Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα που θα ολοκληρώνει με ταχύτερες διαδικασίες την ενεργοποίηση της έκπτωσης φόρου 50% για επτά χρόνια για όσους Έλληνες εργαζόμενους του εξωτερικού αποφασίσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο στο Λονδίνο η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως στην εκδήλωση του «REBRAIN GREECE» που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ξενοδοχείο «Novotel London West».

1

Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως και η Δημοσιογράφος Αργυρώ Μαυρούλη
Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως και η Δημοσιογράφος Αργυρώ Μαυρούλη

Όπως είχε αποκαλύψει το «Mononews», η πλατφόρμα θα περιορίσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Στην εκδήλωση συμμετέχουν περισσότερα από 350 υψηλόβαθμα κατηρτισμένα στελέχη από 26 εταιρείες.

Στη εκδήλωση θα προσφέρουν θέσεις εργασίας κορυφαίες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής, συμβουλευτικής, κατασκευαστικού κλάδου, φαρμακοβιομηχανίας, ενέργειας, τεχνολογικού τομέα και από τον τραπεζικό κλάδο όπως Aktor Group, APLHABANK, AVAX, Cenergy Holdings, Cosmote, Deloitte, ElvalHalcor, Eurobank,EY, HELLENiQ Energy, J.P. Morgan, KaizenGaming, LAMDA DEVELOPMENT, Metlen, MITSIS, Motor Oil, Novibet, Papastratos, Pfizer, Piraeus, ΔΕΗ, Prominence Maritime, PwC, Costa Navarino, TITAN, Vodafone.

Γεωργία Μοσχονά, Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Εργασίας, Σίμος Γκουδρολώλος, Διευθυντής Συλλογικών Ρυθμίσεων, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης, Υπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης Νίκη Κεραμεως, Γενικός γραμματέας εργασιακών σχέσεων Νίκος Mηλαπιδης, Δρ. Κωνσταντίνος Αγραπιδάς, Γενικός Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία, Πρέσβης Ηνωμένου Βασίλειο Ιωάννης Τσαούσης Δημήτρης Πανόπουλος, Προϊστάμενος του Τμήματος Έρευνας και Τεκμηρίωσης Πολιτικών Εργασίας, Διεύθυνση Συλλογικών Ρυθμίσεων
Γεωργία Μοσχονά Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Εργασίας, Σίμος Γκουδρολώλος Διευθυντής Συλλογικών Ρυθμίσεων, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης, Υπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης Νίκη Κεραμεως, Γενικός Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων Νίκος Mηλαπιδης, Δρ. Κωνσταντίνος Αγραπιδάς, Γενικός Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία, Πρέσβης Ηνωμένου Βασίλειο Ιωάννης Τσαούσης

Σκοπός της νέας αυτής πρωτοβουλίας είναι η διασύνδεση Ελλήνων εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης που διαβιούν και εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό.

Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως και η κα Ρουμπη Γεωργακοπούλου Μεγάλου Tite Strategy UK / Τομεάρχης ΝΔ ΗΒ
Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως και η κα Ρουμπη Γεωργακοπούλου Μεγάλου Tite Strategy UK / Τομεάρχης ΝΔ ΗΒ

«Με την πτώση της ανεργίας στο 8,7% και τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, η χώρα μας γίνεται ξανά ελκυστικός προορισμός για Έλληνες επιστήμονες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρωτοβουλία Rebrain Greece αποτελεί μια στρατηγική δράση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη διασύνδεση Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας», τονίζει η κα Κεραμέως.

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να ενεργοποιηθεί νέα πλατφόρμα μέσω της οποίας θα ολοκληρώνεται η αίτηση των φυσικών προσώπων που επιστρέφουν ή μετοικούν στην Ελλάδα για να εξασφαλίζουν την έκπτωση φόρου.

Η αίτηση και η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται ηλεκτρονικά με απλά βήματα. Τα οφέλη για όσους προχωρήσουν σε μεταφορά έδρας είναι τα εξής:

1. Το φυσικό πρόσωπο απαλλάσσεται από τον φόρο εισοδήματος και από την εισφορά αλληλεγγύης για το 50% του εισοδήματός του από μισθωτή εργασία και επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτά στην Ελλάδα μέσα στο φορολογικό έτος.

2. Η ευνοϊκή φορολόγηση ισχύει για 7 έτη.

3. Για τον προσδιορισμό του τεκμαρτού εισοδήματος δεν λαμβάνεται υπόψη το ποσό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης, η οποία προκύπτει βάσει της κατοικίας και του επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ο αριθμός των εργαζομένων που αποφάσισαν να έρθουν στην Ελλάδα να εργαστούν, καθώς το νομοθετικό πλαίσιο είναι πλέον ιδιαίτερα ευνοϊκό, τετραπλασιάστηκε από τον Ιούνιο του 2022, ενώ χιλιάδες είναι και οι εκκρεμείς αιτήσεις.

Ολόκληρη η παρουσίαση της Υπουργού

 

Μπορείτε να βρείτε την παρουσίαση και εδώ

Διαβάστε επίσης:

Πλατφόρμα για έκπτωση 50% στη φορολογία – Rebrain Greece στο Λονδίνο στις 29 Μαρτίου

Νίκη Κεραμέως: Στις 29 Μαρτίου στο Λονδίνο για το Rebrain Greece

Ακαδημία των Όσκαρ: Ζητά «ειλικρινά συγγνώμη» – Τι οδήγησε στη θύελλα κριτικής εναντίον της