Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Νίκη Κεραμέως συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΣΕΒ: Διαρκής και ενεργός ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους

ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, ⁠Σπύρος Θεοδωρόπουλος η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως

ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, ⁠Σπύρος Θεοδωρόπουλος η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών πραγματοποίησε την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως μαζί με τους Υφυπουργούς Πάνο Τσακλόγλου και Κώστα Καραγκούνη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η πιστή εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, υπέρ της θωράκισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων από φαινόμενα αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας και της προστασίας των συνεπών επιχειρήσεων από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Παράλληλα, συζητήθηκαν τρόποι βελτίωσης της πρακτικής εφαρμογής προκειμένου να απλοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η χρήση του μέτρου.

Επί τάπητος τέθηκε, επίσης, η ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής οδηγίας για τον καθορισμό επαρκών κατώτατων μισθών και την σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η κα Κεραμέως υπογράμμισε, εκ νέου, τις πρόσφορες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τη σύναψη ενός νέου κοινωνικού συμφώνου εργασίας μεταξύ εργαζομένων, επιχειρήσεων και κράτους, και τόνισε τα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν για την περαιτέρω τόνωση της απασχόλησης. Η Υπουργός ζήτησε μάλιστα τη συνδρομή του ΣΕΒ στην προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση να αυξηθούν τα ποσοστά της απασχόλησης γυναικών, νέων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη συνάντηση με τον ΣΕΒ, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, υπό τη νέα του ηγεσία, κλείνει έναν πρώτο κύκλο παραγωγικού διαλόγου με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να αξιοποιήσει τις απόψεις τους στη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων της χώρας μας και να εστιάσει πλέον σε μεγαλύτερο βάθος με τους κοινωνικούς εταίρους στα επί μέρους θέματα που τίθενται.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Γενικοί Γραμματείς Άννα Στρατινάκη και Νίκος Μηλαπίδης, και από τον ΣΕΒ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ⁠Σπύρος Θεοδωρόπουλος, η Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Ράνια Αικατερινάρη, ο Αντιπρόεδρος, Ευτύχιος Βασιλάκης, ο Γενικός Διευθυντής, Γιώργος Ξηρογιάννης και η Διευθύντρια Τομέα Εργασιακών Σχέσεων, Κατερίνα Δασκαλάκη.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρή στήριξη της νέας γενιάς από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, με 1.500.000 ευρώ

Προκλητική η Τουρκία για τον «Αττίλα» στην Κύπρο: Έγιναν απάνθρωπες σφαγές εναντίον μας από τρομοκράτες

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα με το βλέμμα σε Wall Street και ΕΚΤ – Άλμα 10,99% για τη Volvo