Απαράδεκτη απαίτηση: Ένα νέο κρούσμα καταστρατήγησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας αποκαλύπτει το mononews.gr αυτή την φορά στην Αθήνα (μετά την Λάρισα) . Εργαζόμενος διασήμου all day restaurant-bar στο Κολωνάκι οι ιδιοκτήτες του οποίου έχουν και άλλα μαγαζιά την Μύκονο κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας πως ζητήθηκε να τους εργοδότες να επιστρέψει το δώρο Χριστουγέννων! Κάποιοι εκ των συναδέλφων του φυσικά επέστρεψαν τα χρήματα και κάποιοι άλλοι όχι. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Κολωνακίου το οποίο λειτουργεί σχεδόν ένα χρόνο καθώς άνοιξε στις αρχές του 2017. Για την δημιουργία του έχουν δαπανηθεί τουλάχιστον 500.000 ευρώ ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι ιδιόκτητες του προσέλαβαν ακόμα και αρχιτέκτων τοπίου όταν το έφτιαχναν καθώς εσωτερικά έχει δημιουργηθεί κήπος. Το εστιατόριο βρίσκεται επί της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ. Απλά πρόκειται για απαράδεκτες πρακτικές από τους ιδιοκτήτες ένα resto-bar που σχεδόν κάθε βράδυ είναι γεμάτο. Ελπίζουμε να έχουν βάλει μυαλό μετά την καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και να σταματήσουν την αποικιοκρατική συμπεριφορά.
Το… μήλο του Άρη Κωνσταντινίδη έπεσε λίγο παράμερα
«Με πολεμούν ενώ χτίζω με νόμιμες άδειες» υποστηρίζει ο μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος Πάτμου Δημήτρης Κωνσταντινίδης που οικοδομεί στις δίδυμες παραλίες, μια από τις (κάποτε) πιο μαγευτικής πλευρές του Ιερού νησιού της Αποκάλυψης.
Ο λόγος για τις παρεμβάσεις και καταγγελίες πολιτών και τις αντιδράσεις των φίλων της Πάτμου, για να μην οικοδομηθούν και άλλα σπίτια στην περιοχή Λιγγίνου.
Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, είναι παιδί του διακεκριμένου ‘Ελληνα μεταπολεμικού αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη που πιστώνεται μεταξύ άλλων την σειρά ξενοδοχείων του ΕΟΤ «Ξενία» ανά την Ελλάδα αλλά και πολλά αρχαιολογικά μουσεία. Ο Δημ. Κωνσταντινίδης τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο στόχαστρο φορεών της Πάτμου καθώς εγκαλείται πως «τσιμεντώνει τα καλύτερα κομμάτια του νησιού».
Η μάχη της Πάτμου
Τώρα έχει ξεσηκώσει και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος η οποία σε ανοικτή επιστολή της θυμίζει πως η Πάτμος είναι χαρακτηρισμένη ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα παραδείγματα αναλλοίωτου αιγαιοπελαγίτικου τοπίου συγκριτικά με τα περισσότερα ελληνικά νησιά, εξαιτίας της θεσμοθέτησης Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) το 2001.
Λόγω αυτών των μοναδικών της χαρακτηριστικών η Χώρα έχει κηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Για τον λόγο αυτό προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Ε΄ Τμήμα) για τις οικοδομικές εργασίες του Κωνσταντινίδη στην περιοχή Λιγγίνου, με την υπόθεση να έχει εκδικαστεί και να αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης.
Έχει επίσης προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά για άλλο έργο Κωνσταντινίδη. Μιλάει για «οικοδομικές άδειες που αναθεωρούνται, νομιμότητα που αμφισβητείται, μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης από τον αιγιαλό, έλλειψη προσώπου σε δημόσια οδό, έλλειψη έγκρισης του υπουργού Πολιτισμού» κ.α.
Θα επανέλθουμε για το θέμα καθώς έχει διχάσει το νησί. Υπομονή λίγες μερούλες.
Οι κλεισμένες οι δουλειές για τους δύο πόλους των logistics…
Σχέδιο ώστε να περιοριστούν οι αντιδράσεις ισχυρών «παικτών» στην αγορά των logistics που θεωρούν πως θα χάσουν έδαφος από τη δημιουργία δύο μεγάλων εμπορευματικών κέντρων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, αναζητούν στην κυβέρνηση.
Στην Αττική φαίνεται πως θεωρείται «κλεισμένη» η συμμετοχή των Κινέζων της Cosco στο σχήμα που θα διαχειρίζεται ολόκληρο το εμπορευματικό συγκρότημα του ΟΣΕ στο Θριάσιο.
Εντός του συγκροτήματος υπάρχει και το εμπορευματικό κέντρο για το οποίο εδώ και σχεδόν δύο χρόνια έχει επιλεγεί προσωρινός ανάδοχος το σχήμα ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair, αλλά σύμβαση δεν υπογράφεται!
Όσο για την Θεσσαλονίκη, επικρατέστερος όμιλος για τη διαχείριση του εμπορευματικού κέντρου που σχεδιάζεται στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου είναι το σχήμα που απέκτησε τον ΟΛΘ. Δηλαδή ο όμιλος Σαββίδη με τους Γερμανούς και Γάλλους συνεταίρους του.
…και οι μίνι βιομηχανικές περιοχές
Για να μην αντιδρούν οι εγχώριοι παίκτες οι οποίοι βλέπουν να χάνουν έδαφος στην κυβέρνηση εξετάζουν διάφορες λύσεις. Μία από αυτές, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, προβλέπει πως εταιρείες logistics που διαθέτουν μεγάλους χώρους, άνω των 100 στρεμμάτων, θα μπορούν να τους μετατρέψουν σε μίνι βιομηχανικές περιοχές.
Έτσι θα μπορούν να φιλοξενήσουν βιομηχανίες και να αυξήσουν τα έσοδά τους, αφού περάσουν, όμως, από τη δοκιμασία της αδειοδότησης. Και δεν θα διαμαρτύρονται που τα δύο μεγάλα εμπορευματικά κέντρα θα μαζέψουν ολόκληρη την πελατεία!
Οι απόμαχοι της Φειδάς
Μακριά από εμάς ο ηλικιακός ρατσισμός, αλλά κάποιες φορές πρέπει και οι μεγαλύτεροι να κάνουν στην άκρη για να αφήσουν χώρο σε νεότερους με πιο φρέσκες ιδέες.
Αυτή την πρόταση έχουμε να κάνουμε και στη διοίκηση της Φειδάς, που παράγει τα παπούτσια Boxer. Μαθαίνουμε πως οι υπεύθυνοι σχεδιασμού της εταιρείας είναι ένας Ιταλός και ένας Βρετανός με μέσο όρο ηλικίας 70!
Η αποστράτευση θα βοηθήσει ώστε να βελτιωθούν και τα σχέδια, αλλά και να προχωρήσει το σχέδιο αναδιάρθωσης του δανεισμού και διάσωσης της εταιρείας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Genoa CFC: Μάχη επενδυτών για το ποιός θα ελέγχει την παλαιότερη ποδοσφαιρική ομάδα της Ιταλίας
- Boeing: Kερδίζει συμφωνία 36 δισ. δολαρίων από την Τουρκία, ξεπερνώντας την Airbus
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Είναι ανάγκη να υλοποιηθεί η έκθεση Ντράγκι
- Ευρωαγορές: Βαριές απώλειες άνω του 1% μετά το sell off στη Wall Street – Κάτω από τις 20.000 μονάδες ο DAX