• Οικονομία

    Ρέμος: Δεν με έχουν καλέσει για εξηγήσεις – Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή

    Αντώνης Ρέμος

    Αντώνης Ρέμος


    Τη δική του απάντηση, μέσω των δικηγόρων του, για την κατάσχεση της περιουσίας του, δίνει ο Αντώνης Ρέμος. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος, υπό τον κ. Βουρλιώτη, προχώρησε σε κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του γνωστού τραγουδιστή, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται:

    «Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής» αναφέρει μέσω των δικηγόρων του, ο γνωστός τραγουδιστής.

    Και συνεχίζει: «Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή».

    Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

    Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται το όνομα του τραγουδιστή, ωστόσο, είναι γεγονός ότι πρόκειται για τον Αντώνη Ρέμο.

    Το χρονικό της υπόθεσης

    Ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης έχει διαβιβάσει το φάκελο της έρευνας των ελεγκτών στον οικονομικό εισαγγελέα προκειμένου ο τραγουδιστής να ελεγχθεί και ποινικά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ερεύνησε εταιρία του τραγουδιστή, η οποία φέρεται να μην έχει αντικείμενο το θέαμα αλλά άλλες δραστηριότητες.

    Η Αρχή για το Ξέπλυμα ερεύνησε επί μακρόν τα οικονομικά στοιχεία και την επαγγελματική δραστηριότητα του τραγουδιστή και της εταιρείας του.

    Στο πόρισμα της κατέληξε σε σοβαρές υπόνοιες για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ. Έτσι πριν από περίπου 1 μήνα, προχώρησε με διατάξεις του κ.Βουρλιώτη σε τράπεζες και υποθηκοφυλάκεια, στη δέσμευση της κινητής και της ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή, έως του ποσού του 1,5 εκατομμυρίου.

    Αφορά προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και της επίμαχης εταιρίας, οποιαδήποτε ακίνητο, σκάφος, θυρίδα ή επενδυτικό προϊόν εντοπιστεί.

    Στο πόρισμα φέρεται να γίνεται αναφορά στις χαμηλές φορολογικές δηλώσεις του δημοφιλούς τραγουδιστή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται την τελευταία πενταετία να καταθέτει δηλώσεις περίπου 50.000 ευρώ ετησίως. Το ύψος του ποσού εκτιμήθηκε ως ύποπτο από τους ελεγκτές αφού θεωρείται ιδιαιτέρως χαμηλό για έναν από τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές της χώρας με αμέτρητες νυχτερινές εμφανίσεις και συναυλίες σε κοσμικά μέρη.

    Κατά πληροφορίες, θα επεκταθεί και σε συνεργάτες του τραγουδιστή.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Αρχή για το Ξέπλυμα δέσμευσε την περιουσία του Αντώνη Ρέμου, για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ – Τι απαντά ο ίδιος
    Βloomberg: Ο Γιάννης Στουρνάρας θεωρεί «λογικές» δύο ακόμη μειώσεις επιτοκίων το 2024
    Moody’s: Παράθυρο για αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα



    ΣΧΟΛΙΑ