Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Νορβηγία: Κέρδη $138 δισ. για το κρατικό επενδυτικό ταμείο

Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Γιόνας Γκαρ Στόρε

Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Γιόνας Γκαρ Στόρε

Κέρδη α εξαμήνου που άγγιξαν τα 138 δισ. δολάρια ανακοίνωσε το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας, λαμβάνοντας ώθηση κυρίως από τις μεγάλες αποδόσεις των τοποθετήσεων στις μετοχές τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το CNBC, η συνολική απόδοση των επενδύσεων του μεγαλύτερου επενδυτικού ταμείου στον κόσμο για αυτήν την περίοδο των έξι μηνών ήταν 8,6%.

Ο Νικολάι Τάνγκεν, CEO της Norges Bank Investment Management, ανέφερε ότι οι επενδύσεις σε μετοχές απέφεραν πολύ ισχυρή απόδοση το πρώτο μισό του έτους.

«Το αποτέλεσμα καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό οι τεχνολογικές μετοχές, λόγω της αυξημένης ζήτησης για νέες λύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το χαρτοφυλάκιο μετοχών του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Νορβηγίας εμφάνισε απόδοση 12,5% το πρώτο μισό του έτους, ενώ το χαρτοφυλάκιο σταθερού εισοδήματος σημείωσε οριακές απώλειες.

Διαβάστε επίσης: 

ΗΠΑ: Στο 2,9% έπεσε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο – Ανοίγει ο δρόμος για μειώσεις επιτοκίων

Ευρωζώνη: Επιβραδύνθηκαν οι προσλήψεις το β’ τρίμηνο

Γερμανία: Στα… τάρταρα η επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο