• Οικονομία

    Σμιντ (Fed): Τα στοιχεία για ανεργία και πληθωρισμό θα δείξουν τον δρόμο για το μέλλον των επιτοκίων

    • NewsRoom
    Τζέφρεϊ Σμιντ

    Τζέφρεϊ Σμιντ, Πρόεδρος Kansas City Fed, (Πηγή: kansascityfed.org)


    Τα στοιχεία που αφορούν την αύξηση της ανεργίας παρατηρεί προσεκτικά ο πρόεδρος της Kansas City Fed, Τζέφρεϊ Σμιντ, ενώ τόνισε ότι αυτά θα τον καθοδηγήσουν στην στήριξη ή μη, μιας μείωση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

    “Θα έχουμε στη διάθεσή μας κάποια στοιχεία πριν τον Σεπτέμβριο (όπου συνεδριάζει η τράπεζα)” ανέφερε ο Σμιντ μιλώντας στο CNBC στην έναρξη του ετήσιου οικονομικού συμποσίου των κεντρικών τραπεζιτών στο Τζάκσον Χολ του Γουαϊόμινγκ.

    “Θα είναι χρήσιμο να τα εξετάσουμε πολύ προσεκτικά”, ανέφερε μιλώντας για τον δείκτη ανεργίας, ενώ πρόσθεσε ότι “Θα αφήσω τα στοιχεία να μου δείξουν τον δρόμο”.

    Παράλληλα τόνισε ότι “θα συμφωνούσα με αρκετούς από τους συναδέλφους μου ότι το επιθυμητό είναι να δράσουμε ενδεχομένως προτού ο πληθωρισμός υποχωρήσει στο 2%, ωστόσο, είναι επίσης πολύ σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρηθεί σε αυτό το ποσοστό”.

    Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται από τους αναλυτές να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της, προχωρώντας σε μικρή μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΗΠΑ: Οριακή αύξηση των νέων αιτημάτων για επίδομα ανεργίας

    Jackson Hole: Το ετήσιο συμπόσιο της Fed, που έγινε εμμονή στον επενδυτικό κόσμο, επιστρέφει

    Πρακτικά FED: Σήμα για μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο – Αρκετοί αξιωματούχοι πρότειναν μείωση από τον Ιούλιο!



    ΣΧΟΛΙΑ