Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Νέο παράθυρο Σταϊκούρα για έκτακτο επίδομα το Πάσχα

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Όλο και πιο κοντά φαίνεται πως έρχεται το σενάριο για μια νέα παρέμβαση της κυβέρνησης λίγο πριν το Πάσχα, σε χρόνο που ενδέχεται να βρίσκεται ενδιάμεσα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

«Έχουμε μία καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας και όπως φαίνεται αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος ώστε να ληφθούν πρόσθετες παρεμβάσεις, ανάλογα με τις προτεραιότητες που θα θέσει ο πρωθυπουργός», σημείωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο σκεπτικό της κυβέρνησης βρίσκεται η διανομή μιας νέας επιταγής ακρίβειας λίγο πριν το Πάσχα, στα πρότυπα της έκτακτης ενίσχυσης που δόθηκε τα Χριστούγεννα και πέρυσι το Πάσχα σε χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτα νοικοκυριά ύψους 250 ευρώ.

Το ποσό της ενίσχυσης θα διαμορφωθεί βέβαια, από το ύψος του δημοσιονομικού χώρου και από τον αριθμό των τελικών δικαιούχων.

Εκτιμάται ότι το βοήθημα θα το λάβουν εκτός των χαμηλοσυνταξιούχοι και οι δικαιούχοι του αναπηρικού επιδόματος, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού.

Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι το 2023 ενδέχεται να περισσέψουν σχεδόν 1,2 δισ. ευρώ για νέα μέτρα στήριξης προκειμένου να μπουν ως ανάχωμα στις ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις οι οποίες θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Τα μέτρα στήριξης που βρίσκονται στο τραπέζι

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιταγή ακριβείας δεν είναι το μόνο μέτρο στήριξης, το οποίο έχει στο τραπέζι το Υπουργείο Οικονομικών.

Ψηλά στη λίστα βρίσκεται:

Ωστόσο, ο Υπουργός Οικονομικών αναφορικά με την προοπτική κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, σημείωσε ότι υπάρχουν «προτεραιότητες που συνεκτιμώνται αλλά τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να παρθούν όλα μαζί».

Διαβάστε επίσης:

Αυξήσεις στις συντάξεις 1,7 εκατ. ασφαλισμένων – Την Τετάρτη ξεκινάει η καταβολή

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην κοινωνία το μέρισμα της ανάπτυξης