Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Κίνηση ματ από Τραμπ: Ρίχνει στο 20% τον φόρο των επιχειρήσεων

Τραμπ

Ντόναλντ Τραμπ

Για τον ίδιο τον Αμερικανό Πρόεδρο θεωρείται “επαναστατική” πρόταση, για άλλους  επιταχυντής της ανάπτυξης, ενώ για άλλους “απάτη”. Ο λόγος για το σχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση που παρουσιάστηκε χθες από τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο των ΗΠΑ,Ντόναλντ Τραμπ που διχάζει όσον αφορά τον δυνητικό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπό του.

Σημεία-κλειδιά του νομοσχεδίου αποτελούν η μείωση της φορολογίας, αλλά και η απλοποίηση του φορολογικού κώδικα.
Η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση, είναι “υπέρ της ανάπτυξης, υπέρ της απασχόλησης, υπέρ των οικογενειών, υπέρ των Αμερικανών”, σύμφωνα με τον Τραμπ, αφού ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία ως «ιστορική ευκαιρία» κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σύμφωνα με το CNN.

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου, όπως μεταδίδει το Bloomberg, είναι η μείωση της ατομικής φορολόγησης στο 35% (ωστόσο επαφίεται στο Κογκρέσο να αποφασίσει αν θα υπάρξει υψηλότερο ποσοστό για όσους δηλώνουν υψηλά εισοδήματα), ο καθορισμός του εταιρικού φόρου στο 20% από 35% προηγουμένως και η δυνατότητα των επιχειρήσεων να διαγράφουν άμεσα τις κεφαλαιακές τους δαπάνες για τουλάχιστον 5 χρόνια, ενώ προβλέπεται νέος φόρος 25% για τις εταιρείες για τις οποίες καταβάλουν το φόρο οι μέτοχοι και όχι η επιχείρηση (pass through business).

Παράλληλα, το νομοσχέδιο προβλέπει τρεις κλίμακες φορολογίας εισοδήματος από επτά που ήταν προηγουμένως, στο 12%, στο 25% και στο 35%. Πριν η ανώτατη κλίμακα ήταν στο 39,6%. Ωστόσο, αναμένεται ότι οι αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου θα εισάγουν και μια τέταρτη κλίμακα για όσους έχουν τα ανώτερα εισοδήματα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η παροχή πολλών προνομίων στους πλούσιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ένας από αυτούς θα καθίσει στη θέση του Σόιμπλε, σύμφωνα με το Bloomberg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανικός στα αεροδρόμια παγκοσμίως – Κατέρρευσαν τα συστήματα τσεκ-ιν!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραμπ: Οι κυκλώνες θα επηρεάσουν την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας