Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Southeast Europe Connectivity Forum ΙΙ: Διαμορφώνοντας το Μέλλον των Μεταφορών και των Υποδομών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη

Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να υποδεχτεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή συνέδρια στον τομέα της συνδεσιμότητας, των μεταφορών και των υποδομών.

Το Southeast Europe Connectivity Forum, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2024 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace και αναμένεται να συγκεντρώσει κορυφαίους ειδικούς, πολιτικούς, επιχειρηματίες και επενδυτές από όλο τον κόσμο.

Η Νοτιοανατολική Ευρώπη βρίσκεται σε σημαντική καμπή. Οι επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και η υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών είναι απαραίτητες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής και την προσαρμογή στο δυναμικό παγκόσμιο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, στο συνέδριο θα αναδειχθούν καίρια ζητήματα, όπως ο εκσυγχρονισμός των ψηφιακών και ενεργειακών υποδομών στη ΝΑ Ευρώπη, η βελτιστοποίηση της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στη συνδεσιμότητα και την κινητικότητα, οι επενδυτικές ανάγκες και προοπτικές για τους ευρωπαϊκούς λιμένες και τα μεγάλα έργα υποδομών και μεταφορών.

Επιπλέον, το συνέδριο θα εξετάσει τον νέο κανονισμό διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) και τη σπουδαιότητα των ευρωπαϊκών διαδρόμων στη ΝΑ.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις στην περιοχή, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό κόμβο μεταφορών, να προτείνει λύσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη μιας περισσότερο ανταγωνιστικής ΝΑ Ευρώπης καθώς και να προάγει τη συνεργασία μεταξύ των βασικών ενδιαφερόμενων μερών.

Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν οι σημαντικότερες επιχειρήσεις του κλάδου των μεταφορών και υποδομών από την ελληνική και διεθνή αγορά, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, θεσμικοί επενδυτές, εκπρόσωποι της εθνικής και διεθνούς πολιτικής ηγεσίας, καθώς και στελέχη ρυθμιστικών αρχών και τοπικών και διεθνών οργανισμών.

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Γιατί η αγορά κοιτάζει ΙΝΛΟΤ, Austriacard, Μοτοδυναμική και τράπεζες

Τηλεπικοινωνίες: Μάχη Νεμπή, Μπρουμίδη, Γεωργιόπουλου για τα συνδυαστικά πακέτα

4 χρόνια The Flow Partners: Αναβαθμίζοντας επιχειρήσεις με εξατομικευμένα προγράμματα ανάπτυξης