Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Πρώτες στη λίστα ελέγχων της ΑΑΔΕ πάνω από 270 καταγγελίες πολιτών – 450 υπάλληλοι εφοριών έχουν παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό

Γιώργος Πιτσιλής, ΑΑΔΕ

Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής ΑΑΔΕ

Με καταιγιστικούς ρυθμούς «πέφτουν» οι καταγγελίες πολιτών στη νέα πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, μέσω της οποίας έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν πληροφορίες στον φοροελεγκτικό μηχανισμό είτε ανώνυμα είτε επώνυμα να καταγγείλουν υποθέσεις διαφθοράς στο δημόσιο, φορολογικών και τελωνειακές παραβάσεις.

Ψηλά στην λίστα της ΑΑΔΕ βρίσκονται ήδη 270 καταγγελίες, που έχουν τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα για έλεγχο και συγκεκριμένα έχουν υποβληθεί μέσω της πλατφόρμας κατά το διάστημα 30/10/2023 – 27/5/2024. Απ’ αυτές το 11% αφορούν καταγγελίες για την ΑΑΔΕ και υπάρχουν και 13 υποθέσεις που αφορούν  περιπτώσεις διαφθοράς. Οι 5 από αυτές δεν κατέληξαν σε κάποιο εύρημα, ενώ 8 είναι υπό έρευνα.

Από το 2017 έως σήμερα, η Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν διενεργηθεί / πραγματοποιηθεί:

Συνολικά, 450 υπάλληλοι έχουν παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΑΑΔΕ για να επιβληθούν οι ποινές που προβλέπονται στο νόμο. Σε όλες τις περιπτώσεις που προβλέπεται από το νόμο, οι υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούν οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ έχουν αξιοποιηθεί και πληροφορίες που έχουν υποβληθεί μέσω της πλατφόρμας «Καταγγελίες Πολιτών»

Λίφτινγκ στους ελέγχους της ΑΑΔΕ από την… ΑΑΔΕ

Τα τελευταία χρόνια η ΑΑΔΕ έχει υλοποιήσει ένα συνολικό σχέδιο δράσης για φυσική και ψηφιακή απόσταση μεταξύ ελεγκτών και ελεγχομένων.

Πιο αναλυτικά:

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Στουρνάρας: “Καμπανάκι” για ανατιμήσεις στα τρόφιμα εξαιτίας της ζέστης

Υψηλότερες οι μελλοντικές συντάξεις λόγω επενδύσεων από το ΤΕΚΑ

Σε ΦΕΚ οι λεπτομέρειες για τις ενισχύσεις €43 εκατ. σε πληγέντες αγρότες – Ποιους καλύπτει για δυο χρόνια