ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για ισχυρό πλαίσιο εποπτείας για την Ελλάδα σε συνδυασμό με μεταρρυθμίσεις για τουλάχιστον άλλα δέκα χρόνια προειδοποιεί ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο. «Υπάρχουν πραγματικές προκλήσεις σχετικά με το αν θα καταφέρει η Ελλάδα να διασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη μακροπρόθεσμα, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα» είπε ο κ. Κοστέλο, μιλώντας σε Ολλανδούς βουλευτές στη Χάγη.
Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, ο Ντέκλαν Κοστέλο σημείωσε ότι η πραγματική πρόκληση είναι «να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πλαίσιο μετά τη λήξη του προγράμματος που θα διασφαλίζει τη διαρκή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων».
Αν και μίλησε για δρομολόγηση αρκετών εκκρεμοτήτων όπως το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους ή η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σημείωσε ότι στην περίπτωση των «βαθιών και καίριων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα χρειαστούν πέντε και σε ορισμένες περιπτώσεις δέκα χρόνια σταθερής εφαρμογής για να αποδώσουν».
Όπως τόνισε «η τεχνική εφαρμογή των μέτρων για την αποτελεσματική απόδοση της φορολογικής πολιτικής θα χρειαστεί περίπου πέντε χρόνια για να υλοποιηθεί».
Ο κ. Κοστέλο μίλησε, επίσης, για καθυστερήσεις στο πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων εκτιμώντας ότι το στρατηγικό σχέδιο για τις αλλαγές σχετικά με το ΤΑΙΠΕΔ «θα χρειαστεί γύρω στα τρία με πέντε χρόνια». Μιλώντας, τέλος, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αναφέρθηκε στην ανεργία η οποία, όπως είπε, «συνεχίζει να κινείται σε μη αποδεκτά υψηλά επίπεδα» ενώ για το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης με 700.000 αποδέκτες είπε ότι «δεν είναι γενναιώδορο».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τόμας Βίζερ: Μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενστερνίστηκε πραγματικά τα μνημόνια!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντάισελμπλουμ: Ευτυχώς που υπάρχουν Τσίπρας και Τσακαλώτος
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Μελανσόν ζητά να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το ευρωπαϊκό κόμμα της Αριστεράς!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καμπουρίδου στο mononews: Ευρωπαϊκή αυτονομία στις συναλλαγές απέναντι σε Visa και MasterCard
- Η ΕΡΤ ξαναβρίσκει τον εαυτό της – Οι κινήσεις του Γιάννη Παπαδόπουλου κι ένα ταξίδι στο Κάιρο
- Πέντε Χρόνια Προσφοράς από την Πόπη Καλαϊτζή, Μια έκθεση από μαθητές του Κολλεγίου, Η Χρυσή Βαρδινογιάννη στο Σύνταγμα
- Beosound Balance «Natura»: Η τέχνη του ήχου, σκαλισμένη στην πέτρα
