Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Ταξί: Μπαϊράκι σήκωσαν οι ταξιτζήδες – Με πρόσχημα ζητήματα ασφαλείας, καθυστερούν τους ελέγχους για POS

Ταξί

Δικό της… μπαϊράκι σήκωσε η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί η οποία αρνείται να παραλάβει από την ΑΑΔΕ τα ειδικά αυτοκόλλητα σήματα για τις πληρωμές με κάρτα.

Μάλιστα φτάνει να υποστηρίξει ότι τίθενται ζητήματα ασφαλείας, καθώς διατείνεται ότι είναι πολύ μεγάλη η διάσταση του αυτοκολλήτου (σ.σ. διαστάσεων 25χ12 εκατοστά) σε σχέση με τη θέση του οδηγού, γεγονός που δυσχεραίνει την οδήγηση.

Το εν λόγω αυτοκόλλητο πρέπει να αναρτηθεί στο επάνω μέρος του πίσω δεξιού παραθύρου, είναι πολύ μεγάλο και δυσχεραίνει την οδήγηση.

Η Ομοσπονδία ζητά, μη μπορώντας προφανώς να αποφύγει τη διακασία που ισχύει παντού, τα ειδικά σήματα σε διαστάσεις πιστωτικής κάρτας 5Χ10 εκατοστά και μάλιστα έχει καλέσει τους οδηγούς «να μην προμηθεύονται αυτοκόλλητα τα οποία τους δίνουν οι λογιστές τους ή οποιοσδήποτε άλλος ιδιώτης, διότι δεν έχουν καμία νομική ισχύ».

Η αντεπίθεση της ΑΑΔΕ και οι έλεγχοι

Στην αντεπίθεση περνούν το υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ, προωθώντας νέα ρύθμιση για την παραλαβή του σήματος από τους οδηγούς ταξί με τη σχετική απόφαση να εκδίδεται εντός των ημερών και να ορίζει νέα διαδικασία και νέα προθεσμία για την επικόλληση του σήματος στα ταξί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται  να τους σταλεί με email το αυτοκόλλητο, να αναλάβουν να το εκτυπώσουν και να το κολλήσουν οι ίδιοι στο όχημά τους. Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Οικονομικών είναι αποφασισμένο με τη συνεργασία της ΑΑΔΕ να επιβάλλει πρόστιμα 1.000 ευρώ σε όσους δεν συμμορφωθούν.

Με την Ομοσπονδία των ταξί να αρνείται να παραλάβει τα αυτοκόλλητα, έχουν «παγώσει» οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ οι οποίοι θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τη νέα προθεσμία που θα ορίσει το υπουργείο Οικονομικών. Σε όσους διαπιστωθεί ότι δεν έχουν παραλάβει το αυτοκόλλητο ή δεν το έχουν τοποθετήσει στο σημείο που προβλέπει η απόφαση επιβάλλεται πρόστιμο των 1.000 ευρώ.

Τα στοιχεία που αναφέρει το αυτοκόλλητο σήμα

Σύμφωνα με την ισχύουσα απόφαση για το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα ο καταναλωτής που λαμβάνει υπηρεσίες από ταξί ενημερώνεται σχετικά με την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτες πληρωμών μέσω αυτοκόλλητης ταμπέλας, που πρέπει να τοποθετηθεί στο τζάμι της πίσω δεξιάς πόρτας του οχήματος.

Οι οδηγοί ταξί θα πρέπει να προμηθευτούν το αυτοκόλλητο σήμα που έχει εκδώσει η ΑΑΔΕ από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) και να το έχουν επικολλήσει στο όχημα εντός τριών εβδομάδων από την παραλαβή τους από την Ομοσπονδία.

Το αυτοκόλλητο σήμα διαστάσεων 25Χ12cm αναγράφει στα ελληνικά και στα αγγλικά τα εξής:

1. Ο οδηγός υποχρεούται:

– Να εκδίδει απόδειξη στο τέλος της διαδρομής.

– Να δέχεται πληρωμή με κάρτα.

2. Ο πελάτης ΔΕΝ υποχρεούται:

– Να πληρώσει με μετρητά.

– Να πληρώσει, πριν λάβει τη νόμιμη απόδειξη.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοκίνητα: Ανατροπές σε τέλη κυκλοφορίας, τέλος ταξινόμησης, φόρο πολυτελείας – Το σχέδιο που εξετάζεται

Gastrade: Σε εμπορική λειτουργία ο Σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη- Από 1η Οκτωβρίου

Εφημερίες: Σε έναν μήνα οι αλλαγές – «Στα κάγκελα» οι υγειονομικοί, πυρετός κινητοποιήσεων