• Οικονομία

    Πιτσιλής (ΑΑΔΕ): Έρχεται «μεγάλη διασταύρωση στοιχείων» για όσους δήλωσαν εισόδημα έως €10.000

    • NewsRoom
    Γιώργος Πιτσιλής, διοικητής ΑΑΔΕ

    Γιώργος Πιτσιλής, διοικητής ΑΑΔΕ


    Μπαράζ ελέγχων αναμένεται να πραγματοποιήσει τους επόμενους μήνες η ΑΑΔΕ, στις σχεδόν 4 εκατ. δηλώσεις που υποβλήθηκαν και δείχνουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ.

    Όπως ανακοίνωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διοικητής ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μέσα στο φθινόπωρο θα γίνει μια «μεγάλη διασταύρωση στοιχείων», προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο αληθεύουν όλες αυτές οι φορολογικές δηλώσεις.

    Ο έλεγχος των δηλώσεων θα γίνεται με την σύγκριση των διαθέσιμων στοιχείων των δαπανών και των εισοδημάτων των φορολογουμένων.

    Έρχεται μητρώο POS

    Σημειώνεται ότι αυτή την εβδομάδα θα βγει η απόφαση για την δημιουργία μητρώο POS, σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις να δηλώσουν αν έχουν ελληνικό ή ξένο pos.

    Ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε ακόμα στους συνολικά 50.000 επιτόπιους ελέγχους που έχουν γίνει σε όλη τη χώρα από την αρχή του χρόνου.

    «Πάμε ακόμα πιο διαβασμένοι στους ελέγχους χάρη στην διασύνδεση της πλατφόρμας myDATA, με τα στοιχεία συναλλαγών από τα POS», δήλωσε.

    Επόμενο βήμα αποτελεί η διασύνδεση του POS με την ταμειακή μηχανή της επιχείρησης, ένα εγχείρημα αρκετά σύνθετο και πολύπλοκο, σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλή.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΕΣΠΑ: Πρώτες Εγκρίσεις Χρηματοδότησης για το «Ανταγωνιστικότητα»

    Χρήστος Σταϊκούρας: Έρχονται 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Εθνική Χρηματιστηριακή: Τα οφέλη για την Ελλάδα από την επενδυτική βαθμίδα



    ΣΧΟΛΙΑ