ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ανάγκη για ένα προϋπολογισμό που θα σέβεται το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ και τη συνέχεια των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων έστειλε από το βήμα του Economist ο Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει ήδη δεσμευτεί ως προς αυτό.
Η Ελλάδα χρειάζεται ένα σταθερό τραπεζικό τομέα να στηρίζει την αγορά σημείωσε, ενώ για τη φορολογική μεταρρύθμιση σημείωσε ότι η μείωση των φόρων θα μπορούσε να συνοδεύεται από διεύρυνση της φορολογικής βάσης.
Αναφορικά με την 3η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας, της Κομισιόν που αξιολογεί τη συνεχιζόμενη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι ο ESM συμφωνεί με αυτά τα συμπεράσματα. Παράλληλα παρατήρησε ότι τους τελευταίους μήνες υπήρξε «χαλάρωση» στο μεταρρυθμιστικό πεδίο. «Τους τελευταίους μήνες, εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική πολιτική.
“Όλη η διαδικασία προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων δεν είναι ταπεινωτική είναι αναγκαία για κάθε χώρα που ανήκει στην Ευρωζώνη και το ίδιο ισχύει για τις 5 χώρες που έχουν δανειστεί από το ESM ουσιαστικά ακολουθούν κανόνες μέχρι να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Το 2070 είναι η τελευταία χρονιά αποπληρωμής των δανείων και μέχρι τότε ο πιστωτής είναι λογικό να ενδιαφέρεται για το τί γίνεται στο κράτος που πρέπει να τον αποπληρώσει.
Η Ελλάδα δεν είναι σε πρόγραμμα αλλά είμαστε σε ένα δημιουργικό διάλογο για την οικονομία της, σημείωσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πλειστηριασμοί: Νέο σφυρί 1 εκατ. για την Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ ΑΕΕ
- Ανατροπή: Γιατί οι επενδυτές χάνουν το ενδιαφέρον τους για τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας
- Ο Τραμπ δεν ντρέπεται, διπλή όμως, η ντροπή του Νταβός
- Τιμολόγια ρεύματος: Τα ανταγωνιστικά μπλε κανιβαλίζουν την αγορά- Χαμηλά ο πήχης για τα Διζωνικά