Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Σοφία Ζαχαράκη: Νέα διάταξη για το πρόγραμμα “Ανακαινίζω- Νοικιάζω” τον Σεπτέμβριο

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη

Νέα διάταξη για τη βελτίωση του προγράμματος «Ανακαινίζω-Νοικιάζω», έρχεται εντός του πρώτου 20ήμερου του Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, σε τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

Ειδικότερα, όπως διευκρίνισε η υπουργός, «εντός του Σεπτεμβρίου θα έχουμε ψηφίσει την καινούρια διάταξη για να βελτιώσουμε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω-Νοικιάζω” και να αυξήσουμε την επιδότηση στο 60% προκειμένου να έχουμε περισσότερες αιτήσεις γιατί αυτή τη στιγμή ανέρχονται στις 1.000.

Σίγουρα εντός του πρώτου 20ήμερου του Σεπτεμβρίου θα αλλάξει και θα ισχύει αναδρομικά για αυτόν που έχει κάνει την αίτηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με το 40% της επιδότησης να ισχύει η αύξηση του 60%. Παράλληλα, θα αυξήσουμε και τη δυνατότητα που έχει για την ανακαίνιση και θα πάει παραπάνω από 10.000».

Αναφορικά με τη στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων, η Σοφία Ζαχαράκη επεσήμανε ότι «θα υλοποιήσουμε ένα ευρύ πρόγραμμα, αφού μελετήσουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Δηλαδή πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε παλιά αστυνομικά τμήματα, παλιά σχολεία, δημοτικά ή δημόσια κτίρια, κάθε στεγαστικό απόθεμα που υπάρχει κυρίως στα νησιά και σε ηπειρωτικούς δήμους, προκειμένου να αξιοποιηθούν για τη στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων.

Θα είμαστε έτοιμοι να πούμε περισσότερα πράγματα για αυτό μέσα στην χρονιά.

Ήδη έχουμε συλλέξει μαζί με την ΕΤΑΔ και την ΕΕΤΑΑ τα διαθέσιμα κτίρια τα οποία προφανώς θα πρέπει να αποτιμηθούν, να γίνει κοστολόγηση με τους μηχανικούς και να μελετήσουμε πώς να ανακαινιστούν, πάντα σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση. Αλλά δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για αυτό».

Ερωτηθείσα η υπουργός για την κοινωνική αντιπαροχή, ανακοίνωσε ότι «αναμένεται να βγει ο διαγωνισμός μέσα στο επόμενο 3μηνο, ίσως και λίγο νωρίτερα και θα αφορά στην αξιοποίηση των οικοπέδων του Δημοσίου, όπως της ΔΥΠΑ.

Η διάταξή μας είναι έτοιμη, άρα ουσιαστικά θα ψηφιστεί η επικαιροποιημένη του 2022, οπωσδήποτε τον Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να μπορέσει να τρέξει ο πρώτος διαγωνισμός».

Διαβάστε επίσης:

Ευρωζώνη: Σε άνοδο για δεύτερο μήνα η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Ανεργία: Παραμένει κάτω από το 10% και τον Ιουλιο, για 2ο συνεχή μήνα

Σαρωτικοί έλεγχοι της εφορίας και στους ελεύθερους επαγγελματίες που δήλωσαν εισοδήματα…πείνας