ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσαν χθες ότι μετέφεραν προσωρινά μέλη του προσωπικού τους από την Ουκρανία με δεδομένη την έντονη ανησυχία σχετικά με μία πιθανή εισβολή της Ρωσίας, αλλά και οι δύο οργανισμοί ανακοίνωσαν ότι ο δανεισμός και η υποστήριξη τους προς την Ουκρανία συνεχίζεται.
Η Παγκόσμια Τράπεζα ανέφερε σε ένα εσωτερικό σημείωμα το οποίο διάβασε το Reuters ότι έχει προσωρινά αναστείλει τις αποστολές προσωπικού της στην Ουκρανία και ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στα σύνορα, όπου η Ρωσία έχει συγκεντρώσει μία μεγάλη στρατιωτική δύναμη σε απόσταση βολής από την Ουκρανία.
«Η πιο σημαντική προτεραιότητα για την Παγκόσμια Τράπεζα είναι να διατηρηθούν ασφαλείς το προσωπικό και οι οικογένειες του. Σύμφωνα με την πολιτική εκκένωσης που έχουμε, βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσωρινή μεταφορά του προσωπικού και εφαρμόζονται αυξημένα μέτρα ασφάλειας», ανέφερε το εσωτερικό σημείωμα.
Το σημείωμα αυτό δεν ανέφερε λεπτομέρειες για τον τόπο και τον αριθμό του προσωπικού που μεταφέρθηκε προσωρινά.
Το ΔΝΤ προχώρησε στην προσωρινή μετάθεση του Βάχραν Στεπανιάν, εκπροσώπου του στη χώρα, εκτός της Ουκρανίας, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του ΔΝΤ.
Ο Στεπανιάν είναι αρμενικής καταγωγής, ενώ ηγείται του γραφείου του ΔΝΤ στο Κίεβο από τον Ιούλιο του 2021, συνεργαζόμενους με Ουκρανούς εργαζόμενους.
«Το προσωπικό του ΔΝΤ εξακολουθεί να συνεργάζεται και να βρίσκεται σε επικοινωνία με τους Ουκρανούς συναδέλφους τους» σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο.
Ένας εκπρόσωπος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας δήλωσε επίσης, ότι οι αναπτυξιακές δράσεις στην Ουκρανία θα συνεχιστούν, προσθέτοντας: «Προς την κατεύθυνση αυτή, το προσωπικό θα συνεχίσει να εργάζεται στο πρόγραμμά μας από την Ουκρανία, αλλά και άλλες εναλλακτικές περιοχές».
Το ΔΝΤ διατηρεί ένα δανειοδοτικό πρόγραμμα 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα έχει διαθέσει περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδοτήσεις προς την χώρα από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 μέχρι σήμερα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρευματοκλοπή πάνω από 80.000 ευρώ σε ψητοπωλείο της Θεσσαλονίκης – Δικογραφία κατά του ιδιοκτήτη
- Κατερίνα Καινούργιου για Δανάη Μπάρκα: Να σου γνωρίζει η φίλη σου τον σύντροφό της και μετά από 3 μήνες…
- Ψηφιακό Σχολείο: Έως τις 28 Απριλίου οι προσφορές για τον διεθνή διαγωνισμό προϋπολογισμού €73,65 εκατ.
- Σουηδία: Διπλή δολοφονία στο Γκέτεμποργκ – Πληροφορίες για ξεκαθάρισμα λογαριασμών
