• Οικονομία

    Θανάσης Κοντογεώργης στο Growthfund Agora: Η ανάπλαση της ΔΕΘ αποτελεί παράδειγμα συνεργασίας προς όφελος της ανάπτυξης

    • NewsRoom
    Ο Θ. Κοντογεώργης μιλά στο Growthfund Agora στη 88η ΔΕΘ, σε πάνελ με τον, Στ. Αγγελούδη, Παν. Σταμπουλίδη, Αναστάσιο Τζήκα,Αγγελική Βασιλείου, που συντονίζει ο δημοσιογράφος Λάζαρος Θεοδωρακίδης

    Ο Θ. Κοντογεώργης μιλά στο Growthfund Agora στη 88η ΔΕΘ, σε πάνελ με τον, Στ. Αγγελούδη, Παν. Σταμπουλίδη, Αναστάσιο Τζήκα,Αγγελική Βασιλείου, που συντονίζει ο δημοσιογράφος Λάζαρος Θεοδωρακίδης


    Έργο συμβολικό με πολλές θετικές επιδράσεις στην περιοχή, χαρακτήρισε την ανάπλαση της ΔΕΘ, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, απευθύνοντας χαιρετισμό στη συζήτηση «Η νέα ΔΕΘ ως τοπόσημο για τη Θεσσαλονίκη», στο Growthfund Agora, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

    Όπως τόνισε, το έργο της ανάπλασης αντικατοπτρίζει την πολιτική της κυβέρνησης για τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών και της κοινωνίας προς όφελος της ανάπτυξης και των μεγάλων έργων. «Αποτελεί ένα πάρα πολύ καλό παράδειγμα για το οποίο πρέπει να δουλέψουμε συστηματικά και με επιμονή, γιατί όλες οι μεγάλες παρεμβάσεις πρέπει να ξεφεύγουν από τη λογική των δημοσίων σχέσεων Χρειάζεται ένας σωστός και επιτελικός σχεδιασμός ώστε κάθε ευρώ να μην πάει χαμένο» είπε χαρακτηριστικά.

    Στην ίδια συζήτηση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Λάζαρος Θεοδωρακίδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης τόνισε: «Θέλουμε μια ανάπλαση της ΔΕΘ που θα είναι μέρος ενός μεγάλου μητροπολιτικού πάρκου. Μια ΔΕΘ χωρίς περίφραξη που θα είναι ανοιχτός χώρος», προσθέτοντας πως όλα αυτά τα «θέλω της πλειοψηφίας των πολιτών» άρχισαν να μπαίνουν στην ατζέντα. «Από τη στιγμή που όλα αυτά εμπεριέχονται στο νέο σχέδιο είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε αυτό το σχέδιο. Η παρέμβαση της ΔΕΘ δεν είναι απλά μια παρέμβαση κτιριακού χαρακτήρα, αλλά εμπεριέχει σε μεγάλο βαθμό το μητροπολιτικό πάρκο.»

    «Αυτό που δεν πίστευα την προηγούμενη χρονιά ως ένα εφικτό και βιώσιμο σχέδιο για την πόλη, με τις νέες αλλαγές και την κατάκτηση πάρκου γίνεται μια παρέμβαση η οποία είναι ζωτική για τα συμφέροντα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής», τόνισε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

    «Η Θεσσαλονίκη με τη νέα ΔΕΘ θα έχει και ένα πάρκο 100 στρεμμάτων στο κέντρο της. Θα μιλάμε για μια άλλη πόλη», υπογράμμισε ο Αναστάσιος Τζήκας, πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΘ, συμπληρώνοντας πως οι διαδικασίες θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα. «Έχει γίνει πολλή δουλειά masterplan, μελέτες, διαβουλεύσεις με την κοινωνία, διεθνείς διαγωνισμοί, Προεδρικό Διάταγμα, αποφάσεις του ΣτΕ. Έχει γίνει μια δουλειά που χρειάστηκε πολύ χρόνο και πλέον είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο, υπάρχει μια συμφωνία των οργανισμών που ασχολούνται με το θέμα της ανάπλασης. Μια καλή συμμαχία μέσα στην πόλη που θα επιταχύνει τις διαδικασίες, τα πράγματα τρέχουν», τόνισε ο κ. Τζήκας.

    Όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, στο τέλος της χρονιάς, θα έχει βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για τον παραχωρησιούχο του έργου. «Σε πολύ γρήγορο διάστημα το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ήδη καλύψει τη δαπάνη για την τεχνική ωρίμανση του έργου. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε τον διεθνή διαγωνισμό για τον project manager του έργου και στόχος είναι στο τέλος της χρονιάς το αργότερο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου να έχει βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για τον παραχωρησιούχο. Η προεργασία έχει γίνει και είναι πολύ σημαντική», υπογράμμισε.

    «Η ΔΕΘ είναι ένα τοπόσημο, ένας προορισμός που συνδυάζει πολλές χρήσεις εκτός από την εκθεσιακή δραστηριότητα που είναι πολύ σημαντική», σημείωσε η κυρία Αγγελική Βασιλείου, Senior Business Partner του Υπερταμείου και Μέλος ΔΣ της ΔΕΘ. Όπως εξήγησε, το πάρκο 100 στρεμμάτων στο νότιο τμήμα της έκθεσης, είναι ένα σημείο που πρέπει να ανοίξει προς τους πολίτες και να προσελκύσει επισκέπτες. Υπάρχουν χρήσεις τουριστικές και εμπορικές, χρήσεις πολιτιστικές με το Momus, καθώς και αθλητικές χρήσεις. «Όλα αυτά δημιουργούν ένα σύνολο και η ανάδειξη της ΔΕΘ ως προορισμού και τοπόσημου της πόλης πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα», συμπλήρωσε η κυρία Βασιλείου για να τονίσει στη συνέχεια πως «το έργο πρέπει να είναι ανοικτό προς τους κατοίκους, γιατί αν οι πολίτες δεν αγκαλιάσουν το έργο, αυτό δεν θα είναι βιώσιμο».

    Διαβάστε επίσης

    Πυροσβεστική: Πυρκαγιές στους Τοξότες Ξάνθης – Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο

    ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ: Η αξία της σωστής συμβουλευτικής καθοδήγησης για τη δημιουργία και λειτουργία μιας επιχείρησης

    ΧΡΩΠΕΙ: Αλλαγή του project ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Θα φιλοξενεί κοινωνικές κατοικίες



    ΣΧΟΛΙΑ