• Δόθηκε το ΟΚ από τη DGComp για την Εθνική Ασφαλιστική, ποιοι εφοριακοί κάρφωσαν στον Πολάκη τα μυστικά της ΑΑΔΕ και σε ποιο μπαρ έφαγε πόρτα ο Γιώργος Παπανδρέου

    Επειδή μεγάλη συζήτηση γίνεται για το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής (ο Παπανδρέου έφτασε να το κάνει σημαία), να θυμίσουμε κάτι που κάποιοι ξεχνούν, ή κάνουν πως ξεχνούν.

    image

    Η DG Comp άναψε το «πράσινο φως», για την Εθνική Ασφαλιστική…

    Πολύ κακό για το τίποτα. Οι συνάδελφοι μοναχοί από τις μονές των Βρυξελλών με ειδοποίησαν ότι το πολύμηνο σίριαλ με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο αμερικανικό επενδυτικό fund CVC, και την περιβόητη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού (DGComp) για το ενδεχόμενο παραβίασης των κανόνων υγιούς ανταγωνισμού στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και στον τομέα υπηρεσιών υγείας, επιτέλους πήρε τέλος.

    Η DG Comp απεφάνθη ότι όλα βαίνουν καλώς, το deal μπορεί να ολοκληρωθεί. Κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες που είχαν κάνει τις καταγγελίες ότι με την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής η CVC γίνεται ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος πάροχος και αγοραστής υπηρεσιών υγείας-περίθαλψης, δυστυχώς θα απογοητευτούν φέτος τα Χριστούγεννα. Και ο Παύλος Μυλωνάς θα κλείσει φέτος τον ισολογισμό της Τράπεζας, όπως ακριβώς είχε προβλέψει και δεσμευτεί…

     

    Ποιος ψιθύρισε στον Πολάκη τα μυστικά της ΑΑΔΕ;

    Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο βουλευτής Π. Πολάκης αισθάνθηκε την ανάγκη να διακηρύξει την ανάγκη «πολιτικού ελέγχου» στην Ανεξάρτητη Αρχή Φορολογικών Εσόδων. Με απλά λόγια να ελέγχει η κυβέρνηση του λαού, ποιους και πότε θα ελέγχουν οι Εφοριακοί ανάλογα με τις «πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες».

    Στην βραδινή προσευχή έμαθα όμως ποιος (για την ακρίβεια ποιοι) υπάλληλοι της ΑΑΔΕ ενημέρωσαν τον Παύλο Πολάκη για τις «ειδικές μεθόδους» που εφαρμόζουν, όχι για να αυξήσουν τα έσοδα του Κράτους αλλά για τα δικά τους…

     

    Ελέγχουν τους νομοταγείς όχι τους παράνομους…

    Το πρώτο μυστικό που αποκάλυψαν στον βουλευτή ήταν ότι ο πιο προσοδοφόρος έλεγχος δεν είναι στους κατά σύστημα παραβάτες (αυτούς που είναι στα Pandora Papers, στις διάφορες λίστες Λαγκάρντ, στις off shore συναλλαγές κλπ) αλλά στους μεσαίου οικονομικού μεγέθους νομοταγείς επιχειρηματίες.

    «Αυτούς μπορούμε να τους φοβίσουμε εύκολα» του είπαν. «Τους απειλούμε με έλεγχο πολλών ημερών, με ενδεχόμενο μπλοκάρισμα λογαριασμών κλπ». Οι επιχειρηματίες προκειμένου να μην έχουν στα πόδια τους και στο γραφείο τους καθημερινά τους ελεγκτές, προκειμένου να αποφύγουν πρόστιμα και δεσμεύσεις λογαριασμών μέχρι να βρουν το δίκιο τους στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδια τους για ένα μεγάλο δάνειο, μια επιδότηση, ένα επενδυτικό σχέδιο, τελικά υποκύπτουν.

    «Τελικά ή μας πληρώνουν ή προσφεύγουν σε κάποιον πολιτικό τον οποίο φυσικά εξυπηρετούμε με αντάλλαγμα μια προαγωγή» είπαν οι αθεόφοβοι στον βουλευτή, ο οποίος αποφάσισε ότι όλα αυτά πρέπει να γίνονται αλλιώς την …2η φορά αριστερά…

    Στο εξομολογητήριο έμαθα ότι οι αθεόφοβοι εφοριακοί αποκάλυψαν και άλλα «κόλπα» στον σύντροφο Πολάκη…

    Θα σας τα λέω σιγά-σιγά… για να μην τρομάξετε…

     

    O ΓΑΠ δεν κάνει γκελ στη νέα γενιά…

    Είναι αργά το βράδυ… Ο πικραμένος αλλά και συνάμα απελευθερωμένος από υποχρεώσεις Γιώργος Παπανδρέου, αποφασίζει να πιεί ένα ποτό. Επιλέγει ένα κλασικό αρχοντικό μπαρ στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη, με εντυπωσιακή γκάμα αποσταγμάτων και ειδίκευση στα malt ουίσκι. Στην είσοδο μια νεαρή χαριτωμένη δεσποινίς του ζητά -ως είθισται πλέον- το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού.

    Ο αγαπημένος του λαού ΓΑΠ βγάζει το κινητό του, δείχνει το Covid pass αλλά δυστυχώς δεν έχει ταυτότητα!

    Η δεσποινίς επιμένει ότι πρέπει να κάνει ταυτοποίηση στοιχείων. Προφανώς δεν τον γνώρισε.

    Όταν ο Γιώργος μεσουρανούσε στην Ελλάδα η δεσποινίς πήγαινε ακόμη σχολείο… Ο ευγενής Γιώργος Παπανδρέου είναι έτοιμος να φύγει.

    Ευτυχώς τον γνώρισαν 2 δημοσιογράφοι οι οποίοι ειδοποίησαν τον ιδιοκτήτη του μπαρ, ο οποίος φυσικά και πιστοποίησε την ταυτότητα του… Στη νέα γενιά δεν κάνει γκελ ο ΓΑΠ…

     

    Κι άλλη φορά, σε άλλο κόμμα ο Πρόεδρος δεν ήταν βουλευτής…

    Επειδή μεγάλη συζήτηση γίνεται για το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής (ο Παπανδρέου έφτασε να το κάνει σημαία), να θυμίσουμε κάτι που κάποιοι ξεχνούν, ή κάνουν πως ξεχνούν.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Ο προηγούμενος πολιτικός αρχηγός, που όταν εκλέχτηκε επικεφαλής του κόμματος του δεν ήταν βουλευτής, δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα. Αναδείχθηκε Πρόεδρος του Συνασπισμού τον Φεβρουάριο του 2008 και εκλέχθηκε βουλευτής ενάμισι χρόνο αργότερα, τον Οκτώβριο του 2009. Τη θέση του προέδρου της ΚΟ κρατούσε έως τότε ο Αλέκος Αλαβάνος.

    Θα πει κανείς, ότι στο ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) σήμερα δεν υπάρχει Αλαβάνος για να καλύψει το κενό στη Βουλή. Μπορεί όμως τελικά και να μην είναι τόσο μεγάλο δράμα η ιδιαιτερότητα της νέας ηγεσίας της παράταξης. Ούτως ή άλλως θα φανεί πώς θα λειτουργήσει το σχήμα και μάλιστα σχετικά σύντομα.

     

    Ο Γιώργος Θεοδόσης σαλπάρει γι’ άλλα μέρη…

    Ο Ζακυνθινός επιχειρηματίας που έχει συνδέσει το όνομα του με τις τηλεφωνικές υπηρεσίες της Newsphone και τον γνωστό πενταψήφιο αριθμό 11880, έχει εδώ και τρία χρόνια ξεκινήσει τις ακτοπλοϊκές του μπίζνες με την Levante Ferries στο δρομολόγιο Κυλλήνη-Κεφαλονιά-Ζάκυνθος και απ’ ότι φαίνεται τα πάει πολύ καλά. Στηρίζει την τοπική κοινωνία συμμετέχει στις αθλητικές δραστηριότητες της γενέτειρας αλλά ταυτόχρονα επεκτείνει και τις δουλειές του.

    Οι μοναχοί της Σμύρνης με πληροφόρησαν ότι ο Γιώργος Θεοδόσης αγόρασε ένα νέο πλοίο και το ονόμασε Smyrna.

    Στόχος του είναι να καλύψει την ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκη-Σμύρνη.

    Πριν από λίγες μέρες επισκέφτηκε την αγαπημένη όλων των Ελλήνων Σμύρνη, είχε επαφές με τοπικούς παράγοντες και με το ευρώ στην ισοτιμία των 16 τουρκικών λιρών, έκανε πολύ καλή εντύπωση με τις δαπάνες του. Μέχρι και η εφημερίδα Hurriet αφιέρωσε μια ολόκληρη σελίδα για τις δραστηριότητες του Ζακυνθινού στην Σμύρνη…

     

    Ο Κωστάκης Λοΐζου εγκαταλείπει την κρουαζιέρα…

    Στην Κύπρο τον θεωρούν «γαλαζοαίματο του Τουρισμού». Ο πετυχημένος επιχειρηματίας που ελέγχει 26 ξενοδοχεία (Luis Hotels) έχει αναπτύξει πολυσχιδή δραστηριότητα σε πολλούς τομείς. Από την κρουαζιέρα όμως φεύγει.

    Πούλησε ήδη το 60% των μετοχών της Celestyal Cruises –που επί του παρόντος διαθέτει 2 κρουαζιερόπλοια (τα Celestyal Olympia του 1982 και Celestyal Crystal του 1980)–  στον έλεγχο του αμερικανικού private equity Searchlight Capital Partners που έδωσε 30 εκατ. δολάρια κι επιπλέον 10 εκατομμύρια πιστωτικές διευκολύνσεις.

    Όλα όμως δείχνουν ότι ο Κωστάκης Λοΐζου εγκαταλείπει οριστικά αυτόν τον τομέα του τουρισμού.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία Louis PLC ιδρύθηκε στη Λευκωσία στις 31 Δεκεμβρίου 1998 ως ιδιωτική εταιρεία µε την ονομασία Louis Cruise Lines Ltd µε σκοπό να αποκτήσει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου των πλοιοκτητριών εταιρειών, καθώς και των υπολοίπων εταιρειών του Ομίλου Louis που δραστηριοποιούνταν στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού. Τον Αύγουστο του 1999 μπήκε στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.