Η Ελλάδα στηρίζει την κατεύθυνση των διαπραγματεύσεων της Κομισιόν, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Paschal Donohoe.

«Να περιφρουρήσουμε την ενότητα της Ε.Ε. Στηρίζουμε τις διαπραγματεύσεις της Kομισιόν για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση από όλους που θα είναι και επωφελής για όλους», τόνισε με νόημα ο κ. Πιερρακάκης.

1

«Συμφωνούμε με τον Πρόεδρο του Eurogroup πως οι εμπορικοί πόλεμοι δεν έχουν νικητές», υπογράμμισε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, εξηγώντας πως πρέπει να διαφυλαχθεί το ελεύθερο διεθνές εμπόριο που βασίζεται σε κανόνες και η αναπτυξιακή τροχιά της οικονομίας.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ζήτησε επίσης από τον Ιρλανδό ομόλογό του και Πρόεδρο του Eurogroup ταχεία ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής για τις αμυντικές δαπάνες, με τρόπο που θα ωφελήσει όλες τις χώρες. «Είναι σημαντικό τώρα όλα τα κράτη μέλη να έχουν τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για να επενδύσουν στην ασφάλειά τους», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Ο κ. Donohoe μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και την «απίθανη επιτυχία της Ελλάδας να επαναφέρει την οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά μέσα από την ανθεκτικότητα, τις θυσίες και την σκληρή δουλειά του λαού».

«Θα βρούμε το σωστό μείγμα απολιτικών που θα προστατεύσει την οικονομία μας και θα ενδυναμώσει το ευρώ. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να συντονίζουμε τις πολιτικές μας», είπε ο Ιρλανδός επικεφαλής του Eurogroup.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΜΕΑ: Πλησίασαν τις 100.000 ευρώ τα πρόστιμα Μαρτίου – Αναλυτικά ο κατάλογος των επιχειρήσεων

Πέτρος Παναγιωτίδης: Ολοκληρώθηκε το spin off του… spin off – Στο Nasdaq η ναυτιλιακή Robin Energy

Κακλαμάνης για Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: «Ημέρα υπερηφάνειας και ευθύνης»