ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Περιεχόμενα
Να μεταβιβάσουν στα παιδιά τους περιουσίες δισεκατομμυρίων σπεύδουν οι εύποροι Αμερικανοί, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ένα σημαντικό φορολογικό κίνητρο ενδέχεται να σταματήσει να ισχύει στις ΗΠΑ το 2025, αφού η Κάμαλα Χάρις κερδίζει έδαφος στις δημοσκοπήσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024. Αυτό όμως έχει και συνέπειες…
Το γεγονός ότι οι γονείς βιάζονται να δώσουν στους απογόνους τους ό,τι έχουν και δεν έχουν, έχει πυροδοτήσει νέες ανησυχίες σχετικά με τη συναισθηματική επιβάρυνση στα παιδιά, ένα φαινόμενο γνωστό ως «Σύνδρομο αιφνίδιου πλουτισμού» (sudden wealth syndrome).
Σημειώνεται ότι επί του παρόντος, οι πλούσιοι μπορούν να μεταφέρουν έως και 13,61 εκατομμύρια δολάρια αφορολόγητα σε μέλη της οικογένειας, ενώ τα ζευγάρια μπορούν να μεταφέρουν έως και 27,22 εκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο, αυτό το γενναιόδωρο φορολογικό όφελος πρόκειται να λήξει στα τέλη του 2025 και το ποσό πιθανότατα θα μειωθεί περίπου στο μισό.
Αυτή η αλλαγή ωθεί τις υπερπλούσιες οικογένειες να δράσουν ταχέως, μεταφέροντας μεγάλα χρηματικά ποσά στα παιδιά τους, προτού χαθεί η ευκαιρία.
Με τα βλέμματα στην Χάρις
Μάλιστα, οι πλούσιοι γονείς βρίσκονται υπό πίεση να μεταφέρουν χρήματα στα παιδιά τους το συντομότερο δυνατό, καθώς η Χάρις υποστηρίζει το μέτρο των περισσότερων φόρων στα υψηλά στρώματα της κοινωνίας.
Στην ουσία θεωρούν ότι ένας Δημοκρατικός πρόεδρος θα εφαρμόσει φορολογικούς νόμους, λιγότερο επωφελείς για αυτούς και επικεντρώνονται στην προστασία του οικονομικού μέλλοντος των παιδιών τους.
Ωστόσο, επικρατεί ακόμη μια ανησυχία μεταξύ των πλουσίων και αυτή σχετίζεται με την ξαφνική απόκτηση πολλών χρημάτων από τα παιδιά τους, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την ψυχική τους υγεία.
Οι κίνδυνοι από το λεγόμενο «Σύνδρομο αιφνίδιου πλουτισμού» είναι υπαρκτοί και αφορούν τις προκλήσεις για ένα άτομο που ξαφνικά καλείται να διαχειριστεί πολλά χρήματα.
Τα παιδιά που κληρονομούν τεράστια ποσά ή λαμβάνουν απροσδόκητο πλούτο, ενδέχεται να βιώσουν τεράστιο άγχος και αβεβαιότητα για το πώς θα μπορούσαν να διαχειριστούν το νέο τους παχυλό «κομπόδεμα».
Μάλιστα, οι σύμβουλοι περιουσίας ενθαρρύνουν τις οικογένειες να σκεφτούν προσεκτικά πριν προβούν σε αυτές τις μεταφορές τεράστιων ποσών, όχι μόνο για την εξοικονόμηση φόρων, αλλά και για τον αντίκτυπο στην ψυχική υγεία και το μέλλον των παιδιών τους.
Απαραίτητη η εκπαίδευση
Σύμφωνα με έρευνες, τα επόμενα 10 χρόνια, περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι με περιουσίες 5 εκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερο, θα κληροδοτήσουν πάνω από 31 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Σχεδόν τα δύο τρίτα, θα προέρχονται από τους υπερπλούσιους, αυτούς με περιουσία 30 εκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερο.
Τελικά, περίπου 20 τρισεκατομμύρια δολάρια θα κληροδοτηθούν από μόλις 155.000 ανθρώπους.
Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί τονίζουν ότι απαραίτητη είναι κάποιου είδους εκπαίδευση των παιδιών τους, σχετικά με την οικονομική ευθύνη που αφορά τόσο μεγάλες περιουσίες.
Με άλλα λόγια, οι απόγονοι θα πρέπει να βοηθηθούν, ώστε να αισθάνονται πιο άνετα με την διαχείριση του πλούτου τους.
Σε αυτό το πλαίσιο, ορισμένες οικογένειες οδηγούνται σε ειδικό σχεδιασμό, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους δεν θα αποκτήσουν άμεσα το σύνολο της περιουσίας τους, αλλά σταδιακά.
Ακόμη, υπάρχουν οικογένειες που αναζητούν επαγγελματική βοήθεια για να προσφέρουν στα παιδιά τους τη σωστή καθοδήγηση σε αυτή την τόσο σημαντική αλλαγή στη ζωή τους.
Διαβάστε επίσης:
Ζελένσκι: Στις 26 Σεπτεμβρίου οι συναντήσεις με Μπάιντεν και Χάρις
Έλον Μασκ: Γιατί μπήκε στο στόχαστρο της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επιλογή του αμφιλεγόμενου Ματ Γκετς ως Υπουργού Δικαιοσύνης
- Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία στην Αθήνα – Τουλάχιστον 25.000 οι διαδηλωτές (Upd)
- Κουτσούμπας για διαγραφή Σαμαρά: Βρισκόμαστε σε φάση «αναπαλαίωσης» του πολιτικού συστήματος
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα το μεσημέρι θα συμμετάσχει στην εκδήλωση του Bloomberg στην Αθήνα