• Οικονομία

    Προς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις έως 31 Αυγούστου

    Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης

    Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης


    Νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις έως και τις 31 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η νέα προθεσμία θα ενταχθεί σε τροπολογία που θα κατατεθεί στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

    Για το θέμα μάλιστα, χθες το μεσημέρι υπήρξε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για τις φορολογικές δηλώσεις ανάμεσα στα στελέχη του οικονομικού επιτελείου και σύμφωνα με πληροφορίες η παράταση θα αφορά τόσο τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα.

    Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε η σκέψη η διορία να είναι διαφορετική για τα φυσικά πρόσωπα, καθώς από την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα οριστούν οι δικαιούχοι του market pass, με το χρονοδιάγραμμα του οικονομικού επιτελείου να μιλά για εκταμίευση μέσα στο Σεπτέμβριο.

    Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως όσοι υποβάλλουν δήλωση μετά τις 31 Ιουλίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία έως και σήμερα, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ το φόρο με την έκπτωση του 3%, ενώ θα πληρώσουν και διπλή δόση του φόρου εισοδήματος στο τέλος Αυγούστου, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

    Το χρονοδιάγραμμα πληρωμής δεν πρόκειται να αλλάξει και θα συνεχίσει να ισχύουν οι 8 μηνιαίες δόσεις έως και το τέλος Φεβρουαρίου του 2024

    Διαβάστε επίσης

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ο χάρτης της κατάστασης του ανταγωνισμού των ακτοπλοϊκών διασυνδέσεων στην Ελλάδα

    Εφορία: Τι αλλάζει για τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες με τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία που ενσωματώνεται στην Ελλάδα

    ΔΝΤ: Αισιόδοξη πρόβλεψη για την παγκόσμια οικονομία – Ανάπτυξη 3% φέτος και το 2024



    ΣΧΟΛΙΑ