• Οικονομία

    Σύσκεψη στο Μαξίμου εν όψει Eurogroup – Τι θα διεκδικήσει η κυβέρνηση λόγω κορονοϊού

    Προς αναθεώρηση του στόχου για την ανάπτυξη φέτος μετά το άλμα 16,2% στο δεύτερο τρίμηνο

    Κυριάκος Μητσοτάκης-Χρήστος Σταϊκούρας


    Δύο είναι οι βασικές διεκδικήσεις της Ελλάδας από το αυριανό Eurogroup, στο οποίο θα συμμετάσχει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η Ελλάδα θα ζητήσει χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και εξαίρεση των δαπανών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού από αυτά.

    Εν όψει του αυριανού Eurogroup, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

    Στη σύσκεψη συζητήθηκε η επικαιροποίηση των μέτρων και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στους τομείς της Υγείας, της απασχόλησης και της στήριξης των επιχειρήσεων λόγω των συνεπειών του κορονοϊού.

    Στο πλαίσιο αυτό έγινε και συζήτηση για τις ελληνικές διεκδικήσεις, τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και εξαίρεση των δαπανών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού από αυτά.

    Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ Αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνος Πετραλιάς και ο Επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλης Αργυρού.



    ΣΧΟΛΙΑ