από εδώ και στο εξής θα έχουμε νέα deals, μεγάλα κέρδη για τις εισηγμένες και επιχειρηματικές ειδήσεις, που θα τροφοδοτούν τις ελληνικές μετοχές.
Από τις μετοχές που ξεχώρισαν στη συνεδρίαση της Τρίτης ήταν η Ιντρακόμ ΙΝΤΚΑ 0,88% 3,45 με κέρδη 3,70%, που έκλεισε στα 2,10 ευρώ, προφανώς εν όψει της ανακοίνωσης των νέων σχεδίων της Holding του ομίλου Κόκκαλη.
Η AEGEAN AIR πρωταγωνίστησε με κέρδη 2,20% στα 10,20 ευρώ εξαιτίας της εντυπωσιακής καλοκαιρινής περιόδου και των ισχυρών μεγεθών που αναμένεται να παρουσιάσει στο 6μηνο και στο 9μηνο του 2023.
Στην νέα άνοδο της μετοχής βοήθησε και το report της Εθνικής που παρουσιάστηκε και αναλύθηκε εις βάθος κατ’ αποκλειστικότητα από τον WISEMAN στη χθεσινή στήλη.
Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας αγγίζει πλέον τα 920 εκατ. ευρώ
ΑΒΑΞ και Πλαστικά Θράκης σημείωσαν σημαντική άνοδο πέριξ του 2%.
Οι δυο μετοχές συνεχίζουν την κούρσα που ξεκίνησε προ εβδομάδων.
Ο Mytilineos επίσης ξεχώρισε και έκλεισε στα 31,30 ευρώ, με κέρδη 1,29% και μικρό ογκο συναλλαγών στις 161.000 μετοχές.
Η μετοχή έφτασε ενδοσυνεδριακά στα 31,54 ευρώ και τελικά έκλεισε στα υψηλά της ημέρας.
Θυμίζουμε ότι στις 27 Ιουνίου η μετοχή κόβει το μέρισμα, που ανέρχεται στα 1,20 ευρώ.
SUPERBE!!!
Alpha Bank: EPS is King
Μία προσεκτική ανάγνωση των ανακοινώσεων της ομάδας Ψάλτη από το Investor Day της Τράπεζας μπορεί να εμφανίσει «κρυφούς θησαυρούς» για τη μέχρι σήμερα περισσότερο υποτιμημένη, σε χρηματιστηριακούς όρους, τραπεζική μετοχή.
Με βάση τα στοιχεία (συντηρητικά και μη) που έχουμε μέχρι σήμερα, οι 4 συστημικές τράπεζες αναμένεται να συγκλίνουν σε επίπεδο κερδοφορίας μέχρι το 2025, πετυχαίνοντας RoTE άνω του 12%, ωστόσο, μία πιο προσεκτική ματιά από έναν έμπειρο αναλυτή που κοιτάει περισσότερο μια πιο δυναμική εικόνα (βλέπε αύξηση στα Κέρδη ανά Μετοχή – EPS) αντί για το παραδοσιακό RoTE, δείχνει σημαντικές διαφορές μεταξύ των μετοχών των 4 συστημικών.
Συγκεκριμένα, η Διοίκηση Ψάλτη «υπόσχεται» στους μετόχους της τη μεγαλύτερη αύξηση, της τάξης του 22% ετησίως, σε επίπεδο EPS, ξεπερνώντας παρασάγγας τις «υποσχέσεις» των υπολοίπων τραπεζών.
Τα καλά νέα για τους μετόχους της τράπεζας δεν σταματούν εδώ, καθώς παράλληλα με την ολοένα αυξανόμενη κερδοφορία, η Alpha Bank αναμένει και ένα περαιτέρω σημαντικό «boost» στα κεφάλαιά της, μέσω μετατροπής €0,4 δισ. αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων (DTA) μέχρι το 2025.
Αν σε αυτά συνδυάσουμε και τις αντιδράσεις επενδυτών και αναλυτών, όπως έδειξε το πρόσφατο ράλι της μετοχής και οι εκθέσεις που ακολούθησαν το Investor Day της Τράπεζας, οι οποίες κάνουν λόγο για φιλόδοξους, αλλά ρεαλιστικούς στόχους της Διοίκησης Ψάλτη, τότε μιλάμε μάλλον για ένα safe bet με ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.
Amanzoe: Πόλεμος Grivalia με ιδιοκτήτες κατοικιών και στην μέση η LV
Σκηνές από το «Glass Onion: A Knives Out Mystery» ζωντανεύουν στο Amanzoe, όπου γυρίστηκε η ταινία με πρωταγωνιστή τον Daniel Craig.
Ο λόγος;
Η απόφαση της διαχειρίστριας εταιρείας να «κλείσει» τους χώρους του πολυτελούς συγκροτήματος για σχεδόν δύο εβδομάδες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένα exclusive event της Louis Vuitton.
Απροειδοποίητα και χωρίς την έγκρισή τους, οι ιδιοκτήτες των κατοικιών του συγκροτήματος, βρέθηκαν να μην μπορούν να έχουν καν πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους, τις οποίες μάλιστα έχουν πληρώσει… χρυσές.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Η συμφωνία όσων έχουν αγοράσει βίλες στο φημισμένο θέρετρο της Αργολίδας τους δίνει τη δυνατότητα να μένουν σε αυτές για όσο επιθυμούν, εισπράττοντας από τη διαχειρίστρια ποσοστό από τα έσοδα της τουριστικής εκμετάλλευσης τους κατά το υπόλοιπο διάστημα.
Η αυθαίρετη απόφαση της διαχειρίστριας να διαθέσει κατά αποκλειστικότητα το Amanzoe στη Louis Vuitton και μάλιστα σε περίοδο που είχαν προγραμματίσει τις διακοπές τους, βρήκε αντίθετους ορισμένους εκ των ιδιοκτητών.
Η αντίθεση μετατράπηκε σε οργή, όταν η διαχειρίστρια έφτασε στο σημείο να βάλει security για να τους απαγορεύσουν την είσοδο στις βίλες τους.
Η διαμάχη μεταφέρθηκε στα δικαστήρια.
H διαχειρίστρια έκανε ασφαλιστικά μέτρα κατά των ιδιοκτητών στα αναρμόδια δικαστήρια της Αθήνας, τα οποία -όπως είναι λογικό- έχασε.
Οι ιδιοκτήτες πέρασαν στην αντεπίθεση, κάνοντας με τη σειρά τους ασφαλιστικά μέτρα κατά της διαχειρίστριας εταιρείας στα αρμόδια δικαστήρια της Αργολίδας, κερδίζοντάς τα.
Λέγεται μάλιστα πως το έσοδο από την ενοικίαση στη Louis Vuitton ήταν τόσο χαμηλό που εξόργισε ακόμη και ιδιοκτήτες που αρχικώς ήταν σύμφωνοι με την απόφαση.
Ομολογουμένως χρειάζεται προσπάθεια για να δημιουργήσεις από το πουθενά μια τόσο μεγάλη κρίση.
Το σίγουρο είναι πως κάποιοι από τους «φωστήρες» της Grivalia δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν ούτε δωμάτιο Airbnb, πολύ περισσότερο ένα από τα πιο φημισμένα luxury resorts της Μεσογείου.
H Tράπεζα Κύπρου και Πειραιώς δείχνουν τον δρόμο προς τις αγορές
Μετά την επιτυχή έκδοση ομολόγων ΑΤ1 – τα οποία είχαν «συκοφαντηθεί» μετά το κούρεμα που υπέστησαν στην περίπτωση της Credit Suisse – από την Τράπεζα Κύπρου, ανοίγει πλέον η συγκεκριμένη αγορά και για τις ελληνικές τράπεζες.
Η Κυπριακή Τράπεζα ήταν από τις πρώτες που βγήκαν στην αγορά εκδίδοντας ομόλογα ΑΤ1, κατορθώνοντας να συγκεντρώσει υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν τα 2,2 δισ. ευρώ με επιτόκιο που κυμαίνεται από 12% (11,875%).
Μέρος της επιτυχίας επιμερίζεται και στις Goldman Sachs και Bank of America οι οποίες είχαν αναλάβει να «τρέξει» την συγκεκριμένη έκδοση.
Να θυμίσουμε ότι τα συγκεκριμένα ομόλογα AT1 προσμετρώνται στους βασικούς κεφαλαιακούς δείκτες των τραπεζών δεν έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξεως (perpetual), ενώ συνήθως μπορούν να αποπληρωθούν εντός της πρώτης πενταετίας.
Στην ελληνική αγορά αυτή που ετοιμάζεται να βγει στις αγορές με έκδοση ομολόγου είναι η Τράπεζα Πειραιώς.
Oπως σας είχα ενημερώσει πριν από περίπου μία εβδομάδα η διοίκηση Μεγάλου επιχειρεί με μεθοδικά βήματα να εξασφαλίσει ότι η έξοδος της Πειραιώς στις αγορές θα στεφθεί με επιτυχία.
Για το λόγο αυτό μεγάλοι θεσμικοί έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό τις παρουσιάσεις σε πελάτες τους.
Πριν από λίγο καιρό είχε γίνει στη Λωζάνη με ανάδοχο την UBS παρουσίαση σε έξι κορυφαίους διαχειριστές ομολόγων, οι οποίοι και έμειναν εντυπωσιασμένοι με την πρόοδο που έχει κάνει η Τράπεζα.
Μετά την UBS τη σκυτάλη πήρε η JP Morgan και παρουσίασε την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 στο Μιλάνο σε έξι κορυφαίους διαχειριστές ομολόγων.
Ακολούθησε η Commerzbank παρουσίασε την Τράπεζα Πειραιώς σε εννέα κορυφαίους διαχειριστές ομολόγων σε Αμβούργο και Κοπεγχάγη.
Ο κύκλος των παρουσιάσεων σε διαχειριστές ομολόγων κλείνει αύριο Πέμπτη, 15 Ιουνίου, στη Μαδρίτη, με ανάδοχο τη ΒofA.
Στουρνάρας – Βρεττού μαζί
Γνωρίζοντας σε πόσο μεγάλη εκτίμηση έχει ο κεντρικός τραπεζίτης την επικεφαλής της Attica Bank, σπεύδω να σας ενημερώσω ότι ο δυο τους θα βρεθούν σε ένα πάνελ σε ένα από τα συνέδρια που οργανώνει ο Economist.
To κεντρικό θέμα της ενότητας στην οποία εκτός από τους δύο θα συμμετέχει και ο Jim O’Neill, πρώην πρόεδρος, Goldman Sachs Asset-Management (GSAM), δημιουργός του ακρωνύμιου BRICs, πρώην υπουργός Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι ο απόηχος των πρόσφατων τραπεζικών αναταράξεων.
Έχοντας αφήσει πλέον τα προβλήματα που είχαν προκύψει στην Τράπεζα Αττικής θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως πόσο δυνατή είναι μια κρίση όπως η Παγκόσμια Χρηματοπιστωτική Κρίση (GFC) το 2007-2008, πόσο μπορεί να διαρκέσει ο υψηλός πληθωρισμός και πόσο τα υψηλά επιτόκια. Πόσο προστατευμένη η οικονομία της Ευρώπης στα «ωστικά κύματα» που προκαλούν οι αναταραχές στην αγορά.
Και μια που αναφερθήκαμε στο «δίδυμο» Τράπεζα Ελλάδος και Τράπεζα Αττικής, να σας ενημερώσω και για ένα συναφές θέμα που αφορά στον νέο μέτοχο της Τράπεζας, την Thrivest (της τριανδρίας Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου).
Επειδή η συμμετοχή που έχει αποκτήσει στην Τράπεζα Αττικής χαρακτηρίζεται ως «qualifying holding», σε ελεύθερη απόδοση «ειδική συμμετοχή», είθισται πριν προχωρήσει η επένδυση να έχει δώσει το ΟΚ ο επόπτης από τη Φρανκφούρτη, ο SSM.
Στην περίπτωση δε της Thrinvest, επειδή ανάλογη τοποθέτηση έχει γίνει στην Παγκρήτια Τράπεζα, το αίτημα είναι διπλό. Κατά συνέπεια – έστω εκ των υστέρων – απαιτείται περισσότερος χρόνος για να αξιολογήσει και εγκρίνει τα αιτήματα.
Ο χρόνος που συνήθως απαιτείται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή κυμαίνεται στις 60 εργάσιμες ημέρες (!), ενώ αν χρειαστεί μπορεί να παραταθεί για επιπλέον 20 εργάσιμες ημέρες.
«Με το σταγονόμετρο» η ενημέρωση από την Prodea
Δυσανασχέτησε ο πρόεδρος της Prodea, Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, με τους δημοσιογράφους οι οποίοι προσπαθούσαν εκ του μακρώθεν και διαδικτυακά να θέτουν ερωτήματα στη διοίκηση της ΑΕΕΑΠ, στη χθεσινή γενική συνέλευση.
Πρέπει να του θυμίσουμε ότι αφενός, είθισται η διοίκηση της εισηγμένης να απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που φιλοξενεί – οι οποίοι δεν παριστάνουν τα διακοσμητικά στοιχεία – ώστε να μπορούν να μεταφέρουν την ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό .
Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη εταιρεία οι επενδυτές έχουν περιορισμένη παρουσία στο μετοχολόγιο, καθώς το free float δεν φθάνει ούτε το 10%.
Για να είμαστε δίκαιοι, η Prodea πασχίζει να αυξήσει το ποσοστό της διασποράς (τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια) με σκοπό να το φτάσει στο 15%.
Για την ώρα, εμπόδια έβαλαν οι εκλογές.
Lamda: Γιατί επεκτείνεται στις μαρίνες
Μια ανάσα από την παραχώρηση της μαρίνας Κέρκυρας βρίσκεται η Lamda, αφού ήταν η μοναδική που κατέθεσε προσφορά στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την υποπαραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης της αδειοδοτημένης μαρίνας mega yachts.
Αν η προσφορά γίνει δεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ, αυτό θα είναι ο τρίτο χτύπημα της Lamda στη ναυτιλία (μετά τις μαρίνες σε Φλοίσβο και Άγιο Κοσμά), χαρτοφυλάκιο που αποδεικνύεται χρυσοτόκο: το EBITDA από τις επενδύσεις σε μαρίνες έφτασε πέρσι τα 16,5 εκατομμύρια (περιλαμβάνει και την έκπτωση του ενοικίου στη μαρίνα Φλοίσβου ύψους 3,4 εκατ. ευρώ), ενώ έγραψαν πωλήσεις 27,9 εκατομμυρίων ευρώ.
Μετροπόντικας της Γραμμής 4 του Μετρό: Ραντεβού τον Σεπτέμβριο
Καλό χειμώνα μαθαίνω ότι θα γίνει η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών της Γραμμής 4 του Μετρό Αθήνας που έχει αναλάβει η Κοινοπραξία ΑΒΑΞ-Alstom, καθώς το υπουργείο υποδομών υπέκυψε τελικά στις πιέσεις των δύο εταιριών και δίνει παράταση στο έργο.
Όπως μου μεταφέρει πηγή μου από το Υπουργείο υποδομών η ΑΒΑΞ κατάφερε μέσω ένστασής της, να πείσει τον υπηρεσιακό υπουργό υποδομών Γιάννη Γκόλια να δώσει παράταση κατά 288 ημέρες για έργα που αφορούν την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία των δύο μετροποντίκων στα εργοτάξια της Κατεχάκη και της Βεΐκου.
Μάλιστα, η κοινοπραξία κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει περισσότερο χρόνο για το βασικό έργο που έχει αναλάβει από το 2021 και πρέπει να έχει παραδώσει εντός του 2029, αλλά βάση της υπουργικής απόφασης, αναγνωρίζεται ότι υπεύθυνος για αυτή την καθυστέρηση είναι η ανάδοχος του έργο, δηλαδή η Ελληνικό Μετρό Α.Ε. (πρώην Αττικό Μετρό).
Στο «ρητορικό ερώτημα» ποιος κερδίζει από τη μεθόδευση αυτή , η απάντηση είναι ότι η ΑΒΑΞ διότι έχει λάβει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 57 εκατ. Ευρώ ως πριμ έγκαιρης υλοποίησης, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να έχει ξεκινήσει το έργο.
Χωρίς μάλιστα να κινδυνεύει να επιστρέψει το πριμ, διότι πλέον για την καθυστέρηση ευθύνεται αποκλειστικά η Ελληνικό Μετρό.
«Έτσι αποσοβείται ο κίνδυνος να «σκάσει» η εγγυητική επιστολή των 57 εκατ. ευρώ που σήκωσε η ΑΒΑΞ», λένε πηγές.
Με αυτό τον τρόπο ο όμιλος διώχνει ένα σημαντικό βάρος από πάνω του, καθώς παρά τις ανακοινώσεις της εταιρείας, της Αττικό Μετρό και της τότε ηγεσίας του υπουργείου τον Μάιο του 2022, περί άφιξης των δύο μετροποντίκων το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο της ίδιας και εκκίνησης των έργων στον Α΄ Τρίμηνο του 2023, έχουμε φτάσει αισίως στο τέλος του Α εξαμήνου και ακόμα να αρχίσει να σκάβει ο πρώτος.
Για το δεύτερο μετροπόντικα δεν το συζητάω καν, καθώς ο άνθρωπός μου μού λέει ότι ακόμα να καταφτάσουν στην Ελλάδα τα κομμάτια του και να συναρμολογηθεί, ενώ εδώ και καιρό μου έχει πει «είναι κάτι σαν τα χειμερινά σινεμά, ραντεβού το Σεπτέμβριο».
Χρήστος Κοπελούζος: Στο δεύτερο ημίχρονο πάει για τη νίκη στη διασύνδεση με την Αίγυπτο…
O wiseman σας το είχε γράψει ήδη από τις 5 Μαΐου, γι’ αυτό και είστε πλήρως ενημερωμένοι: η «μάχη» για το μεγάλο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου έχει μεταφερθεί στις Βρυξέλλες, στους σκληρούς τεχνοκράτες της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας (DG Energy) όπου μέχρι το τέλος του μήνα θα «παιχτεί» το δεύτερο και πιο κρίσιμο ημίχρονο.
Στην κοινοπραξία GREGY Interconnector που είναι και ο βασικός (και πλέον ο μοναδικός) παίκτης του μεγάλου έργου, συμμετέχουν ο Χρήστος Κοπελούζος της ELICA SA του Ομίλου Κοπελούζου, ο Μάνος Μανουσάκης του ΑΔΜHE ΑΔΜΗΕ -0,43% 2,30 με 33,3% της εταιρείας αλλά και ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Αιγύπτου (EETC).
Λοιπόν έχουμε και λέμε: στο «πρώτο ημίχρονο» ο GREGY, ήλθε… ισόπαλος με προκαταρκτική (και όχι τελική) βαθμολογία ένταξής του στα PMI, δηλαδή στα Διευρωπαϊκά Έργα Διεθνούς Ενδιαφέροντος τους 9,3 βαθμούς ενώ η βάση είναι το 10.
Όμως έχει συνέχεια και… δεύτερο ημίχρονο η ιστορία, αφού DG Energy θα περιμένει στις 30 Ιουνίου να βγάλει αποτελέσματα, με τα «μεγάλα κεφάλια» της GREGY και τον Χρήστο Κοπελούζο να δουλεύουν πυρετωδώς για να καταθέσουν συμπληρωματικό φάκελο υποψηφιότητας.
Σε αυτόν θα περιλαμβάνονται τεχνικά και οικονομικά στοιχεία βιωσιμότητας, που θα αυξήσουν τη βαθμολογία του έργου, στα λίγα σημεία που δεν θωρήθηκαν 100% επαρκή.
Άνθρωπος της αιγυπτιακής Πρεσβείας στην Αθήνα έλεγε πως η επαρκής βαθμολογία θα είναι σίγουρη στο τέλος του μήνα.
Να προσθέσουμε πως το «ανταγωνιστικό» έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αίγυπτος – Κρήτη (GAP Interconnector), που προωθούν η εταιρεία Eunice και ο Γιώργος Καλαβρουζιώτης, δεν μπήκε καν στη λίστα αξιολόγησης αφού δεν προσκόμισε ενεργό υποστήριξη (Letter of Support) από την κυβέρνηση της Ελλάδας ή της Αιγύπτου. Αναμενόμενο…
Ποιους «περνάει» η Κομισιόν στα «εσωτερικά» ενεργειακά έργα υποδομής
Επίσης από τη λίστα έργων «εσωτερικού» ενδιαφέροντος (PCI) περνάει με πολύ υψηλή βαθμολογία ο Γιώργος Περιστέρης (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή) για τη μονάδα αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία.
Όμως εδώ περνάει και ο Γιώργος Καλαβρουζιώτης της Eunice (σε αντίθεση με την Αίγυπτο που πήρε κόκκινη κάρτα) με τη μονάδα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 250MW στην Πτολεμαΐδα.
Ο Καλαβρουζιώτης είναι κάτι σαν το παλιό «Εθνικό Λαχείο»: ο ένας στους δύο κερδίζει…
Κουίζ: Οι δύο τραπεζίτες που έρχονται Ελλάδα
Στην αγορά τώρα τελευταία κυκλοφορεί μια φήμη.
Δυο τραπεζίτες που εργάζονται για λογαριασμό της CITI, ίσως έλθουν στην Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα.
Η φημολογία αναφέρει ότι η νέα κυβέρνηση θα τους αξιοποιήσει αναλόγως σε ισχυρά πόστα.
Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.
Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.