ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η προστασία των ελληνικών νοικοκυριών απέναντι από αθέμιτες πρακτικές κερδοσκόπων αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.
Στην κατεύθυνση αυτή διενεργούνται έλεγχοι στην αγορά, από τους οποίους έχουν διαπιστωθεί 1.300 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 5 εκατ. ευρώ.
«Χθες επιβάλαμε 940.000 ευρώ πρόστιμα σε πέντε μεγάλες αλυσίδες για παραπλανητικές εκπτώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι εξαιτίας των κακών καιρικών φαινομένων έχουν πληγεί καλλιέργειες, γεγονός που προκαλεί αύξηση των τιμών στα προϊόντα, με ενδεικτικό παράδειγμα το λάδι.
Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα η τιμή του λαδιού στους παραγωγούς φτάνει τα 8,7 το λίτρο ωστόσο ακόμα δεν έχει σταθεροποιηθεί η τιμή στην οποία θα πωλείται στους καταναλωτές.
Τέλος, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «όποιος προσπαθήσει να κερδοσκοπήσει και να βγάλει κέρδος μεγαλύτερο από αυτό που είχε στην πληθωριστική κρίση θα το πληρώσει πολύ ακριβά».
Διαβάστε επίσης:
Θεόδωρος Σκυλακάκης: Δέσμη μέτρων για ευάλωτα νοικοκυριά, ρευματοκλοπές, στρατηγικούς κακοπληρωτές
Πώς θα γίνει η ταχύτερη απονομή των συντάξεων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Forbes: Αυτοί είναι οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι της λίστας του 2025
- Fais Group: 10 Χρόνια One Salonica outlet mall
- Βαγγέλης Μαρινάκης: Οι γεωπολιτικές αλλαγές τείνουν να βοηθήσουν να μακροπρόθεσμα τον κλάδο της ναυτιλίας
- Ηράκλειο: Συνελήφθησαν 3 άτομα για ληστεία κοσμημάτων αξίας άνω των 126 χιλιάδων ευρώ
