ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ψηφίστηκε η τροπολογία, σχετικά με την παράταση των προθεσμιών δήλωσης ακινήτων στο Κτηματολόγιο, που κατέθεσαν 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο κείμενο, υπογραμμίζεται ότι «οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων μπορεί να παρατείνονται και για χρονικό διάστημα έως έξι μήνες». Το σκεπτικό πίσω την δοθείσα παράταση εστιάζει στη χαμηλή προσέλευση, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Δημαρά να καλεί όλους όσοι δεν έχουν ρυθμίσει τις υποχρεώσεις τους να σπεύσουν να το πράξουν. Συγκεκριμένα, ο κ. Δημαράς επεσήμανε ότι οι ρυθμοί προσκόμισης των απαραίτητων εγγράφων είναι εξαιρετικά χαμηλοί, καθώς ο μέσος όρος κτηματογράφησης βρίσκεται περίπου στο 15%.
Στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία, αναφέρεται ότι «δεδομένης της δυσκολίας των πολιτών να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων, στο πλαίσιο της κτηματογράφησης που διενεργείται σε όλη την Επικράτεια, με την προτεινόμενη ρύθμιση, δίδεται η δυνατότητα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να χορηγεί παράταση έως 6 μήνες, πέραν της ήδη προβλεπόμενης τρίμηνης παράτασης, που χορηγείται με αποφάσεις του «Ελληνικό Κτηματολόγιο».
Όπως ορίζει η διάταξη, που ψηφίστηκε, οι υπουργικές αποφάσεις παράτασης «μπορεί να έχουν αναδρομική ισχύ από τη λήξη της προηγούμενης παράταξης μέχρι τη δημοσίευσή τους».
Την τροπολογία κατέθεσαν οι εξής 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Ηλ. Καματερός, Γ. Ακριώτης, Σ. Βαρδάκης, Γ. Γκιόλας, Δ. Εμμανουηλίδης, Μ. Θελερίτη, Μ. Θραψανιώτης, Ν. Συρμαλένιος, Β. Τσίρκας, Γ. Τσιρώνης, Γ. Τσόγκας και Γ. Ψυχογιός
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΥΠΠΟ: Ψεύτικος λογαριασμός της Λίνας Μενδώνη στα social media
- Dior: Ο Jonathan Anderson επιλέχθηκε για το Dior Men σε μία απόπειρα ανανέωσης του brand
- Bloomberg: Κλιμακώνεται η ένταση στην Υεμένη – Εξετάζεται κι άλλη επίθεση κατά των Χούθι από ΗΠΑ και Άραβες
- Ρωσία: Αφαιρεί τους Ταλιμπάν από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων
