Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Κανένας κίνδυνος οι πιθανές νέες μειώσεις των επιτοκίων να εκτροχιάσουν τον πληθωρισμό

Ίζαμπελ Σνάμπελ

Ίζαμπελ Σνάμπελ, ΕΚΤ

Μειώνεται ο κίνδυνος να εκτροχιαστεί η αποπληθωριστική διαδικασία από τις πιθανές νέες μειώσεις των επιτοκίων, δήλωσε σήμερα το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ιζαμπέλ Σνάμπελ.

Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης υποχωρεί, σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Τα τελευταία στοιχεία παραμένουν συμβατά με το βασικό σενάριο που προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει πίσω στον στόχο του 2% μέχρι το τέλος του 2025”, ανέφερε η Σνάμπελ σε ομιλία της σήμερα στην Εσθονία.

Παρόλο που η αξιωματούχος δεν μίλησε ευθέως για νέες μειώσεις των επιτοκίων, σημείωσε ότι έχει υποχωρήσει ο κίνδυνος η περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής να εκτροχιάσει την αποπληθωριστική διαδικασία.

“Υπάρχει πλέον μικρότερος κίνδυνος να εκτροχιαστεί η πορεία προς τη σταθερότητα των τιμών από την περαιτέρω απόσυρση της περιοριστικής νομισματικής πολιτικής, με συγκρατημένο και σταδιακό τρόπο”, εξήγησε η Σνάμπελ.

Διαβάστε επίσης: 

Σούπερ μάρκετ: Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές τον Αύγουστο – Ποια προϊόντα μειώθηκαν περισσότερο

ΗΠΑ: Με ρυθμό 3% «έτρεξε» η ανάπτυξη – Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις

Φορολοταρία Ιουλίου: Δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ