Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Στη ΔΟΥ της Κέρκυρας οι «ράμπο» της ΑΑΔΕ – Ψάχνουν νέα στοιχεία για το κύκλωμα των εφοριακών

Γιώργος Πιτσιλής, ΑΑΔΕ

Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής ΑΑΔΕ

Να ξετυλίξουν το κουβάρι του κυκλώματος των εφοριακών στην Κέρκυρα, με τις “χρυσές” δουλειές των χιλιάδων ευρώ σε βάρος επιχειρηματιών της περιοχής, επιχειρούν οι “ράμπο” της ΑΑΔΕ που βρίσκονται ήδη στο νησί.

Στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκονται τέσσερις υπάλληλοι της ΔΟΥ (υποδιευθυντής, δύο ελεγκτές και ένας υπάλληλος), αλλά και ένας λογιστής που είχε το ρόλο του μεσάζοντα, δηλαδή ήταν το πρόσωπο που έβρισκε τα υποψήφια θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα γραφεία της ΔΟΥ έχουν φτάσει ήδη στελέχη της ΑΑΔΕ και ξεσκονίζουν όλες τις υποθέσεις που έχουν χειριστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα τα μέλη του κυκλώματος. Μάλιστα, σήμερα η συγκεκριμένη εφορία έχει παραμείνει κλειστή για το κοινό. 

Ο έλεγχος μάλιστα, δεν θα πάει σε βάθος λίγων μηνών, δηλαδή από την περίοδο της καταγγελίας που οδήγησε στο να ξεσκαπαστεί η υπόθεση, αλλά και για χρόνια πριν. Κι αυτό για να αποκαλυφθούν και άλλες περιπτώσεις που έχει χειριστεί το κύκλωμα, προσφέροντας “υπηρεσίες” έναντι απειλών και αδράς αμοιβής. 

Άλλωστε, οι διάλογοι που έχει καταγράψει ο κοριός της αστυνομίας δείχνουν πως τα ποσά που ζητούσαν οι εφοριακοί στην Κέρκυρα, ήταν διόλου ευκαταφρόνητα ναν ακόμα και στο σημείο να απειλούν ανοιχτά όσους αντιδρούσαν ή δεν δέχονταν να υποκύψουν στους εκβιασμούς. 

Δεν δίσταζαν μάλιστα, να δίνουν εντολή ακόμα και για εκδικητικούς ελέγχους όταν σε ιδιωτικές επισκέψεις τους σε καταστήματα δεν τους έδιναν έκπτωση στους λογαριασμούς.  Στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί ο υποδιευθυντής της εφορίας (στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του αρχηγού του κυκλώματος) είχε επισκεφθεί πριν μερικούς μήνες ένα εστιατόριο και την επόμενη ημέρα έστειλε ελεγκτές της εφορίας επειδή του ζήτησαν να πληρώσει ολόκληρο τον λογαριασμό.

“Φύλλο και φτερό” υπολογιστές και κλειστές υποθέσεις

Η ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής θα ανοίξουν τους υπολογιστές των μελών κυκλώματος προκειμένου να βρουν νέα στοιχεία για τις υποθέσεις που έχουν χειριστεί.

Αν και μέχρι στιγμής φέρεται να έχουν βρεθεί 10 περιπτώσεις εκβιασμών, θεωρείται πως ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ μετά τις αποκαλύψεις εκτιμάται πως θα φτάσουν στα χέρια των αρχών και νέες καταγγελίες.

“Κλειδί” θεωρούνται οι υποθέσεις που έχουν κλείσει οι άνθρωποι του κυκλώματος. Για παράδειγμα, θα επιχειρήσουν να διαπιστώσουν αν υπήρξαν επιχειρήσεις που είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία και έναντι ενός αντιτίμου, απέφυγαν τον έλεγχο και τα βαριά πρόστιμα ή έπεσαν στα πολύ… μαλακά.

Παράλληλα, η οικονομική αστυνομία ελέγχει και όλα τα περιουσιακά στοιχεία των μελών, τα οποία έχουν “παγώσει” με εντολή της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος.

Διαβάστε επίσης: 

Αρχή για το Ξέπλυμα: Δεσμεύτηκε η περιουσία των εμπλεκομένων εφοριακών και λογιστών στην υπόθεση διαφθοράς της Κέρκυρας

Κωστής Χατζηδάκης για Κέρκυρα: Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!

ΑΑΔΕ: Συνελήφθησαν 4 εφοριακοί και ένας λογιστής για υπόθεση διαφθοράς στην Κέρκυρα